Thank god it's friday

Nya Sex and the Cityfilmen var precis lika underbar som jag trodde. Filmen började med Alicia Keys och Jay-Z låt, Empire State of Mind, och jag fick riktiga New Yorkkänslor där i biostolen. Filmen påminner väldigt mycket om serien och en av de bästa scenerna är när Miranda och Charlotte sipprar drinkar och berättar om varandras problem, den får ni inte missa! Det dyker även upp lite välkända ansikten, såsom Miley Cyrus, Penelope Cruz och Liza Minneli.

Denna helg är jag hemma själv i Småstaden. Min andra hälft är hemma hos sina föräldrar och firar sin pappas och sin kusins födelsedag. Eftersom jag ska gå på en inflyttningsfest imorgon kunde jag själv inte närvara. Denna lördag ha jag verkligen fått prioritera! Jag har fått inbjudningar till både födelsedags-, inflyttningsfest och dop. Av den orsaken att jag fick inbjudan till Sandras inflyttningsfest först, blev valet enkelt.

Nu står valet om jag skall laga mat själv, äta rester eller gå ut och köpa take away. Ett riktigt I-lands problem, haha. Har haft superont i mitt högra knä idag. Jag har till och med behövt småhalta mig fram mellan kopieringsrummet och mitt kontor. Därför har jag ingen större lust av gå ut. Brukar annars ha ont i det vänstra och smärtan i höger knä började igår efter bion. Konstigt för där satt jag ju bara still…

Hoppas att ni får en fin fredag!

KRAMAR


Idag hände det...





Usch, idag hade jag maximal otur. Hade tänkt gå en sväng på stan efter jobbet. Men precis när jag skulle ta steget in i första butiken upptäckte jag att en fågel hade bajsat på min jacka och tunika. På en sekund försvann mitt glada humör och lusten att gå i affärer. Men men, det sägs att man bara får fågelbajs på sig en gång i livet och jag fick min nu och slipper förhoppningsvis få det fler gånger.

Imorgon intar jag och Sandra biosalongen för att se premiären av Sex and the City 2. Skall bli riktigt kul att se vad Carrie, Charlotte, Samantha och Mirandra hittar på för något den här gången.

Många kramar

Svettigt värre

Efter att ha klarat av sin första joggingrunda för säsongen är det skönt att vila benen i soffan tillsammans med lite tidningar och Tv-n som sällskap.

Kom för en stund sedan hem från årets första joggingrunda. Första halvan av rundan gick bra och jag sprang med lätta ben. Men när jag hade sprungit lite mer än hälften började jag känna av mitt vänstra knä. Har länge haft problem med just det knät och därför springer jag helst inte på asfalt. Idag gick det dock bra och jag orkade springa hela rundan som jag hade tänkt.

Igår blev jag medveten hur beroende jag är av min mobil. Batteriet till min privata mobil dog igår och där har jag alla mina nummer. Som väl var kunde jag rädda mobilen ganska snabbt genom att köpa ett nytt batteri och om 10 timmar fungerar den igen.

Nu skall jag fortsätta titta vidare på TopModel och sedan skall jag se första avsnitt av norska Hollywoodfruar.  

Kramar!


SunDay

Mina fina kivijuveler som glänser på soffbordet. Igår när vi var i Malmö kollade jag in Vitriinis på Iittala Store. Hmm, funderar fortfarande på om jag skall köpa en liten ask eller om jag skall lägga pengarna på något annat...  

Idag har vinnarinstinkten hägrat hemma hos oss. Magnus och jag ägnade tidigare i förmiddags nån timme framför Wiin och MarioCart. Kan inte säga att varken han eller jag var några mästare på tv-spelet, men jag prenumererade i princip på sista platserna. Men det viktigaste är att vi gör saker tillsammans och har kul! Det slutade i alla fall med att vi båda nu har ont i tummen...

Imorgon går vi in i vecka tjugoett och jag har flera roliga händelser att se fram emot, bland annat biobesök, födelsedagsfiranden och en inflyttningsfest. Det är också endast sju veckor kvar till min semester och jag har verkligen fått mersmak på ledighet nu när jag har varit ledig i tre dagar.

På återseende mina kära läsare!
Kramar


En dag i Malmö




Nu är det andra lördagen i rad som jag spenderar i Malmö. Den här gången i sällskap av min mamma, syster och Magnus. Hade inget shoppingsug alls utan följde mest med för att hälsa på pappa på sjukhuset och vara smakråd till Magnus som skulle titta på en ny kostym. Pappa mår nu bra efter sin njurtransplantation och kommer få att åka hem igen på måndag. Efter någon timme på stan började jag känna en brinnande huvudvärk och det har fortfarande inte gett med sig. Tråkigt för jag brukar inte ha huvudvärk och annars brukar det räcka med att dricka lite extra. Men den här vägrar att ge med sig...

