1:a advent




Första blockljuset i adventljusstaken är nu tänt! Nu är det endast tre kvar att tända innan det är jul! Dagen har spenderats i köket. Har hunnit baka lussekatter och gjort chokladtryffel. Skulle egentligen ha gjort Rocky Road och chokladbollar också, men känner att det får räcka med bakning för idag. Gick upp på stan en snabbis i eftermiddags på jakt efter en adventsstjärna till köket. Det var så mycket folk på stan, även om julskyltningen skulle börja en timme senare. Efter besöket på Åhléns var jag redan trött på folkmassan och ville bara hem till lugnet. Ibland måste man trottsa folkkaoset, men idag hade jag verkligen ingen lust.  

Många kramar


Julpiff på schemat




Idag står det julpiff på schemat. Älskar verkligen att plocka fram och ändra om tills man är hundra procent nöjd. Precis som förra året går färgerna i vitt och silver. Nu väntar jag bara på granen skall köpas in, då kommer jag att känna riktiga julkänslor. För tillfället har jag inga direkta julkänslor, nu när det är 10 grader plus och regn utanför fönstret. 

Va duktiga Idolerna var igår! Tyckte speciellt Erik och Tove charmade Malmöpubliken. Kul är det att Kristianstads nya stjärnskott gick vidare till den andra semifestivalen. På sistone har Kristianstad börjat synas på TV-himeln tackvare Kalle och Paradise Hotel-Jackie, som jag för övrigt såg på stan igår.  

Ikväll kommer jag inta biomörkret med Sandra. Vi skall gå och se Twilightfilmen New Moon. Jag hoppas att denna vampyrfilm är lika bra som ettan. Två kollegor var och såg den förra helgen och båda tyckte den var sevärd. På måndagkväll ska jag gå och se Luftslottet som sprängdes. Har höga förväntningar på denna film, trots att den inte fick så bra betyg av Metros recensenter. Efter att ha sett dessa filmer kommer det nog dröja ett tag innan jag sätter mig i biomörkret nästa gång. Det finns en charm att gå bio, men tycker det är lika mysigt att hyra film och köpa lite smågodis en lördagskväll.

Nu skall jag fortsätta med pyntandet!
Kramar


På jobbet från kl 7 till 22

Jag hoppas att ni alla har sovit gott! Idag kommer det först bli en lång dag på jobbet. Varje år anordnar vi en Ernst & Young-kväll med alla våra kunder och det är ikväll. Så ikväll kommer jag att mingla, äta en god bit mat och lyssna på kvällens schlagerunderhållning istället för att blogga.

Önskar er alla en härlig dag!
Kramar

Matinspiration



Perfekt läsning nu när det är en månad till juletider, nyårsfest och bloggmingel. Älskar verkligen att leta inspiration i mattidningar och i fina kokböcker som har en massa läckra bilder. Lagar väldigt sällan nya recept om det inte finns några bilder som visar det färdiga resultatet. Är inte den bästa kocken själv, men jag gillar att testa nya utmaningar och gränser i köket. Ibland lyckas man och ibland gör man det inte.

Ikväll ska jag se några avsnitt med de snygga tjejerna i the Hills och the City. Har haft problem att se vissa avsnitt. Är det fler är jag som inte kan se alla avsnitten? Eftersom jag inte längre ser på Desperate Housewife så anser jag att tisdagen är veckans sämsta TV-dag och då är det bra att ta till datorn som TV.

Många kramar till mina trogna läsare

Smygstartar lite innan advent



Denna CD fick följa med hem från dagens mathandling. Har alltid varit lite förtjust i EMD och tycker de är duktiga på sin sak. Medans jag har ätit lite ballerina med pepparkakssmak har jag provlyssnat på skivan och än så länge uppfyller den mina förväntningar. Det känns verkligen att som att julen närmar sig med stormsteg. Nuförtiden kan man se att fler och fler börjar julpynta i sina fönster. Riktigt mysigt med lite ljus i de annars så mörka fönstren. Men vi kommer nog att vänta tills på lördag innan vi börja piffar till i lägenheten. Till helgen kommer vi även börja med julbaket. Har tänkt att göra lite lussekatter och Rocky Road. Rocky Road är nuförtiden en julklassiker i mitt kök och i år är det första gången jag har hittat minimarshmallows.

