Helg? Ja, tack!

 
När jag var och handlade idag föll mitt öga på denna chipspåse. Påsen fick mig att tänka på den härliga utflykt till Bjärrehalvön som jag och några vänner gjorde i somras. Riktigt mysigt hade vi den dagen och hoppas att vi gör om den även nästa sommar.
 
Nu är det äntligen helg! Idag tjuvstartade jag helgen genom att gå lite tidigare från jobbet. Älskar verkligen att vi har en lugnare arbetsperiod på hösten och att man kan unna sig lite extra ledighet vissa dagar.
 
Imorgon har vi planerat att ta tåget över till Köpenhamn. Det är så bekvämt att ha den danska huvudstaden en-och-en-halv timmes resa bort. Lite lagom restid när man vill ta sig en dagsutflykt.
 
Jag tänkte att vi ska göra som danskarna imorgon, nämligen att upptäcka staden med cykel. Vi brukar annars alltid gå på Ströget och sedan vända vid Nyhavn. Men självklart kommer vi ta en tur till Ströget också för att inte missa guldkorn såsom HAY:s flagstoreship, Illium Bolighus och Magasin.   
 

Hösten är här = doftljus och mys!

Jag älskar doftljuset Saijo Persimmon från Voluspa som har en svag doft av japansk persika och röda vinbär. Om doften hade funnits som parfym så hade jag köpt den på studs.   
 
Idag besökte hösten Kristianstad. I förmiddags blev himmeln plötsligt helt svart och om man inte visste vad klockan var så hade man kunnat tro att det var tio på kvällen. En kort tid därefter bröt "helvetet" loss, hällregn varvat med blixtar och dunder. Det kändes som att ovädret var runt kontoret och vilket fönster man än tittade ut genom så såg man en massa obehagliga blixtar. 
 
Nu när jag är hemma så tycker jag att det är lite mysigt att himmeln är grå. Ikväll ska jag tända doftljus och ha höstig tomatsoppa och örtscones till middag. Jag hittade receptet i nya numret av Elle Mat & Vin och soppan var urgod. Vi testade nämligen receptet för en tid sedan och idag har jag bestämt att vi ska äta den igen eftersom hösten idag kom med buller och bong!
 

Snabba Cash II

 
Bild: Google
 
Ikväll ska vi och några vänner gå och se Snabba Cash II. Nu när det börjar kännas som höst i luften så älskar jag att gå in i biomörket och sätta mig till rätta i den röda biofåtöljen. Vi får hoppas att de kommer några bra filmer i höst och vinter så man kan passa på att besöka bian.    

En riktig godbit...

 
...Moi eller halsbandet? Halsbandet såklart!
 
Om det är fler i bloggsfären som gillar stora halsband, så måste jag tipsa om detta. Jag hittade det på H&M och det är ett riktigt budgetkap som kan piffa upp vilken outfit som helst.
 
Expediten som jag köpte halsbandet av tipsade om att hon använde det till en enkel vit tisha. Enkelt och snyggt, men jag hade nog lagt till en svart kavaj eller en chanelliknade kofta. Det känns mer som min stil!
 
 

Resultatet av helgens bak

 
Jag berättade ju för er att jag gjorde en tårta i fredags och här ser ni resultatet på mitt fina tårtfat!
 
Johanna som driver bloggen Hus Inspiration Inredning efterfrågade efter receptet och eftersom jag är nöjd med resultatet så delar jag gärna med mig av Linda Lomelinos recept.
 
Kardemummatårta med blåbär
8-10 portioner
 
Kardemummabotten
3 stora ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
½ tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
 
Fyllning
1-1½ dl blåbärssylt
 
Yoghurtfrosting
4 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt (10%)
2 msk strösocker eller efter smak (jag använde 1 msk)
 
Dekoration
125 g färska blåbär
 
Bottnen
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Klä en form 15 cm i diameter (jag hade en på 18 cm), men en hög krage i bakplåtspapper.
3. Vispa ägg och socker ljust och poröst, i ca 5 minuter.
4. Värm mjölken tillsammans med vaniljpulvret och blanda det med äggblandningen.
5. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Sikta ner dem i smeten och rör försiktigt tills allt är väl blandat och klumpfritt. Häll smeten i formen.
6. Grädda bottnen i ca 50 minuter
 
Yoghurtfrosting
Blanda grädde, yoghurt och socker i en skål och vispa till en bredbar frosting.
 
