Helgen som har gått!




Bild på gårdagsen inköpta skor från Zara. Ballerinorna liknar Jimmy Choo-ballerinorna som kommer släppas på H&M den 14 november.


Nu är jag tillbaka hemma igen, har haft en skön helg i Lund och Malmö. Magnus och jag åkte in till Malmö vid lunchtid igår och började då beta av butikerna. Men oj, vad mycket folk det var speciellt inne på Zara, där gick det knappt att komma fram i folkmängden. Där hände det, enligt Magnus, gårdagens ögonblick ;) Han är inte så förtjust i min leopardscarfs, utan tycker den är en scarfs som "pantertanter" har på sig. Väl inne på Zara kommer två uppspelta 50+ damer fram till mig och säger "vi har spanat in dig och din vackra scarfs och vi skulle gärna vilja ha en exakt likadan. Var har du köpt den?". Jag som blir glad över att folk gillar min klädsel och svarar glatt att den är köpt på H&M och kostar ca 100 kr. Damerna tackade glatt och rusade sedan sen ut från Zara och in på H&M, och Magnus tyckte att hans teori besvarades. Men det tyckte inte jag, för jag älskar min scarfs och tycker ung som gammal kan bära leopardmönster utan att vara en "pantertant", dock finns det undantag... Annars kan jag sammanfatta shoppingdagen som lyskosam, jag hittade ett par ballerinaskor, ett par vardagsskor, en jobbskjorta och en chanelinspirerad kofta. Även Magnus hade en bra dag och kom hem med ett par Acnejeans och en Use-kofta från hans favoritbutik Spirit Store.

Senare på kvällen var vi på inflyttningsfest. Lägenheten som är en nybyggd bostadsrätt på 4 rum och låg mitt inne i Malmö. Jag hade kunnat flytta in i den direkt, så fin var den! Väggarna var skinande vita och den hade en stor härlig takterras. Riktigt lyckat köp med andra ord! Johan och Susanne blev även glada över vår inflyttningspresent som gick i blått, en blå Marimekkoskål som var fylld med blått godis och en flaska rött som underbara Karin har tipsat om. Tyvärr glömde vi kameran hos Magnus föräldrar, så jag kan inte visa några bilder.

Idag har det varit en riktig slappesöndag och jag har till och med hunnit sova middag. Följde med Magnus föräldrar till Nova Lund och agerade smakråd. Var även inne på snabbis på favoriten TopShop, men hittade inget som föll mig i smaken.

Nu väntar snart Mammorna och jag skall fortsätta med packning.
Kramar

TGIF



Dagens nya böcker, Väskor, Sommarens Söta och Fashonista, 2 härliga tillskott till min coffee tables samling och till en till min bakbokssamling

Nu är jag hemma en kort stund innan vi tar tåget mot Lund och Malmö. Ikväll ska vi umgås med Magnus familj och bror som inom kort åker till Dublin för att läsa sin Bachelorutbildning i ekonomi. Imorgon väntar en dag bland Malmös affärer och senare på kvällen är vi bjudna till Johan och Susanne på inflyttningsfest. Det skall bli spännade och se deras nybyggda fyrarumslägenhet som ligger mitt i Malmös stadskärna. Har inte träffat dem sedan i våras och det skall även bli kul att se Susannes mage, då hon skall föda i mitten av december. Vi tar sedan tåget tillbaka hem på söndagförmiddag. För jag behöver mellanlanda innan jag åker till Stockholm på måndag, så den närmsta tiden kommer innebära mycket flackande för mig.

En rolig sak som hände idag är att jag fått löneförhöjning! Riktigt roligt att man får respons på sitt flitiga arbete. Har även varit inne en snabbis på Åhlens bokrea som började idag. Med mig hem fick 3 böcker följa med, som jag länge har velat ha. Kul att ha några nya vackra böcker att bläddra i och få inspiration ifrån.

Massor med kramar

På beställning



Sandra som har bloggen Leone Constantior efterfrågade receptet på Focaccian som jag bakade i helgen. Brödet är  riktigt lätt att baka och man behöver inte tusen olika mjölsorter. Receptet kommer ifrån Leila Lindholms Piece of Cake. Man kan smaksätta brödet på många sätt och Leila tipsar om bland annat rödlök, oliver, parmesan, getost och rosmarin eller som jag, körbärstomater och färsk basilika.

Grundrecept
2 bröd

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special

Olja och flingsalt till plåten och utbakningen

1 kvist körsbärstomater
1 kruka färsk basilika

  1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
  2. Tillsätt lite mjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i ca 5 minuter.
  3. Jäs degen i en bunke täckt med en bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Häll upp degen på bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är ca 1 1/2 centimeter tjocka.
  6. Jäs till dubbel storlek under en bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i botten i ca 30 minuter.
  7. Sätt fingrarna i degen så at det formas en massa hål. Strö över tomaterna och basilikan och tryck dem ner i hålen och ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  8. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Klart!