Ikväll har jag trotsat huvudvärken och istället har vi suttit och spelat Super Mario. Fick låna min systers Wii och det var verkligen länge sedan jag spelade Super Mario, så jag ville testa det direkt. Men jag tycker inte det är samma Mariokänsla som det traditionella som jag spelade när liten.

Många kramar


En ledig fredag



Tidigare idag satt jag ute på balkongen och njöt av solsken. Nu har vädergudarna bytt solsken mot hällregn.

Eftersom vi hade halvdag på kontoret idag så passade jag på att vara ledig hela dagen. Även om jag kunde ta en lång sovmorgon, vaknade jag redan klockan 7 och var alldeles klarvaken. Efter att ha slötittat lite på Nyhetsmorgon satte jag i gång och började med att städa lägenheten. Några timmar senare sken lägenheten och jag kände mig nöjd över resultatet. Det känns alltid skönt att ha en fräch och nystädad lägenhet inför helgen! På min fredagshandling som jag hann med av bara farten passade jag på att köpa ett fång vita liljor som nu pryder TV-bänken.  Så nu är boendet redo inför helgen!

Idag har vädret varit skumt. Imorse när jag var i full gång med att städa lyste solen för fullt. Men efter min ”eftermiddagsnappy” vaknade av att jag hörde regnsmatter mot fönstret och åskan den dånade utanför. Så från vackert solsken till åskregn...

Ikväll kommer Sandra hit och skall titta på film med mig. Mysigt mysigt att avsluta arbetsveckan med en tjejkväll!

Kramar


Hej hej




Bilder från i söndags då Magnus och jag åkte runt och fotade området kring hans föräldrahem.

Idag blir det ett turboinlägg. Skall iväg på middag om en kvart och ville bara lämna ett spår efter mig. Har haft en bra helg och vi hann med det som vi hade planerat. Min pappa mådde bra efter sin stora operation och jag fick lite tid i affärerna. Dock blev det bara en ynka liten påse som fick följa med mig hem. Börjar få lite panik när det gäller klädfronten för jag har inflyttningsfest, student och andra festligheter att gå på inom de närmsta veckorna.

Blir lite avis när jag läser att det är så fint väder i övriga Sverige. I helgen har det varit gråväder här i Skåne och enligt en kollega skall det vara så hela veckan. Hoppas att det blir fint tills på fredag för då har jag planerat att vara ledig.

Många kramar


It's friday!



Denna fredag har verkligen gått lååångsamt. Kontoret var nästan halvtomt på människor och jag som gillar liv och rörelse i korridoren tyckte mest att tiden segade fram. Till eftermiddagsfikat bjöds vi till och med på prinsesstårta för att vi var en så tapper skara arbetare som kämpade, fast det var klämdag. 

Ikväll blir det filmfredag hemma hos oss. Tidigare i eftermiddags var vi och hyrde Avatar och bunkrade upp med fredagsgottis. Hoppas verkligen att filmen är så vacker och stämningsfull som alla säger! Tror egentligen att filmen är en riktig biofilm, men vi hann tyvärr aldrig se den när den gick.

Imorgon tar vi tåget till Malmö och Lund. Först blir det ett besök på MAS där min pappa ligger inne för tillfället och sen blir det en sväng i Malmös butiker. Har inte varit i Malmö på några månader nu och det skall bli skoj att se allt nytt i butikerna. Efter en heldag i Malmö styr vi kosan mot Lund för att fira Magnus bror som fyller 25 år. Så detta kommer bli en varierande helg med sjukhusbesök, shopping och födelsedagsfirande.

Kramar!


Recept på rågbullarna



Alex
efterfrågade recepetet på rågbullarna som jag bakade i lördags. Här kommer det! 
När jag bakade uteslöt jag russinen, eftersom vi är mindre förtjusta i russin i bröd.

12 små bröd

35g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g färk jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt

1. Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddorna.
2. Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan.
4. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jär under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Tillbaka igen efter att ha varit datorlös

Nu är jag äntligen tillbaka efter att ha varit Internetlös i några dagar. Det har verkligen kliat i mina fingrar och efter att ha varit datorlös, känns datorn verkligen efterlängtad. Men mina dagar har varit fyllda med en massa annat. Har fått mycket gjort på kvällarna och fått sådana saker som man annars skjuter på gjorda. Jag har bland annat varit och kollat när en vän spelade amerikansk fotboll, vilket var första gången för mig. Det var verkligen tur att inte jag var på plan, för det gick verkligen vilt till!

Idag är jag precis som det flesta andra ledig från jobbet! Riktigt skönt! Idag har jag spenderat tiden med att tvätta och slappa framför tvn. MTV visade Teen Mom-maraton som jag konstigt nog fastnade framför. Inte min typ av program i vanliga fall, men passade min sinnesstämning en grå dag som denna.

Kram, Cicci  

Bagare i köket

Dagens nygräddade rågbullar med päron- och hallon/granatäppelmarmelad från franska St. Dalfour.

