Hemkommen från Kick-Offen i Ronneby




Silkesklänning från ASOS blev istället min middagsklänning

Oj, vilken härlig dag det var igår. Dagen började med att vi åkte med buss upp till mina gamla hemort. Förmiddagen följdes av föreläsningar av Malmöregionens kontorschefer och och vår VD på Ernst & Young. Sen på eftermiddagen lyssnade vi på en jättebra föreläsning i kommunikation och närvaro. Även om mitt jobb handlar mycket om att sitta framför pärmar och dator, så är det viktigt att kunna kommunicera rätt med kunden/företaget.

Senare på kvällen var det middag med underhållning. Min outfit på kvällen blev inte det jag hade tänkt mig från början, dvs plaggen från Gina Tricot. Jag hade istället på mig en aprikosfärgad silkesklänning från Asos. Kände att denna outfit passade mig som handen i handsken och får istället användning av de andra plaggen nån annan gång. Blev inte så imponerad av kvällen meny, dock hade jag riktigt trevligt med mina sällskapherrar till bords. Gruppen som uppträdde sjöng mycket schlager och båda jag och mina unga bordsherrar som är inbitna schlagerfans sjöng med till låtarna! Mest impad blev jag när gruppen sjöng ett schlagermedley och den ena sa att det var ett medley från 2000 års festival och att han senare kunde låtordningen! Då är man verkligen ett inbitet fan, enligt mig. :) Sen var middagen var avslutad var det fest!!! Kom inte i säng förrän riktigt riktigt sent i natt, men riktigt roligt hade jag. Det blev inte mycket sömn i natt och var i morse tvungen att gå upp tidigt för att äta frukost och sen ta bussen tillbaka till Skåne.

När jag kom har jag legat på soffan och bara tagit det lugnt. Nu är allt klart för morgondagens resa, vilket är väldigt skönt. Jag kommer att ta en liten pause från bloggen. Det är med blandade med känslor jag gör det, kommer sakna era kommenater men samtidigt skall det skönt att bara koppla av lite från bloggen. Jag hoppas att ni kommer ha en underbar nästa vecka, så är jag tillbaka nästa måndag med en massa fina semesterbilder och ny inspiration.

Många kramar till Er!

Tåg är inte min grej!



Rosa och vitt en underbar kombination, enligt mig
!

Vilken härlig och solig sommardag det har varit! Tycker verkligen vädret skifta så mycket, att det är svårt att veta vad man skall sätta på sig på morgonen. När vi kommer tillbaka till Sverige är det september och då börjar hösten enligt mig. I september kommer det vara mycket roligheter uppbokade i min kalender. Jag skall bland annat upp till Stockholm på kurs med mina 3 av mina underbara kollegor, kräftskiva och jag skall gå på en Modekväll där Ebba von Sydow skall föreläsa. Ser verkligen fram emot att lyssna på Ebba och hennes erfarenheter. Har följt med henne sen hon var modeexpert och sen redaktör för Fredag, Veckorevyn och nu läser jag bara hennes blogg.

Förra gången jag skulle på kurs med jobbet höll det på gå illa! Jag satte mig på fel tåg på morgonen. När jag kom fanns det bara ett tåg som skulle till Hässleholm, så jag hoppade på det. Orolig som jag var frågade jag en annan passagerare om det gick till Hässleholm och jag fick svaret "Klart det gör". Sen kollade jag på klockan och undrade varför går inte tåget? Då upptäckte jag att detta inte var rätt tåg! Fick springa ut till närmsta taxi och bad den köra till Hässleholm, där jag skulle byta tåg mot Göteborg. Vi kom in till stationen 2 minuter innan Göteborgståget skulle gå! Jag ser ett långt tåg inne på spåret, springer uppför rulltrappan med bulltande hjärta, men ser sen att det var Stockholmståget. Väl nere på perrongen ser jag mina kollegor som undrade vad jag hade varit... Så jag kom med det rätta tåget till slut, men det tog ett tag innan jag kunde varva ner mig.