Dagarna bara försvinner




Usch, dagarna bara passerar likt en revy. Känns som man inte riktigt hinner med det man planerat att göra. Därför känner jag att bloggen har blivit lite lidande på sistone. I vanliga fall bloggar jag direkt när jag kommer hem, men känner nu att bloggen få komma lite i andra hand. Istället har jag och Magnus hunnit gå en runda i stan för köpa present till helgens inflyttningsfest. Jag spanade också in böcker som jag är sugen att köpa på Åhlens höstbokrea. Har även hunnit med ett samtal med Linda och nu har vi bestämt med en helg i oktober, då Linda och Nils ska komma på besök.

På bilderna ser ni den hallbyrå som Magnus köpte igår. Blev som sagt lite förvånad, men glad att han köpte en hallmöbel utan mitt godkännade. Vi hade tittat på en liknande i samma modell, men denna passade oss mycket bättre. Han köpte den på Borett i stan, om någon undrar... Väldigt praktisk med sina vita korgar, där jag bland annat kan ha scarfsar och hårfön. Skivan är en slipad betongskiva och nu har Mateusskålen med nycklar fått byta byrå.

Nu skall jag svara på kommentarer och läsa alla de inlägg som jag inte har hunnit läsa.

Många kramar


Möhippa!



Dagens efterrätt som Magnus bjöd sina gäster på


Jag har inte försvunnit från bloggen om ni trodde det! Däremot har jag varit på möhippa idag. En av mina kollegor skall gifta sig om 3 veckor, så idag var det dags för att fira henne. Vi överraskade henne rejält på kontoret och hon blev så paff att hon riktigt skakade... På våra företagsfester dansar vi alltid linedance och det är Josefine som alltid håller i det. Hon är självlärd och har aldrig tidigare dansat på "riktigt". Därför överraskade vi henne med en lektion i linedance ledd av en nybliven världsmästare! Det var riktigt roligt även om jag var rätt dålig på att hålla takten... Under lektionen fick vi lära oss 2 stycken stegsekvenser i linedance och en cha-chadans. Efter lektionen åkte vi till badhuset och badade varmvattensbad och åkte vattenrutschbana.

När jag kom hem blev jag glatt överraskad över att det stod en ny fin hallbyrå i hallen. Den hade Magnus idag köpt utan min vetskap. Jag visste att han skulle åka och titta på en annan som jag hade tittat ut. Men visste inte att han skulle köpa någon, så det blev en glad överraskning eftersom det blev en helt annan som passade mycket bättre. Min Magnus han kan han.

Som jag tidigare har skrivit så har vi middagsbjudningar varje/varannan vecka. Ikväll ville M inte äta ensam så idag stod han för maten. Jag kom hem lagom till efterrätten, som jag hade bestämt i förväg. Jag hade hittat Rachel Zoes Modemeny i senaste Elle och jag fastnade för Romrussininbakade äpplen. Det var verkligen jättegott! Tycker absolut ni skall testa det (jag vet att många av mina läsare läser Elle).

Godnattkramar till mina Bloggisar!

Hösten har kommit till stan





Bilder från dagens promenad

Blir så glad när det är solen skiner och ett fåtal krispiga löv ligger på marken. I vanliga fall när Magnus och jag går på promenad tillsammans brukar vi alltid gå runt i villakvarteren. Jag brukar alltid titta på husägarnas prydliga trädgårdar och småkika in genom fönstren för att se om ägarna har samma inredningssmak som jag. Men idag kände jag inte för att gå bland villorna utan istället blev en promenad i lövskogen. Det är lika härligt det, såg bland annat att flädern hade fått bär. Vid denna tiden förra året testade jag att göra Leilas recept på fläderbärssaft. Saften smakade lite som svartvinbärssaft men en liten antydan av fläder. Få se om jag hinner med att göra saften i år, känns som att jag inte riktigt har tid till det.

Ikväll gick jag på mitt första träningspass på 2 veckor pga förkylningen. Det var verkligen jätteskönt att bli svettig igen, även om jag inte kunde ta ut mig till 100%. Märkte att jag har tappat lite av konditionen, men styrkan satt fortfarande kvar. Skall nu tag tag i min träning på riktigt nu!

Nu skall jag slänga min i soffan och se på Ensam Mamma Söker. Härligt att avsluta helgen med ett lättsamt tv-tittande.

