Jag är sugen på julgodis!






Bilderna har jag tagit från Systrarna Eisenmans Vinterns Söta

Jag är riktigt sugen på att baka julgodis och har planerat att göra det till helgen. Oftast brukar vi göra klassikern Rocky Road och knäck. Men i år vill jag gärna testa att något nytt och som kanske kan bli en ny återkommande favorit. Är det något som har ett ess i rockfickan på något gott julgodis?

Bara genom att titta på de underbart vackra bilderna i Vinterns söta så börjar det nästan att vattnas i munnen på mig. Jag fastande speciellt för den översta bilden med tryffeln. Är det någon som vill testa så kommer recepten här:

Tryffel

ca 25 kulor

Du behöver:
225 g mörk choklad (60–70 % kakaohalt)
1 1/2 dl vispgrädde
25 g rumsvarmt smör
kakao

Så här gör du:
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde och häll över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. Rör om ungefär var 15:e minut. Efter ca 40 minuter kommer krämen att stelna snabbt, så rör då om var tredje minut tills den är så pass fast att den går att forma. Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Det går även bra att nypa ihop tryffeln till ojämna bollar för en mer handgjord touch. Avsluta med att rulla tryffeln i kakao eller annan valfri garnering. Förvara tryfflarna i kylskåpet, men kom ihåg att ta ut dem en stund innan du ska servera dem.

Förslag på garnering:
* Finhackade nötter. Sila bort det fina pulver som blir när man hackar nötter. Vissa nötter är finast om de skållas och skalas,
t ex pistagenötter.
* Finhackade eller krossade polkagrisar eller hårda kolakarameller. Sila bort ”pulvret”.
* Finhackad eller riven choklad.
* Kokosflingor.

Vit Chokladtryffel med kanel och lingon

ca 25 kulor


Du behöver:
250 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1/2 tsk malen kanel
1 dl frysta lingon

Garnering:
florsocker
ca 300 g vit choklad

Så här gör du:
Hacka chokladen. Lägg i en skål med grädden, värm över sjudande vattenbad och rör tills all choklad har smält. Låt svalna i rumstemperatur. Blanda sedan i kanel och lingon. Ställ in tryffelsmeten i kylen och låt den stelna. Doppa en klick av smeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ställ in tryffelkulorna i frysen i ca 1 timme. Smält den andra angivna mängden vit choklad i en skål över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i chokladen. Man kan eventuellt rulla kulorna i händerna. Lägg tillbaka dem på plåten och låt stelna. Förvara i kylskåpet.

Klassisk kola

ca 40 bitar

Du behöver:
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Så här gör du:

Olja en avlång bakform. Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda över medelstark värme till 125 grader. Ta av från värmen och tillsätt vaniljsocker. Häll upp kolasmeten i formen och låt stelna. Klipp eller skär kolan i små munsbitar. Vira in kolorna i smörpapper eller cellofan.


Ha en fortsatt mysig kväll!

Kramar


29:e november



Jag gillar ju sagt enkelt och stilrent julpynt. På fönsterkarmen i vardagsrummet hittar vi ännu fler silvriga kulor och den här gången är det Alvar Aaltovasen som har fått påfyllningen. Som ni ser så har vi bytt plats på Cindyn och jag tycker den passade riktigt bra ihop med de silvriga kulorna och den lilla hyacinten.

Jag hoppas att ni är försiktiga ute i trafiken nu när vädret inte är det bästa! Vägarna var inte skottade och rätt isiga när jag körde till jobbet eller hem så man fick ta det riktigt försiktigt. Det är ju bättre att köra lite försiktigare och komma fram någon minut senare än att det sker någon beklaglig olycka.

Nu när jag har julpyntat klart härhemma så blev en julstjärna blev över. Den tog jag med till jobbet och nu pryder den mitt fönster på kontoret. Man tillbringar ju så mycket tid på jobbet så varför ska inte julpynta där också. 

