Happy Birthday!


Idag är det vanlig dag, utan det är Cicci födelsedag! Hihi
Ett litet axplock som jag fått i födelsedagspresent. Allt från Mateus, böcker och sjalar. 

Min önskan om fint väder idag gick i uppfyllelse. När jag cyklade hem från jobbet i eftermiddags så var det väldigt varmt med jackan på. Sen var jag ute en gång till för att hämta ett paket och då hade jag inte ens jacka på mig. För att jag skall ta av mig jackan så måste det minst vara 17 grader, vilket det minst var idag.

Har haft en underbar födelsedag som började med skönsång á la Magnus och ett morgonpaket. Väl på jobbet så har gratulationerna varit många och jag fick lyssna till ytterligare två skönsångare. Har kännt mig väl ihågkommen för både telefonen och mobilen har gått varma.

Är väldigt nöjd med mina paket i år. Min första present fick jag av Linda och Nils för två veckor sedan. Av dem fick jag frostade skålar från SEA-glasbruk. I helgen fick jag en större mängd ”mindre” presenter och en stor grå ostronskål från Mateus av min familj. Av min kära sambo fick jag grå spetsassietter från Mateus, Hälsokokboken och ett ekonomiskt bidrag till en dyr väska som jag har tittat ut.

Nu blir det efterrätt för min del!
Många kramar, önskar Cicci



Grå och åter en grå dag



Fy, vilket tråkigt väder det är ute! Idag har himmeln varit grå och bara trist. I början av veckan läste jag på SMHI att det skulle bli 19 grader och sol imorgon. Men som vanligt kan man inte lita på SMHI. Ju närmare torsdag man kommer, sjunker det utlovade gradantalet och istället för en stor sol visar de nu ett grått moln som vädertecken. Vill ju att det skall vara fint väder imorgon! För vem vill inte ha fint väder på sin födelsedag?  


Kram


Årets glasspremiär!


Fredagsfilmen med Katherine Heigl och Gerard Butler. En film som gillades lika mycket av mig som av min sambo. Jag fastnade för den romantiska story och han gillade den humoristiska handlingen.

Åter en härlig dag har passerat här i Skåne. Idag premiäråt jag första glassen i vårsolen. Riktigt mysigt att äta glass på en bänk i den fina Tivoliparken. Tyvärr var inte kulglasstånden öppna så det fick bli en vanlig GB-glass. Jag förvånas över att GB-glassen har blivit så dyr. Nu kostar den dyraste glassen 26 kronor och jag minns när jag var liten då Piggelin kostade 4 kr. Det var glasstider det!

I eftermiddags spelade Magnus och jag ett parti Alfapet. Är verkligen ingen bra förlorare! När jag insåg att jag höll på att förlora så ville jag inte spela mer. Lite löjligt, men det bor en tävlingsmänniska i mig och jag tål verkligen inte att förlora. Men egentligen handlar det om att tävla med sig själv och sina egna hjärnspöken.  

Kram, Cicci

En solig och härlig dag!




Idag har solen verkligen bjudit på det allra bästa vårvädret på väldigt länge. Strålande blå himmel hela dagen. Gick en snabbis på stan för att köpa en tårta i förmiddags och jag hann se många solisar och många som gick utan jacka. Nu i eftermiddag har vi suttit en stund på balkongen och då visade termometern på 27 grader i solen.

Annars har dagen bjudit på lite födelsedagsfika i förskott. Mina föräldrar kunde inte komma och fira mig varken på torsdag eller nästa helg och därför blev det idag. Är inte en person som gillar att bli uppvaktad, men lite är alltid roligt. 

Börjar bli lite smått irriterad på blogg.se! Två av de inlägg som jag har skrivit denna vecka har inte blivit publicerade. Särskilt irriterande är det för att jag inte har samma tid att blogga nu under min högsäsong på jobbet och därför känns det extra jobbigt att mina inlägg inte visas.

KRAMAR!


Torsdagsbabbel



Denna härliga färgsprakande bild fanns på baksidan av nya Damernas. Hatten kanske inte tilltalade mig, men den hade nog fallit Hollywoodfrun Päivi i smaken. Annars föll bilden mig i smaken.

Riktigt härligt att komma hem klockan 18 på kvällen och veta att man har hela kvällen framför sig. Ska bara ta det lugnt och njuta av att inte göra någonting. Typ sitta i soffan och bläddra i lite tidningar och äta chokladpralinerna som vi fick av våra helggäster. Har varit lite småirriterad under dagen och behöver därför bara ta det lugnt och samla mina tankarna. Hoppas att jag vakar upp och är alldeles fri från mina onda tankar.

Idag berättade Magnus att han varit och köpt födelsedagspresent till mig. Jag blir (nästan) som ett litet barn och vill veta vad som gömmer sig i paketet. Kanske inte så kul väl på födelsedagen och därför får jag bärga mig tills nästa torsdag. På min önskelista hittar man bland annat en stor ostronskål från Mateus, rosa Viitrini-ask från Iittala och Lauren Conrads andra bok Sweet Little Lies. Undrar vad man får?