Sätt ihop tårtan
1. Dela bottnen i tre delar. (Linda tipsade om att göra bottnen dagen innan och förvara den i kylen över natten).
Lägg den första bottnen på ett tårtfat eller en tårtbricka. Bred ut ett jämnt lager med frosting på bottnen och sedan blåbärssylt ovanpå. Upprepa tills du har använt två bottnar. Lägg den sista bottnen överst med den skurna sidan ner.
2. Bred ett tjock lager frosting över hela tårtan. Gör ett randmönster i frostingen med en vinkelpalett eller baksidan av en sked, börja nedifrån och dra rakt upp.
3. Dekorera tårtans ovansida med blåbär och kanske en liten vimpel av en grillpinne och ett fint papper. 
 
Lycka till! 

Välkommen hem till oss

 
Nu börjar vår hall sakta växa fram. Det saknas bara nån tavla på väggen intill spegeln och sedan ska puffen som man ser i spegeln kläs om i ett annat tyg. Puffen hittade vi i M:s bortgångna farmors vind och den har nog väldigt många år på nacken, men med lite svart färg ser den nästan ny ut.
 
Än är det bara jag som använder klädställningen Loop Stand från HAY. Där ska vi hänga jackor som vi använder för tillfället. I walk-in-closet'n som ligger ett rum bort har vi sedan all förvaring av skor, jackor och vantar m.m. 
 
Hallen i vår gamla lägenhet var mörk, trång och det kändes som att man klev in en liten grotta. Därför har vi valt försöka få denna hall så luftig som möjligt och det tycker jag vi har lyckats ganska bra med trots att den inte riktigt klar än.
 

Saturday...

Denna helgmorgons inspiration har jag fått ifrån Trendensers ipadmagasin, Plaza Interiör och HAY:s produktkatalog. Älskade det nya numret av Trendenser, speciellt Fridas guldkorn ifrån vackra Österlen. Nu har jag ytterligare några smultronställen att besöka när vi bestämmer oss för att ta en liten åktur med bilen. Det är tur att vi bara bor en timmes bilfärd från detta skattparadis.
 
Yeah, det var riktigt skönt att vakna i morse och veta att det är lördagmorgon och att vi har två lediga dagar framför oss. Dagens agenda är att först trängas en stund på stan med allt annat folk som är glada och shoppningsugna pga löningen.
 
Jag läste igår att det hade öppnat en ny inredning/klädbutik i stan som skulle ha roliga märken såsom Anine Bing, Greta, By Marlene Birger, Tine K och Voluspa. Nuförtiden tycker jag att många små och mysiga butiker stänger igen, så detta kom som en glad överraskning. Kanske har de till och med något öppningserbjudande...
 

Cardamoncake with blueberries

Jag kan verkligen inte få nog av denna vackra tårtbok som är skriven av Linda Lomelino.
 
Det är inte meningen att bli två matinlägg på raken. Men just nu står min kardemummabotten som imorgon ska bli en blåbärstårta i ugnen. Jag önskar att ni kunde känna den underbara doft som kommer ut från ugnen. Doften av nybakat är ju helt delicious! 
 
I somras testade jag några av Linda Lomelinos cheesecakerecept och de blev riktigt goda! Nu när det är blåbärssäsong tänkte jag att det hade varit kul att bjuda på en riktig blåbärstårta till morgonsdagens middagsbjudning (kräftskiva).
Jag har till och med klickat hem två stycken springformar á 15 och 18 cm i diameter för att få mina tårtor så lika Lindas så möjligt. För tårtor är ju enligt mig så mycket sötare när de mindre & höga än när de är breda & tunna.

Kvällens Cobb

Kvällens cobbsallad minus smulad ädelost
 
Ikväll serverades det cobbsallad hemma hos oss till kvällsmat. En sallad som påminner lite om ceasarsallad eftersom den innehåller romansallad, bacon och kyckling. Om man tillsätter avocado, ägg, tomat och smulad ädelost, som kom på för efter fotograferingen eftersom M inte gillar ost med smak, så är du hemma. Min nya hemmagjorda-sallads-favorit!
 
