Ännu ett tavelprojekt!!!

 

Cole & son:s vackra tapeter som jag beställde hem igår

Är nu hemma efter dagens arbete och aktiviteter med jobbakompisarna. Ska efter jag ha läst och svarat på mina kommentarer samt gå igenom favoritbloggarna krypa ner i soffan. Har förresten kommit på ett nytt tavelprojekt!  Hittade genom lite surfande igår att Måleributiken skickar ut 2 st gratisprover på 1 meter tapet gratis ingen frakt eller någonting. Man kan välja mellan alla tapeterna. Så igår klickade jag hem 2 prover från Cole & Son, Woods och Magnolia. Tänkte limma upp dem på färdiga ramar, har sett att de har gjort så i olika inredningstidningar. Tror att Magnolia skulle bli jättebra i mitt för övrigt ljusljusrosa sovrum, som ni har sett någon liten tjuvtitt på när jag har visat kläder. Väntar spänt på att proverna skall komma för vi har fortfarande inte bestämt hur vi skall ha de andra tavlorna. Och jag älskar att ha flera projekt i luften bara man gör dem färdigt!

Många kramar

En tankeställare!



Min älskade M och jag på vår 3 årsdag


Ibland underskattar jag verkligen min M! Vi brukar alltid åka iväg och veckohandla på måndagarna. Men idag så är han iväg på U21 EM-finalen i Malmö. Därför fick jag handla på egen hand. Kom på mig själv att det är inte lätt att både hantera en stor matvagn samtidigt som jag försöker leta varor och inte försöka köra på folk. I vanliga fall brukar jag sen cykla iväg till min måndagsträning och lämna M med alla varorna. Sen när jag kommer hem så står maten klar och disken är diskad. Men idag när jag kom hem från Maxi stod ett massa disk på bänken och ingen M som kunde hjälpa mig. Då inser jag hur bortskämd jag är som tar saker för givet! Nu i fortsättningen skall jag vara med omtänksam på måndagarna...

Dock är den lite positivt att M är borta. Nu kan jag göra min älskade kräftpaj med Västerbottenost, då M är mindre förtjust i skaldjur. Efter middagen som nu står i ugnen ska jag slappa i soffan med en gäng jordgubbar och en bit mörkchoklad och vara härskarinna över fjärrkontrollen, hihi.

Imorgonkväll ska jag iväg med tjejerna på jobbet. Vi skall spela Laserdome och gå ut och äta en bit mat. Har aldrig testa Laserdome innan, så det ska bli en spännade upplevelse. Blir alltid så tagad när det handlar om att vinna. Anledningen till att vi ska ut är att "säga adjö" till en kollega som skall byta revisionskontor. Lite tråkigt då det var den revisonsassistent jag ofta lämnade mina färdiga bokslut och årsredovisningar till.

Nej, nu ska jag ta och äta! Ha en fortsatt trevlig kväll


Svalkande flädersaft



Receptet finns i Leilas Piece of Cake

Idag har vi gjort sommarens flädersaft! Förra året när vi plockade fläderblommorna fick vi en rejäl utskällning av en äldre dam. Så nu fick vi smyga så att inga ilskna pensionärer skulle anklaga oss att förstöra träden genom att plocka någea blommor. Men i år var det ingen som sa till. I sådana lägen saknar man att man inte bor på landet igen, då man kan plocka saker fritt utan att någon bryr sig. Idag när vi var inne en kort runda i stan, köpte jag sådana fina flaskor på Åhlens som Leila alltid använder när hon gör sin saft. Receptet är som vi använder är hennes från Piece of Cake.

För 2 flaskor

45 klassar färska fläderblommor
Skal och saft av 2 citroner
1 ½ liter vatten
2 liter socker
4 tsk citronsyra

1. Lägg blomklassarna i en bunke och tillsätt rivet citronskal och citronsaft.
2. Koka upp vattnet och rör ner sockret och citronsyra. Rör om tills det är smält. Häll över vätskan över blommorna.
3. Täck bunken med en tallrik och låt saften stå svalt i 3 dygn. Rör om några gånger om dagen.
4. Koka upp saften och sila saften.
5. Häll upp saften i desinficerade flaskor, fyll dem ända upp till kanten och tillslut väl.
6. Förvaras kallt och spädes efter smak, ca 1+4

Vi brukar alltid göra flädersnaps av blommorna. Så när du har silat av saften, lägg tillbaka blommorna i bunken. Häll då på en flaska vodka och låt stå i ett par dagar. Sila sen bort blommorna och tappa upp snapsen i flaskan igen.
Flädersnapsen är perfekt att blanda drinkar på eller dricka som vanlig snaps och den är hundra gånger godare än en vanlig Hallands Fläder för alkoholsmaken försvinner nästan helt!