Kramar

Cecilia-dagen





Idag är det inte vilken dag som helst! Det är den blindas dag, dvs min namnsdag. Firar egentligen inte min namnsdag. Men idag överraskade Magnus mig med Kristina Stark Designs "Hommage"! Blev verkligen jätteglad, för jag har suktat efter denna tändsticksbehållare sen jag såg den för första gången i Plaza Interiör. Nu kan jag ha tändsticksasken framme istället för stoppa in den i nån låda.

Tycker verkligen det är något speciellt med just namn! Det är inte många som vet att jag är den enda som heter Sudarmi i Sverige. Sudarmi har jag fått efter min mormor som är indonesiska. När jag var yngre skämdes jag för mitt ena andranamn och sa att jag hette Ida Cecilia Nilsson istället för Ida Cecilia Sudarmi Nilsson. Men nu är jag stolt över mina namn och namnen gör mig speciell.

Nu skall jag bocka av fler saker på dagens lista, men ni får ha en fortsatt mysig dag!

KRAMAR


Stundande festligheter




Äntligen skinner solen igen och jag känner mig så mycket piggare och gladare än vanligt. Tänk vad lite blå himmel kan göra en så glad och pigg. Ikväll vankas det 25 års fest nere på Österlen för Magnus studiekamrat Carolina. Dagens presentinslagning går i temat rosa, vitt och prickigt och inuti ligger den lilla Alvar Aaltoovas som även jag köpte till mig själv förra helgen. Det skall verkligen bli kul att klä upp sig fint igen och kvällens klädsel kommer bli en favorit i repris. Skall ha samma klänning som jag hade på mig på vår fest för en månad sedan.  En annan festlighet som närmar sig med stormsteg är Karins och mins efterlängtade bloggträff. De som har anmält sitt intresse kommer under morgondagen få ett mail eller en kommentar på sin blogg. Pratade med Karin för första gången för en stund sedan och vi ser båda framemot att träffa er väldigt mycket.

Ha en fortsatt trevlig lördag!
Kramar

En hektisk torsdag

Dagen har slutat mycket bättre än vad den började. I morse skulle jag ligga och snozza i 5 minuter innan jag gick upp. Men det slutade med att jag somnade om och vaknade en timme senare! Märkte det inte själv utan fattade det inte förrän Magnus frågade mig varför jag steg upp så sent. Sen fick jag eld i baken och satte på högsta växeln. Dock var det ingen större skada skedd eftersom vi har flextid och jag kom precis när kontoret öppnade. Dagar jag försover mig känns dagen mer stressande och hektiska än vanligt för jag är så uppe i varv. Inte blev det bättre att vi drabbades av ett strömavbrott och jag stressade upp mig igen. Trodde att dagens bokslutsarbete skulle försvinna för jag inte hade sparat under hela dagen. Men även där hade jag tur och datorn var i sin ordning när strömmen kom tillbaka. Nu har jag hunnit stressa av mig med hjälp av ett hårt träningspass och med lite god mat i magen. Kvällen skall jag avsluta med att njuta med lite nya tidningar och framför TV-n. En perfekt avslutning på denna torsdag, enligt mig.


Kramar


My new riding boots



Ridstövlarna på det ommålade bordet


Nya "ridstövlar" som fick följa med hem från dagens runda genom stan. Har letat länge efter ett par som inte är för stora i vaderna, för höga i skaftet eller för stora i storleken. Hade nästan gett upp hoppet att hitta ett par som passar lilla jag som har 35-36 i skostorlek. Men sprang på dessa inne på Benetton och mer glad blev jag när de var på 40%. Min lycka över stövlarna smittade till och med av sig på expediten som blev glad över min skull.

