En riktig baksöndag!



Två av dagens tre bakverk; chokladbiskvier med citronsmörkräm och blåbärsbullar.

Idag har jag och Anna stått vid köket och bakat från klockan två i eftermiddags och vi var inte klara förrän nu vid sju. Istället för att baka själv frågade jag Anna  om hon ville hålla mig sällskap. Det är ju alltid roligare om man är två! Vi började med att baka Leilas goda dinkelbullar och mellan jäsningarna började vi att göra blåbärsbullarna. När båda degarna sedan var på jäsning satte vi gång att göra chokladbiskvierna. Vi har inte en lugn stund under hela dagen utan det var alltid nåt som skulle in i ugnen eller knådas. 

Ingen av oss hade tidigare gjort biskvier innan. Men vi är båda väldigt nöjda med resultatet. De kan ju bara bli finare nästa gång, för man kan verkligen inte klaga på smaken. Receptet finns i nya Elle Mat & Vin och kommer väl till pass nu när det vankas födelsedagsfirande och Alla ♥:s Dag.

Många Kramar

En kall och bitande lördag



Vårt nya tillskott i den ständigt växande kiwifamiljen. Den nya färgen havsgrön.

Idag har Magnus och jag spenderat förmiddagen på stan. Vi letade efter två stycken inflyttningspresenter samt spanade in lite nya saker till hemmet. Lyckades pricka av två stycken saker på vår lista. En inflyttningspresent samt en ny kiwilykta till oss själva. Såg att Iittala hade lanserat respektive återlanserat två stycken vårfärger, havsgrön och koboltblå, nu i veckan. Den koboltblåa färgen tycker jag är alldeles för mörk, utan gillade den havsgröna bättre. Tror den kommer att passa bra härhemma nu till våren och sommaren.

Snart ska jag ut i kylan igen för att jympa av mig på Friskis och Svettis. Känns inte direkt lockande att ge sig ut i kylan, när man egentligen kan sitta inne i värmen. För det var riktigt bitande kallt när vi gick hem från stan för en och halv timme sedan. Men känner att jag måste röra lite på mig och får därför vara tuff nog och trotsa kylan. 

Igårkväll var jag riktigt trött efter en tuff arbetsvecka. Tror att jag somnade på soffan strax innan tio... Inget vidare sällskap var jag till Cissi som var här på besök igårkväll. Men de flesta av våra vänner är vana att jag kan somna till en fredagkväll... Fredagar är nog den kväll i veckan som är mest jobbig att hålla sig vaken på.  

Många kramar



Nylackat och klart



Enligt mig kan man aldrig få för många nyanser på nagellack. Denna här gången fick en väldigt annorlunda, men ack så fin nyans följa med hem!

Idag unnade jag mig ett nytt nagellack från Chanels limited edition kollektion. Älskade verkligen det champinjonfärgade lacket vid första ögonblicket, så jag slog till på direkten. Gillade även den rosa nyansen, men den påminner väldigt mycket om ett OPI-lack som redan finns i min ägo. Efter att ha målat ett lager av lacket kändes mina händerna så mycket finare igen.

Går verkligen igång på ordet "limited edition" och då kommer köpdjävulen fram i mig! Egentligen vet jag inte hur många exemplar som får tillverkas för att en produkt ska få kallas limited edition? Dock tror jag att det är stor skillnad på upplaga, om man tex jämför detta lack och de Lambi edition toarullar som vi köpte förra veckan. Egentligen används väl bara orden för att sporra oss konsumenter att köpa och på så sätt känna sig utvalda.

HA EN UNDERBAR KVÄLL!
Kramar


En snöig onsdag





Utanför mitt fönster är gatan vit av all snö som har kommit idag. Det känns riktigt skönt och rogivande att se snöflingorna som virvlar ner från skyn. Jag som längtade så mycket efter våren, men nu känns det väldigt långt borta...