Det var nu under semestern som jag lärde mig konsten att koka ägg! En ganske simpel sak kanske, men jag har alltid kokat äggen antingen för hårt eller för löst. Det var i Leilas blogg som jag läste mig till att man skulle lägga i äggen i kokande vatten och låta dem koka i exakt 8 minuter. Ni kan ju själva se att det funkar och numera tycker jag att det är roligt att koka ägg eftersom jag alltid lyckas numera.

Mitt i Veckan

 
Jag är lite sugen på att skaffa mig en ny parfym. De fyra ovan tillhör mina favoriter och de använder jag dagligen. Den absoluta favoriten är är Viktor Rolfs Flowerbomb extreme edp som nu börjat sjunga på den sista versen, så kanske det får bli en ny? Annars kanske ni kan tipsa om era favvisar.
 
Efter jobbet så gick jag och Jenny och tog en glass på torget. Mums! Vi tycker båda det är riktigt mysigt och gott att avsluta jobbdagen med en fika eller glass. Innan vi skiljdes åt för dagen hann vi spana in både kläder och blommor till den kommande hösten.
 
En butik som jag kommer återvända till var Lindex. De hade fått in riktigt fina blusar, chanelinspirerande kavajer och jag klämde på en supersnygg clutch i riktigt skinn. Riktigt skinn är  i det närmaste ett krav jag har när väskor ska inköpas. Håller bäst så! Har ni förresten spanat in Missonikollektionen? Ballerinaskorna och pyjamasen, säger då inte jag nej tack till!.
 
Väl hemma igen fick jag lite dåligt samvete för glassen och drog därför på mig mina löpardojor och tog en löparrunda i det fina vädret. Riktigt skönt efteråt och ett bra sätt att tömma huvudet på grubbel!   

HAY

Bilder: Trendenser
 
Under en av sommarens alla sköna lediga dagar var vi i Köpenhamn där vi bland annat besökte HAY:s flagshipstore som ligger mitt på Ströget. Lokalen är en gammal sekelskiftsdröm i två våningar med fina stuckaturer, väldigt högt i tak och fin gammal ekparkett. Med andra ord en riktigt inspirerande miljö att gå runt i när man tittar på vackra ting.
 
Nu i efterhand ångrar jag verkligen att vi inte köpte något mer än en födelsedagspresent. Efter att ha gjort lite eftersökningar har jag kommit fram till att priserna är lägre i Danmark och det finns några godbitar från HAY som jag verkligen skulle vilja ha i vårt hem. Nästa projekt blir därmed att "övertala" M att vi ska ta Öresundståget för att tillbringa ytterligare en dag i den danska huvudstaden. 
 
Presenten som jag köpte på HAY gav vi bort till vår vän Nils. Hans sambo är en av mina närmsta vänner och hon öppnade igår upp sin webshop, Design Concept. Det är så kul att hon har vågat förverkliga sin dröm och de saker hon säljer är väldigt fina. Jag kan varmt rekommendera er att ta en ordentlig titt i hennes webbutik!  

En dag på stranden

Den snygge mannen med de rosa shortsen är min M
Mellan alla sirener slappade jag med Sheila O´Flanagans nya bok.
 
Idag har det varit rekordvarmt i stan. När vi körde hem ifrån stranden visade biltermometern på 31 grader. Riktigt riktigt varmt med andra ord. I förmiddags hämtade vi upp två vänner och sedan bar det av till stranden i Yngsjö.
 
Väl på stranden hände det något som fick mitt hjärta att klappa fortare. M och hans vänner hade beslutat sig för ta en promenad på stranden och jag stannade kvar på vår plats. Tio minuter efter de hade lämnat mig ser jag en kustbevalkningsbåt i full action, strax därefter kommer en ambulanshelikopter och sedan en ambulans med sirenerna på. Genast tänkte jag, hoppas att det inte har hänt något dem eller någon annan någoting!
 
Orolig som man är gå man bort och kollar vad som har hänt. Då är det en liten flicka som har försvunnit och när  jag väl kommer fram så har räddningshjälpen hittat henne (levande). Usch, jag tänker på hennes stackars föräldrar hur rädda de måste ha varit. Men samtidigt är jag glad att så mycket människor kom för att hjälpa till i letandet. Så dagen på stranden slutade väldigt bra med andra ord, ingen olycka, massor av sol och sommarens första riktiga bad i havet.
 

Frukost hemma hos oss

Mmm. Det finns inget bättre än att ha nybakat till frukost.
På vår tur genom Österlen passade jag på att köpa två nya frukostmarmelader på Kiviks Musteri.
 