Många kramar

Planering inför mina resor





Vår hotell, Albatros Spa Resort Hotel och Hersonissos i skymningen. Bild från google

Ikväll så skall jag försöka planera så mycket som möjligt inför mina resor, Ronneby och Kreta, som båda är nu till helgen. Har tvättid ikväll, så det kommer bli att man springer fram och tillbaks med tvätten. Tycker verkligen det är jättetråkigt att tvätta, men det är också en sak som behöver göras. Var även inom Forex på hemvägen och växlade pengar, så nu är även min plånbok redo inför resan! Så nu är det bara packningen och lite småfix kvar att göra, såsom att köpa nya tidningar och ladda mp3-n med en massa bra musik. Ser verkligen fram emot att åka till Hersonissos! Har aldrig varit på Kreta tidigare, så det skall bli en spännande upptäkt. Egentligen gillar jag mer att resa till en storstad och uppleva shoppingen och kulturen, medan M vill bara sola och bada. Därför blev Kreta en lite kompromiss, han får sola och jag får besöka Knossos-palatset.

Många kramar

Den 18 augusti



Jobbklädd med M:s coola Aviator från Ray-Ban



Inget går upp emot en glass när det är soligt ute

Sen jag slutade jobbet har jag stressat runt. Ringde till sömmerskan vid halv 4 och frågade när hon stängde för dagen, hon svarade 4a. Så det var bara att packa ihop datorn, lämna kontoret och cykla de 3,5 kilometerna tillbaka mot stan. Kom dit och mätte upp mina kostymbyxor och sen kunde hon inte ta kort, så jag fick springa iväg till närmsta automat. 

Sen kunde jag äntligen varva ner och prata ut med Jenny. Vi bestämde att ta en liten afterwork-glass på Lilla Torg och gå en sväng i butikerna. Hittade en jättesöt kofta med pärlknappar på Benetton som snart skall hänga i min garderob. Ville inte köpa den på direkt för den kändes lite höstig.



Tog bilden för att visa Jenny, så ni får ursäkta röran...

Fick även hem mitt Gina-paket idag! Vet inte riktigt vad jag tycker... Tycker verkligen plaggen är jättefina. Men jag vet inte om de är "too much" på en middag med jobbet? Hade ju tänkt ha dem på vår kick-off. Eller skall jag ha tex blusen med ett par svarta kostymbyxor eller kjolen med en enklare topp/linne? Klädcoden är vårdad klädsel, som jag tycker är väldigt flummig.  Vad tycker ni???

Nu skall jag snart ge mig i väg på veckans första träningspass.

Massor med kramar

Dagens pizza



Medan jag väntar på att dagens pizza skall bli klar i ugnen, tänkte jag lägga upp middagsreceptet som vi kommer äta snart. Receptet är hämtat från Leilas Guldkant på vardagen.

Ingredienser Pizzatopping:
2 dl tomatsås på burk
300 g getost
4 st färska fikon
4 klyftor vitlök
1 st mild röd chili
2 kvistar färsk rosmarin
flingsalt
svartpeppar från kvarn
3 st buffelmozzarella (använde vanlig mozzarella)
100 g prosciutto di parma
1 ask ruccola
Tryffelolja alt. annan smaksatt olja

Ingredienser Pizzadeg:

50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7-9 dl vetemjöl special

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke.
2. Rör i mjölet lite i taget tills du får en fast och elastisk deg, spara resten av mjölet till utbakning
3. Jäs degen under en bakduk i ca 25 minuter
4 . Dela degen i 4 delar och kavla ut dem på mjölat bakbord

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och hetta upp pizzastenen, det går också bra att baka pizzan på en oljad plåt.
2. Bred ett tunt lager tomatsås på pizzan.
3. Smula över getost och lägg på skivade fikon.
4. Hacka vitlök, chili och rosmarin och strö det på pizzan, krydda försiktigt med salt och svartpeppar.
5. Baka pizzan mer än halvfärdig och lägg på buffelmozzarellan, baka färdigt.
6. Ta ut pizzan och lägg på prosciutto och ruccolan, droppa över lite tryffelolja och servera direkt.