Många kramar

Idag har bagaren varit framme



Dagens brödbak, focaccia med körsbärstomater och basilika


Jag vaknade i morse kl 04.30 och var klarvaken. Försökte somna om men det gick verkligen inte. Istället för att väcka Magnus, tassade jag ut i vardagsrummet och satte på OC. När han väl klev upp hade jag hunnut se 4 hela avsnitt... Annars idag har jag hållt mig borta från stan och alla dess butiker. Istället har jag roat mig själv med att plantera ljungplantorna som jag köpte igår. Sen blev jag plötsligt baksugen, har inte bakat sen semestern, så jag kände att det var dags igen! Idag bakade jag focaccia med körsbärstomater och basilika. Det är verkligen så gott med hembakat bröd. Det blev två stycken runda bröd, men nu har vi bara ett kvar... Att baka focaccia är så simpelt, det enda som är negativt är att den skall jäsa i nästa 1 ½ timme men så är det ju med alla bröd.

Kramar

Veckans mysigaste dag



Tyckte att den nya mattan passade perfekt i vardagsrummet

Denna eftermiddagen har verkligen varit superhärlig! Det började med att Magnus och jag möttes upp på stan. Läste igår i Bellas och Madeleines blogg och nu även Annlouises kommentar att Cervera har nu ett erbjudande köpt 4 kiwisar och betala för 2. Så första stopp blev Cervera och lite kiwiköp. Älskar verkligen de små ljushållarna och köpte 2 genomskinliga, en ljusgrå och M ville ha en mellanblå. På Lilla Torg stannade vi till ett blomsterstånd och köpte ett fång vita gladioler och ljungplantor. Imorgon blir mitt projekt att höstpynta på balkongen, sommarblommorna ser verkligen inte roliga ut nu. Sen bockade vi av vårt stora mission för denna veckan. Vi skulle egentligen ha köpt vår matta i tisdags, men den var slut och skulle komma in idag. Är verkligen jättenöjd med resultatet! Älskar verkligen den créamvita färgen och tycker det ser mer ombonat ut. Hann vara hemma en stund innan jag gick in till stan igen för att möta upp Jenny för en kort butiksrunda och en härlig fredagsfika. Så mysigt att avsluta arbetsveckan med att prata ut om veckans händelser på kontoret, både bra och dåliga, och allmänt skvaller.

Nu väntar jag på att Magnus skall komma hem, han är iväg och agera flytthjälp. Sen skall vi avsluta fredagen med god mat och dricka framför Idol. Om jag inte är trött efter Idol blir det att vi ser 27 dresses. Fick hem den idag med posten tillsammans med ett läppglans FACE. Blir så glad att man får roliga prenumerationspremier, även om jag inte tycker FACE-läppglanset är så bra.

Ha nu en härlig kväll!

Massor med kramar

Hemkommen från Malmö



Har precis kommit hem från en heldag i Malmö, åkte dit med min avdelning tidigt i morse. Därför har dagen bestått av föredrag och nyheter inom redovisningsvärlden. Känner mig verkligen mör i huvudet efter all ny information. Har nästan glömt hur det är att vara student och lyssna en heldag på en föreläsare. Det var dock en givande dag och snart är det dags att åka på kurs igen. Nästa gång åker vi till Stockholm och skall vara där i 3 dagar. Vi skall bo på hotellet som ligger i PUB-gallerian och då skall jag hinna med lite storstadshopping medan jag är där.

Ikväll skall jag bara ta det lugnt i soffan och se Idol och Lyxfällan. Blir så sorgsen när jag se de stackars människor som är med Lyxfällan, vissa av dem har ju verkligen ingen kontroll eller respekt för pengar. Men ändå kan jag inte låta bli att följa programmet. Hoppas verkligen inte att nån jag känner hamnar där en dag.

Många kramar




Saker blir inte alltid som man hade tänkt sig!



Min svarta Dalahäst som står i den vita bokhyllan

Ibland blir allt inte som man hade tänkt sig! Hade egentligen planerat åka hem till familjen i Ronneby i helgen. Men min mamma ringde precis och tyckte att jag kunde skjuta på min hemfärd pga av min förkylning. Höll med henne att det var en relativt bra idé, men jag som hade planerat en helg med svampplockning. Blev så sugen att gå i skogen när jag såg AnnLouises svampbilder. Det är verkligen skönt och avkopplande att gå där i skogen och lyssna på när vinden svajar i granarna. Men jag får åka hem senare i höst och då föreslog mamma att vi kunde ta en utflykt till Kosta Outlet och Iittala Outlet. Ni som har läst min blogg ett tag, vet ju hur mycket jag älskar Iittala Outlet.

Nu skall vi iväg på veckan middagsbjudning. Vi är några stycken som bjuder varandra på middag 2 ggr i månaden. Så nu skall jag göra mig i ordning!

Många kramar

2009-05-15



Istället för en ny matta hittade jag den underbara chifongtröja på H&M. Den är en äkta Cicci-tröja med den underbara färgen och vackra spetsdetaljen. Dock passade den inte ihop med min Tritoniklocka och mina armband från Marc Jacobs och Vero Moda.


Hej mina underbara läsare!