Ha en fortsatt fin torsdag.

KRAM♥



Halva arbetsveckan har nu gått!

Usch, vad veckorna springer iväg och snart är det åter IGEN fredag och helg. Igår var jag helt slut när jag kom hem från kontoret. Det medföljde att jag gick o la mig klockan nio igår kväll! Nu börjar jag märka att alla siffror och deklarationer börjar ta ut sin rätt. Till och med så tragiskt att jag inte har hunnit deklarera min egen deklaration.

Inte gör det bättre att det känns som att jag sitter i en sjukstuga. I vart och varannat rum hörs det hostljud och snuva. Peppar peppar, har ingen lust att bli sjuk. Nu när det nästa vecka vankas födelsedag och Valborg.      

Under hela dagen har jag haft radion på och lyssnat på den kungliga nyheten om Jonas och Madeleines relation. Riktigt tråkigt och jag hoppas att Toras uppgifter inte stämmer. Men det kanske kommer bli en ny Tiger/Elin-historia. Vem vet? Fattar inte riktigt hur folk som bedrar sina kära tänker. Speciellt om man är en offentlig person. För sanningen verkar alltid kommer fram i slutändan.  

Nu skall jag ta och fixa lite härhemma!

På återseende

KRAM


18/4-2010



Jag och fina Linda innan gårdagens restaurangbesök.

Nu har mina helggäster, Linda och Nils, åkt tillbaka hem till Kalmar igen. Vi har haft en väldigt mysig helg tillsammans och mycket att ta igen eftersom vi har setts på 4 månader. Igår började vi dagen med att strosa några timmar på stan. På kvällen mötte vi upp våra vänner Anne och Robert för att gå till Bar-B-Ko. På mig hade jag en kavaj från Tiger och en tunika från MQ. Efter restaurangbesöket gick vi först en runda på stan för att sedan avsluta kvällen med sällskapsspelet "Med andra ord". Det gíck inte så bra för vårt tjejlag. Efter tre förlorade spelrundor gav vi upp av trötthet. Idag har vi mest tagit det lungt och njutit av varandras sällskap. Känns rätt skönt med en dag som inte är uppbokad med en massa aktiviteter och vi har bara tagit dagen som den kom.

Många kramar



Nytt i sminkskåpet




För nån dag sedan fick jag hem detta underbara rouge! 

Ni läsare som brukar följa min blogg vet nog att jag älskar skönhetsprodukter. För nån dag sedan fick jag hem det omtalade NARSrouget "Orgasm". Har länge velat testa om det är så bra som alla kändisar säger. Men eftersom det inte finns att få tag i Sverige, så var jag tvungen att klickade jag hem det från den engelska sidan HQhair.com. På sidan kunde jag se att NARS hade en hel sminkkollektion i färgen Orgasm med allt från nagellack till läppglans! Efter att ha testat det idag, så uppfyller den verkligen att alla mina förväntningar. Idag fick mina kinder en härlig jordgubbsrosa- och aprikosfärg. Me like! 

En annan sak som står högt upp på min vilja-ha-lista är det ombloggade märket Philosophy. Såg att HQhair.com sålde märket billigare än vad COW-parfymeri gör. Så det blir nog ett köp nästa gång. För vem vill inte lukta som en vaniljtårta eller som en kokosnöt när man kliver ut från duschen?

Nu skall jag gå och hjälpa Magnus i köket! 

Många kramar

  

Soliga söndag



Strålande väder har det varit idag. Solen har lyst härliga strålar över stan och det har även varit varmt i solen. Idag satte vi på "fixarbyxorna" och putsade fönstren och städade rent på balkongen. Det känns så skönt att kunna titta ut igen utan att behöva irritera sig på smutsen på fönsterna. Nu är det bara lite nya blommor och växter som saknas ute balkongen. Dock tror jag att det får vänta nån vecka till, även om jag gärna vill ha dem nu. För nästa helg kommer vi få besök av Linda och Nils och på kvällarna hinner jag inte.

Som alla andra söndagar satte jag mig ner med kokböckerna och letade inspiration till nästa veckas matsedel. Lite tidsödande kanske, men jag hatar att äta samma mat vecka in och vecka ut. Denna vecka kommer vi att bland annat laga fish and chips, kycklingspett med chili- och cashewcoucous och valnötspasta från Toscana. Jag tycker det är skönt att planera veckans mat innan man handlar så slipper man yra runt på Maxi som en vimsig höna samt sakna ingredienser till någon måltid! 

KRAMAR!