Kramar

Nu är jag färdig för födelsedagskalas



Nu medan jag väntar på Magnus skall bli färdig blir det ett snabbt inlägg.
På mig har jag nu ett vitt slappt linne från Zoul/MQ för att framhäva dagens färg. Sen har jag ett par svarta jenaslegginngs från Vila. Till det en slarvig knut, toppad med Sacha Juans Ocean Mist för att fram strandruffset. På handleden har jag mitt läderarmband från Marc Jacobs. Så nu är jag färdig för rockfestligheter!

 Ha en trevlig lördagkväll!
Många kramar

Årets första strandbesök



Åhusbrygga i bakgrunden





Har spenderat dagen på mysiga Åhus Strand med M och Anna. När vi körde från stan var det molnigt på himmeln, men när vi kom till Åhus som ligger ca 2 mil bort så var det inga moln överhuvudtaget. Riktigt kanon väder och inte proppat med folk. Så nu har brännan bättrats på ordentligt och är än så länge riktigt nöjd med färgen. Dock är det ännu en bit kvar tills jag är riktigt nöjd. Känner mig så mycket fräschare när man har fått färg på huden.

Nu ska jag ta och göra mig i ordning för kvällen evengemang. Vi skall på rockfödelsedagsfest,  med betoning på rock. Jag kan inte sätta på mig mina vanliga "tjejiga" festkläder för att inte urskilja mig från restan av festsällskapet. Därför kommer klädersfrågan bli ännu knepigare än vanligt. Men det ska bli roligt att träffa nya människor som jag inte brukar umgås med.

Hoppas att ni får en fortsatt solig kväll!
Kramar

Tavelprojektet



Cassandra Rhodins bilder som är utskrivna från Internet




Den tomma väggen bakom soffan behöver nytt liv!

Jag har länge funderat vad vi ska ha på vår långa och tomma vägg bakom soffan i vardagsrummet. M har alltid velat har någon tavla, men jag är lite skeptiskt mot just tavlor. Tycker det är svårt att hitta något fint till ett relativt rimligt pris, som inte är någon IKEA-tavla som finns i var och varannat hem. Därför blev jag väldigt inspirerad när jag såg hur Anna hade gjort i sitt fina vardagsrum. Därför har jag nu gjort samma sak! Så nu har min syster skrivit ut bilder på Cassandra Rhodin på photopapper och min snälla mamma har handlat ramar till oss. Nu är kruxet hur vi skall hänga upp dem...!!! Är lite sugen att hänga dem huller om buller än i ordning. Men M vill att det skall vara mer enhetligt. Vad tycker ni?? Skulle bli väldigt glad om jag fick läsa era åsikter.

Soliga kramar
 

Detta gömmer sig i dagens shoppingpåse



Ögonskuggan Bronze från Make Up Store



Jobbskjorta och ullkofta från Benetton

Har lite ont i halsen, därför kunde jag inte gå och träna som jag egentligen hade tänkt från första början. Har även bokat tvättstugan ikväll, mindre skoj att springa upp och ner i trapporna, men ett illa måste. Tog även en kort sväng av stan idag. Det är riktigt skönt att bo så nära centrum att man kan cykla dit på 2 minuter. Hittade en ljusblå jobbskjorta och en ljusgrå ullskofta på 50% rea på Benetton. Måste berömma Benetton, de hade 50 % på hela butiken! Det är först nu för ett tag sedan jag har börjat handla där. Men de har en del fina plagg som passar bra, när man har ett kontorsjobb som jag. Blev även ett stopp på Make Up Store och en ny ögonskugga i färgen Bronze fick följa med hem.

