Birthday GirlIdag är det ingen vanlig dag för idag är det Ciccis 25-årsdag! Magnus väckte mig i morse med skönsång, frukost på sängen och ett litet morgonpaket. I det svarta lilla paketet låg den nya sommarversionen av min favoritparfym Flowerbomb. Precis som originalversionen doftar La Vie Rose helt underbart gott, så den senaste halvtimmen har jag gått och "sniffat" på min handled. hihi

Bara för att jag fyller 25 år och för att det är fredag så tog jag ledigt från jobbet. Det känns riktigt skönt och jag kan därför njuta av min dag i lugn och ro. Senare idag kommer mina föräldrar, systrar och Magnus föräldrar hit för att fira min födelsedag.

På återseende

Cicci  


Jakten går vidare
Som ni kanske har märkt så har det varit tyst här i bloggen. Jag har tagit paus från bloggen pga tidsbrist och att jag har känt att jag inte har haft något speciellt att skriva om. Hur kul är det är att läsa om min stora arbetsbelastning på jobbet hela tiden.

Idag har jag varit på en ny lägenhetsvisning. De senaste veckorna har det blivit en visning i veckan och senast idag ringde jag på ny lägenhet. Lägenheten som jag var och kollade på idag var inte lika fin som denna Alvhemlägenhet, utan tvärtom ett riktigt renoveringsobjekt. Man hade fått göra om hela lägenheten och det har ju både sina för- och nackdelar.

Kvinnan som bor i lägenheten idag köpte den för 3000 kr en gång i tiden, så ni kan ju tänka er att hon har bott där ett tag. För två veckor sedan var vi och kollade på en exakt samma lägenhet fast färdig renoverad fast på ett annan våningsplan. Då fick vi känslan, om vi hade fått renovera så hade vi gjort annorlunda och det hade blivit i våra ögon mycket finare. Därför ser vi den lägenheten som jag var tittade på idag som en omålad målarduk som väntar på att bli målad.

Vi får helt enkelt se hur det hela kommer att sluta.

Kram
På omslagetIdag blev jag väldigt förvånad när jag såg mig själv och två av mina kollegor på ett reklamblad. De senaste två åren har jag medverkat i ett stadslopp och nu är vi tydligen med på årets reklamblad för Startskottet. Bilden är kanske inte den bästa, men man ser att jag är glad över att ha klarat av loppet i 30 graders hetta förra gången jag deltog.

Kram


Water for ElephantsIkväll ska jag och Magnus gå och se filmen Water for Elephants. Vi har inte varit på bio på ett halvår eller mer så det ska bli en riktigt mysigt att kliva in i biomörkret igen. Sedan jag var liten har jag tyckt att det är något speciellt med att gå på bio. Det är något visst med att sitta där i mörkret i röda sammetfåtöljer och känna den svaga doften av nypoppad biopopcorn. 

Annars har dagen gått sin stila gång. Men det tycker jag bara är skönt så mitt huvud får vila från jobbet som annars förföljer mig 24 timmar om dagen måndag-fredag. Jag var riktigt nära att åka in till kontoret i förmiddags för att jobba undan lite till, men mitt sunda förnuft sa att jag måste pausa någon gång från arbetet.

Kram

La vie en roseVictor & Rolfs Flowerbomb har sedan första stund varit en trogen favorit. Men nu börjar min flaska ta slut och jag läste tidigare i nya Elle att det har kommit ut en sommarversion, La vie en rose. Både pressbilden och den rosa flaskan tilltalar mig mycket och jag skriker nästan "Jag vill ha!" Kanske finns det någon vänlig själ som köper den till min födelsedag, blink blink.

Vilken härlig vårdag det har varit idag. Gårdagen var helt fantastisk och vår termometer stod på 20 grader i skuggan på eftermiddagen. Så ni kan ju tänka er hur mysigt det var att sitta ute på balkongen. Magnus hade under förmiddagen burit upp balkongtrallen och utemöblerna, så på eftermiddagen satt vi och solade på balkongen och hade det allmänt glassigt. Härligt härligt.

Kramar


På lördagsutflykt

Tidigt i morse körde vi och vårt utflyktssällskap Berra iväg mot dagens destination, Freeport i Kungsbacka. Jag hade pratat hela veckan att jag ville ut på lördagsutflykt och det stod mellan att ta bilen till Malmö eller till Kungsbacka. Det blev det senare alternativet eftersom ingen av oss hade varit där tidigare.

Nu i efterhand så kunde vi inte ha fått en bättre utflyktsdag. Vädret har varit underbart och vi hittade en del fynd på vägen. Det ser man kanske på påsarna bredvid mig...
Anledningen till att jag ville åka på utflykt från första början var att jag ville hitta en ny vårjacka. Men istället för att komma hem med en vårjacka hittade jag träningskläder från Nike och lite smått och gott inne på Iittala Outlet.

På vägen hem till Kristianstad tog vi en avstickare till Mellbystrand och vilka sommarkänslor jag fick genom att se havet! Att se folk som promenerade på stranden, flyga drake och jag såg till och med en som surfade väckte känslorna inom mig. Som tur är sommaren inte långt borta utan snart kommer den med stormsteg...

Kramar


Våga be om hjälpIbland blir jag lite mörkrädd när man träffar yrkesgrupper som inte kan sina arbetsuppgifter. Tidigare idag besökte jag läkaren för att ta några blodprover. Läkaren kände inte till den vanliga sjukdom som var skälet till varför jag där eller vad han skulle göra med mig. Vad gör han då? Jo, medans jag sitter i besöksstolen börjar läkaren googla sjukdomen få mera kunskap!

Jag hade inte reagerat om han hade frågat någon om hjälp, men att börja googla på nätet när jag sitter bredvid kändes så amatörmässigt. Varför frågar man inte bara en kollega om hjälp istället för att försöka hitta på en lösning själv. Jag fattar inte på folk som inte våga fråga efter hjälp när man inte kan, man är ju bara mer dum mot sig själv. 

Kram 

Välkommen inIdag har vi varit på lägenhetsvisning i ett nybyggt hus med ägarlägenheter i närheten av vår lägenhet. Tyvärr fattade varken Magnus eller jag tycke för någon av de lägenheterna som vi fick titta på idag. Ingenting var speciellt utan allt var väldigt standardiserat och tråkigt. Personligen fattar jag heller inte varför man får för sig att lägga in plastmatta i badrummen i en nybyggd lägenhet som ska kosta två miljoner. Hur tänker man egentligen då?

Vårt lägenhetsletande går vidare och förhoppningsvis hittar vi en dag en lägenhet som passar våra behov. I Kristianstad är det brist på bra bostadsrätter och vi har nog hållt koll på bostadsmarknaden i ett år och de flesta som säljs ligger tyvärr i fel område. 

Nu ska jag titta vidare på söndagsfilmen Brudens bästa man.

Ha en fortsatt trevlig kväll.


RSS 2.0