Nu är det andra monstret borta!



Solnedgång över Västra Hamnen i Malmö

Tack för alla snälla omtankar om mina små fästingar. Nu är även det andra lilla monstret också borta!
Tack vare ryktesspridningen på kontoret fick en kollega veta att jag bar på en. Hon kontaktade då sin man och bad honom köra till kontoret vid lunch och lämna deras fästingborttagare, utan att jag visste om det. Så efter lunch kom hon upp till mitt rum och sa till mig att plocka bort den! Jag som hade planerat att cykla inom Apoteket och köpa en, men hon hann före!

Blir verkligen glad av alla omtankar och kommentarer alla ger mig. Det piggar verkligen upp ens vardag! Tusen tack!

På återseende
Många kramar

Trött och biten




Har kommit hem från dagens träningspass! Oh, vilket härligt pass det var, det var diplomering av en ny tränare. Gillar verkligen när det är "yngre" ledare som har fartfylld musik och tempo. Var så glad när jag cyklade därifrån för jag kände att jag verkligen hade gett allt jag hade! Sen sprang jag upp för trapporna för att hinna se den sista halvtimmen av Rachel Zoes program, blir verkligen inspirerad av alla vackra kläder och klänningar.

För att sen varva ner mina trötta muskler bestämde jag mig för att ta ett varmt bad. Vad upptäcker jag då? Jo, en äcklig fästing rakt på bröstet! Hatar verkligen fästingar och har bara haft det en gång tidigare. Visserligen är jag van att plocka fästingar på familjens djur, men inte plocka på sig själv. Hoppas verkligen att jag fick ut hela och ska nu hålla koll på såret.

Nu skall jag tända ljusen och krypa ner med filten i soffan!
Många kramar

Update: Tror ni inte jag hittar en! :( Dock är den för liten att plockas bort.

Sunday



Så fräscht med färska blommor! Fick ett tips när jag handlade gladiolus förra gången. Om du vill få alla knoppar att blomma, skall du skära av ca 5-10 cm av toppen. Annars orkar näringen inte gå ända upp till toppen och då blommar endast dem nedersta knopparna.

Denna söndag har gått i lugnets tecken. Har kollat på de 2 första avsnitten av Gossip Girl från sidan jag tipsade er från igår. Lade märke till hur unga skådespelarna ser ut, men de var väl något år sedan första säsongen spelades in.

Vi åker ju till Kreta nästa söndag och innan dess skall jag även hinna med en kick-off med jobbet. När jag åker iväg någonstans brukar jag alltid glömma någon "mindre" viktigt hemma, såsom en borste eller strumpor. Det kvittar om jag har dubbelt så stor packning som M, jag glömmer alltid något. Därför har jag varit duktig och skrivit en packlista. Så nu hoppas jag att allt som jag behöver verkligen kommer med!

Nu ska jag gå och byta om för mitt söndagsträningspass!
Ha en underbar kväll!
Många kramar

Ett jättebra TIPS!



Bild: Google

Hittade en sida på nätet där man kan se serier och filmer direkt på datorn. På sidan finns bland annat Confessions Of A Shopaholic, ni som inte har lyckats hyra den på DVD! De fanns också serier som Gossip Girl och One Tree Hill mfl.
Så nu är min morgondag räddad om det nu blir regn då också!

Många kramar

Vilket regnväder!



Skinnhanskar från MQ/Zoul



Bild: Google


Usch, vilket busväder det är! Hade egentligen tänkt gå i stan i lugn och ro, istället blev det en relativt snabb runda. Även om det blev en kort runda fick några påsar följa med hem. Var på jakt efter en ny kökspappershållare eftersom jag tog sönder vår gamla för nån vecka sedan. Inne på Percys Design hittade vi en från Zack som matchar vår fruktkorg i samma märke. Percys är verkligen Kristianstads bästa inredningsbutik. Där finns märken som Mateus, Marimekko, Lexington och Kartell m.m. Hittade även ett par snygga skinnhandskar med dragkedjedetalj på MQ som fick följa med hem. Det är kanske lite tidigt att köpa handskar... Men de passade så perfekt till mina små händer att de bara inte fick hänga kvar inne i butiken.