Imorgon är det fredag, jippi. Veckorna går så snabbt och det är sen bara 2 veckor kvar till min allra första semester. Längtar så, och jag hoppas verkligen att det fina vädret håller i sig!

Många kramar

Mitt nya väskkap



Min nya älsklingsväska från MQ


   

Min nyckelknipa från Marc Jacobs som jag har fått av min syster hänger snällt i sitt snöre


Har kommit på mig själv att de flesta bilderna jag visar nuförtiden är på mat. Visst älskar jag en god måltid och en vacker dukning, men jag vill inte att bloggen bara skall innehålla matbilder. Därför skall jag istället visa er min nya väska!
För en månad sedan spanade jag in en skinnväska på MQ i Karlskrona, men köpte den aldrig. Har sen dess varit och klämt på den en gång sen dess. I måndags när M och jag gick genom stan efter vårt restaurangbesök hängde den i skyltfönstret med en massa reakläder. Så igår efter jobbet var jag inom MQ, när jag kom in hängde endast de kamelfärgade väskorna bland reaväskorna. Så då gick jag besviket ut och såg att min väska fortfarande i skyltfönstet. Så jag sprang in i buktiken åter igen o haffade en manlig expedit. Han visste inte om den var på rea, så han fick haffa ytterligare 2 expediter innan jag fick veta att den också var på rea. Så istället för att betala 900 kr, så var den nu på 50% rea!

Den är enligt mig en perfekt väska. Gillar verkligen att den är i skinn, då det håller betydligt bättre än en plastväska. Väldigt bra att den både har en vanlig rem, då jag oftast bär väskor i armvecket, och en axelrem som man kan plocka av. Ett annan stort plus är att det finns en nyckelsnöre, då mina nycklar lätt försvinner i väskdjupet...

Nu skall jag ta på mig mina solisar och ge mig ut på en kvällspromenard. Sen blir det bloggläsning!
Ha en underbar kväll i varma sommarsolen!
Kram

Basilika- och vitlöksbröd



Brödet till vänster

Nu väntar jag på att maten skall bli klar, idag blir det krämig pasta med hemmagjord pesto. Receptet kommer från matlagningskursen som jag gick förra vecka. Därför tänkte jag lägga ut receptet på Basilika- och vitlöksbröd som både Linda och Katta tyckte såg mumsigt ut. Brödet är verkligen jättegott och saftigt.

3 stycken bröd

50 g jäst
½ dl raps- eller olivolja
6 dl vatten
2 tsk salt
1 msk socker
ca 1 kg (17 dl) stenmalet mjöl eller vetemjöl special (ev. fullkorn)

Fyllning
30 g finhackad basilika (färsk eller fryst)
150 g rumsvarmt smör
½ tsk salt
2-3 pressade vitlöksklyftor eller 1 liten pressad solovitlök

  1. Finfördela jästen i en skål eller köksmaskin.
  2. Värm olja och vatten till 37 grader (fingervarmt).
  3. Häll degspadet över jästen och rör om.
  4. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet.
  5. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa en timme.
  6. Blanda under tiden ingredienserna till fyllningen.
  7. Arbeta ihop degen och dela den i 3 delar.
  8. Kavla ut varje del till en rektangel och bred ut fyllningen.
  9. Rulla ihop och vrid ändarna åt var sitt håll. Lägg ihop respektive rulle till en krans och placera på plåt.
  10. Strö över lite mjöl och skåra några millimeterdjupa jack. Låt  jäsa 20-25 minuter.
  11. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter mitt i ugnen.

Nu är det middagsdags för min del!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kramar

Tre år tillsammans!



Min nya jordgubbsskål från Mateus

Idag har det varit strålande väder. Kändes riktigt tungt att gå tillbaka till jobbet efter att ha varit ledig en långhelg. Men efter jobbet har jag hunnit sola en stund på balkongen med min bikini från Matthew Williamson for H&M. Det var riktigt glassigt och skönt att äntligen kunna bättra på brännan igen. Invigde även min Mateusskål som jag fyndade igår. Tror egentligen det är en soppskål, men jag tycker den passar utmärkt som jordgubbsskål! Nu väntar jag på att min älskade Magnus skall komma hem från jobbet. Idag har vi varit tillsammans i 3 år! Tiden går väldigt snabbt och det känns som att vi träffades igår. Vi har klarat av både med- och motgångar. De första 2 åren hade vi distansförhållande, pga jag läste i Kalmar och han här i Kristianstad. Det var tufft att bara kunna ses på helgerna, men som allting annat så vänjer man sig. När jag var klar med min utbildning förra sommaren, var det ett naturligt steg att flytta ner till Skåne. Vilket jag inte ångrar en sekund, även om man saknar mina "egna gamla" vänner ibland. Vi skall inte fira vår dag något särskillt. Men vi ska ut och äta på Kippers ikväll och sen skall vi endast umgås med varandra.