Sitter just nu och slötittar på Halv åtta hos mig samtidigt som jag knappar på datorn. Dagens kock för mina tankar till Maria Montazami från Svenska Hollywoodfruar. Både är helt galna i hudfärgade läppstift och påminde lite till varandra till utseendet. Blev lite förvånad igår när jag tittade i bokhyllorna på Bokia. Skulle egentligen leta efter bokinspiration, men hittar istället Anna Ankas bok, 30 minuters workout för gravida. Ingen bok för mig, men blev lite förvånad då jag inte trodde att Anna var författare också?!   

KRAMAR


Lite färg kan göra mycket



Idag har jag haft en sån där tråkig "fuldag". Usch, det är verkligen hemskt att känna så. Men lösningen på problemet stavas FÄRG! Jag blir så mycket piggare och fräschare bara jag bär lite färg. En enkel och vanlig svart tröja blir roligare om man adderar en festligare scarfs. Bär alltid svarta eller vita baskläder, såsom t-shirts och linnen, som bas och sen är det bara att lägga på en färg. Såg att H&M hade fått in väldigt mycket färg, både glada och lite mer dämpande färger. Har varit ifrån klädbutikerna ett tag nu, men det skall bli skoj att snart kunna uppdatera sin kommande vårgarderob.

MÅNGA KRAMAR!

På Karins beställning

Karin efterfrågade mina vänners recept på mojitoglass. Här kommer det!



MOJITOGLASS

4 Port

2 äggulor
3/4 dl florsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime
2 msk hackad färsk mynta
1-2 msk rom
2 1/2 dl Kelda mellangrädde

Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa ner lime, mynta och rom. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Häll smeten i 4 portionsformar. Frys glassen 4 – 5 tim. Låt glassen tina i kylen ca 30 min innan servering. Stjälp ev upp glassen. Dekorera med mynta och gärna violblommor. Tips! Hittar du inte färsk mynta, ta färsk citronmeliss. Servera gärna glassen med fruktsallad, smaksatt med lite florsocker.

Recept från arla

En helt vanlig lördag

 


Kristoffer och Anna bjöd oss alla på deras hemmagjoda mojitoglass. Om jag jämför denna glass med min egengjorda mangoglass så är min slagen med hästlängder. Har blivit väldigt dålig på att dokumentera min vardag med kameran, får verkligen skärpa mig!

Jag hade en väldigt trevlig fredagkväll tillsammans med Magnus, Kristoffer, Anna, Elin och Johan. Älskar verkligen när man är några stycken som lagar mat tillsammans och umgås i en lugn hemmamiljö. Gårdagens meny var min favorit, Leilas Texas fajitas. En rätt som går väldigt snabbt att tillaga, men som är himmelsk god med sina annorlunda smakkombinationer. Till dessert åt vi en hemmagjord mojitoglass som var läskande god. Gillade verkligen den fräscha smaken av mynta och lime. Kvällen avslutade vi med att spela flera omgånger "Med andra ord". Att förklara saker är inte min starkaste sida utan får istället tunghäfta och snöar in mig på en och samma bana. Det laget som jag var med i, fick känna sig besegrade X antal gånger av killaget.

Annars har dagen börjat i ett lugnt och skönt tempo. Känner att jag inte har någon större motivation att påbörja något stort projekt. Har funderat sedan lunch om jag skall fixa mig i ordning för att gå ner till stan och uträtta ett ärende. Egentligen är det lite tragiskt att jag inte vill gå ner till stan ofixad, utan vill alltid visa mig ifrån min bästa sida ifall om jag skulle möta någon jag känner... Klarar av att gå ofixad om jag skall köpa mat, men inte i några andra affärer.    

Ha en fin lördag!
KRAM

2010-01-21



Är precis uppkommen från ett varmt bad. Det är så skönt att unna sig att bubbla runt i karet en vanlig vardagkväll. Känner mig härligt mjuk i både kropp och själ och förberedd för en god natts sömn. Natten som gick var jag ingen snäll flickvän... Vaknade mitt i natten av att Magnus sa till mig att lugna ner mig. Tydligen hade jag "yrrat" att jag skulle hitta en halv tröja! När han hade frågat varför jag skulle ha en halv tröja till, så hade jag snäst "varför ställer du sådana dumma frågor" och blivit sur. Stackaren hade sen legat vaken och inte kunnat somna om, medan jag somnade om direkt efter "incidenten". Hade verkligen dåligt samvete i morse när han var helt död efter en natt utan sömn.