Vi var även en sväng in i videobutiken för M behövde någon film som han kunde visa för hans elever. Jag som inte är intresserad av våldsamma filmer gick istället bort till DVD-boxhyllan. Där hittade jag alla O.C-boxar och då upptäckte jag hur mycket jag saknar den serien. Innan satt jag verkligen bänkad varje onsdagkväll och följde Summer och Seth. Nu för tillfället går det ingen TV-serie som jag följer slaviskt. En av de bästa sakerna med hösten är att det alltid kommer nya avsnitt på alla serier. Längtar verkligen att kunna mysa i soffan framför Gossip Girl, the Hills, the City och One Tree Hill.
Tror nu att jag ska ha the Hills maraton med mig själv idag, nu när vädret är så kasst.

Hoppas att det inte regnar hos er!
Många kramar
 

Äntligen fredag!!!



Ikväll ska jag titta på Becky!


Nu är det äntligen fredag och början på helgen. Gick en timme tidigare från jobbet och styrde cykeln tillbaka mot stan. Köpte med mig 10 vita fredagsgladiolus, så nu står de så fint på sideboarden. Imorgon när vi går vår shoppingrunda skall jag leta efter en ny hög vas. Tycker den jag har ser så fjuttig ut! Innan jag cyklade hem tog jag en sväng in i videobutiken och norpade åt mig den sista "En shopaholics bekännelser" och lite helggodis. Vilken tur jag hade som tog den sista, har verkligen längtat efter att den ska släppas på DVD! Älskar verkligen Beckys karaktär i böckerna och ibland känner jag mig som en shopaholic-light. Jag har 4 shopaholicböcker i bokhyllan, men jag föredrar den engelska versionen. Tycker att humorn inte riktigt kommer fram på svenska...

Känns verkligen som jag har hunnit med ganska mycket sen jag kom hem. Har hunnit plocka undan i lägenheten, så nu finns det inga slängda kläder på några stolar. Klickade hem den underbara kjol och topp som Rebecka hade köpt på Gina Tricot. Fattar verkligen inte varför det inte finns Gina Tricot i denna stad!? Tror kläderna kommer bli perfekta till nästa fredag! Då ska jag och resten av de anställda i region Skåne på kick-off på Ronneby Brunn. Lite konstigt att kick-offa i sin gamla hemstad, men jag ser verkligen fram emot det!

Många kramar

IKEA 2010



Ibland är det bra att vara klubbmedlem! För tack vare att jag är med i IKEA FAMILY fick jag hem den nya IKEA-katalogen före alla andra. Skall bläddra igenom den så fort jag är klar med inlägget! Vi har några nya höstinredningsplaner som vi vill sätta i verket nu i höst. Vill bland annat ha en ryamatta till vardagsrummet och en liten hallmöbel. Ska se om jag kan hitta i alla fall hallmöbeln på IKEA. Till helgen har M och jag bestämt oss för att ta och kika i alla inredningsbutiker här i stan. Även om vi snart har bott i lägenheten i ett år så är jag inte helt nöjd. Men det är alltid kul med nya förändringar. Så fort jag har bockat av en sak på listan, är jag lika ivriga att börja bocka av nästa. Tror egentligen aldrig jag blir helt 100 nöjd... Utan är hela tiden på jakt efter nya förändringar, både stora som små. Är ni likadana?

Många Kramar

Älskade Cult Design



Bilder från Cult Design

Såg innan idag att Cult Design lagt ut sin höst/vinter-brochyr på hemsidan. Gillar verkligen dess stilrena design och att man kan ändra utseendet efter tycke och smak. Har faktiskt en Cult Design sak i nästan varje rum; ett set till både köket och toaletten, ett set till köksbordet, en örtkruka och en Changeljusstake.

