Svettigt värre



Är precis hemkommen från ett svettigt träningspass på gymmet. Det var nog säkert två månader sedan jag var där eftersom jag föredrar pass framför att träna ensam. Men om man inte hinner gå på de roliga passen så får man ta det näst bästa.

Tänk att det är första april imorgon och därmed går vi in i den första riktiga vårmånaden. I april ser jag framemot några dagars ledighet i påsk och i slutet av månaden väntar min 25-årsdag. Imorgon kickar jag i gång månaden med årets största fest på kontoret. I år är det Studio 54-tema och det ska bli riktigt kul att se kollegorna mer eller mindre utklädda. Själv ska jag köra mer på färg än glitter och glamour, eftersom jag ska ha på mig en chockrosa klänning, svartprickiga strumpbyxor och matchande rosa accessoarer. 

Kramar


Shoppingfynd



Nu är vi hemma i Kristianstad igen efter en helg hos mina föräldrar i Ronneby. Vi har inte varit där sedan i julas, så det var ett bra tag sedan! Igår tog Magnus, jag och min syster en tripp till Karlskrona för lite shopping. Gissa om jag blev glad när jag såg att Sisters hade Tommy Hilfiger-chinosen som jag hade spanat in förra helgen i Lund. Nu är de äntligen mina, men innan jag kan använda dem, måste de först läggas upp. De gångerna jag slipper lägga upp byxor är när jag köper dem från Topshop eller Asos som har "petitestorlekar". Jag som är liten av mig tycker att det borde finnas i Sverige också. 

I lördags gjorde jag även ett litet fynd på Cervera. Jag har länge spanat in Kastehelmi från favoriten Iittala och när det var 30 % så kunde jag inte låta bli att köpa några. Nu köpte jag fyra stycken och eftersom jag fyller år om en månad så kan jag önska mig fyra till av någon.

Nu ska jag förbereda maten innan jag ska bänka mig i soffan framför premiären av svenska Bachelorette.

Kramar 

Vilken skillnad med lite färg och olja!



Jag känner mig så fin i håret idag. Mitt hår har nu den perfekta bruna nyansen och den perfekta längden. Det blev verkligen så som jag ville ha det. Dagens känsla är verkligen motsatsen till gårdagens då jag bara kände mig dassig och tråkig. Ibland har man ju sådana "fuldagar", då det känns som att det kvittar vad man gör med sitt utseende för det blir inte bättre.

Idag när jag besökte Emelie hade hon vid föningen i en olja från Moroccanoil. Mitt hår blev underbart mjukt och blankt av oljan. Enligt Emelies inköpare är märket slutsålt i hela Sverige och det har snabbt blivit en favorit bland kändisarna med välkända användare som Maggie Gyllenhaal, Lady Gaga och Charlize Theron.  

Kram


Klipp Klipp



Från och mer imorgon så slipper jag ha håret i en ponytail...

Imorgon ska jag gå tidigt från kontoret för att hinna med ett efterlängtat besök hos min frisör Emelie på Salong Amie. Det ska bli så skönt att bli ompysslad och snygg i håret. Nu var det ett tag sedan jag besökte henne och det syns på min utväxt. De senaste veckorna har jag varit tvungen att ha ponytail för att slippa se den hemska utväxten. Men imorgon försvinner den och sedan ska håret toppas med några cm. 

Kramar  


Helgen som har gått




Bilder från Sköna Hem

Igår på Nova Lund kunde man köpa nio tidningar till samma pris som två. Givetvis hoppade jag på erbjudandet och jag tog bland annat nya numret av Sköna Hem. I nya numret kan man bland annat läsa om detta hus i södra Italien och är enligt mig är helt himmelskt.  

Igår blev det en spontantripp ner till Lund. Magnus hade beställt ett par chinos som skulle hämtas och istället för att be någon att posta dem så gjorde vi en dagsutflykt. Jag hittade också ett par chinos från Tommy Hilfiger som jag nu i efterhand ångrade att jag inte köpte. Om jag har tur så hittar jag dem i stan annars kanske det blir en vända ner igen... Varför köper man inte ett plagg direkt? Istället ska man fundera på saken och när man väl har bestämt sig så är det oftast försent.  

På kvällen följde vi med Magnus föräldrar och bror på musikal på Lunds Stadsteater. Lunds dans- och musikalgymnasiums avgångselever hade satt en ihop en kavalkad av olika musikalakter från det bästa från 60-, 70- och 80-talet. De var riktigt duktiga och jag fick dessutom lite inspiration till den kommande jobbfesten med 70-talstema som ska vara om två veckor.