Den här regniga dagen har jag mest spenderat i köket. Var ju tvungen att testa något nytt recept ur One More Slice så fort som möjligt. Just nu står en tortano med prosciutto och mozzarella och gräddas gyllenbrun i ugnen. Jag har även hunnit göra Leilas rågbullar från Piece of Cake. Enligt mitt personliga tycke anser jag att Piece of Cake är snäppet bättre än One More Slice. Hade gärna sett fler "nya" recept än sju ytterligare recept på både New York Cheesecake och Tortano. För mig blir det lite upprepning av den först nämnda kokbokens recept.

Igår spenderade jag kvällen med min vän Sandra. Hon flyttade för en vecka sedan in i en lägenhet som ligger en gata ifrån vår, väldigt smidigt att ha henne så nära. Kvällen bjöd på mycket trevligt sällskap och god mat i form av thailändskt och japanskt. Fick även bakboken Muffins i födelsedagspresent i efterskott. TACK SÅ MYCKET IGEN! Det blev den tredje nya kokboken på två veckor och jag är riktigt glad att tre rutor i Expediten är fyllda med härlig matinspiration.

På återseende!


Många kramar, Cicci


Behöver alltid ny inspiration



Kan det bli bättre än med lite inredningstidningar och lite choklad?

Nu är jag hemkommen från jobbet och kan äntligen pusta ut efter en dags arbete. Det gör jag med den nya Marabouchokladen Passion. Tyckte den är helt okej! Om man gillar passionsfrukt så gillar man nog denna. Tyvärr kunde jag inte känna någon chilismak som det tydligen också skulle vara i. Men jag får inte äta för många bitar så jag blir mätt innan dagens middag, Wallenbergare med sås och potatis.

Nu var det ett tag sedan vi köpte något nytt till hemmet. Är riktigt sugen på att ändra om något här hemma. Det behöver inte vara något stort, utan bara något överhuvudtaget. En inredningsdröm är att plocka bort vår vita läsfåtölj och köpa en svart Eames Rocking armchair. Får nog titta närmare på en sådan stol nästa gång vi besöker Lund och Miljögården. Sen gäller det bara att sätta igång strategi övertalning... Hihi. Miljögården är verkligen en drömaffär för alla inredningsälskare. Där finns verkligen allt, för den mest kräsne till vardagsinredaren.

Många kramar, Cicci

Nu är den beställd!


Nu går den äntligen att köpa! Blev nästan som ett litet barn när jag såg att den nu gick och klicka hem från Adlibris.

Nu har jag beställt Leilas uppföljare till hennes underbara bakbok A piece of Cake. Den är verkligen som en bakbibel hemma hos oss. Det finns endast ett recept i hela boken som jag har testat som jag har blivit besviken på, och det var tophat-muffinsen. Nu ser jag fram emot att testa nya recept från "One more slice". Man kunde provbläddra boken på Adlibris och det såg verkligen lovande ut! Vad sägs om kapitel som heter pizza amore, ciao tortano, pasta pronto och I scream ice cream. Tydligen var det Leilas ambition att skriva två bakböcker. Den första, A piece of Cake, skulle inrikta sig på söta bakverk såsom muffins och tårtor, medan, One more slice, skulle bli en djupdykning i bröd och mer matigare bakning såsom pasta och pizza.  

Nu skall jag fortsätta med mina helgsysslor och inte sitta framför datorn när det är så fint väder ute.Jag har redan fått väldigt mycket gjort idag! Började dagen med baka scones så vi kunde ha något gott till frukost denna söndag. Sedan har vi varit och köpt ett litet olivträd till balkongen som nu är planterad. Jag har rensat undan kläder som jag inte använder från garderoben. Nu skall jag bara fråga min syster om hon är intresserad av något och resten skall jag slänga i en insamlingscontainer. Nu är det bara alla vinterkläder som skall stuvas ner i olika kartonger. Sen är jag klar med projektet ”kläder”.

ha en fortsatt fin söndag, Cicci   


Intrigerna fortsätter i L.A och i New York





Nu har mtv.com börjat visa den sista säsongen av the Hills och andra säsongen av the City. Det passar mig perfekt att kunna följa två av mina favoritserier via datorn. Idealiskt då man själv väljer när man ska titta, när man som jag fortfarande lever i en värld med tidsbrist. Men om drygt 6 veckor så kommer det att ändras och då kommer jag återigen ha tid för bloggen.  

Tycker det är tråkigt att the Hills är nu inne på sista säsongen. Har följt vissa av karaktärerna från tiden i Laguna Beach, till dess flytt till L.A och det är ju några år nu. Sedan Lauren Conrad lämnade the Hills, har serien inte har samma "glöd" som tidigare, men jag kommer följa serien ner i graven.

I det avsnitt som ligger ute nu, åker Heidi och träffar sin familj i Colorado och visar upp sitt nya "jag". Tror att det är seriens baksida att hon förstörde sitt gamla "jag" med de tio operationerna. På så sätt tycker jag att det är bra för hennes egen skull att serien läggs ner. 
 
Kram, Cicci


RSS 2.0