Denna lördagen har börjat precis så som den ska göra. Startade upp dagen med en halvtimmes löprunda. Det var alldeles tomt på folk, mötte bara någon enstaka människa som var ute och rastade hunden. När jag kom tillbaka började jag göra i ordning frukosten.
 
På vardagarna äter jag bara en skål med fil och lite nötter på stående fot och äter sedan lite mer på jobbet. Därför tycker jag om att lägga lite extra krut på helgfrukostarna eftersom vi kan sitta ner och äta i lugn och ro tillsammans.
 
Idag bjöds det bland annat på nybakta bullar med goda marmelader och grapefrukt. Jag hittade ett recept på kalljästa frukostbullar som man bakar kvällen innan och sedan låter man bullarna jäsa i kylen över natten. Vips, så har man goda nybakta bullar direkt på morgonen. Det enda man behöver göra är att sätta in plåten i ugnen och vänta i 10 minuter och på den tiden hinner man ställa fram allt det andra på bordet. Perfekt!

Thank God It's Friday

 
När Jenny och jag var på stan efter jobbet igår slank vi inom Åhlens. Jag tyckte vi behövde ett nytt förkläde härhemma och hon tipsade om denna sötsak. Jag tycker den är så cute med dess ugglor och den passar riktigt bra nu när det börjar närma sig höst.
 
Jag vill också passa på att tipsa om Roy Fares bakbok Sweet, som släpps den 4: e september och som jag kommer att lägga vantarna på nu i höst. Jag tycker han är urduktig i Go'Kväll och efter att ha tjuvbläddrat i boken på Adlibris åkte den rakt upp i topp på min "vill ha"-lista.
 
Åhh, äntligen är arbetsveckan avklarad och det betyder ju helg! På vägen hem från jobbet passade jag på att köpa fredagsgodis och lite gottgott till frukosten imorgon. Bra start på helgen att vänta för både mig och M med andra ord.
 
Ikväll blir det en lugn afton hemma hos oss. Jag skall strax påbörja på maten och senare har vi tänkt att se filmen Hungergames. Kollegor har sagt att den ska vara väldigt bra, plus att den var helt slut på hyllan på Hemmakväll och det är förhoppningsvis ett gott tecken? 

Nytt från Sephora

 
När vi var i Köpenhamn under semestern passade jag att gå in i den nya Sephorabutiken som ligger på Ströget bredvid varuhuset Illium. Jag hade inte testat deras eget sminkmärke tidigare, men ger verkligen tummen upp för ögonskuggan och läppstiftet. Betyg = CCCC av fem möjliga
 
Tidigare har jag haft lite svårt för läppstift för jag har inte hittat rätt nyans. Men jag köpte nyansen Rouge Shine och den ljusar upp läpparna och ger dem ett svagt blänk. Perfekt vardagsnyans med andra ord och bra för sådana som jag som inte vill ha för mycket färg på läpparna.
 
För de som inte har vägarna förbi Köpenhamn öppnar Sephora sin första svenska butik i Täby Centrum i oktober. Fast jag tycker det är lite märkligt att de inte öppnar inne i centrum eftersom jag tror att de hade tjänat mer på det.

Det ska vara glas(-sigt)

 
På det nya skåpet i sovrummet hittar man nu en liten del av min smyckessamling. Perfekt att ha det så nära till hands eftersom jag alltid känner mig naken om jag inte har några örhängen på mig. Känner ni er också nakna om ni inte har några smycken på er?
 
Jag hade egentligen planerat att besöka gymmet ikväll. Men när Robert & Anne frågade om vi ville hänga med och äta glass i Åhus så tackar man såklart inte nej. Även om dagarna numera mestadels består av jobb vill man ju kunna njuta av sensommaren på kvällarna.
 
Idag har det förresten varit riktigt varmt i luften. Kanske är den härliga värmen tillbaka igen? Vem vet? Det brukar ju ibland vara riktigt varmt i augusti och september. 
 
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/737173/?claim=4u9ugye8jv7">Följ min blogg med Bloglovin</a>
 

Nästa nykomling till hemmet

 
Taaddaa! Här är vår nya möbelkompis i vardagsrummet! Jag älskar ju fina lampor så var det ju inte så konstigt att vi kom hem med en ny godbit nu när vi var på "inredningsresa" i Göteborg. 
 
