Dagens Halv åtta hos mig

Om ni hade varit här på middag ikväll hade jag serverat den här hamburgaren, för den åt vi precis. Jag tycker att det är så smidigt med hemmagjorda hamburgare. Det går så snabbt att tillaga och att det är väldigt gott. Vi brukar smaksätta själva hamburgaren lite olika, beroende på vad vi har hemma. Men favoriten är nog feta/chili och istället för vanligt bröd så använder vi MAXs Friscusbröd. Mums!

Då var det nästan helg igen, bara en dag kvar. Imorgon skall vi bort på middag till Kristoffer och på lördag ska vi hem till Blekinge. Jag har inte varit hemma sedan i somras så det kommer att bli ett kärt återseende. Detta besök blir det första då alla (tre) mina syskon är utflugna ur boet. Jag är van att mina systrar är hemma och nu är bara mamma och pappa kvar i stora huset.




Recept och bild: från Allt om Mat

Kycklingburgare med chilimajonäs

Ingredienser

1 paket bacon
500 g kycklingfärs
1 ägg
1 tsk salt
2 msk strimlad persilja
1 msk smör
1 msk rapsolja

Tillbehör

4 msk majonäs
2 msk sweet chilisås
4 hamburgarbröd
Strimlad rödlök
tomat ruccola


1. Finhacka två baconskivor. Blanda kycklingfärsen med bacon, ägg, salt och persilja.
2. Dela färsen i fyra delar och forma den till burgare på vattensköljd skärbräda.
3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme tills de fått fin färg, 2-3 min på varje sida. Efterstek under lock 3-5 min.
4. Stek resten av baconskivorna knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.
5. Blanda majonnäs och chilisås. Grilla hamburgerbröden så att de får fin färg.
6. Lägg burgarna i hamburgerbröden och toppa med chilimajonnäs, bacon, lök- och tomatskivor och ruccola.


Ikväll ska jag titta på Ebba



Idag är det premiär för Ebbas von Sydows nya program Ebbas Stil. Ett program som enligt SVT tar mode, trender och shopping på allvar. Jag tycker det är väldigt roligt att hon har fått eget program som handlar om hennes stora passion i livet.

Ikväll är jag ensam hemma efter Magnus har kvällslektioner på tisdagarna. Därför är jag som bestämmer över fjärrkontrollen ikväll och då väljer jag att titta på Ebba. Ebba har länge varit en favorit hos mig. Det började när hon var redaktör för kvällstidningsbilagan Fredag och sen har det bara fortsatt.

Jag känner att min blogginspiration är nere på havsbottnen idag och därför säger jag tack och hej för idag!

Kramar 

 


Elsas Värld



Det är tur att jag slukar ungefär en bok i veckan. För det kommer hela tiden ut nya böcker som jag vill ha i min samling. När jag kickade in på Adlibris igår såg jag att andra boken om Elsa fanns nu att köpa. Jag älskade Sofi Fahrmans debutroman och detta är andra boken av tre om karatären Elsa. I den här boken får man följa med henne till New Yorks modevecka. Spännande Spännande!

Idag infinner det sig ett lugn hemma mig och Magnus. Jag myser runt härhemma i tights, tjock kofta, osminkad och håret i en knut. Det är så skönt att slippa bry sig hur man ser ut på söndagar, bara vara helt neutral och låta håret från en dags vila från hårtorken.

För någon timme sedan svängde jag ihop en sats med hemmagjord müsli. Jag blev så inspirerad av Linda och bestämde mig för att testa jag också. När jag är iväg och handlar brukar jag aldrig hitta någon müsli som faller mig i smaken. Jag är inte så förtjust i russin och tycker att det är russin i var och varannan sort. Nu blev det istället en egen blandning med nötter, torkade blåbär och jordgubbar. Mums

Kramar


Lördag i mitt "hus"



Min underbara kappa som jag klickade hem från TopShop för någon vecka sedan. Jag gillar verkligen helheten med denna kappa; färgen, de puffiga axlarna och vippdetaljen.

Igår när jag var på stan så stannade en helt okänd kvinna, som pratade i mobiltelefon, mig. Hon sa till hennes kompis att vänta kvar i luren och sen sa hon till mig "vilken underbar kappa du har och du är jättesöt i den". Hennes lilla  kommentar gjorde mig så glad att hon förgyllde min dag igår.

I morse tog Magnus och jag en välförtjänt sovmorgon. För en gång skull vaknade jag inte innan halv 10 och jag kände mig verkligen utvilad när jag slutligen steg upp. Vädret har inte varit det bästa och därför har denna dag blivit en riktig innedag. Vi har haft en städ- och plocka undan tvättdag. Det märktes tydligt på tvättkorgen att vi hade tre övernattare här förra helgen. Det var mer än dubbelt så mycket sängkläder och handdukar än normalt. 

