Dagens smällkaramell



När jag kom hem igår låg den här smällkaramellen och väntade på mig. Blev riktigt glad när jag såg framsidan. Elle Mat&Vin brukar alltid få till framsidor som lockar mig till läsning. Ikväll testade vi tomat- och gruyèrepajen som fanns med i tidningen. Vi bytte ut gruyèreosten mot västerbottenost, men det blev väldigt gott ändå.

Idag fick jag veta att det hade öppnat två nya inredningsbutiker i stan. Missade dem totalt under gårdagens butiksrunda. Men till helgen ska jag spana in deras sortiment och jag hoppas att de har något som tilltalar mig. Då skall jag även hämta ut Mamakrokarna som jag har beställt inne på Percys Design.

Nu blir det kvällsmys framför Idol.

Många kramar

Home again




Vårt hotell Grecotel Corfu Imperial



Jag och mina fina kurskamrater på en av veckans många middagar.
 
Nu är jag hemma igen efter en veckas utbildning på Korfu. Vi landade på Landvetter vid 23.00 igår och fem timmar senare kunde jag äntligen krypa ner i sängen. 

Under den gångna veckan har vi både haft tur och otur med det grekiska vädret. Jag har både fått uppleva ihållande hällregn och varma sommardagar. Tyvärr var det hällregn på den lediga dag och på undervisningsdagarna var det strålande sol. 

Det var med jag blandade känslor jag satte mig i transferbussen till Korfu flygplats. Jag ville både hem till vardagen och till Magnus, men samtidigt var det tråkigt att lämna solen och de underbara människor som jag har fått lära känna under den gångna veckan.    

Idag har jag varit och besökt min frisör Emelie, så nu känner jag mig både fräsch i håret och i hyn. Vi kapade ca 15 cm i längderna och la i kopparröda och chokladbruna slingor. Jag blev urnöjd med det färdiga resultatet och håret känns mer lättskött än någonsin.

Nu blir det Idol och sen Carina Berg.

Många kramar

Nu lämnar jag Sverige för en veckas sol




Imorgon lämnar jag Sverige och intar Korfu för en veckas kurs med tre av mina kollegor. Det ska bli riktigt skönt att lämna detta regniga land för att njuta lite av solens varma strålar och lite god mat. Förhoppningsvis kommer vi att hinna med lite sol och bad emellan lektionerna.

Jag kommer att ta ledigt från bloggen och är tillbaka nästa onsdag!
Nu skall jag återgå till packandet och förhoppningsvis får jag med mig allt.

Många kramar
Cicci

StorStädning


När vi hade storstädning idag passade jag på att diska alla kivilyktorna. Samlingen har bara växt och växt med åren. Nu har sommarlyktorna fått byta plats mot lite mer höstiga, i färger som grått och brunt.

Denna valsöndag har vi haft både storstädning och tvättdag här hemma. Alla sakerna är åter på sin rätta plats och det enda som återstår är att vika veckans rena tvätt som för närvarande ligger i en stor hög på sängen. Men först skall jag bestämma om något som ligger i högen skall med till Medelhavet och sedan skall stora resväskan packas.

Nästa helg (läs om två veckor) är planen att plocka undan alla sommarsakerna och stuva ner det i lådor tills nästa sommar. När man bor i lägenhet är utrymmet begränsat och därför är bra organisation A och O. Bra organisation är egentligen inte min bästa egenskap, men jag blir bättre med åren, är då bättre på att slänga saker. Det är väldigt sällan som jag ha saknat något som är slängt, istället är det bara skönt mer nytt utrymme för nya tillskott.

Nu skall jag börja med kvällens fiskgratäng smaksatt med kräftor och parmesan.

Många kramar!

Baking Day



Idag har Bagarn Nilsson varit i farten. Har länge varit sugen på att baka bröd och idag blev det äntligen av. Jag bakade två klassiker, Leilas dinkelbullar och hennes rågbullar som är Magnus favorit. Båda recepten hittar ni i Piece of Cake. Hennes andra bakbok är inte lika välanvänd här hemma och därför gav jag mig även på att göra hennes bagels.

Jag tyckte att bageln var lite klurig att göra med alla delmoment. Man skulle bland annat koka bageln innan de skulle in i ugnen och dessutom var det svårt att få dem perfekt runda. Trots att de inte såg perfekta ut så var de väldigt goda och det är huvudsaken.

På tal om matlagning/bakning läste jag i morse att Allt om mat har släppt en egen kokbok, Allt om Mat: stora kokboken. På Adlibris kunde man provbläddra i den och jag blev väldigt imponerad. Kapitel som vardag, lördag, söndag och fest lät väldigt användbart. Jag som älskar fina kokböcker, både att titta i och finna inspiration i, kommer nog att klicka hem den inom den närmsta framtiden.