Nu blir cookingtime för min del.

Kramar 


1a Advent



Precis som förra året går juldekorationerna här hemma i de klassiska färgerna vitt och silver. På sidebordet i vardagsrummet finner man den gråa ostronskålen som har fyllts med kulor från Hemtex och Rusta. 

Åh, det är så härligt att snön ligger kvar på marken nu när det är första advent. I vanliga fall brukar det annars vara slaskväder eller barmark. Men i år har vi tur! Jag såg på vädret att det skulle bli ännu kallare och förhoppningsvis ligger snön kvar några dagar till. 

Igår såg jag en annons i Kristianstadsbladet att inredningsbutiken Mairo hade öppnat i Bromölla. Idag tog vi bilen till Bromölla för att spana in den nyöppnade butiken. De hade mycket fint så som Mairo, Rice, Mateus och Tove Adman och jag blev en handkräm rikare från Savon de Marseille. Nu när det är kallt ute blir mina händer snustorra och då måste jag alltid ha en handkräm nära till hands. Personliga favoriten kommer från Kiehls och den hittar man alltid i min handväska.

Ha en fortsatt mysig advent.

Kramar


Julklappslista del 1

Jul

Idag har Magnus och jag varit på stan och spanat efter kommande julklappar. Jag skulle kunna göra min lista väldigt lång, men här är ett axplock på vad jag skulle vilja hitta under granen. Förra helgen luktade jag på Marc Jacobs parfymen Lola och den var verkligen en riktig Cicci-parfym. Den luktade så underbart gott att jag inte kan glömma den. Jag tror att den kan bli ett jättebra komplement till mina andra favoriter FlowerBomb och Daisy. Det är egentligen konstigt att man ibland inte kan släppa vissa saker, utan får ett riktigt ha-begär som ropar "jag vill ha".

Jag fick min Lanvin Tee idag och innan jag skickar tillbaka den, tänkte jag fråga om det är någon som är intresserad att köpa den för mitt inköpspris. Jag valde small och den var för stor i storleken för mig. Riktigt tråkigt eftersom jag pendlar mellan XS och S. 

Kramar 


Härlig julinspiration från Bo Bedre


Bild från danska Bo Bedre

Nu är jag tillbaka från utbildningsdagarna i Helsingborg. Innan jag skulle gå och lägga mig igår slank jag in på Pressbyrån och köpte julupplagan från danska Bo Bedre. I tidningen finns det så många underbara bilder och därmed massor av underbar inspiration. Men jag hann inte bläddra särskilt många sidor igår innan jag föll i djup sömn efter en lärorik utbildningsdag.

Jag tycker att det skall bli så mysigt att äntligen få upp adventsstjärnan och adventsljusstaken nu till helgen. Det kommer att bidra till att vi äntligen får in lite ljus i den annars så mörka vardagen. Imorgon skall jag gå redan vid lunch för att kunna ta en tur på stan för lite julshopping. Jag har inte varit på stan på några veckor och jag ser fram emot att se hur affärerna har julpyntat i sina butikslokaler.

Ha en fortsatt härlig kväll!


Blev det något från Lanvin idag?



Var det någon som hann shoppa något från Lanvins kollektionen? Någon kanske till och med köade till någon av de utvalda butikerna som sålde kollektionen.

Personligen tycker jag att klänningarna var lite för speciella och för dyra eftersom jag lätt tröttnar på saker och ting. Men jag klickade i alla fall hem den här tishan som jag tror kan bli fin till ett par svarta tights. När jag var inne med hemsidan vid åtta så hade jag inga problem att handla något och när jag sedan klickade in på hemsidan när jag kom hem efter jobbet så var allt slutsålt. Men om det är någon som vill ha något så brukar ju webbshopen fyllas på igen när lugnet har lagt sig.