Nu när allting är klart kan jag äntligen njuta av en renstädad lägenhet som luktar citron av allt rengöringsmedel. Som dagens belöning till mig själv njutar jag nu här vid datorn med en kopp te och två smaskiga kanelbullar. Jag fick ett nytt NK-te av Linda och Nils förra helgen som heter Lilla Hjärtat. Ett super gott te som fick bli dagens smak. 

Nu ska jag ställa mig i köket och laga kvällens måltid Biff Wellington à la Jamie Oliver. 

Ha en fortsatt underbar lördagskväll!

Kramar


Vart tog hösten vägen? I morse var det vinter...



Den här bilden togs förra helgen och idag var det alldeles vitt på marken. Om det är vitt i Skåne, hur är det då i Norrland?

Idag när jag tog första steget ut genom ytterdörren till huset upptäckte jag att det låg SNÖ på både marken och på bilarna. Jag fick börja med att skrapa rutorna till bilen i ballerinaskor! Ballerinaskor var kanske inte till dagen det bästa skovalet. Men eftersom jag bara skulle hålla mig inomhus hela dagen så fanns det ingen mening att byta till ett par lämpligare skor.

Snön töade som tur väl bort framåt förmiddagen och jag kan ju säga att den inte var efterlängtad från mitt håll. Nu hoppas jag att snön kommer tillbaka lagom till första advent och inte tidigare!

Kramar


Style of Lauren



På begäran av Caroline som driver bloggen Carolines hemligheter visar jag nu ett axplock på sidor som man finner i Laurens Conrads nya bok. Jag är väldigt positivt överraskad över hur mycket boken tar upp. Man kan bland annat läsa om hur man "bygger" en garderob, hur man lägger en bra fest/dag make, hur man packar en väska, hur man fixar flera av hennes frisyrer och mycket mer.

Jag tycker man får en väldigt fin stilbok med många underbara bilder för de 150 kr som boken kostade. Ikväll är jag själv hemma och då skall jag tända lite ljus och sätta mig i soffan och läsa i genom boken ordentligt och drömma mig bort i Laurens värld.

Idag har det varit riktigt ruskväder här i Skåne. En dag som jag heller hade velat mysa under filt än att vara på jobbet. Jag har varit supertrött hela dagen och har inte haft någon större motivation att ta itu med några större problemlösningar utan jag har istället skjutit upp dem tills imorgon. För min egen skull hoppas jag att jag är piggare i knoppen då. 

Nu är det matdags!

Kram


I'm a Cherry



Idag fick jag den här gulliga bloggutmärkelsen av Zandra och Camilla.
 Tack så hemskt mycket söta ni!

Awarden kommer med följande krav: Berätta tre saker som ligger dig varmt om hjärtat och visa en favorit bild. Skicka sedan awarden vidare till fem bloggare.

Tre saker som ligger mig varmt om hjärtat mitt är


Magnus

Familjen

och mina fina vänner 




Älskar denna bild från vår Greklandsresa förra året.
 Till skillnad från mig är Magnus ingen linslus och därför finns det få bra bilder på oss tillsammans. 

Nu skall jag skicka vidare detta körsbär till fem bloggerskor som jag har följt i flera år
 
 
Linda

Emma

Madeleine

Katta

Mia


Underbar helg med mina vänner



Nu har mina fina vänner åkt hem till sitt efter en underbar helg i Kristianstad. Efter en hel helg med folk så tycker jag att det blev lite tomt i lägenheten. Vännerna Linda, Nils och Magnus bror Andreas har bott över här och igår var vi ca 20 stycken som festade och dansade loss i lägenheten.

Helgen började med att Linda och jag mötte upp Beatrice, Johanna och Anne på tågstationen och sen tog vi bilen ner till Österlen. Under vår halvdagstripp hann vi med besök i Kivik, Simrishamn och det mysiga caféet Olof Victors innan det var dags att vända hem igen. Sen var det bara att svida om till partystrassen och invänta kvällens festfolk. Jag körde en favorit i repris och återanvände Mangoklänningen som jag bar på Ernst Youngs 20 årsjubileum.

Kvällen blev så oroligt lyckad och alla hade roligt och dansade loss runt i lägenheten till framåt småtimmarna innan det var dags för utgång. Jag fick verkligen flashbacks om hur roligt vi hade under vår tid som studenter. Idag när jag tittar på de bilder som vi tog från gårdagen kan se jag många likheter från bilder som är tagna för tre år sedan.  

Jag hoppas att ni har haft en lika underbar helg som jag.