Idag har vi nästan gjort klart i vår arbetsrumsdel. Nu har vi inte en enda möbel, förutom soffan, som inte är vit. Färgen som vi målade bordet och Malmbyrån med var en riktig segtorkad färg. Enligt burken skulle färgen torka i 2 dagar, men i måleributiken sa de att färgen skulle härda i 10 dagar(!) innan användning. Nu väntar jag på att vi skall bli av med vårt gamla skrivbord. Sen skall jag visa bilder på det färdiga resultatet :)

Kramar 

Två nya vackra ting har flyttat in



Nu är jag hemma igen efter en mysig helg hos mina föräldrar och syster i Ronneby. I lördags gjorde vi en utflykt genom Smålands gröna skogar och hann besöka både Kosta Outlet och IKEA i Kalmar. Mina föraningar om att jag inte skulle hitta något klädesplagg på Outleten stämde. Dock var jag väldigt nära och köpa ett väldigt fin Tigerkavaj, men den fick hänga kvar. På Iittala outlet utökade jag min samling med Alvar Aaltos vackra skapelser. Har sedan tidigare den klassiska genomskinliga vasen och nu även denna söta vas och en ljuslykta. Vasen var så oemotståndligt liten och söt att jag inte kunde lämna kvar den i butiken. Detta var första gången jag lämnade butiken utan att köpa en enda Kiwi-lykta, även om jag tvekade länge och väl... 

Ett stort grattis till världens bästa Linda som fyller 24 år idag. Är även glad över att min syster klarade sin mönstring tidigare idag, något som jag aldrig skulle kunna klara av. Nu skall jag läsa era underbara inlägg som jag har missat i helgen. 

Massor med kramar  

 


Hemma hos mig en torsdagkväll



 Snygga Agnes är på framsidan på nya Elle. Ser verkligen fram emot artikeln med henne och med tidningen kunde man skicka efter den underbara julfilmen the Holiday som jag bara älskar.

Har haft en väldigt trevlig eftermiddag med Emeli. Har inte träffat henne på över ett år, men ändå känns det som att vi sågs igår. Vi hann ta en liten tur i butikerna och jag uppdaterade min jobbgarderob med några plagg. Sen avslutade vi träffen med sallad och efterrätt på Duvanders, gott! Nu ikväll har jag besökt tandläkaren något som jag skjutit upp sen i somras! Känns skönt att ha det avklarat även om det blir ett återbesök om en månad för att ta bort tandsten. Ikväll är jag ensam hemma och skall därför njuta av nya Elle och ha TV:n på i bakgrunden som sällskap. Är väldigt sällskaplig av mig och gillar egentligen inte att vara själv och hatar en tyst lägenhet. Skall även lägga fram helgens packning så jag slipper ira runt som en höna i morgon. För imorgon ska vi åka hem till mina föräldrar och lillasyster. 

Ta hand om Er.
KRAMAR

Ikväll ska jag lacka



Lack som används flitigt på mina naglar är Petra, Lincoln Park After Dark och Heart Thomb.  

Tack snälla läsare som lyckönskade mig inför min spruta. När jag kom till kontoret frågade alla hur det var med mig och under hela dagen har jag fått frågor om mina biverkningar. De ser mig nog lite som en "testperson" för än så länge är jag den enda som har hunnit vaccinera mig. I Region Skåne får man vaccinet efter åldern och i med att jag är yngst är jag också först ut! Kan meddela att än så länge har jag inte fått några biverkningar, förutom att jag är lite svullen vid stickområdet.

Ikväll ska jag rå om mina naglar ordentligt. Så här års är mina naglar inte de bästa. Därför krävs det lite uppfräschning med jämna mellanrum. Nu när det mörkt ute blandar jag mörka lack med detta ljust ljusrosa från OPI som jag har fått av bästa Linda. Det nyaste tillskottet av lack är detta svartlila lack "Lincoln Park After Dark" från OPI, så det får nog bli det ikväll. Anser att OPI:s nagellack har överlägset bäst hållbarhet, men Make Up Store kommer på en god andra placering. Brukar köpa mina OPI-lack på Lookfantastic istället för att betala 150 kr/lack betalar jag endast 90 kr.

KRAMAR I MASSOR!

Ska jag iväg till kyrkan

Tog en sovmorgon idag pga jag skall ta sprutan om ca 20 minuter. Jag skall inte ta sprutan i en vårdcentral, utan i en kyrkan som ligger på andra sidan gatan! Men det är väl för att vårdcentralen inte kan ta emot så många människor. Det var riktigt skönt med lite sovmorgon och lulla runt på morgonen i sin egen takt.

Kramar


Jag funderar...