Så jag hoppas att ni får en lika härlig kväll!
Många kramar

En härlig midsommarhelg



Här spenderade vi midsommarhelgen



Mästarinnan på minigolf




Blev en del drinkar på Byttans uteservering



EGO-bild i bilen

Är nu tillbaks på bloggen igen efter en midsommarhelgen i Kalmar. Har verkligen haft en underbar helg.
Tack Linda och Nils, det är alltid lika roligt att ses igen!

Åkte upp dit i torsdags efter jobbet och har varit där tills idag, med en mellanlandning hos mina föräldrar.
På midsommarafton bjud värdparet på sillalunch och sedan åkte vi en tripp till Öland. Där strosade vi i affärerna i Borgholm och tittade in midsommarspektaklet i Köpingsvik. Därefter åkte vi tillbaka till Kalmar och grillade och hade allmänt mysigt.

I lördags tog vi en tur på minigolfbanan. Förra gången vi spelade minigolf ihop var för tre år sedan och då vann Linda relativt stort och det gjorde hon även denna gång. På kvällen gick vi ut på resturang Byttan. Jag besökte aldrig den restaurangen under mina tre år i Kalmar. Men kan nu varmt rekommendera deras grillbuffé, om någon har vägarna förbi. Det var riktigt mysigt att sitta ute, med underbar mat och trevligt sällskap.

Innan M och jag åkte hem idag tog vi en sväng ut till Hansa City för ett besök på IKEA och butikerna runt omkring. Det blev en del småplock på IKEA, som alltid blir dyrare än vad man i början tror. Hittade även ett hallonrosa skål från Mateus inne på Mairo. Alltid kul att öka min Mateusamling, då det var ett tag sen jag gjorde ett nytt inköp.
På vägen hem stannade vi till hos mina föräldrar. Där blev vi bjuden på nyfångad torsk och både rabarberpaj och jordgubbstårta. Riktigt gott!

Kramar

Möhippa!



Maten som vi lagade, vackert upplagt på fina Mateusfat



Medelhavskyckling



Basilika och vitlöksbröd, Petit-chouxrulle med gubbröra och Melontzatziki med kräftstjärtar


Nu har jag precis kommit hem från möhippan. Den blev verkligen underbart lyckad. Först fick S en karta och hon skulle åka runt till olika platser i stan. Hon klagar alltid på sitt dåliga lokalsinne. När hon skall på kundbesök, så åker hon oftast dit hon skall dagen innan för att hitta rätt när det väl är kundbesök. Efterråt var på matlagningskurs, vilket var väldigt lärorikt. Vi delades in i smågrupper och allt som allt lagade vi omkring 15 olika rätter. Rätterna var komponerade så att man kunde äta dem varför sig eller som buffemat.

En rätt jag speciellt fastnade för, var Vårig sallad med sparris, aprikoser och baconströssel



Receptet är för 4-5 port

10 gröna sparrisar
50 - 100 g sockerärter eller sugar snaps
10 rädisor
10 cocktailtomater
1 avocado
färska rödbetsblad
ruccola
machésallad
1 pkt bacon

Aprikoskompott
100 g torkade aprikoser
½ dl vatten
1 msk flytande honung
1½ msk balsamvinäger el pressad lime
1 krm salt
1 msk olivolja

Klipp baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg upp på hushållspapper.
Strimla aprikoserna. Blanda aprikoserna, vatten, honung, vinäger (eller limesaft) och salt i en kastrull.
Sjud under lock i ca 3 min. Sila av spadet och vispa ihop det med olja så det blir en dressing.
Koka sparrisen i en ny kastrull i lättsaltat vatten max 4 min. Häll av vattnet och kyl sparrisen i kallt vatten. Dela varje sparris i 2-3 delar.
Strimla sockerärtorna, skiva rädisor, halva tomaterna och tärna avokadon.
Blanda de olika salladssorterna med grönsakerna o aprikoserna.
Ringla dressingen och strö sist över baconet. Servera med bröd.