Kramar♥


Happy Friday




Ikväll invigs Kristianstads nya stolthet, Kristianstad Arena, och jag, Sandra och Anette ska gå på invigningsfesten. Ikväll skall bland annat Måns, Salem och Lena PH (eller heter hon Holknekt?) stå för underhållning. Jag tycker att det är kul att det händer någonting i stán. Men det känns lite som om att varenda stad har en egen arena nuförtiden. Därför är jag lite skeptisk som ekonom till att bygget kommer att gå med vinst. 

Ikväll när är jag på festen kommer Linda och Nils hit på besök som Magnus då får underhålla. Det är tur att de kommer att stanna tills på söndag, så även jag hinner umgås med dem. Imorgon ska vi (jag och Linda) och tre andra tjejer som umgicks under högskoletiden ha en heldag tillsammans. Vi har inte träffats allihopa sedan vi slutade för 2,5 år sedan och därför har jag verkligen sett framemot denna återförening. 

Nu skall jag avsluta inlägget med ett inredningstips. Länna Möbler har nu 10 % på hela sortimentet och precis som vanligt är det fraktfritt. Jag älskar ju nedsatt pris på hela sortimentet och därför jag kunde inte hejda mina klickgalna fingrar. Därför kommer vi nu snart att välkomna ytterligare en medlem i familjen K... Kan ni gissa vad jag har klickat hem?

Ha en underbar fredag!

Kramar


TuesDay



Ikväll skall jag testa Duranceljuset med doft av vattenmelon. Min andra hälft är mindre förtjust i doftljus och därför passar jag på att "elda" för fullt nu när han är iväg ikväll.

Idag är det hemmamyskväll hemma hos oss. Jag går runt i plyschbyxor och kofta och bara tycker det är mysigt att det är mörkt ute. Tycker att det känns mer "tillåtet" att strosa runt härhemma i myskläder nu när vi går emot mörkare tider. Tidigare har jag inte sett tjusningen med hösten, men nu när vädret är så härligt har jag ändrat min uppfattning. Vi får bara hoppas att det fina vädret håller i sig!

För er som ha följt bloggen ett tag vet att jag är ett troget The Hills-fan. Nu har min favorit i serien Lauren Conrad släppt ut en egen stilbok, Lauren Conrad Style, som nu är på väg hem till mig och eftersom jag avgudar hennes klädstil har jag höga förväntningar på boken. Boken släpptes för nån dag sedan i USA och redan igår kunde jag klicka hem den via Adlibris.

Många kramar


I väskdjungeln...



Jag tror inte jag har visat min väska från Tiger of Sweden som jag köpte i våras. Den fick stå modell idag, eftersom jag idag har letat inspiration på nätet efter en ny väska. Jag har trivs väldigt bra med den bruna färgen nu i sommar, men nu till hösten/vintern längtar jag efter en svart skinnväska.

Eftersom jag förvarar halva mitt liv i min väska har jag en del kriterier som min framtida väska måste uppfylla. Väskan måste vara rymlig, jag vill gärna ha både handtag och axelrem och den måste vara gjord i skinn.

Efter en stunds letande hittade jag Classic Q Hillier Hobo från Marc by Marc Jacobs som jag gillar starkt. Redan förra helgen spanade jag in den i butiken Spirit Store på Nova Lund. Men då var priset det dubbla och jag avfärdade den rätt så snabbt. Men efter att ha sett att jag kan få den för halva priset så är den en lovande väskkandidat. 

Nu skall packa ihop min träningsbag och ge mig iväg till veckans favoritpass på Friskis och Svettis.

Kramar

Datastrul och borttappat företag


Bild tagen från BoBedre.dk

Idag känner jag mig enormt stressad på grund av jobbet. När jag precis skulle gå hem för dagen hängde sig bokföringsprogramet på min dator. När jag sedan skulle klickade upp företaget igen kunde inte programmet hitta företaget överhuvudtaget!

Vår nationella IT- och programsupport hade redan gått för dagen och jag får istället vänta och ta itu med problemet imorgon. Jag hoppas verkligen att supporten kan hitta mitt företag och dagens gjorda arbete! Om de inte gör det så ligger jag väldigt dåligt till med arbetsplaneringen innan deadline som är på tisdag! Samtidigt känner jag själv så maktlöst som inte kan påverka någonting pga av ett dumt datorprogram.

Nu ska jag ta och äta lite innan kvällens träning.

Kram





En helt vanlig tisdag



Idag invigde jag mina nya skor på jobbet och efter en dags användning kan jag bara konstatera att skorna blev ett lyckat köp. Gillar verkligen den söta rynkdetaljen och tycker verkligen att de känns som ett par Cicci-skor. Igår kväll passade jag även på att slänga ut två gamla par som hade gjort sitt. In med nytt och ut med det gamla/slitna är ju mitt shoppingmotto.