Idag har vi varit runt i stans möbelbutiker på jakt efter ett nytt köksbord, eftersom vi flyttade in vårt ovala Plainebord till vardagsrummet. Vi funderade starkt på att köpa ett nytt Plainebord, fast runt till köket. Men vi kom istället hem med ett vitt matbord från Blå Station. Jag blev riktigt nöjd över inköpet och tycker det är roligt att ha en stödja ett lokalt designmärke.

Kramar


Äntligen fredag



Bild: Stadshem

Då var det äntligen fredag! Ikväll är vi bjudna på mat hemma hos Kristoffer och sedan ska vi avsluta kvällen med lite bowling. Bowling är verkligen är min bästa sida. Det brukar oftast börja bra men sedan vänder turen. Trots att jag använder de lättaste kloten, så får jag alltid ont i handlederna efter en halvtimmes spel och det är då det går utför... Vi får hoppas att jag slipper det ikväll.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra i ordning inför middagen.

På återseende!


Busy Busy



Ni får ursäkta min dåliga närvaro här på bloggen. Men just nu är det högtryck på jobbet, vilket innebär långa arbetsdagar framför pärmar och dator. De senaste veckorna har jag kommit hem runt åtta på kvällen och när jag har varvat ner i soffan så har det slutat med att jag har somnat framför TV-n vid niotiden. 

Imorgon är det helg igen och jag tycker det ska bli så skönt. Äntligen några dagars ledighet för att vila kroppen och knoppen. Tyckte precis att det var helg och får då känslan att veckan bara består av två dagar, måndag och fredag, istället för sju eftersom veckorna bara springer förbi.

Nu ska jag ta och plocka lite i lägenheten så jag slipper göra det till helgen.

Kramar 

  

Snyggt klädd på träningen




Nelly har fått in en ny avdelning Sport Fashion och jag blev väldigt positivt överraskad över det fina utbudet med färgglada och stilrena träningskläder. Brukar ofta gå och spana efter snygga träningslinnen och tights på stan, men oftast brukar de snygga plaggen var slut i de mindre storlekarna. Efter att tittat runt på Nellys hemsida blev jag väldigt förtjust i plaggen från Casall som enligt mitt tyckte har väldigt snygga träningslinnen med snygga ryggar och med matchande byxor. Jag tycker träningen blir så mycket roligare när man känner att man är snyggt klädd när man tränar.

Funderar därför stark på att klicka hem någon godbit nu när Nelly har fri frakt, men först ska jag bege ge mig iväg till dagens tuffa skivstångspass.

Kramar

Finaldags



Idag har jag bläddrat i mina dessertböcker på jakt efter ett crèam brûléerecept. En god crèam brûlée tillhör nog topp fem på min personliga lista på efterrätter. Så underbart gott! Ikväll ska jag testa att göra det för första gången, så vi får hoppas att jag lyckas.

Ikväll är det finaldags i Mello. Jag tycker det är lite sorgligt att det är redan är final. Min personliga favorit ikväll är flickfavoriten Danny och hans In the Club. Jag har alltid varit lite svag för hans låtar och jag hoppas att han kommer ända till Düsseldorf. Dock tror jag att han kommer nog få ett hårt motstånd av Eric Saade och The Moniker. Vem hejar ni på?

Kramar 

Nu är blir det fredagsmys!



Dessa fina ranunklar hade min fina M köpt med sig hem från stan. Så fina och då behövde inte jag svänga inom blomsterhandeln på vägen hem från jobbet. Roligt med lite omväxling för annars brukar jag oftast köpa tulpaner nu på våren.

Äntligen är det fredagsmys. Visste ni att ordet "fredagsmys" numera finns med i svenska akademins ordlista? Jag anser att fredagkvällar är mer speciellt än lördagkvällar. 

Ikväll vet jag inte vad som står på meny mer än Ben & Jerryglass till efterrätt. Ska man gå och köpa mat eller laga till något själv? De senaste två fredagarna har vi köpt pizza. Jag är egentligen inte så förtjust i köpepizza, men jag har hittat ett ställe som säljer med urgoda italienska pizzor med breasola och ruccola.

Ha en härlig fredagkväll!

Kramar


Vill ut och se världen



Vem vill inte uppleva en weekend i Paris...

eller en weekend i London...