Kram



Middag framför TV



Dagens kyckling med sallad

Nu är U21-matchen mellan Sverige - Vitryssland slut. Vilken match (även om jag bara såg en del av den) Sverige vann med 5-1. Fick vara en duktig flickvän och höll M sällskap i TV-soffan, där även kvällens måltid åts. Idag blev det kall kyckling och ris samt sallad med rödlöksröra. Gott och lättlagat var det! Har även hunnit med att träna ett pass på Friskis ikväll. M brukar oftast ha lagat mat tills jag kommer hem efter träningar. Men då måste det vara relativt lättlagat, vilket detta var ikväll.

Har fortfarande en del "måsten" kvar att göra innan läggdags. Såg att jag behöver ta en vända med nagellacket på mina tånaglar. Tror att det få bli lacket Ebba från Make Up Store. Har inte använt det på länge och det känns även somrigt.

Ha en fortsatt trevlig kväll

Ut i solskenet!



Solsken ute i dag


Sedan igår så har hela kontoret gått över till 7 timmarsdagar och skall fortsätta med det tills mitten av september. Tycker verkligen det är urskönt. För nu kan jag dyka upp på kontoret vid 7 och sen gå hem kl 15. Känns som att man får mer ut av eftermiddagen och kvällen. Idag efter jobbet mötte jag upp M och vi gjorde några snabba ärenden i stan. Kom hem vid 4 och har nu hela kvällen framför sig. Ikväll står det åter igen packning på schemat. På torsdag efter jobbet så går avfärden till min gamla högskolestad, Kalmar, och hem till våra underbara vänner Linda och Nils. Har många härliga minnen från den stan, men minns speciellt den eviga motvinden när man cyklade!

Imorgon efter jobbet skall jag på möhippa med kollegorna, vilket skall bli fantastiskt roligt. Kollegan som skall gifta sig har ingen aning om möhippan, så hon kommer garanterat bli förvånad. Var första gången på möhippa förra sommaren. Då stod det stripaerobics, picknick i parken och bröllopstårtbakning på schemat.

Ha en fortsatt trevlig tisdag för nu skall jag ta och bättra på den obefintliga brännan på balkongen! Kram 

Glasögonen på pga av lilla Alice



Alice med sin rosa musleksak



Mina glasögon från Armani

En vän till oss är iväg i Skottland, därför är vi nu kattvakter till Alice. Jag kan säga att det var en riktig jobbig första natt. Alice är van att vara uppe på natten och sova om dagarna, då vännen arbetar natt. När vi skulle sova gick hon runt på upptäktsfärd och jamade hela natten lång. Var verkligen dödstött när jag var tvungen att då upp för att gå till jobbet. Istället för att ha linser på mig som jag alltid i vanliga fall har. Fick jag använda min glasögon för att inte somna framför datorn på jobbet. Jag är verkligen beroende av min skönhetssömn. Smsade sen M vid lunch tid för att höra hur det var med Alice. Fick tillbaka som svar att hon hade somnat när jag gick och sovit hela förmiddagen.

Är lite sugen att skaffa en egen katt, dels för sällskapet och sen att jag är uppvuxen med katt. Men är lite kluven med att ha katt inomhus, då jag egentligen tycker att de ska kunna gå ut när de vill.

Funderar att på att gå en powerwalkrunda ikväll. Känner att jag verkligen har tappat på mina vanliga "4 pass i veckan-rutin". Men det blir väl lätt så när det blir sommar och man far och flänger samt att Friskis nu har sommarschema. Tycker endast om att gå på olika sorters pass, styrketräning är inget för mig!

Nu vankas det pasta med bolognese och fruktsallad till efterrätt. Testade gula kiwisar hos Anna i fredags, och kom fram till att det var godare än vanliga. Så idag innehåller fruktsalladen det, melon, äpple och banan. MUMS

Kram

Upp i masten



Örlogsfartyget Gladan



C upp i masten. Sorry för en felvänd bild.