Nu skall vi strax sätta igång kvällens action/komedi The Bounty Hunter med Jennifer Aniston och Gerard Butler. Har ni några bra filmtips om ni vill dela med er? För vi hittade knappt något sevärt i videobutiken tidigare idag. 

KRAMAR!


Snart helg!



Här hemma råder det sjukstuga light. Jag känner mig inte på topp, i näsa eller hals. Tack o lov så har jag än så länge sluppit feber. Om jag hade legat i den här inbjudande sängen i helgen så kanske jag hade tillfrisknat lite snabbare. 

Det känns riktigt skönt att det är fredag i morgon och efter det väntar två lediga dagar. Den kommande helgen har jag inte planerat nånting mer än tvättning och packning. Det kommer att bli första helgen på en månad där jag är hemma och inte gör nånting och det känns riktigt skönt! Även om jag tycker det är roligt att flänga runt så är hemma alltid bäst. Speciellt nu när jag skall vara borta från hemmet hela nästkommande vecka. 

Den senaste tiden har min besökarskara verkligen skjutigt i HÖJDEN! Blir så glad när jag ser besökardiagramet!!! Jag hoppas verkligen att några av er nya läsare kommer att fortsätta titta in här igen.

Kramar och ha en mysig tordagskväll

Bzzz Bzzz



Denna söta lilla broschfluga kunde jag inte motstå inne på H&M. Tror att den kan vara riktigt fin till en enkel svart kofta. För tillfället är gillar jag smycken som syns och bär dem som ett komplement till en enkel outfit.

Nu efter jobbet har jag varit och reklamerat min weekendväska. Tjugo minuter innan jag skulle möta upp min kollega i fredags upptäckte jag att dragkedjan till min Samsonite var sönder. Med andan i halsen fick jag snabbt byta till Magnus väska. Tur i oturen att dragkedjan gick sönder hemma och inte på flygplatsen! Köpte väskan för mindre än ett år sedan och tycker egentligen att den ska hålla mer än ett år. 

På vägen hem gick jag inom min frisör Emelie och bokade en klipp- och slingtid. Jag har inte besökt henne sedan i början av sommaren och håret behöver verkligen en uppfräschning. Nu ska jag bara klura ut hur jag vill ha det... När jag tittar tillbaka på bilder som är 3 år gamla, då hade jag axellångt hår och jag är lite sugen att ha det igen. Men samtidigt skulle jag nog sakna mitt långa hår om jag klippte av det.      

Nu skall jag koka en kopp te och sen sätta mig ner med Alex Schulmans självbiografi Skynda att älska.

Ta hand om er!

Kram


Redan måndag?



Snyggt med den glada kudden som blir en härlig kontrast mot det svarta och vita. Jag är själv inget större fan av färgen gult utan hade nog valt en murrig lila färg på kudden.

Idag var det många på jobbet som fortfarande var trötta efter helgens festligheter. Själv kände jag mig relativt pigg och kunde jobba på som vanligt. För det mesta kan jag gå upp i vanlig tid, även om jag har varit uppe till tre-fyra på natten. 

Istället för att vara trött känner jag mest av att jag håller på att bli förkyld. Har lite känningar i halsen och det bådar inte gott inför nästa veckas Greklandsresa. Nu har jag inställningen att om jag blir sjuk nu så är jag frisk tills på tisdag. För då sitter jag och tre av mina kollegor på planet till Korfu för en veckas utbildning. 

Därför ska jag nu kurera mig med varmt te och hoppas att det inte är något allvarligt.

Många kramar

Ernst & Young 20 år!


Vår fantastiska utsikt från balkongen på Holiday Club Åre.


Vackra vider och gamla kyrkan i Åre.


Jag, innan kvällens jubileumsmiddag. Klädd i en klänning från MANGO.
 

Petra Mede som var kvällens konfrancier och Orup var en av många som underhöll oss under kvällen.

Nu är jag hemkommen efter en helt underbar helg i Åre! Jag och 1 500 anställda på Ernst & Young var där för att fira bolagets 20-årjubileum i Sverige. Redan på flyget till Stockholm såg vi reklam om bolaget och runt om i Åre kunde man se skyltar, flaggor och banderoller med företagets namn. Kan bara sammanfatta jubiléet som väldigt välorganiserat. Jag kunde överallt se människor som kommunicerade via headsets.