På hemsidan fastnade jag speciellt för de plommonfärgade brickorna och den härliga rosa färgen. Tror att plommonfärgen skulle passa jättebra till hösten. Då gillar jag att inreda med lite "murriga" färger. Började förresten mitt höstinredningsshopping i förrgår med en lila kiwi. Inte den mörklilla, utan den lila som kom ut samtidigt som den äppelgröna.

Många kramar


Plagget som sprack...

 

Nya sandaler och som Linda bloggfotar

När vi var Malmö trodde jag verkligen att jag skulle komma hem med några kassar med höstkläder. Men blev riktigt besviken på höstutbudet. Tyckte fortfarande det hänger mesta delens sommarkläder på galjorna. Men jag handlade i alla fall ett par nya svarta kostymbyxor på Zara, mina förra favorit kostymbyxor kom just från Zara. De har jag fått kasta dem, då en kollega upptäckte att de hade spruckit i baken... Men jag hoppas att dessa jag köpte kommer bli ett par nya favoriter! Tycker verkligen det är jättesvårt att hitta snygga kostymbyxor, men på Zara finns det alltid något par som faller mig i smaken. Hittade även en korallfärgad jeanskjol på rean för 50 kr på Gina Tricot och ett par skinnsandaler på Scorett. De köpte endast att ha något nytt sommarplagg till resan. Får fortsätta bocka av min höstkläderlista någon annan gång...

Nu skall jag luta mig tillbaka i soffan med den nya Elletidningen som kom igår. Sen blir det lite Stolthet och fördom för min del innan det är dags för sängen. Skall vara på jobbet redan kl halv 7 imorgon...

Många kramar

Vinäger



I lördags när vi var i Malmö gick vi in i en liten butik som specialiserar sig på delikatesser. Vi var där i kanske 20 minuter och provade alla läckerheter. I vintras var jag på en vinägerprovning. Tyckte innan provningen att det inte var något speciellt med just vinäger, utan använde endast balsamvinäger i sallader. Men jag fick lära mig att det egentligen finns så många användningsområden. De sorterna jag provade provningen var så goda att man kunde dricka det som vin.  I butiken i Malmö fanns det ungefär 30 olika sorters vinäger. Jag som verkligen gillar sötsaker fastnade för en jordgubbs- och en chokladvinäger. Båda kan man använda i sallader, till ostar m.m. Jag hade tänkt att använda dem som sås till vaniljglass och som aperitif i mineralvatten.

Nu skall jag svara på alla underbara kommentarer jag fick igår, sen blir det Ottos vaniljglass med vinäger. Mums

Många kramar

The Studio

 


Igår besökte Linda och jag the Studio som har en fotostudio i Turning Torso. Vi såg det som en rolig grej att bli fotade i sina egna kläder. När vi kom dit blev vi först sminkade av en make up-artist. Dock tyckte vi båda att det gick väldigt fort och kände lite att de gick på löpande band, en ut nästa in. Sen blev vi fotade i tre omgångar, då vi hade tre klädombyten. Jag kände under fotograferingen att jag inte passade som modell, då det var lite knepigt att få till alla poser.
Allra roligast var att titta igenom alla bilderna, det blev mycket skratt och roliga kommentarer. Några av våra bilder kändes som att vi gjorde reklam för något postoderföretag eller något dåligt albumomslag. Men i slutändan var det väldigt svårt att välja ut vilka bilder man ville ha! Jag är väldigt glad att testade att bli fotad på riktigt, och tycker absolut ni skall testa det också!

Många kramar och på återseende

Tips om en tävling!



Att vinna en ljusrosa liten bloggdator är aldrig fel!

Vill därför tipsa om denna tävling som finns på Shopaholicmammans nya blogg!



Första jobbveckan avklarad!



Bild: Google

Ännu en dag med alldeles fantastiskt sommarväder. Gick tidigare idag från jobbet för att kunna njuta fullt ut av solen. Det var verkligen underbart att komma hem; sätta på sig bikinin, lägga sig i solstolen och fortsätta läsningen i Snabba Cash. Ikväll ska M och jag in i biomörkret och se Sommaren med Göran. Har hört väldigt mycket positivt om filmen och jag hoppas verkligen att jag kommer tycka den är lika bra.