Idag har jag mer inspiration än vad jag hade igår! Nu står dagens middag på spisen puttrar, så då kan jag passa på att blogga lite. Det kommer att serveras Chili con Carne hemma hos oss idag. Väldigt gott och enkelt, även om jag är mindre förtjust i kidneyböner. Men de kan enkelt plocka bort, har aldrig varit så glad i bönor över huvudtaget, gillar inte den mjöliga smaken.

I eftermiddags hämtade jag ut mitt paket från Ginza och där låg första säsongen av OC. Började redan för någon vecka sedan att jag var sugen på att köpa den. När vi var och hyrde Twlight var boxen slut i videobutiken. Då började jag titta runt på Internet och där fanns den i varierande priser. Lite konstigt att priserna kunde variera mellan 200-500 kronor på samma box. Men jag är lycklig i alla fall, för nu när kan jag se underbara Seth och Summer när jag vill... Längtar verkligen när alla nya serier har sina premiärer! På tal om serier vad tyckte ni om Hollywoodfruarna? Det var lunchens snackis på kontoret idag. I vanliga fall älskar jag den typen av program, men jag gillade verkligen inte Anna Anka. Tyckte hon var väldigt respektlös både mot hennes barnflicka och mot hennes mans fans. Det är ju på grund av fansen hon kan leva som hon gör, så varför göra dem till åtlöje?

Massor med kramar

Ny vecka



Vackra Heyden Penettiere prydde månadens omslag av Elle som damp ner idag


Så var det åter måndag igen! Idag började vi arbeta åtta timmars dagar igen. Ända sedan mitten av juni har vi jobbat en timme mindre varje dag, så det känns lite konstigt att jobba 40 timmars vecka igen. Men man kommer snart in i det igen.

Nu har jag och Magnus bestämt oss vilka matta vi skall köpa till vardagsrummet. Så nån gång denna vecka ska vi göra slag i saken. Jag hoppas verkligen att den då finns på lager i mattbutiken... Annars är jag relativt nöjd med hur vi har det hemma. Det finns alltid saker man kunde ha gjort annorlunda med, men i hyresrätt får man ju inte riktigt göra som man vill. Innan oss bodde här en gammal dam på 90 år som hade bott i lägenheten i över 50 år! När vi tittade på lägenheten kunde vi se var tavlor och klockor hade suttit på väggarna, då ramarna hade lämnat svarta avtryck. Det var verkligen ingen vacker syn, men vi såg potensialen i lägenheten och har nu snart bott här i 1 år.

Känner att jag inte har så stor blogginspiration idag, så det blev ett hoppigt inlägg. Men det är bättre än inget alls.
Hoppas att ni får en mysig kväll!

Massor med kramar

En höstig söndag



Dagen förmiddagsfilm

Idag har det varit riktigt höstrusk väder utomhus, så dagen har spenderats inomhus. Men dagen har varit ganska effektiv ändå! Började förmiddagen med att krypa ner i soffan och såg filmen Twilight. Var tvungen att se den då den tillhör min yngsta systers favoritfilmer. Visst det kanske inte var riktigt min typ av film, men den var helt klart sevärd. Efter filmen gjorde vi ett städröj och tvättade veckans tvätt. Nu är lägenheten strålande ren, det endast som saknas är ett fång färska blommor som jag inte köpte i fredags som jag brukar göra. Det är en sådan skön känsla när allt är rent och på sin rätta plats. Medan Magnus sen pluggade till sin kommande tenta passade jag på att börja läsa i LA Candy. De 4 kapitel som jag hann läsa så var det en intressant läsning. Dock påminner handlingen väldigt mycket om när Heidi och Lauren flyttade till LA.

Imorgon är det en ny arbetsvecka och jag hoppas att min förkylning vill äntligen vill ge med sig. Oftast brukar jag vara sjuk en vecka per år, men denna är förkylningen är seglivad. Jag är pigg och glad som vanligt, men känner att halsen inte riktigt är som den skall + att näsan rinner.

Ha en mysig sista kväll på veckan
Många kramar

12 september



Bilden är tagen i somras i vår gemensamma trädgård

Igår hade M och jag en härlig mysfredag! Började med att vi gick till Banken på afterwork, där vi båda åt goda  hamburgare. På vägen hem gick vi inom videobutiken och hyrde Twilight som vi planerade att se efter Idol och Kändisdjungeln. Men det hela slutade med att jag somnade i soffan under Kändisdjungeln, så filmen får vi helt enkelt se imorgon.

Idag när jag vaknade var det strålande sol och blå himmel. Det är så härligt att vakna upp när det är fint väder ute. Tyvärr har solen försvunnit och nu är det endast moln på himmeln. Dagen som har gått har varit väldigt lugn och skön. Har slappat i soffan och läst en härlig hög med tidningar. Medan M har letat information på nätet om vår kommande dator som vi skall köpa inom kort. Vi känner båda att en ny dator behövs och har kollat på modeller från Vaio, antingen en pianosvart eller en läcker vit.