Så var det åter fredag imorgon. Känns som veckorna bara har två dagar, måndagar och fredagar. Det kunde ha  varit igår vi såg Snabba Cash, fast den var förra fredagen. Igår kväll hade jag en väldigt mysig kväll med bio och mat med Anna. Har du hört ryktet av Morgans var en helt okej film. Ingen direkt biofilm, men en bra hemmafilm. Slog mig att både Hugh Grant och Sarah Jessica Parker hade åldrats en del. Det är ju livets gång att bli äldre, men för mig lever Hugh Grant kvar i Notting Hill och Sarah Jessica Parker i Sex in the City.

KRAMAR!


Ny matinspiration



Blev så glad när det låg en ny tidning på bordet, när jag kom hem. Istället för att titta på Bygglov som inte sänds idag (vilket Magnus uppskattade eftersom det istället är handboll) kommer jag att njuta av denna härliga tidning. Kanske hittar jag lite inspiration inför fredagens "vänner-middag".

Hoppades att jag även skulle få mitt paket från Lookfantastic som jag beställde förra veckan, men något avi syntes inte till. Beställde som vanligt hem schampoo och balsam, men även ett startkit från Id Bare Minerals. Är nog en av de sista i bloggvärlden som testar på Id:s produkter. Jag är ju ett hängivet Lancômefan. Men istället för att betala ca en tusenlapp för ett startkit här i Sverige, betalade jag endast lite över fyrahundra kronor. Det kallar jag ett kap och då kan man ju inte låta bli att testa, nu när alla lovprisat mineralsminket.

Imorgon blir det återigen en sväng in i biosalongen. Den här gången skall jag se Har du hört ryktet om Morgans?. Det var riktigt länge sedan jag såg en film med Hugh Grant, men han brukar alltid hålla en hög klass på sina filmer. Music and Lyrics är nog den enda filmen som jag inte gillat med honom i huvudrollen.

Många kramar


A Snoozy day



Bild från recept.nu

Oj, vad jag har sovit idag! Det blev rätt sent igårkväll. Efter bio igår gick vi hem till oss och åt efterrätt som hade blivit över sedan nyår. Hade verkligen sett fram emot efterrätten, Systrarna Eisenmans fluffiga frusna polkagrispaj och det blev som tur var över, så jag kunde få smaka i efterhand. Pajen var verkligen himmelsk god och annorlunda men sin polkagrissmak.

Mitt betyg till gårdagens film, Snabba Cash är sevärd. Hade bildat egna uppfattningar av boken och de stämde inte riktigt överens med filmen. En annan sak som jag blev besviken på är att filmen inte tog upp sökandet efter JW:s syster. Anser själv att det var den stora länken i boken mellan JW, de olika gängen och den sista uppgörelsen.

Idag har det verkligen varit en sovdag på HÖG nivå. Vaknade vid elva och steg inte upp förrän långt efter lunchtid. Då satte jag igång och gjorde amerikanska pannkakor så vi fick i oss lite mat. Var fortfarande trött efter maten, det slutade med att jag somnade om igen på soffan. Nu är jag vaken på "riktigt" och skall inte försoffa resten av kvällen. Jag har känt mig så trött den på senaste tiden och behövde verkligen få sova ut. Nu skall jag läsa era bloggar som jag har missat på grund av tidsbrist från min sida.

Ta hand om Er!
KRAMAR


Dagens Film



Hinner endast med ett kort inlägg idag! Om en timme skall vi träffa våra vänner för att först äta en bit mat och sedan skall vi inta biosalongen. Har precis kommit hem från kvällens träningspass och är därför härligt mör i kroppen. Fuskade med träningen rejält under jul och nyår pga min förkylning. Nu vill jag ta tag i det på allvar för att bli fit for fight till beach 2010. Haha!