Jag har alltid undrat varför vissa människor inte visar varandra hänsyn? Var inne en snabbis på H&M på vägen hem från jobbet. Det finns egentligen två kassor där jag stod, men den ena var stängd. Jag stod näst i tur och plötsligt öppnades den andra kassan och expedien sa "nästa i kön kan ställa sig här". Precis när jag skulle byta kö kom en dam flygandes bakom mig och ställde sig framför mig. Hallå?, tänker jag, det var ju min tur?! Brukar oftast inte bry mig, men idag blev jag irriterad och sa "ursäkta, men jag stod faktiskt före dig i kön". Istället för att ursäkta sig fick jag istället ett snäsigt svar "att jag dock kunde vänta lite till".

Det har faktiskt hänt att kunder på jobbet har "dumförklarat" mig på grund av min ålder och därmed tyckt att jag är okunnig i deras ögon. Men det har alltid slutat på samma sätt varje gång! Jag har vunnit segern och de har fått krypa till korset och bett mig om ursäkt. De har väl svårt att tro att en liten flicksnärta ska kunna sköta deras företags ekonomi när de själva inte kan göra det... 

Är så trött på att visa vissa människor hänsyn! När de finns människor som endast tänker på sitt eget bästa och struntar i allt annat. Jag hade gärna släppt damen före mig i kön, men då ska hon inte vara otrevlig och låtsas att jag inte fanns. Är absolut inte en sådan person som gillar att synas, utan väljer hellre att vara lågmäld än högljudd. Men bara för jag är liten och inte syns, betyder det inte att jag gillar att bli överkörd. 

Nej, nu får jag ha funderat klart om detta problem för idag. 
Hoppas att ni får en fin kväll!

KRAM    


I väntans tider




Sitter och väntar på att Magnus skall komma hem från sin shoppingtripp, idag har han besökt Malmös nya Ikea. Det öppnade för några veckor sedan och med sina 44 000 kvm är det världens näststörsta Ikeavaruhus. Jag hade gärna tagit en tur till Svågertorp och strosat runt i ett nybyggt Ikea och danska ILVA. Men tyvärr var jag inte ledig från jobbet, utan fick istället skriva en handlarlista igår. Jag får istället längta till helgen och helgens hemresa till Ronneby och utflykt till Kosta. Har inte varit på Kosta sen i somras. Får se om jag hittar något att köpa, men det tror jag säkert jag gör på Iittala Outlet. Kan tycka det är svårare att finna något fint att köpa på klädoutletar. 

Nu ska jag bänka mig framför Halv åtta hos mig och se vad de ska bjuda för någon mat ikväll.
Många kramar♥

2009-11-08



Efter Jessis tips om filmen The Proposal var jag tvungen att hyra den, jag som älskar romantiska komedier! När vi kom till videobutiken igårkväll var den slut i hyllorna. Men jag gav mig inte utan ställde mig i den långa kön och frågade om det var nån som hade lämnat in filmen. Tur som jag hade, så var det nån som hade gjort det! Ångrar verkligen inte att jag ställde mig i den långa kön för filmen var en äkta Cicci-film. Sandra Bullock och Ryan Reynolds var ett perfekt par på film. En annan som gjorde en utmärkt skådespelarinsats var Betty White som farmor Annie, varje gång hon dök upp i ryckte det i smilbanden.

Idag har jag inte gjort många knop utan det har blivit en dags insittande först framför reprisen till Idol och sen framför en bok. Vardagsrummet har de senaste dagarna agerat målarverkstad, så det är ingen idé att städa som vi brukar göra på söndagar förrän vårt måleriprojekt är klart. Det är endast några strykningar kvar med färg, sen kommer vår arbetsrumsdel se annorlunda ut. Längtar verkligen tills det är klart...

KRAMAR 

Vill ha en vit och silvrig jul



Bilder: Bo Bedre.dk. Deras julbilder är verkligen underbara och man kan verkligen få jätte mycket inspiration där ifrån.

Idag har jag varit trött och sömnig hela dagen. Tröttheten sitter säkert kvar från gårdagen After-Workfest på kontoret. En riktig rolig tillställning med pizza, dans och Wii. Det var riktigt länge sedan jag spelade TV-spel. Igår tävlade vi i Mariocart och självklart var jag Baby Peach, Marioprinsessan fast i liten form, petite som jag är.