Imorgon ska jag träffa Linda i Malmö. Ska verkligen bli roligt att träffa henne och Nils igen. För 1½ år sedan träffades vi så gott som varje dag, men nu har vi inte setts sedan midsommar. Ska verkligen bli kul att gå runt i affärerna med min gamla shoppingkamrat! Ser fram emot att kolla in Zaras och de andra butikernas nyinkomna höstsortiment. Även om det nu är medelhavsvärme ute, gäller det att passa när man har chansen att handla i en större stad med bredare sortiment.

Ha en fortsatt underbar fredagkväll!                   

Vill också ut i värmen...



Idag önskar jag verkligen att man var ledig. Det kändes riktigt hårt att sitta inne när det var medelhavsvärme utanför fönstret. Dock fick den lilla tappra skara som var på kontoret idag, hallonmoussetårta till fikat, för att vi trotsar värmen. Ibland känns det som kontoret verkligen göder sina anställda, för det är typ tårta varannan vecka. :)

Men jag hann njuta lite av solen när jag kom hem. Nu ikväll har vi hunnit med en lång promenard samt äta middag på balkongen. Känns som att balkongen blir ett andra rum på sommaren, även om den inte är så jättestort. Vi har även en jättefin innergård med uterum. Men av alla hyresgästerna som bor här, är det endast M och jag som använder den. Men det är väl tur för oss...
 
Massor av kramar

Detta ska vi äta ikväll!


basilikakryddad quornburgare med tomatpesto

Ikväll ska vi ha middagsbjudning här hemma. Vi är några stycken som brukar ha middag hos varandra varannan vecka. Denna veckan är det M:s och min tur att stå för middagen och nästa gång är det någon annan, sen går det runt. Brukar bli väldigt trevligt och samtidigt få chansen att se vad andra människor brukar äta till middag en vanlig vardagkväll.

Idag har vi tänkt att laga ett recept som jag har hittat på Anna -Starwomans underbara blogg, basilikakryddad quornburgare med tomatpesto. Tycker verkligen det ser jättegott ut och det ska bli spännade att göra hamburgare på quornfärs. Vi kommer inte i förväg säga till gästerna att de får äta vegetariska hamburgare, utan skall se om de kan lista ut det själva... Det är väldigt sällan jag köper soyaprodukter, men tycker verkligen att det är ett gott alternativ till kött. Bodde ihop med en kompis som var vegetarian under min Kalmartid. Hon påpekade att det var viktigt att krydda ordentligt så det inte blir smaklöst, så det skall jag göra.

Sen vill jag även tacka mina underbara läsare! Precis som söta Miia - There´s no place like home, hade jag också nytt läsarrekord igår. Tycker verkligen det är jätteroligt att läsa alla underbara kommentarer som ni skriver. Alla ni är verkligen jättesöta som tittar in och läser om vad "lilla" jag hittar på om dagarna. Tack än en gång!
 

En vanlig tisdag



Min fina vita bukett som inhandlade innan helgen

Nu har jag börjat mitt nya träningsliv igen! Ikväll gick jag på mitt första riktiga träningspass efter semestern. Tog ett uppehåll från de vanliga passen vid början av semestern, då passen var reducerade och inga passade mitt schema. Men nu är jag tillbaka igen till 100%. Annars har dagen flyttit på i sin lugna takt! Arbetet har inte kommit igång efter semestern på grund av att  vi nu är inne i lågsäsongen. Efter jobbet var jag hos optikern igen och fick ny linser, så nu ser jag igen! Blev även en supersnabb runda på stan. Hann med lite presentshopping och reafyndade ett vitt ombloggat ljusfat på Åhlens. Nu ångrar jag mig att jag inte köpte ett till, men det finns säkert kvar imorgon...

Många kramar

Jag är i Tax Free-landet!