Vi på Kristianstadkontoret hade turen att bo på Holiday Club där gårdagens föreläsningar och jubileumsmiddagen hölls. Jag och min kollega hade från balkongen en magnifik utsikt över Åresjön. Jag har aldrig varit i Åre tidigare, men det var så vackert. Skulle inte tacka nej att vakna till en sådan utsikt varje morgon. 

Igår stod det föreläsningar på schema under förmiddagen och på eftermiddagen var det lagtävlingar. Vi delades in 160 lag och alla lagen skulle besöka 15 olika stationer runt om i Åre. Stationerna var både kluriga och fysiskt krävande. Jag fick bland annat paddla kanot och det har jag inte gjort på 10 år. Som tur väl var ramlade jag inte i sjön, men min rumskamrat fick känna på det åtta gradiga vattnet!

Till kvällen svidade alla om till sina finkläder för middagen på Mix Megapol Arena. Kvällens konfrancier var Petra Mede. Jag var tidigare inget stort fan av henne, men igår ändrade jag min uppfattning. En mer snabbtänkt komiker får man nog leta efter!

I matväg blev vi bjudna på; rökt renstek med pepparrotsmoussé, till varmrätt halstrad havsöringfilé med vitvinssås smaksatt med messmör och potatisstromp kryddad med västerbottensost och sist men inte minst jämtländskt ost med hjortronsylt och Husåknäcke. Under middagen bjöds vi bland annat på underhållning av Jasmine Cara, Orup och Petter. Festen fortsatte sen framåt småtimmarna och det var ett trött men lyckligt gäng som tog idag flyget tillbaka mot Kristianstad.    

Ikväll skall jag njuta av i soffan framför Ensam Mamma Söker följt av Mamma Mia.

Kramar


Home Spa



När jag kommer hem från träningen ikväll ska jag ha lite hemmaspa. Skall använda väldoftande tvål, lotion och måla naglarna i nån fin färg. Passar perfekt när jag har halva kvällen för mig själv.

Dessa produkter fick följa med hem till badrummet efter vistelsen i huvudstaden. Har använt Cream de Corps i ett år och anser att den är absolut bästa lotionen på marknaden. Den kladdar inte och den torkar in i huden på några få sekunder. Perfekt när man har det stressigt på morgonen och vill sätta på sig kläderna snabbt. 

Jag hade verkligen beslutsångest när vi stod inne på Cow Parfymeri och skulle välja duschkräm. Alla dessa underbara doftande krämer och vilken skulle man välja? Ville jag dofta kokos, kanel, hallon eller kanske som en sommaräng? Tills slut valde jag Melon Daiquiri och jag är så nöjd med köpet! Älskar att komma direkt ut från duschen och känna att doften av melon som sitter fortfarande kvar i huden.  

Nu skall jag försöka ge mig iväg till kvällens pass på gymmet. Tror att de flesta som går direkt från jobbet har vid lagret försvunnit från träningslokalen. Gillar inte när det är proppfullt vid alla maskiner och väljer hellre att träna lite senare på kvällen.

Kramar

Dusty Pink

            



Den här gammeldagsrosa klänningen från Mango kommer jag ha på mig på Ernst & Youngs tjugoårsjubileum nästa helg. När jag såg den på galgen visste jag direkt att den här klänningen vill jag ha! Älskar verkligen den grårosa färgen, den bara ryggen och detaljen på axlarna. Jag ville hitta en klänning som både passade tillfället, men samtidigt ville jag sticka ut lite grann och i mina ögon tycker jag att klänningen uppfyller båda mina kriterier.

Då var det torsdagskväll igen och precis som förra veckan håller jag på att packa resväskan för weekendtripp nr två av tre. Imorgon efter jobbet tar jag tåget mot Kalmar för att tillbringa helgen med Linda. Nu var det väldigt länge sedan vi tillbringade en helg bara vi två och utan våra respektive. Skall bli så kul att återuppleva min högskolestad igen med min fina kompis. Sedan jag flyttade därifrån har bland annat ett helt nytt shoppingområde poppat upp som nu skall besökas. 

Nästa fredag åker jag och resten av kontoret upp till Åre för att närvara på bolagets tjugo årsjubileum i Sverige. Det kommer att bli en stor middag med landet 2 000 anställda. Under veckans fika- och lunchraster är ett ständigt återkommande samtalsämne "vad skall man ha på sig" bland kontorets kvinnliga anställda. En del är mer bekymrade än andra, vissa äger inte ens en klänning(!) och är tvungna att hitta något snabbt.

Nu får jag fortsätta med packningen... Önskar er en fortsatt fin kväll!

Många kramar 


RSS 2.0