I förmiddags tog jag en sväng i stan och letat efter julpynt. Vill ha en silvrig och en vit jul i år. Men jag kan verkligen inte hitta några helvita julgranskulor! Jag letar efter sådan som finns på den övre högra bilden. Så nu undrar jag om ni har sett några vita kulor i någon butik?? Detta året har Magnus lovat att jag ska få ha en äkta julgran här hemma. Har tänkt ha en liten kungsgran som ska se ut som Bo Bedrejulgranen. Tycker verkligen den är ursöt när den är så liten och när julgransdekorationerna hänger i sina vita sidenband.

Många kramar


Thursday's dinner



Bild: google

Som vanligt susar dagarna förbi. Så snabbt att jag inte har hunnit skriva ett kort inlägg här de två senaste dagarna. Håller nu på laga kvällens middag, baconinlinad torskfilé a la Jamie Oliver. Vet inte om jag har berättat detta tidigare. Men minst en av veckans middagar så testar vi ett nytt recept. Känner att vissa dagar har man ingen inspiration att komma på något gott till middag. Därför sätter jag mig framför våra kokböcker eller datorn varje söndag och bestämmer veckans middagar. Gillar verkligen att laga mat (även om jag gillar att baka mer) men ibland är inte insprirationen på topp och då är detta ett alternativ som passar oss. Vi får äta något nytt varje vecka, ibland blir det diss men många gånger blir det en hiss.

Var eller hur hittar ni middagsinspirationen?

Kramar


Raindrops Keep Fallin' on My Head



Vilket regnrusk väder det har varit idag! Nästan hela dagen har hela himlen varit blygrå och det har regnat princip hela dagen. Dagar som denna känner jag verkligen som en grå mus. Det blev dock en förändring på det nu i eftermiddags. Har suttit och tagit det lugnt och bläddrat i tidningar medan min frisör Emelie har pysslat om mitt hår. Nu har jag tagit bort sommaren guldiga slingor och istället har jag nu höstiga chokladbruna slingor fått sätta sin prägel i mitt hår. Känner mig nu väldigt fräsch i håret och det gör så mycket med ett litet frisörbesök.

Satt tidigare och bläddrade igenom några av sommarens bilder. Vilken fin och härlig färg man hade för någon månad sedan. Dock kommer jag inte lägga mig i något hemskt solarie för att få tillbaka färgen. Har faktiskt aldrig solat solarie och kommer nog inte testa det heller. Ibland ser man söndersolade människor och jag tycker verkligen synd om de som är beroende av solarier.

Nu ska jag ta och bläddra i Elle Interiör som kom med posten tidigare. Men först blir det Halv åtta hos mig! 

Många kramar


Slå klackarna i taket!



Bild: Google, Jimmy Choo for H&M

Nu är dags att slå klackarna i taket! Jag och söta Karin är nu i full gång att planera en kommande bloggträff! Vi tycker det är dags att träffa personerna bakom de underbara bloggar vi läser varje dag. Än är vi bara i planeringsstadiet, men för att komma vidare behöver vi veta vilka som är intresserade av en träff. Vi har redan spikat att träffen kommer att gå stapeln den 9 januari och vi hoppas att några av er vill dela den dagen med oss.

Många kramar

1 november



Linda och jag var ju tvungna att ta några bloggbilder samt en bild på födelsedagstjejen Anne.

Igår hade vi celebert besök från Kalmar nämligen av Linda, Nils och Johanna. De var ju hos oss för 2 helger sedan för att vara med på Magnus och min fest. Denna gång firade vi vår gamla högskolekamrat Anne som fyller 25 år i övermorgon. Det är så roligt att ha besök, men nu kommer det nog dröja ett tag innan de kommer igen... Igår innan födelsedagsfesten hann vi med ett snabbt restaurangbesök och en titt i Fenson och Partners möbelvisningslokal. Det är Magnus bästa vän Kristoffer som driver företaget och vi ville spana in den nya lokalen och de möblerna företaget säljer.

Nu är det åter lugnt och stilla i lägenheten nu när våra gäster har åkt hem :( Har lite saker att fixa i eftermiddag och en av mina "to does" kommer att publiceras på bloggen senare i eftermiddag. Dock känner jag mig inte i högform idag. Min näsa är åter igen täppt och känner att jag är hängig i kroppen. Jag som hade tänkt träna ikväll, men det får jag skjuta på.

På återseende!
Kramar

RSS 2.0