Vår första Bestlite och kanske inte den sista. Perfekt med en golvlampa nu när kvällarna blir kortare och därmed mörkare. Jag har länge saknar en lampa att ha just vid soffan när man sitter och läser.
 
Nu ska jag svida om till träningskläder. Om en stund ska jag möta upp Sandra för en powerwalk runt Hammarsjön. Det är så skönt att det finns fina promenadslingor och fin natur i närheten. Vi bor nu i utkanten av staden och inte så långt bort (cirka 500 meter) i från vår hem finns det både fält och ängar. Mysigt med natur så nära inpå när man ska ge sig ut på powerwalk.

Första jobbdagen √

Day-Homemattan som inhandlades på Alvhem Mäkleri har nu äntligen kommit på plats. Nu fattas det bara en ny matta i vardagsrummet. Tyvärr är den som vi har tittat ut slutsåld!    
 
Första arbetsdagen efter semester, check! Första riktiga träningspasset på gymmet, check! Oh yes, nu är jag äntligen igång. Det var riktigt roligt att komma tillbaka till jobbet. Fullt upp från första stund och sedan var det även kul att höra vad alla haft för sig under sin semester.
 
Men det var lite kämpigt att gå upp i morse. Igår stannade jag uppe för att se avslutningsceremonin för OS i London, men jag slocknade när de olika länder tågade in på arenan. Jag hade gärna velat se Spice Girls uppträda eftersom de var mina stora idoler när jag var liten. Tur att finns svt.play så att man kan titta på reprisen. 

Alla dessa godsaker

Under de senaste veckorna har vi fått så fina och goda ätliga presenter av våra vänner.
 
Jag har blivit en riktig gottegris under semestern. Man har verkligen frossat i god mat och läskande drycker. Inte blir det "bättre" när vi får smarriga godsaker av våra vänner (som ju måste ätas upp)
 
I morse när jag vaknade upptäckte jag att Magnus hade köpt en ask med macarooner från Abrick Macaronn. Dessa har vi knaprat i oss till eftermiddagens fika och om ni besöker Lund så är det ett tips att gå inom där och köpa med er några bakverk hem.
 
Imorgon är det tyvärr slut på det roliga! Då blir det cykling till jobbet och sedan gymmet efter arbetsdagens slut. För att vara på den säkra sidan ska jag packa gymväskan redan ikväll och ta med den till jobbet. Såg på klart.se att det ska bli fint väder hela veckan och då är det egentligen så oinspirerande att besöka gymmet. Men nu är det åter till vardagen och rutiner med jobb och träning på schemat. 
 

Semesterns sista dagar

Det är så kul nu när man har egen "trädgård" och man kan ta in lite växter utifrån in i hemmet. Just nu kan man hitta en ensam liten chokladblomma på skåpet i sovrummet. Mmm, jag älskar choklad...
 
De senaste morgnarna har jag vaknat lika tidigt som om man skulle iväg till jobbet. Jag tror att kroppen börjar ana att semestern börjar rinna mot sitt slut och därför börjat ställa om sig till att på måndag börja den vanliga vardagen igen. När jag var yngre fick jag och mina syskon alltid "öva" på att gå upp tidigt några dagar innan varje skolstart så kroppen kanske är omedvetet inprogrammerad på detta.
 
Men än är semestern inte riktigt slut då jag har en liten helg kvar också. Idag ska vi åka till Magnus föräldrar och senare på eftermiddagen åker jag vidare till Malmö. Ikväll ska nämligen jag och Beatrice gå och se Kent i Pildammsparken.

Kräftskiva

Bilder: Livet Hemma Ikea
 
Vem blir inte sugen på kräftor, räkor och västerbottenspaj när man ser dessa bilder? Jag blev själv så inspirerad av Livet Hemmas bilder och det beror nog på att jag tycker det så gott med de röda små havsdjuren! Tyvärr gillar inte M skaldjur och det är inte så roligt att äta själv. Så vad gör man? Jo, tar fram mobilen och bjuder in till kräftkalas såklart.
 

Bake a cake

Det nyinskaffade tårtfatet går varmt här hemma med alla gäster som kommer på besök. Ingen är gladare än jag att det används.
 