Ikväll ska vi på kräftskiva hos min kollega Jenny. På kräftskivan kommer det vara massor med nya ansikten för oss, då jag aldrig har träffat hennes kompisar tidigare. Men det skall bli roligt, alltid kul att lära känna nya människor. Hoppas bara att det inte blir en kylig kväll, vi skall sitta ute i ett partytält med väggar och gasolvärmare, med tanke på min lilla förkylning.

Ha en underbar lördag
Många kramar


I bokens värld



Min nya bokhög som jag snart skall börja läsa



Den här söta bilden på Lauren prydde baksidan av hennes egen bok. Den 29 september börjar den serien där hon fick sitt stora genombrott. Jag längtar, även om hon nu har hoppat av...

Nu när det har börjat mörkna om kvällarna tycker jag det är mysigt att krypa ner i soffan eller fåtöljen med en kopp te och och en bra bok i handen. När raringen skulle beställa hem sin kurslitteratur, bestämde jag mig för att klicka hem några böcker till mig själv. Vill alltid ha olästa böcker i Expedithyllan, som bara väntar på att bli lästa.

På semester läste jag min första bok av Camilla Läckberg, Predikanten, och jag fastnade verkligen för den. Jag sträckläste den i solstolen och ville bara lista ut vem som var mördaren. Innan läste jag bara så kallade chiclit, men har de senaste månaderna läst Stieg Larsonböckerna och Jens Lapidus och tyckt att de att de har varit riktigt bra. Dock kan jag inte släppa den "rosa" genren utan Lauren Conrads debutroman fick också följa med hem. Hoppas verkligen den är någolunda läsvärd, men den är ju lite av en självbiografi.

Nästa gång kommer jag nog att klicka hem någon härlig coffetablebook. Tillhör den skaran som tycker det är snyggt att inreda med böcker. Lägger gärna en trave böcker på sideboardet och i vår Expedit så är böckerna koordinerade att varje ruta har en egen färg, tex i den rosa "rutan" finns det bara böcker med rosa pärmryggar.  

Ha en underbar kväll mina kära läsare
Massor med kramar


Hemma och kurerar mig!



Gick hem vid lunch idag och jag känner redan att jag mår mycket bättre! Är väldigt skönt att ha ett jobb där man styr arbetstiderna själv. Blev så nedstämd över att sitta på mitt lilla kontor med täppt näsa, nu när jag har gjort klart mina kunders skattedeklaration för denna månaden. Så jag behövde inte känna någon skuld över att jag gick tidigt. Innan jag cyklade hem till lägenheten var jag innom affären för att köpa godsaker och några tidningar. Tror på teorin att vardagslyx hjälper mot förkylningar. Perfekt sällskap, nu när M är i Helsingborg på födelsedagsfirande och ett IKEA besök. Dock gjorde jag inköpslistan innan åkte, så han inte glömmer något. Tycker oftast att man alltid köper samma saker varje gång man är på IKEA, såsom värmeljus, klädgaljor och ramar.

Jag har hunnit med mycket på de timmarna jag har varit hemma, några timmar extra hemma gör väldigt mycket. Bland annat har jag fortsatt med fotoalbumet, men nu kan jag i fortsätta mer idag, för klisterhörnen tog slut. Har hunnit hoppat på 2 nya tidningserbjudanden. Skulle egentligen avsluta M:s Cafe prenumeration som stod på mitt namn och istället nappade jag på en testprenumeration på Elle Interiör. Det är så lätt att gå på en telefonförsäljares små trix när han vänder samtalet. Jag som tidigare har jobbat försäljare borde egentligen inte bli lockad, men jag älskar ju när en ny tidning ligger på hallmattan. Hittade sen ett väldigt bra erbjudande på en Plaza Interiör som jag inte heller kunde motstå. Så nu är min tidningshöst och räddad!

Massor med kramar




Foton och tandläkaren



Ikväll känner jag ungefär som jag kände mig igår, hängig med täppt näsan och lite ont halsen, men ingen feber. Ni är verkligen underbara som önskar att jag skall krya på mig, blir så rörd att ni bryr er. Skulle egentligen gå till tandläkaren idag, men tiden avbokade jag bort för jag ville inte gå dit med ont i halsen. Tycker verkligen inte om att gå dit, har nu skjutit upp detta rutinbesök i över 2 månader nu... Känns som jag redan vet vad tandläkaren kommer att säga, "du har jättefina tänder, men mycket tandsten. Du måste bli duktigare med tandtråden". Nu dröjer det 1 månad innan jag fick en ny tid, men då måste jag nog gå... Skräcken för tandläkare sitter i, då jag har haft 3 olika sorters tandställningar i alla dess former när jag var yngre. Värst var den nattandställning som skulle bota mitt gamla överbet, den var som en stor sändare som man hade utanför munnen. 