På den senaste tiden har jag blivit riktigt res-sugen. Därför har jag ägnat kvällen åt att spana runt på olika resmål på nätet. Än vet jag inte riktigt vart jag vill åka, utan känner bara för att få komma bort från vardagen ett litet tag. Därför lutar det sig åt någon weekendresa till en storstad i Europa så jag kan uppleva shopping och kultur i ett. Men innan bestämmer mig vill jag veta vart vi ska åka på utlandskickoff med jobbet, så det inte blir en dubblett.  

Kramar


Semla x Två



När jag besökte en av mina företagskunder förra veckan så köpte jag med mig hem en hårkur från Davines Spa. Kuren ska hjälpa till att minska och balansera hårets fettproduktion och förhoppningsvis ska jag slippa behöva tvätta håret varenda dag. Hoppas verkligen att den kommer att fungera för det tar så mycket extra tid att tvätta håret var evig dag plus att det sliter på håret. Men redan efter första användningen märkte jag en viss förändring.

Har ni ätit några smaskiga semlor idag? Vi fick en vanlig semla till eftermiddagsfikan på kontoret och sedan hade Magnus köpt hem wienersemlor från Duvanders, så det blev dubbelt upp för mig. Jag jobbar dessutom på ett riktigt gottegriskontor för vi firar någonting var och varann dag. Vi fick exempelvis dubbla tårtor förra veckan bara för att Ernst hade namnsdag. Vem firar egentligen att företagsnamnet har namnsdag?

Kramar 


En lugn och fridfull dag



Denna soliga söndag har gått i lugnets tecken. Vi passade på att njuta av solen genom att ta en promenad i det härliga vädret. Det gäller att ta till vara på solens ljusa strålar för imorgon börjar vardagen igen. Även igår när vi var Malmö hade vi även ett underbart väder när vi gick runt på stadens gator. Nu känns det som om att våren inte är långt borta här i södra Sverige och nu väntar vi bara på att temperaturen ska stiga x antal grader.

Precis som många andra söndagar har vi passat på att storstäda i lägenheten och tvätta flera maskiner med smutsig tvätt. Lite trist att behöva använda en av sina lediga dagar till att göra så trista sysslor, men oftast hinner vi inte på vardagarna och det måste ju göras.

Nu väntar först lite mat och sedan intar jag soffan för kvällens avsnitt av Solsidan. Jag kommer verkligen att sakna Solsidan på söndagarna när denna säsong är slut. Kvällens avsnitt är det tredjesista och enligt Felix Herngren ska man inte göra en tredje säsong...  Trist :( 

Kramar
 

 

Zara har kommit hem till mig




För de som undrar hjälpte det att lägga sig kl. 9 på kvällen i torsdags för igår mådde jag precis som vanligt igen. Sömn, Ben&Jerry och te kanske är den perfekta medicinen! :)

Idag tar vi bilen för att spendera en heldag i Malmö. I Malmö vankas det eventuellt lite vårshopping, lunch med Beatrice och sedan middag hemma hos Johan, Susanne och lille Rasmus.

Ett nödvändigt stopp när vi är Malmö brukar vara att besöka Zara. Men från och med för någon dag sedan kan jag enkelt köpa deras kläder från soffan tack vare deras nyöppnade webbshop. Perfekt eftersom jag älskar deras kläder och inte har någon butik runt hörnet.

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig i ordning!

Kramar



Nej, jag vill inte bli sjuk!

Snart väntar sängen för min del.

Jag har inte känt mig helt kry idag. Redan igår började jag känna mig hängig och det har bara blivit sämre och sämre. Usch, vill verkligen inte bli ännu sämre! På jobbet är det många som är sjuka och risken för att bli smittad är därmed ganska stor.

Jag har försökt hålla bacillerna borta genom att dricka många koppar te, boostat mig med C-vitaminer och ätit Ben and Jerryglass. När jag var liten fick jag alltid dricka extra mycket sockerdricka och varmt vatten smaksatt med citron och socker när jag var sjuk. Nu i vuxen ålder har jag bytt ut läsken mot glass och te istället.

Nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas att jag kryar på mig över natten 

Kram


1:a Mars



I nya Residence får man följa med in i Elin Kling och Gustafs Törlings vackra lägenhet. Mitt favoritrum var sovrummet med den härligt inbjudande sängen och den fina vita kofferten. 

Igår var jag en riktig tröttis och idag är jag pigg som en Piggelin. Konstigt egentligen att jag inte är tröttare än vad jag egentligen är eftersom jag kom hem från jobbet för en liten stund. Men istället för att fundera så mycket ska jag ta till vara på kvällen. Därför säger jag tack och adjö för idag och istället jag koncentrera mig på filmen På Smällen som går på trean.  

Kram


RSS 2.0