Är åter igen hos mina föräldrar i Ronneby. Min andra lillasyster ska göra någon mini marinutbildning med segelfartyget Gladan. De ska segla iväg på måndag mot Öckerö och vara borta i 2 veckor. Idag fick anhöriga se när de skulle upp i masten. Jag själv skulle aldrig våga klättra upp 16 meter upp i luften på en ranglig repstege. Så det var lite spännade att se... Sedan har det varit ett andra studentfirande av min syster, då en del inte kunde komma i torsdags. Så det blev en resa igen, lite onödigt men var tvungen att åkan hem i torsdags pga jobbet.

Ha en fortsatt trevlig lördag

Nu är min skönhetsbibel här!



En ny rolig inspirationsbok


Idag när jag kom hem från arbetet så låg det en paket till mig på skrivbordet . M hade trotsat regnet och gått ut och hämtat Adlibrispaketet. Dock blev jag en smula besviken, då jag senare visste att Lauren Conrads bok skulle utebli i paketet. Tydligen hade dem sålt slut på den boken... Vad jag har hunnit titta i Skönhetsbibeln så har jag bara positivt säga. Den verkar vara en riktig Ciccibok med tankte på innehållet och omslaget som är rosa/vitt. Karina Ericsson Wärn har tidigare gett ut modeböcker som Vardagslyx, Chic och Underbart!. Äger själv ingen av böckerna, men jag vet att Chic har ett chockrosa omslag och brukar finnas på bokrean.

Nu ska jag äta fredagsmiddag och sen skall hem till en vän.
Ha en fortsatt trevlig fredag och ta väl hand om er.
Kraaammm

Hemkommen från studenten



Tyvärr glömde jag min egen kamera hemma, därför kan jag inte dela med mig av dagens många bilder
Bild Google.se

Har precis kommit hem från Ronneby och dagens studentfirande av min lillasyster. Det var verkligen en härlig dag för henne. Hon var så glad att äntligen ha klarat av sin skolgång, även om hon skall plugga vidare. Vädret var kanon under utspringet, men nu framåt kvällningen började det regna. Kunde tyvärr inte komma när hon skulle gå på studentbalen i tisdags, men ack så fin hon var på alla fotona. Skulle gärna vilja återuppleva min egna student, så roligt man hade med sina kompisar.  Även om inte det var så länge sedan...

Nu skall jag ta och packa upp och luta mig tillbaka i TV-soffan.
Kram

Vilket väder det är utanför fönstet



Min fina orkidé piggar upp fönstret nu när det är grått utanför


Usch kan det inte sluta regna? Blir så nedstämd när det är dåligt väder. Fick cykla hem efter träningen i ösregn + att det var en mindre bra tränare som höll i passet ikväll. Min syster har studentbal idag, tycker verkligen synd om henne och de andra som har klätt upp sig och gjort sig fina. Hoppas istället att det är fint väder på torsdag när de har utspring. Hade tänkt ha min volangklänning på mig, men anser att det känns så där att ha klänning på sig när det är fint väder.
Har fortfarande inte kommit på någon bra present... Har bara imorgon på mig att köpa något. 

Har precis avslutat mitt samtal med Linda. Berättade om Helsingborgsresan som hon inte kunda närvara på, våra midsommarplaner och en eventuellt en photoshot med the Studio i sommar. Är det någon av er läsare som har blivit fotade av the Studio? Det är ett företag som finns i Stockholm, Göteborg och Malmö som tar proffsbilder. Man tar med sig egna kläder till fotograferingen, sen blir man stylad och sminkad av makeupartister. Två av mina vänner har gjort detta och deras bilder blev verkligen jättefina.

Ska nu krypa ner i soffan med en glassbåt. Var så sugen på det när vi var och handlade igår. Känns som ett kärt barndomsminne att äta glassbåt.

Kramar

En lugn kväll i läsfåtöljen



Härlig kvällsläsning med nya Glamour och Elle

Äntligen lite lugn och ro... Har haft en ganska hektisk dag på jobbet idag. Vissa av mina kollegor springer runt som yra höns. Då det är endast en några dagar kvar tills alla deklarationer och årsboksluten skall vara klara. Försöker själv att behålla lugnet, för när jag stressar upp uppkommer lätt slarvfel.