Idag fick jag hem mina semesterbilder och bilderna från The Studio med posten. Så jag gick raka vägen till Åhlens och köpte ett fotoalbum. Tyckte det var lika bra att göra det direkt, annars kommer det sluta med att alla fotona ligger och skräpar i någon låda. Längtar tillbaka till den grekiska värmen, ledigheten och den goda maten när jag ser semesterbilder. När jag sedan tittar på de fina bilderna som Linda och jag tog i Malmö, minns jag en underbar dag med min bästa vän. Så tråkigt att man inte kan ses oftare, nu när man inte bor i samma stad längre.

Många kramar

Inte på topp!




Känner mig verkligen inte på topp idag, har ont i halsen och känner mig lite sjuklig. Egentligen har jag inte mått så bra sen jag kom hem från semestern. Nästan varje morgon har jag vaknat med täppt näsborre och känns mig allmänt seg i kroppen. Men även om jag mår dåligt så är jag stark och går till jobbet, även om man egentligen vill ha en skön vilodag hemma. Har bara varit borta från arbetet/skolan en dag på 3 år och det var när jag jobbade på Telenor. Längtar just nu på att köra ett träningspass på Friskis, men jag har fått tillsägelse från min kollega att jag absolut inte får träna med halsont, utan det blir bara värre då. Så jag får längta vidare...

Ikväll skall jag mysa framför TV framför Cookalong med Tina. Hoppas att det är bra, hon som brukar vara så sprudlande glad och charmig. Jag hoppas att ni får en mysig kväll för nu är dagens middag klar, höstig svamplasagne.

Många kramar

Modekvällen med Ebba von Sydow och EMD





Bilder: mina egna och en från Grands hemsida

Ebba var fin i sin svarta klänning, strumpbyxor och sina Acne Pistols. Tråkigt att bilden på oss blev lite suddig, hoppas att de två bilderna som Tivolitidningen tog blev fina. Sandra med hennes fina outfit, killar från EMD och min guldiga goodiebag

Gårdagskvällen på Grand var jättelyckad och jag hade verkligen roligt. Det hela började med att vi fick ta av en buffé bestående av ekologisk och närproducerad mat. Det var väldigt gott med olika sorters salami, rostbiff, rotfruktsgratäng och olika röror. Efter buffén var det dags för kvällens höjdpunkt, enligt mig, modeföreläsningen med Ebba von Sydow. Hon föreläste om 10 modepunkter som man skall satsa på nu i höst. Vilka enligt henne är:
  1. Sammetklänningen - Om man inte har råd med Carin Westers hypade senapsgula, skall man fynda en klänning från nån av kedjorna.
  2. Kappan - Satsa inte på en svart kappa, utan köp hellre en marinblå, röd eller lila en nån annan härlig färg
  3. Chockrosa - Passar perfekt som accentfärg till svart
  4. Markerande axlar - Köp något som har axelvaddar eller har "puffärmar"
  5. Leopard och djurmönster
  6. Stora smycken - Köp inga dyra smycken utan fynda heller på second hand, då hon trodde att det bara skulle vara inne denna säsongen.
  7. Lårhöga stövlar
  8. Röda läppar och "den lilla röda" - Istället för en svart klänning, skall man istället köpa en röd
  9. Coco Chanel - Modehuset fyller nästa år 100 år, så allt som är Chanelinspirerat ligger helt rätt i tiden. Om man inte vill köpa Chanel 2.55, så köp istället parfymen Chanel no 5
  10. 40-talsinspirerade kläder
Mest stolt blev jag när Ebba inför alla sa att jag var väldigt moderiktig med min svarta kjol med sammetdetaljer, som jag visade er för någon dag sedan. Hon lade även märke till Sandras coola nitskärp från Zara. Jag blev också en av de åtta lyckliga ägare till en goodiebag, som innehöll produkter från Wella.

Efter modeföreläsningen följde det modevisning med lokala modeller och med den mer kända modellen Caroline Lundh. Senare på kvällen uppträdde EMD. Många tjejer på dansgolvet blev som galningar, men Sandra och jag stod en trappa upp i lugn och ro. Så nu har jag sammanfattat höjdpunkerna från gårdagskvällen! Idag har jag tvättat och organiserat garderoberna, alla sommarkläder och sommarskor är nu nerpackade. Istället har jag plockat fram mina höststövlar och gjort plats till nya höstkläder.

Många kramar

Min lördag



Snart så finns det en ryamatta under det högblanka soffbordet.