Har nu klarat av första dagen efter semestern. Det kändes riktigt hårt att gå upp ur sängen i morse. Till och med så jobbigt att jag inte hörde när väckarklockan ringde... Väl på kontoret var det roligt att träffa arbetskamraterna igen plus att regnet öste ner för fönsterrutorna halva dagen, då kändes det inte så jobbigt längre. Ikväll har jag tittat i tax freetidningen som vi har fått hem i brevlådan. Det finns en del bra erbjudanden som ta 4 betala för 3. Problemet är bara att välja vad man vill ha... Är dock jag lite småirriterad på deras hemsida som inte verkar fungera särskilt bra. Det går inte att visa fler sidor än den första sidan, utan istället får jag söka på varje produkt.

Nu väntar bloggläsning och lite RoomService.
Ha en fortsatt trevlig afton!
Kram

Helgen som har gått!

 

 




Denna helgen har var helt underbar! Igår tillbringades dagen i goda vänners sällskap med lite beach fotboll på dagen. Jag spelade inte, utan "lekte fotbollsfru" och solade vid sidan om. Eftermiddagen spenderades vid en sjö och på kvällen grillade jag, M och Kristoffer på vår härliga innergård. Riktigt skönt att sitta ute på kvällen och bara njuta av den ljumna kväll som var igår. Kvällen avslutades gott med ett par drinkar på Taste. Idag var det Åhus Strand som gällde. Tycker det är en sådan härlig känsla att känna finkornig sand mellan tårna och höra havets brus.

Har nu hunnit landa i lägenheten och slappat framför Rachel Zoe. Samtidigt som jag tittade, fick mina naglar en härlig korallfärg. Hittade Mavalalacket Samoa i min stora samling för någon dag sedan. Har verkligen noll koll på mina lack. Egentligen står de fint uppradade som en liten armé på en hylla i badrummet. Men alla mina favoriter står på första raden och de använder jag oftast, så jag glömmer lätt bort vad som står längre in...

Nu ska jag njuta och läsa alla nyuppdaterade bloggar.
Ha en fortsatt trevlig söndagkväll!
Många kramar

Mitt jobb och jag!



Fick frågorna av söta Madeleine och Karin om vad jag arbetar med och vart jag läste någonstans. Här kommer svaret:
Direkt efter gymnasiet tog jag min flyttkartong och flyttade till Kalmar. Där läste jag ett vanligt ekonomiprogram på Baltic Business School. Stannade där i 3 år och tog ut min kandidatexamen i företagsekonomi och blev med andra ord civilekonom. På grund av mitt dåvarande distansförhållande med M, flyttade jag ner hit till Kristianstad. Hade redan innan jag flyttade ner fått jobb på Skånes Provinsbank (Danske Bank). Där jobbade jag i kassan i ca 4 månader. Kände direkt att jag inte passade inom bankvärlden. Började därför söka nytt jobb och fick ett genom min förra bankchefs kontaktnät.

Nu jobbar jag som redovisningskonsult på Ernst & Young. Hade väldig tur när jag fick detta jobb. För oftast anställer Ernst & Young endast redovisningskonsulter som har arbetat kanske 10 år på en ekonomiavdelning. Mina dagliga arbetsuppgifter består av löpande bokföring, bokslut till företag, årsredovisningar till aktiebolag och deklarationer. Företag lämnar in sina räkenskaper till mig. Jag färdigställer allt  och rättar eventuella felaktigheter och sen lämnar jag det vidare till revisorn som granskar det. Tror säkert att det många som tycker att jag har ett urtråkigt jobb. Men jag tycker att varje företags räkenskaper är ett stort "pussel" som måste lösas och det är vägen dit som är rolig. Varje företag unikt, så inget "pussel" ser likadant ut. Svårigheten med arbetet är att det alltid kommer nya nyheter så det gäller att hålla sig uppdaterad hela tiden. Det är vad jag sysslar om under arbetsdagarna och på måndag är jag tillbaka på mitt kontorsrum framför jobbdatorn. Skönt är det att se fram emot att jag har en veckas semester till om bara tre veckor. Då blir det en vecka på Kreta med sol och bad!

Nu ska jag spendera dagen i solen!
Många kramar

RSS 2.0