Ikväll ska jag njuta i min vita fåtölj med de nya tidningarna som har trillat in. Prenumerantomslaget för Elle gillade jag verkligen. Annars är Drew Berrymore ingen direkt favorit, men detta omslaget var annorlunda och tilltalade mig.
M och jag har verkligen olika sorters tidningsprenumerationer och jag tror vår brevbärare måste höja ett ögonbryn när de kastar in tidningarna genom vår dörr. Då vi har allt från mode, inrednings-, lokal- till storstads och lantbrukartidningar. Dock fick vi överta lantbrukartidningen pga bortgång, så den har vi inte valt själva...
Vilka favorittidningar brukar ni, läsare, köpa?

Är verkligen sugen på mat nu! Just nu pyser egengjorda hamburgare med chili och fetafyllning på stekpannan. Riktigt mumsigt ska det bli, då jag inte alls var sugen på mat vid lunch.
Kram

Hemma i Kristianstad igen



Helsingborg i skymningen, på andra sidan sundet ligger danska staden Helsingör



Lunchstopp på Ristorate Amici Mili i Helsingör

Har haft en underbar helg tillsammans med Anne och Johanna. Det var första gången jag besökte Anne efter hon fick jobb i Helsingborg. Helsingborg har jag endast besökt en gång tidigare om man räknar bort alla de gångerna man åkt igenom staden för att ta färjan till Helsingör när inte Öresundsbron fanns. Kan dock verkligen rekommendera ett besök!
I lördags tog vi färjan över till Helsingör. Hela dagen spenderades med att kolla i butiker, dock hittade jag inget som föll mig i smaken...  Annars gillade jag staden, då det har en gammal stadskärna. På lördagskvällen gick vi ut och åt på restaurangen Marias Tapas i Helsingborg. Har aldrig ätit tapas innan, men det var verkligen urgott. Beställde bland annat in grillade chilimarinerade scampis, lukttorkad skinka och paprikakyckling och mandarinsorbet till efterrätt.



Mina nyinköpta skor


På söndagförmiddag åkte Johanna hem till Linköping. Medan Anne och jag åkte ut till Väla Shoppingcenter och IKEA. Där hittade jag ett par Tiamoskor på Scorett. Har verkligen jätteproblem att hitta skor pga jag har storlek 35 eller en liten 36a. När jag köper skor får jag märken jag vet gör små storlekar. Vilket är tråkigt, då jag gå misste om många snygga skor som man inte kan ha sulor i.  

Hoppas att ni har haft en bra helg. Kramar

Sång i parken...



Ingången till Tivoliparken och det stora huset är utestället, Teaterbaren

Idag har vi haft besök av M:s föräldrar från Lund. Så kvällen har spenderats i Tivoliparken där det var allsång. Det var sommarpremiär, ikväll uppträdde bland annat Kevin Borg och Bröderna Rongedal. Tyckte det hela var allmänt trevligt, men jag tror nog att min hals har blivit sämre pga min relativt olämpliga klädsel.
Fick även en försenad födelsedagspresent av mina svärföräldrar. Ett jättefint silverhalsband med en skyddsängel som berlock. Kommer lägga upp bild nån annan dag.

Ikväll ska jag även hinna packa min weekendbag. Så jag tror inte jag hinner skriva något nytt inlägg förrän på söndagkväll.
Men jag hoppas att ni får ett trevligt veckoslut! Många kramar

Grönt te i min fina Mateus



Min älskade temugg från Mateus

När jag vaknade i morse kände jag att hade känningar till halsont. Så till min vanliga müsli drack jag grönt te, istället för mitt glas med juice. Tycker verkligen om att dricka te. Men har undvikit att dricka det pga jag i vintras välte ut en kopp med te rakt på min underarm, så jag fick en brännskada. Först nu idag var jag verkligen sugen på te igen, nu när vädret är sämre igen. Så nu sitter jag här med min andra mugg, medans jag väntar på att pizzan som står i ugnen skall bli klar.