Nu har jag kommit tillbaka i "vakna tidigt rytmen" igen. Vaknade kl 7 i morse och kunde inte somna om igen. Lite tråkigt, men jag fick mycket gjort medan raringen sov. Idag tog han och jag en runda på stan, det händer bara på helgerna att vi kan gå ihop. Det var riktigt mycket folk i stan, då det både är bo- och bokdagar i stan. Vi är på jakt efter en ryamatta till vardagsrummet och en hallsideboard. Hittade 2 väldigt bra kandiadater till matta, så nu gäller det bara att bestämma vilken creamvita matta vi vill ha. Även det sideboard som jag hade tittat ut i Boretts annons var väldig fin, så vi får se om det blir ett köp i framtiden. Skulle sen bara köpa ett par strumpbyxor till ikväll, men jag hittade även en mysig pälskrage på MQ/Zoul och ett par stövletter på Scorett som jag har provat tidigare. Känns som att det är så mycket nytt man vill ha inför hösten, men sakta börjar min höstgarderob växa fram.

Nu skall jag bara bestämma vad jag skall ha på mig och fixa till mig inför modekvällen. Kvällen börjar med att Sandra och jag tar en fördrink hemma här innan vi drar vidare in till Grand. Sen möter vi förhoppningsvis upp Jenny och hennes kompisar ute i natt.

Många kramar till mina underbara läsare

Hamna inte i det färglösa träsket





Och nu var det åter fredag igen! Tycker verkligen att dagen har gått supersnabbt och det har varit lugnt och skönt på kontoret idag. Efter stan följde jag med Jenny in på lite affärsspaning, som vanligt hittar jag alltid något som får följa med hem. Inne på Sisters hade de 20% på allt för alla klubbmedlemmar. Där hittade jag den svarta kjolen de med rosa och röda sammetsdetaljerna, en riktig Cicci-kjol. Jenny och jag som verkligen har samma klädsmak fastnade båda för den roströda koftan, så nu kommer vi var de roströda tvillingarna på Ernst & Young! Sisters är en butik som verkligen har ett varierande utbud, ibland finns det jättemycket fint och ibland ingenting. För 2 dagar sedan var vi också på höstspaning! Då hittade jag denna inka-mönstrade kjolen på JC (!) där jag aldrig brukar handla. Är lite osäker om den är är min stil, men jag gillar det härliga mönstret.

Det skall bli riktigt roligt att höra vad Ebba von Sydow säger om höstrender på föreläsningen i morgon. Jag läste en artikel om henne i lokaltidningen idag, där sa hon att man inte skulle hamna i svartgråbruna träsket, utan skulle våga färg. Jag är riktigt dålig på att använda färgade kläder, utan väljer helst praktiska svarta kläder. Så denna höst och vintersäsong har jag lovat mig själv att inte bara köpa gråa och svarta plagg. Få se om jag håller det...

Nu skall jag börja laga lite kvällsmat och sen skall vi gå till videobutiken.
Hoppas att ni får en underbar och mysig fredagskväll.

MASSOR MED KRAMAR

Nytt i sminkskåpet



Daisy från Marc Jacobs, tvål från Zara Home, Maquimat och Juicy Tube i den knallrosa färgen Strawberry Funk från Lancôme.



Ultimate Strength Hand Salve från Kiehl's, ögonskugga i färgen Scene från MAC, lotion och Beauty Rush-gloss från Victoria's Secret

Jag älskar verkligen skönhetsprodukter av alla dess slag! Så när vi fick extra lång tid i taxfreen på Kastrup blev jag nästan ett litet barn som är i en stor leksaksaffär. Alla dessa märken uppraderade överrallt och vid varje märkestånd fanns det testprover som man kunde ta. I Kristianstad är sminkutbudet relativt dåligt, då endast finns Parelle och Åhlens har de märkena jag använder. Därför bestämde jag mig för att testa lite nytt, nu när jag väl hade chansen. På Kastrup köpte jag lotion och läppglans från Victoria's Secret, handkräm från Kiehl's, ytterligare ett juicy tube från Lancôme till min stora samling, i den glada färgen Strawberry Funk, och Marc Jacobs parfymen Daisy.  M som tillslut tröttnade på min upprymdhet bland sminkhyllorna, blev istället jätteglad när han såg att Barcelonas handbollslag var på samma flygplats som oss.

Under vår shoppingtur på Heraklion hittade jag en MAC-butik. Har aldrig testat MAC innan och kom tills slut ut därifrån med den mörkgråa ögonskugga Scene. Har testat den nu i några dagar och kommer nästa gång jag hittar ett MAC-sortiment absolut köpa något mer därifrån! På ZARA Home förälskade jag mig i deras tvål och lotionsortiment. Blev lite besviken att Ellos inte hade det! Men i Heraklion köpte jag en pumptvål som heter Black Vanilia, synd bara att den var slut som lotion då för den luktar helt underbart. När vi skulle åka hem så besökte jag även Heraklions tax free och då köpte jag min favoritfoundation Maquimat från Lancôme.