Ikväll skall jag passa på att läsa nya Plaza Interiör som vi fick hem i förra veckan. Detta nummer var tydligen ett stort jubilieumsnummer och därmed extra mycket inredningsinspiration. I mitt huvud har jag just nu många inredningsidéer som jag vill slå i verket. Det är nog tur att jag har en andra hälft bromsar upp och förespråkar ta en sak i taget. Jag är en sån person som alltid vill ha ett nytt projekt på gång och helst flera stycken samtidigt.

Ha en fin kväll allihopa!

KRAM! 

The Cinnamon Buns Day



Kanelbullar från gårdagens bak. Det godaste grundreceptet på kanelbullar är enligt mig Leilas. I vanliga fall brukar jag baka blåbärsbullarna. Men jag hade inga blåbär hemma så det fick bli traditionella. Till kanelbullarna dricker jag kall mjölk i min guldiga Filippa K-mugg som jag köpte av bloggerskan Camilla.

Som vanligt har denna måndag bara susat iväg och om några timmar är det tisdag. Efter jobbet idag var Magnus och jag en sväng på stan. Jag hittade ett par söta ballerinaskor i mocka i lördags. Men jag köpte dem inte då och efter nån dags tänkande slog jag till idag. Hösten är kanske inte rätt årstid att köpa ballerinaskor på, men jag brukar ha ballerinaskor på kontoret även på vintern.

Vi besökte även de tre nya inredningsbutikerna som öppnade förra veckan. Tyvärr var utbudet detsamma i alla tre butikerna och inte min inredningssmak. Jag får hoppas att nån byter inriktning för jag tror att Kristianstad är för litet för tre inredningsbutiker med lantlig fransk stil.

Kramar och ät nu riktigt många kanelbullar!

Nytt från Tax Freen




På vägen hem från Grekland passade jag på att fynda lite på taxfreen. Förutom två flaskor med olivolja blev det ögonpennan Le Crayon Khôl från Lancôme, Smashboxs Photo Finish, ett nagellack från Chanel och en Biothermdeo till Magnus. Både ögonpennan och primern har länge varit två favoriter i mitt sminkskåp. Nu när hösten har kommit så längtar jag efter mörka naglar. Denna svartröda nyans, Rouge Noir, gillade jag skarpt när jag såg den på hyllan. Egentligen tyckte jag att taxfreepriserna på kosmetiska inte var något att hurra över. Vissa saker som jag hade tittat ut i förväg var billigare att köpa på Internetbutikerna DonnaBeauty och BeautyPlanet.

Imorgon är det Kanelbullens Dag. Skall ni fira det? Magnus frågade igår om jag ville baka en sats kanelbullar. Så i eftermiddag har jag stått vid bakbordet och gjort bullar. Nu doftar hela lägenheten en svag doft av kanel och nybakat. Här behövs inga doftljus... Haha. Synd att man inte kan spara på doften av nybakat i en burk.

Nu skall jag sätta på mig träningskläderna och ge mig iväg till Friskis och Svettis.

Många kramar 


Klick Klick = spara pengar


Vackra Kate Moss for TopShop

Idag när vi vaknade bestämde vi oss för att strunta i den planerade shoppingrundan i stan. Vi begav oss istället ner till Lund och mot köpcentret Nova Lund. Det blev en väldigt lyckad spontantur. På Nova finns bland annat en av mina favoritbutiker, Topshop. Brukar alltid hitta något fint där inne! Men jag brukar oftast bara prova ut storleken och sedan beställer jag plagget/plaggen på hemsidan. Det blir mycket billigare så! Idag hittade jag en vippig höstkappa och två par jeans. Istället för att köpa dem direkt i butiken sparar jag 1 000 kr (!) genom att klicka hem dem från hemsidan. Konstigt, men sant!

Om tio minuter kommer min kära vän Sandra. Då ska vi bege oss in till stan för att hyra film och köpa lite take away. Tjejmyskväll på hög nivå!

Massor med kramar

Första oktober



På Korfu var vi lediga fyra timmar emellan för- och eftermiddagspasset. Då passade jag på att sola vid poolområdet. Jag har svårt för att ligga still en längre tid och därför har jag ofta en bok i handen när jag solar. Under veckan som gick hann jag läsa ut Skynda att älska av Alex Schulman och Mari Jungstedts Den du inte ser. Boken var min första Jungstedts och när jag kom till sista sidan blev jag så besviken att den redan var slut. När jag kom hem beställde jag fler av hennes böcker och imorgon ska jag börja på andra boken för att få veta fortsättningen om människorna på Gotland. 

Ikväll blir det en lugn hemmakväll för våran del och vi ska istället njuta av varandras sällskap. Jag känner inte för att umgås med nån mer än Magnus, eftersom vi har varit ifrån varandra så mycket på sistone. 

Nu skall jag strax förbereda maten och ställa fram en stor skål med fredagsgodis. 

Ha en härlig fredagskväll!

Många kramar 

  


RSS 2.0