En händelserik lördag





Känns som att den här lördagen har gått i slow motion. Men inte för att dagen har varit tråkig, utan att jag har fått mycket gjort och klockan är ändå bara halv 7 på kvällen. Vaknade redan vid åtta och en timme senare sprang jag på löpbandet på gymmet. Ett av mina ärenden på stan igår var att uppdatera träningsgarderoben. Väl i kassan på Stadium berättade kassören att förutom medlemsbonusen så hade jag tillräckligt mycket bonus på medlemskortet att det täckte hela köpet. Hade ingen aning om att det fanns bonus på medlemskortet och blev extra glad att få ett nytt träningslinne och en sportbh för ingenting.

På förmiddagen gick vi in till stan för att spana in inredningsbutiken Boretts nya butikslokaler samt att gå på Hus & Hemmässan. Mässan var verkligen en stor besvikelse för oss båda. Hade förväntat mig en massa inredningsinspiration. Istället för inredning fick man gå runt bland stånd som sålde värmepumpar och andra saker till hemmet som vi inte var intresserade av. Trist! Det enda som fick följa till hemmet var den bukett ranunkler som jag köpte på torget på vägen till mässan.

Efter rundan på stan gick vi hem och satte på filmen Gray Matters med Heather Graham. Den var klart mycket bättre än den filmen som Sandra och jag hyrde igår. Igår såg vi den nya filmen med Sandra Bullock, All About Steve. Vi hade förväntat oss en film likt the Proposal, men enligt vårt tycke var den här väldigt segdragen.

Ha en fin lördagkväll!
Kram

Nu är det fredagsmys...



Äntligen är det fredag och jag är precis hemkommen från kontoret. Även denna vecka har inneburit flera övertimmar för mig. Men nu ser jag fram emot en härlig helg. När jag har skrivit klart inlägget skall jag bege mig till stan för att gå några ärenden och sedan möta upp Sandra. Ikväll hade hon och jag tänkt hyra film och köpa lite hämtmat. Därmed kommer det bli en alldeles perfekt fredag, helt i min smak. Brukar ju som oftast somna på soffan på fredagkvällarna, men får idag hålla ögonen öppna för Sandras skull. 

Imorgon har Magnus och jag en bo- och inredningsmässa att se fram emot. Det skall bli riktigt kul att få lite ny inredningsinspiration. Imorgon kommer även inredarna Simon och Tomas att besöka mässan. Jag skall första tajma in en tid när dem inte är där. Delar tyvärr inte deras inredningssmak och är mindre förtjust i stora folkmängder för jag tror att dem kommer dra en del folk.

Många kramar 




Nu är vi hemma igen!



I dagens shoppingkasse kunde man bland annat hitta detta...

Nu är vi hemma igen efter fyra dagars farande. Har nu gått och plockat härhemma efter vår hemkomst och det känns skönt att ha avklarat alla "måsten" som alltid uppkommer när man har varit iväg från boet några dagar. Känns riktigt skönt att vara hemma till sitt egna även om det är mysigt att vara hemifrån.

Har haft fyra sköna lediga dagar i Lund hos Magnus familj och hos mina egna i Ronneby. Min mage känns alldeles svullen av god påskmat och godis som man har proppat i sig. Men det är ju bara påsk en gång om året ;)

Idag gjorde vi en liten utflykt till Kosta och dess outletar. Fyra stycken Filippa K-muggar, en syrenlila kiwi, servetter och svarta Mineskålar fick följa med hem den här gången. Därmed strök jag på egen hand en punkt på min födelsedagslista, dvs den nya kiwin. Nu är jag för tillfället nöjd med vår kiwisamling. För nu har vi alla "Cicci-vill-ha"-färger. Men det kommer alltid nya färger som jag kommer sukta efter ;)

MÅNGA KRAMAR

Glad Påsk!



De gula tulpanerna som vi fick i söndags av Anna och Kristoffer livar upp det annars vita köket.

April April!
Tänk att det alla redan är första april idag! Tiden verkligen springer iväg och var tar den egentligen vägen? Idag var det 1 ½ år sedan började jag på Ernst & Young efter tre år som student och det känns nästan som att det vore igår. Men jag kunde inte haft ett mer kreativt och inspirerande jobb. Hela våren är jag uppe i jobb och till hösten har jag flera spännade jobbresor att se fram emot.

Är det några som har lyckats lura er idag? Jag har lyckats undvika någon blåsning idag. Men än är det några timmar kvar på kvällen. Denna påsk kommer att bestå av resor, både till mina och Magnus föräldrar. Imorgon packar vi väskan för att tillbringa ett dygn i Lund och sen sätter vi oss på tåget till Ronneby. Tur att det trillade ner nya tidningar både idag och igår så jag slipper bli rastlös under resorna.

Om jag inte hinner titta in något mer under helgen önskar jag mina fina läsare en underbar påskhelg med era nära och kära! Är verkligen glad över min trogna läsarskara som inte sviker bloggen, även om den inte uppdateras lika frekvent som tidigare. 

KRAMAR
Cicci

RSS 2.0