Ikväll står det förutom matlagning även packning på kvällens schema. Imorgon åker jag och mina avdelningskollegor till Helsingborg för lite uppdatering av redovisningsnyheter. Jag kommer därför vara borta från bloggen imorgon och på torsdag. Jag ser verkligen fram emot denna kurs dels för att lära sig ny saker samt chansen att få träffa kollegor från andra EY-kontor. 

Nu skall jag fortsätta med maten så den är färdig när Magnus droppar in. Ikväll ska jag laga ugnsbakade kycklingfiléer med apelsinsås och couscous. Om ni är sugen på att laga det, så hittar ni receptet i den rosarutiga Hälsokokboken.   

Kramar


Idag är det Cecilias Dag



Ikväll skall jag mysa under min Klippanfilt med denna tidning i handen. Älskar verkligen omslaget med den inbjudande sängen och de fina Mimoukuddarna.

Nu är vi hemkomna efter härlig helg i Kalmar hos bästa Linda och Nils. I helgen hann vi med både födelsedagsfirande och lite butiksspaning. Jag flyttade ju ifrån Kalmar för 2,5 år sedan och under de här åren har det kommit upp en mycket nytt i butiksväg. Men istället för att handla något fint i någon av dem nya butikerna, blev det istället en standardpåse från H & M och en från Ordning och Reda som fick följa med hem till Skåne. Nu har vi bunkrat upp med fina julkort inför julen och en ny kalender införskaffades på Ordning och Reda. Jag tycker att de har så mycket snyggt, enkelt och stilrent med en liten twist.

Har det regnat konstant hos er också? Här i Skåne har det ösregnat hela dagen och man vill bara stanna inne. Perfekt kväll att tända lite ljus och slappa i soffan med lite nya tidningar. Jag fick några nya glossiga magasin av Magnus i namnsdagspresent idag. Vi brukar inte fira våra namnsdagar med nåt speciellt, men brukar ge den andra något litet i present för att uppmärksamma dagen.   

Massor med varma kramar! 


Tillskott i blogghörnan




Idag hämtade jag ut ett efterlängtat paket från Länna Möbler och visst är mitt nya tillskott från italienska Kartell en riktig söting. Sedan jag kom hem så har jag gått runt och kollat var vi skall placera Cindyn och efter lite velande kom jag fram till att den ska hålla mig sällskap vid datorn.

På skrivbordet hittar man även pennskrin från Åhléns och ett memoblock från Svensk Tenn. Nästa projekt är var jag ska göra mig av med den andra högtalaren som nu inte fick plats pga. av lampan och som nu har fått förflytta sig ner till golvet. Helst skulle jag inte vilja ha några högtalare överhuvudtaget men enligt Magnus måste vi ha dem eftersom vi spelar all musik från datorn. 

Nu skall jag sätta igång att packa inför helgens Kalmartripp. För imorgon ska jag iväg med jobbet och bowla samt äta en bit mat.

På återseende kära ni
Kramar


Snart är det 1a advent...



Idag på jobbet fick jag en riktig tankeställare. En kund bjöd in mig på deras julkväll nästa helg och då insåg jag att det är både skyltsöndag och första advent nästa helg. Jag tyckte nyss att vi gick in i november och nu är vi snart i slutet.

Nu får jag istället lite panik eftersom jag inte har hunnit spana butikernas julsortiment. Visserligen har vi mycket fint sedan förra året, men lite nytt vill man ju alltid ha! Har ni hunnit handla årets julsaker än?

Ha det bra!
Kramar



Tiiisdag



Idag fyller min superfina vän Linda 25 år! På lördag åker vi till Kalmar för att gratulera henne i efterskott och redan nu finns det ett paket härhemma som väntar på att bli öppnad av födelsedagsflickan. ♥

Ikväll är jag alldeles seg i kroppen efter dagens skivstångspass. När jag intalar mig själv att passet snart är slut så blir övningarna bara värre och värre och när passet väl är slut så snubblar jag nästan ut ur lokalen av trötthet.