Annars har min dag gått i hundratio. Från att ha lagom mycket att göra på jobbet till att ha hur mycket som helst. Jag klagar verkligen inte! Utan tycker bara att det är roligt och känner att jag blir supereffektiv. Man säger ju att lite stress är bra för motivationen.

Många kramar och ha nu en underbar mysfredag!




Onsdagstankar





Bilder: eget kollage från An Angel at my Table

Så var det kväll igen och inte vet jag var den har tagit vägen? Har precis myst framför säsongsavsnittet av Roomservice. Var tycker ni om det nya upplägget med tre stycken inredare? Tyckte att det förra var bättre när de endast hade en inredare per avsnitt. Men som allt annat kommer vänja sig med tiden. Till Roomservice smaskade jag i mig året första semla! Det var riktigt gott och det kommer nog bli en och annan till innan den stora semmeldagen... :)

Idag bokade vi biljetter till premiären till Snabba Cash. Det var riktigt länge sedan jag såg någon film på premiären. Snabba Cash var en av de många böcker jag läste på stranden i somras. Nu när jag tänker tillbaka på handlingen, så minns jag sommaren 2009.

Kramar

PS. Jag höll på glömma att ge det rätta svaret på gårdagens inlägg. Rätt svar är den vänstra bågen. Grattis till er alla som gissade rätt! Hihi

2010/01/12



Är en riktigt velig person när det gäller mitt köp av glasögon. De jag hade lånat hem i fredags kändes fel när jag hade provat dem en stund. Var därför på Synsam igår och lånade hem tre nya par. Men nu har jag äntligen bestämt mig! Kan ni gissa vilket par jag har bestämt mig för att köpa?

Nu har vi äntligen dansat ut julen här hemma. Så skönt att slippa all julig dekoration, nu är det ett helt år innan vi sätter fram det igen! Börjar lite smått längta efter våren och vår kommande resa till Irlands huvudstad. Om ungefär 1 ½ månad sitter vi på flyget dit. Är det nån av er som har varit i Dublin och kan rekommendera något?

Idag ska jag spendera kvällen framför Tv:n och bara ta det lugnt. Tisdagkvällar är en rätt bra TVkväll, enligt mig. Det börjar med Halv Åtta Hos Mig, sen Bygglov och sen avslutar jag med Såld på Hus. Tycker det är väldigt intressant när de olika mäklarna värderar husen/lägenheterna på Såld på Hus. Är både lite nyfiken vad priserna ligger på boenden samt och se hur ägaren bor.

De senaste dagarna har jag sovit väldigt dåligt och vaknat flera gånger under nattens gång. Känner att jag behöver ta igen sömnen och lägga mig tidigt ikväll. Nu är det även slut på mina tre veckors ledighet och inga sovmorgnar på vardagarna så långt ögat kan nå.

Många kramar


Man tager vad man haver...



Nu när mina tulpaner nästan är överblommade ville jag ha något annat som pryder soffbordet. Hittade dessa söta pärlhyacinter (tror att de kallas så) på torget. När jag väl kom hem hittade jag ingen lämplig kruka som passade. Det enda som jag hittade som passade var min ena temugg från Mateus. Men jag tyckte resultatet blev riktigt fint ändå. 

Idag är det en strålande solig dag här i Kristianstad. Var ute på en liten promenard i förmiddags och njöt av vintersolen. Dagen kommer att gå i lugnets tecken. Är hemma själv den här helgen och skall passa på att pyssla om mig själv. Nu sitter jag i min blogghörna med ett brinnande doftljus sällskap som Magnus köpte innan han åkte till Jönköping. Han är inte förtjust i doftljus, men vet att jag älskar doftljus. Därför kunde jag "elda" på, nu när han var borta.

MÅNGA KRAMAR!