Så nu har jag visat er mina nya skönhetsprodukter och jag är jätteglad över dem alltihop.
Många kramar

Heraklion och Hersonissos









Bilder från Hersonissos



Den okända soldaten-statyn och Lejonplatsen i Heraklion



Marknadsgatan och det berömda bismycket från Arkeologiska museet, som förställer 2 bin som bär en droppe honung till vaxkakan



Runt hela Heraklion finns det en jättehög stadsmur som byggdes under den venetianska eran. Även i muren fanns det lönndörrar och vi besökte S:t Georges Porten

Om man åker till Kreta så är ett besök i Heraklion, Kretas huvudstad, ett måste enligt mig. Vi bodde i Hersonissos och jag som älskar shopping hittade inget roligt att köpa där. Överallt fanns det butiker som sålde märkeskopior, krimskrams och dyra pälsar. Redan första dagen såg vi stora pälsbutiker mitt ute på landet och inne i stan fanns det flera butiker på varje gata. Var tvungen att fråga vår Apolloguide varför det fanns så mycket päls i och med att det var så varmt, fick förklaringen att det var många turister från Ryssland som köpte päls. Annars var Hersonissos en väldigt mysig stad, med närheten till många restauranger och havet.

En av dagarna tog vi lokalbussen till Heraklion, det var en upplevelse i sig! I det ögonblick som bussen stannade vid hållplatsen sprang biljettkonduktören ut ur bussen och började skrika "hurry up, hurry up" innan man ens hann blinka. De var väldigt noga att bussen gick i tid!  När en äldre dam med rullator skulle gå av, så kastade kondukturen ut rullatorn och putade på damen för att hon skulle skynda på sig! Tur att det inte är så här i Sverige!

Väl i Heraklion fanns det butiker såsom Zara, Zara Home, GAP och Massimo Dutti. Älskade verkligen Zara Homes sortiment, önskar verkligen att det fanns här hemma. Dock läste jag innan jag åkte på Husmusens blogg att man nu kunde klicka hem det från Ellos. Det blev ett litet inköp därifrån, som jag tänkte visa imorgon. Handlade även en gråblå cashmerekofta på Zara. I Heraklion fanns det även en jättebra marknadsgata. Där hittade jag ett par jättefina handgjorda gladiatorsandaler i mörkbrunt skinn för en väldigt billig peng. Alla turistsaker var mycket billigare och bättre kvalitet i Heraklion. Vi köpte bland annat med oss olivolja och kryddor härifrån.

En annan sak som man måste besöka när man är där, är det Arkeologiska museet. Tyvärr renoverades huvudbyggnaden, men ett annex med de viktigaste sakerna var öppet. I vanliga fall brukar jag inte besöka musuem, men kan tycka det är kul utomlands. Speciellt roligt är det att se föremål som man tidigare ha sett på bilder i olika böcker.

Imorgon tänkte jag visa er vad jag handlade mest av... Det får ni se då!

Massor med kramar




I'm back!



Utsikten från vår balkong








På stranden och de 2 sista bilderna är från vår rundtur på Knossos

Nu är jag tillbaka på bloggen igen efter min härliga resa på Kreta! Kom tillbaka till Sverige natten till måndag och tillbringade gårdagen hos M:s föräldrar i Lund och var hemma i lägenheten sent igårkväll. Men nu är jag tillbaka till 100 % igen!

Vår resa på Hersonissos var helt fantastisk! Det var väldigt skönt med ett avbrott i vardagen, även om jag fick lite hemlängtan den sista dagen. Vi bodde på ett jättefint hotell, Albatross Spa Resort Hotel. Där vi hade både havs- och poolutsikt från balkongen. Fem av dagarna spenderade vi på stranden och bara lapade sol och tog det lugnt. Det var inte proppat med folk, vilket var väldigt skönt! Vår hotellstrand var jättefin. Dock var det "klippigt" 5 meter ut i vattnet, så man fick gå på denna låga klippsats för att komma till djupare vatten. Men  som tur väl var fanns det små "pölar" som var klippfria eller fick man gå 100 m stranden för att komma till en "normal" strand.

En av dagarna gjorde vi en turisttur. Då fick vi besöka 3 tidepoker; först åkte man till Knossos, ett gammalt palats som är 6000 år gammalt, sen till den medeltida byn Archanes och sist till Heraklion, Kretas största stad. Jag tyckte det var väldigt intressant att vandra runt på Knossos och uppskattade verkligen vår svensktalande guide. Blev inte lika imponerad av Archanes, för där fanns det inget att se. I Heraklion hann vi bara med ett kort stopp i. Men M och jag åkte på egen hand dit dagen efter, så med hjälp guidens hjälp fick vi veta vart vi skulle gå.

Mer om det senare! Nu skall vi åka och storhandla, kylen är helt tom på matvaror, och sen skall jag gå och träna.
Sen skall jag läsa alla inlägg som jag har missat under semestern och kanske kommer ett inlägg senare ikväll och fler bilder

RSS 2.0