Det positiva är att jag känner att jag har blivit starkare i kroppen sedan i höstas och det visar att övningarna ger färdighet. Fast det dröjer nog hundra år innan jag är lika stark och fit som en Victoria's secretmodell. Förresten är det någon som vet när de skall visa deras årliga show i svensk tv? 

Många kramar


Trettonde november tjugo hundratio



Är det någon som har sett den här Gina Tricottunikan i butik? Jag är egentligen inget större fan av deras kläder och butiken finns heller inte ens i stan. Men jag fastnade för de fina spetsdetaljerna och tänkte att den kunde vara väldigt söt att ha på kontoret. Nu vill jag bara veta om det är värt att klicka hem den.

Idag har Tove Styrkes låt White Light Moment gått på repeat här hemma, till och med så mycket att Magnus har hunnit tröttna på den. Men än har inte jag tröttnar på den :)

Idag fick jag även tillfälle attt vara ute i friska luften när solen sken. Tycker inte det händer ofta nuförtiden. Vi tog en promenad ner till Svenska Hem för att spana in deras skåpsutbud. Väl där hittade vi inget som föll oss i smaken. Vi är ute efter ett skåp som påminner om Ikeas Norrsten, fast med andra ben. Har ni sett något liknande?

Kramar     

Jippie! Det är fredag!



Gillar verkligen de stora och maffiga lamporna på bilden. Var tidigare idag och besökte stans bästa lampbutik för att köpa en ny klotglödlampa till FL/Y-n. Väl där gick Magnus och jag en lång rundtur i butiken för att spana in alla dessa läckra lampor. Undrar hur lång tid det tar innan vi får hem vår nya bordslampa från Kartell? Leveranstiden skulle vara 3-4 veckor och nu har det snart gått fyra veckor!

Åhh, det är så skönt att det är fredag igen! Två "långa" och lediga dagar framför sig. Härligt härligt! Vi började att firade in helgen med att uträtta lite ärenden på stan och nu är vi båda mätta i magen efter den grekiska hämtmaten. Nu är det strax dags att slänga i soffan framför Idol. På soffbordet står två Marimekkoskålar, en med Gott och Blandat till Magnus och en med mörk choklad till mig. Mums!

Ha en fortsatt mysig fredag

Kramar/Cicci


Får jag presentera Franny



Förra veckan fick jag hem min nya Franny från Marc by Marc Jacobs. Jag beställde den från amerikanska ShopBop.com och jag kan verkligen rekommendera sidan. Det tog mig tre dagar att få hem väskan och jag fick den till och med levererad direkt till jobbet. Är verkligen super nöjd med den och lilla Franny kommer bli en trogen tjänare. Innan jag beställde den ringde jag till butiken i Stockholm och där var den både slutsåld och betydligt dyrare. Nu fattas det bara en matchande MJ-plånbok innan jag är 100 % nöjd... Men det får kanske bli en julklapp till mig själv.

Nu skall jag strax bege mig till Friskis för ett skivstångspass och sedan väntar Bonde söker Fru när jag kommer tillbaka.

Ha en fortsatt mysig kväll!

Kramar

Helgen i Malmö




Nu är jag tillbaka efter några dagars frånvaro. Helgen som gick har Magnus och jag varit och besök hans föräldrar i Lund och vi hann även med två turer in till Malmö. I lördags besökte vi IKEA, Ilva och nya XXXLutz. Om ni har vägarna förbi Malmö är det värt att ta en sväng inom XXXLutz. Det är Europas tredje största möbelvaruhuskedja och de har nu öppnat i IKEAs gamla lokaler i Bulltofta. De hade väldigt mycket fint och är ett bra alternativ om man inte vill ha IKEA-möbler. 

I söndags var vi och såg när Malmö tog hem Allsvenskan. Jag är verkligen inget fotbollsfan, men min kära sambo är det. Men även om jag inte är så intresserad var det en mäktig syn när fansen sprang in på planen när slutsignalen gick.