Glasögonorm


Testbågar från Synsam. Längst upp är bågar från Gucci, andra raden är den vänstra från DIESEL och den högra från Calvin Klein och längst ner är mina egna bågar från Armani.

Idag har jag hos Synsam och provat ut lite nya bågar. Känner att det börja bli dags att byta bort min Armaniglasögon, för jag börjar få problem att se texten på TVn. Till vardags har jag alltid linser på mig, men använder alltid glasögon på helgerna. Dels för det är skönt att vila ögonen samt att jag gillar att använda glasögon. Får alltid beslutsångest när jag ska prova glasögon för sortementet är oändligt! Fastnade för två par från Gucci, en DIESEL och en från Calvin Klein. Nu gäller det bara att känna efter hur de känns att ha dem hemma, för det är en helt annan sak att prova dem i butik.

Ikväll ska bjuda min kompis Sandra på fredagsmiddag. På meny står det Quorn- och pestogratäng med färsk pasta och hemmagjord mangoglass till efterrätt. Har inte gjort egen glass sen jag var väldigt liten och då använde vi en glassmaskin. Har hittat flera olika glassrecept i Söt Sweet Dulce och blev lite sugen att testa. Har blivit inspirerad av kockarna på Halv Åtta Hos Mig som ofta gör egen glass. Så nu återstår det om det blir en hit eller diss... 

Ha en underbar fredagkväll!
Många kramar

Lammfärsbiffar med mascarpone



Tänkte bjuda på receptet från gårdagens middag. Det var väldigt lätt att göra och det var en typisk vardagsrätt hemma hos oss. Kunde inte få tag i lammfärs i butiken, utan använde istället viltfärs. Har aldrig tidigare testat att använda mascarpone i matlagningen, men tackvare osten blev biffarna väldigt saftiga och goda.
 

Till 4 personer

Ingredienser:

500 g lammfärs 
2 ½ dl mascarponeost
1 vitlöksklyfta
smör
2 fänkålsstånd
2 vitlöksklytor
1 burk tomatkross (400 g)
salt och peppar

Tillbehör:
Pasta

1. Blanda färsen med 1 ½ dl mascarpone, salt, peppar och vitlök.
Forma till små runda biffar.
2. Skär fänkålen i tunna klyftor. Spara de gröna vipporna.
Skala och skiva 2 vitlöksklyftor.
3. Fräs fänkål och vitlök i smör i en stekpanna. Häll på tomatkrosset och krydda med salt och peppar. Låt det koka ca 5 minuter.
4. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
5. Smaksätt 1 dl mascarpone med salt. Servera biffarna med
grönsaksröran och toppa med mascarpone och fänkålsvippor.

Virvelvinden Cicci har intagit lägenheten



Denna veckan matchar jag Mimoukuddarna och kiwilyktorna med vackra rosa tulpaner.

Idag har jag varit runt i lägenheten som en riktigt virvelvind. Det är inte ofta jag får ett riktigt ryck och städar från morgon till eftermiddag. Men idag var just en sådan dag! Började med en riktigt storstädning i badrummet och badrumsskåp, "fuskar" ofta med just badrumsskåpet i vanliga fall. Idag slängde jag ut allt gammalt smink och gamla intorkade nagellack. Nu när våren snart börjar närmar sig vill jag uppdatera mitt skönhetsutbud och behöver därför göra mer plats. Var till och med så flitig att jag sprang upp till Åhlens på lunchen och köpte lite nya lådor/askar.

Har kommit fram till att jag är en riktig samlare! Många gånger under dagen har jag funderat "varför har jag sparat på detta?". När det egentligen bara är en massa onödiga papper och diverse skräp. Ibland vet jag inte ens vad jag har i alla lådor och tidskriftssamlare. Hittade mina gamla skolkataloger som jag inte har bläddrat i på flera år. Tycker jag såg så liten ut på korten, men ändå var det endast fem år sedan jag tog studenten. Blev lite nostalgisk när jag hittade en gammal festbild på mig, Linda och min fd rumskamrat när vi dansade på schlagergolvet på Palace i Kalmar. Minns att vårt gäng alltid var dem enda som dansade där, alla andra var på technogolvet... Men roligt det hade vi! :)

Alla schlagerfans får inte missa Melodifestivalen 2010 - vägen till Oslo SVT1 kl 20.00. Längtar verkligen tills schlagertåget drar igång. Nu är det inte så länge till. I kvällens program ska man får träffa årets deltagare. Det känns som att det kommer vara väldigt många fd Idoldeltagare i årets festival. Måns Zelmerlöv ska ju till och med vara programledare.