         

Min favorit har gett ut en egen bok


Idag har jag även gjort en beställning på Adlibris. Min favorit, som ni märker, Lauren Conrad har skrivit en skönlitterär bok. På mailen idag fick jag en meddelande att den nu går att beställa. Jag hoppas att den är läsvärd. Beställde även Skönhetsbibeln av Karina Wärn Ericsson. Perfekt till mig som älskar skönhet och smink! :D Det är alltid bra med tips på nya produkter. Dock har jag en klar första favorit i skönhetsdjungeln och det är Lancôme. Bara älskar dessa Juicy Tubes!

Vill sen tacka alla mina underbara läsare!!!! Igår slog jag personligt rekord i både antalet läsare och nya läsare. Det är så roligt att läsa era gulliga kommentarer. Nu undrar jag för mig själv varför jag inte har börjat blogga tidigare.
Många kramar

Semesterlängtan



Här skall jag sola i augusti...


... och här kunde jag ha solat om mina planer hade gått i hamn


Har precis ätit dagens middag och tillika en av mina favoriträtter, ceasarsallad.

Idag har jag spanat på en "tack för att jag fick komma" present till Anne, en studiekamrat från Kalmartiden. Efter en liten stunds letande, så bestämde jag mig för att ge olika sorters godsaker från Spicy Tree (en delikatessbutik här i Kristinanstad) och en flaska vitt vin. Tycker det kan vara svårt att komma den sortens presenter. Dock är det väldigt roligt att ge, men även att få. Så på fredag åker jag till Helsingborg och lämnar M hemma. Ser verkligen fram emot denna utflykt, och om det blir fint väder skall vi ta en runda till Danmark och Helsingör. Tycker verkligen om att komma bort från vardagen och denna månaden kommer det bli en del avbrott. För nästa vecka vankas det student för min syster Sophie, då blir det åter igen en resa till Ronneby. Sen vid midsommar så kommer vi nog fira den med Linda o N i Kalmar.

Längtar redan till min semester, dock skall jag jobba i 1 ½ månad till. Sen väntar tre veckors vila, därefter arbetar jag 2 veckor och sen bär det av till Hersonissos på Kreta. Egentligen skulle jag och M ha åkt till Indonesien och Bali nu i sommar. Men med min vanliga otur så slutade med att jag arbetar, när han har semester och tvärtom. Så vår långsemester få vänta ett tag till, då det ingen idé att åka halva jordklotet på en vecka, då resan dit tar en dygn. Därför blir det en mindre resa till Kreta, men det är verkligen inte fy skam heller!
Skall ni åka nånstans på semester i sommar, i så fall var?

Nu äntligen skall jag se säsongsavsnitt med the Hills. Är lite sorgsen att det är Laurens sista avsnitt...
Många kramar

Årets första riktiga sommardag



Dagens middag serverad på mina vita Mateustallrikar

Vilken superhärlig dag det har varit idag! Tänk att det är första juni alla redan...
Slutade tidigare än vanligt för att kunna njuta av dagen mer, men dagen försvann lika fort än då...
Har hunnit med att storhandla på Maxi. Tycker det är lite mysigt att gå där mellan raderna i affären på jakt efter varor. Dock tycker jag det är tråkigt att gå och handla mat, utan vill alltid ha sällskap av någon. Kommer ihåg när jag pluggade i Kalmar, då brukade vi vänner åka och handla tillsammans, vilket bidrog att det alltid tog tredubbelt så lång tid jämfört om man handlade själv.

Idag blev det grillad karré med en sallad gjord på babyspenat, granatäpple och halloumi. Blev så sugen på det när jag såg Annas vackra uppläggning för nån dag sedan. Till drack vi hemmagjord flädersaft, vilket tillsammans med jordgubbar verkligen sommar för mig! M och jag brukar alltid göra vår egen fläderblomsaft själv och av fläderblommor som blir över gör vi flädersnaps på. Flädersnaps är enligt mig den godaste snapsen och om man gör den själv så försvinner all spritsmak och man kan typ dricka snapsen som saft. Om nån undrar hur man gör lägger jag gärna upp en beskrivning.

Skall nu njuta av mina favoritbloggar och sen fortsätta min läsning av Män som hatar kvinnor som jag läser nu! Trodde inte att jag gillade den typen av böcker, jag som alltid läser rosa chiclits i vanliga fall. Men jag hade helt fel!
Ta hand om er!
Kramar

RSS 2.0