Det var till och med ett par som stod bredvid mig som undrade varför jag inte sjöng med i sångerna. Men det är ju inte så lätt när man inte kan dem...

Kramar
     

Leila + Jag = Ikväll



Ikväll är det premiär för Leilas nya program Home Delivery på TV4 Plus kl. 21.00. Eftersom Leila är min husgud så kommer jag att självklart spana in hennes program. I programmet kommer hon att göra hembesök hos olika kändisars kök. Jag antar att programmet kommer att påminna lite om Berg flyttar in, eftersom konceptet känns som detsamma.

Nu ropar Magnus från köket!

Kramar

Bara en dag kvar...och stor lycka



Välkommen hem! Idag fick jag hem ett paket med något speciellt som jag verkligen har längtat efter! Jag fick paketet till och med hemkört till jobbet och jag slapp därmed hämta ut det eller vänta tills jag kom hem. Undrar ni vad som låg i paketet... och nej min Cindylampa har inte kommit än.

Idag har det varit som en torsdag för mig. Jag har bara en dag kvar på min arbetsvecka och kommer därmed vara ledig på fredag. Det skall bli så skönt att få en extra ledig dag på helgen, eftersom de brukar ju vanligtvis bara susa iväg och vips så är det måndag igen. 

På lördag är planen att det bär iväg mot Malmö och de stora möbelvaruhusen. Då ska Magnus och jag beta av nya IKEA, danska ILVA och nya möbelbutiken LUTZ som ligger där IKEA låg innan. Vi är på jakt efter ett nytt förvaringsskåp till arbetshörnan och kanske hittar vi det vi letar efter på lördag. Mitt krav är att skåpet ska rymma mycket och att det ska vara vitt och stilrent. Inte så oväntat kanske...

Ha en fortsatt härlig kväll!

Kramar♥ 

Längtan efter ljus


Imorgon släpps den nya Sex and The City-filmen på dvd och jag vill gärna ha ett ex till min samling. Det känns som att det var evigheter sen Sandra och jag såg filmen på bio. För om jag minns rätt var så hade filmen premiär i våras.  

Är det fler än jag som börjar känna av hösttröttheten? Jag är så fruktansvärt trött nuförtiden och jag får verkligen släppa mig upp ur sängen. Den största anledningen till min trötthet är nog att jag inte kommer ut och att det blivit så mörkt om dagarna. Det är typ mörkt när jag går hemifrån och mörkt när jag kommer hem.

November brukar ju vara en månad som man måste genomlida, innan man kan få njuta av julen med dess ljuspunkter. Tänk om det vore första advent nästa helg. Känslan att få jul pynta lägenheten med kulor och julstjärnor... Jag köpte ett pack vita glaskulor när jag och Mamma besökte Blomsterlandet i helgen och nu ser jag fram emot att spana in Åhléns julsortiment. 

Nu blir det i alla fall fortsatt mys i soffan.

Kramar 


Första November



Tandläkaren säger nej tack till choklad. Medan jag säger ja tack!

Tänk att det redan är första november! När jag vaknade i morse var det alldeles vitt ute p.g.a. av all dimma. Jag kunde nästan inte hitta bilen i morse. Jag fick gå gatan upp och ner två gånger innan jag tills slut kunde komma på var vi hade ställt den...

Sen var det bara att trycka på gasen för att köra iväg till tandläkaren som jag redan var sen till. Tandläkarbesöket gick väldigt bra, jag hade inga hål och mina tandköttsfickor hade minskat i antal sedan de förra besöket. Därför kunde jag inte motstå en bit Årechoklad nu när jag kom hem efter dagens arbete. Energikicken av chokladen kan komma bra till pass nu när jag strax skall bege mig till veckans första träningspass.

Ha en fortsatt mysig höstkväll!

Kramar

RSS 2.0