Många kramar

En grå måndag



Än är inte våra julsaker borta. Men adventsljusstaken är nu borta och har istället gjort ett ljusarrangemang med hjälp av ett fat från Åhlens av det gamla pyntet. Ska nog försöka plocka bort allt till helgen. Har blandade känslor om allt julpynt. Börjar smått tröttna på det, men samtidigt kommer jag nog att sakna det när det väl är bortplockat. För det lyser upp de annars så mörka fönstrena.

Imorse var jag och besökte tandläkaren. Nu dröjer det förhoppningsvis ett år innan jag sätter min fot på Tandvårdshuset igen. Finns inget värre ljud än en tandläkares verktyg och får fortfarnade rysningar när jag tänker tillbaka på ljuden. Har lovat mig själv att inte slarva med tandtråden och förhoppningsvis slipper jag ett återbesök endast för att ta bort tandstenen.

Kram

Sweet Sunday



Jag hinner med många stunder med den varma tekoppen nu under ledigheten.

Idag trotsade Magnus och jag kylan för att spana in MQ:s mellandagsrea. Fick nästan en chock när jag passerade deras dörrar. Herregud, vad mycket folk! Gick relativt snabbt igenom utbudet, men orkade inte lägga någon större energi på att leta guldkorn bland kläder som låg slängda huller om buller. Inte heller Magnus hittade något, vi var nog en av få som kom ut utan någon MQ-påse i handen. Kristianstads shoppingutbud är verkligen dött på söndagar. Det är endast Åhléns, Clas Ohlson och Stadium som brukar ha öppet. Efter att ha besökt Åhléns var det bara att traska tillbaka hem.
 
Sedan jag kom hem har jag spenderat tiden framför datorn och letat inspiration på inredningsbloggar. När granen har slängts ut så kommer vi att ha ett tomt hörn bakom vår datorhörna. Nu när man är van att har något som står där, kommer det säkert kännas tomt och konstigt när granen väl är borta. Är lite sugen att köpa ett brickbord eller eventuellt ett lampbord, men hittar inget som faller mig i smaken.

KRAMAR

En lugn och behaglig lördag



Denna vitaminrika frukost, hoppas jag, kommer mota bort det sista av förkyldningen

Äntligen håller jag att på att bli av med min förkylning. Nu är det bara den täppta näsan som också skall försvinna. Idag har jag även vågat mig ut i det kalla vädret. Riktigt skönt och krispigt var det, även om snön lyser med sin frånvaro. Annars har jag spenderat dagen i vår läsfåtölj med Sjöjungfrun i handen. Nu är även den utläst och undrar vad jag skall beta av här näst? Är det någon som har något bra boktips?

Kramar

Början På Ett Nytt År



Bild:Google

Allt blir inte som man har tänkt sig från första början! Förra veckan trodde jag, att Magnus och jag skulle fira in det nya året genom att vara uppklädda till max, med god mat och med våra vänner. Istället blev det en väldigt lugn hemmakväll, iklädd velourdress istället för en axelbandslösklänning. Istället för en god trerätters smaskade vi på smörpopcorn och ballerinakex. Men jag är inte bitter för det, för jag fick fira in det nya året med min underbara sambo. Det är inte roligt när sjukdomen slår till, men man får göra det bästa av situationen och det gjorde vi och huvudsaken är att man får vara tillsammans.

Nu vill jag önska mina fina läsare en god fortsättning på det nya året och ta väl hand om Er!

Många kramar♥

RSS 2.0