Dagens middagstips!



Har precis ätit vår kvällsmat. Tycker att man äter senare och senare på sommaren än vad man gör restan av året. Jag är inte sugen på mat vid 6, då vi brukar laga mat. Tänkte köra fullt ut på mitt mattema idag och bjuda er på kvällens recept. Testade det för första gången hemma (lagade det på matlagningskursen som jag var på) och M tyckte att det var riktigt gott och smakrikt. Dagens måltid var Citron och örtmarinerad fläskfilé med egengjorda klyftpotatis och rödvinssås

Citron och örtmarinerad fläskfilé 4 PORT

500 g fläskfile
smör/olja till stekning
salt o peppar

Marinad

1 dl olja
1 dl steksky eller fond (utblandad)
½ dl pressad citron
1-2 msk flytande honung
½-1 dl färska el torkade örtkryddor alt provencalska frysta
½ dl finklippt persilja

Putsa filen och bryn den runt om i fettet. Krydda
Placera på ett ugnssäkert fat och efterstek i 125 grader till innertemperaturen är 68-70 grader. Låt svalna.
Blanda marinaden
Skär köttet i tunna skivor och lägg det på ett fat med kanter
Häll på marinaden och låt stå i någon timme.

Madeirasås 4 PORT

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
2-3 msk råsocker
2 dl madeira
1 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk maizena majsstärkelse

Grovhacka lök och vitlök
Bryn med det med peppar och socker i oljan
Håll på madeira, rödvin, vatten och fond
Låt koka i 5 minuter
Blanda ut maizena i lite vatten och tillsätt redningen under omrörning.
Låt koka upp och smaka av med salt/peppar och ev.lite mera fond.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0