Igår bakade jag en liten kaka precis innan vi fick fikabesök på eftermiddagen. Mina bästa tips för att få till en god kladdkaka är att byta ut den vanliga kakaon mot 200 gram mörkchoklad och ha kakan inne i ugnen i 15 minuter på 225 grader. Då får man en riktigt god chokladkaka som bara smälter i munnen och som är härligt kladdig ända ut till kanten. Det är verkligen värt att testa!
 
Nu ska jag möta upp M på stan för att göra lite ärenden. Måste passa på att göra dem nu för på måndag är det slut på våran semester.
 

Ny lösning på förvaring

Då är "fläktskåpen" äntligen på plats i sovrummet. Ja, ni läste rätt. Vi har satt upp två fläktskåp från det blågula varuhuset. Tackar för tipset Tant Johanna och Starwoman! 
 
Den fina liljebuketten fick vi idag av familjen Assarsson jr som var här på besök i eftermiddags och fikade. De hade verkligen träffat min smak perfekt... Ljusrosa liljor och en påse med smarriga macroons! Tack än en gång!
 
Ikväll blir det action på schemat, nya Batmanfilmen som M velat se ända sedan premiären. Hoppas att jag inte somnar som sist när jag var på bio... ;)

En pinky smällkaramell

 
 
Kolla vilket fint sovrum jag hittat på Alvhems hemsida! Så snyggt! Jag blir riktigt sugen på att köpa en rosafärgad karamell från Klippans Yllefabrik och ha den slängd över sängen såsom på bilden. Vi har redan en vitfärgad karamellfilt till soffan i vardagsrummet och den är precis så varm och gosig som en filt ska vara.
 
När vi körde hem från Göteborg igår så åkte vi inom det stora blå/gula varuhuset. Idag har vi har skruvat ihop förvaringsskåp till vårt eget sovrum. Nu ska det bara upp på väggen och sen är det klart. Jag älskar verkligen olika sorters förvaring och man kan aldrig få för lite av dem. 

Göteborg T o R

Glad i hågen över mitt kap som jag precis hade hittat i Alvhems butik.
 
Nu är vi hemma efter två dagar i ett regnigt Göteborg. Jag tror inte att jag har sett så mycket regn under en och samma dag sedan jag var på Korfu för två år sedan då det var regnrekord där! Lyckligtvis fick vi se solen idag under de timmar vi promenerade i Linnéstaden. Jag är dock inte förvånad att det regnade för det brukar det alltid göra när Magnus & jag besöker en större stad.
 
Vilka köp vi gjorde till hemmet under dessa timmar i Linnéstaden! Ett mindre på Alvhems Mäkleri och ett större på Svenssons i Lammhult. Butiken som Alvhems Mäkleri har är minst lika fin som deras underbara mäklarbilder och är definitivt värd ett besök om man är i krokarna.
 
Under våra dagar i Göteborg har vi koncenterat oss på att besöka inredningsbutiker i jakt på guldkorn till  hemmet. Min lista på butiker som vi skulle besöka var lång och vi har nog betat av alla på listan. Det var verkligen värt alla promenerade metrar för vi kom hem med några riktiga guldkorn. Vilka dessa är avslöjar jag kanske snart på bloggen...
 

Underhållning en regnig dag

Bild: Imdb
 
Ute regnar det för fullt och då passar jag på att se några avsnitt av den nya serien Hart of Dixie som nu visas på kanal 5. Första avsnittet visades förra tisdagen och jag är fast efter att sett de tre första avsnitten på nätet. Älskade serien OC när den gick för några år sedan och Rachel Bilson är lika klockren i rollen som Dr Zoe Hart som när hon spelade Summer.
 
Ska nog se ett avsnitt till och sen ska jag packa en övernattningsväska. Imorgon bitti åker vi till Göteborg för två dagars minisemester. Nu var det något år sedan jag var där och ser riktigt fram emot att utforska stadsdelarna Haga och Linné lite närmare och inte minst äta god hotellfrukost.

På roadtrip genom Österlen

På väg...
Välkommen till Kafferosteriet
Mmm... Min goda Salami Ventricina
Supersnygga möbler från Norrgavel hittar man på Kafferosteriet. En grå Länstol hade jag gärna tagit med mig hem.
Nils och Magnus strosar på en gata i Åhus
Hamnen i Åhus. Ser ni den stora tegelbyggnaden i bakgrunden? Det är Absolut Vodkas gamla fabrik. 
 
Bildregn från lördagens miniroadtrip genom Österlen som avslutades i idylliska Åhus
 
Nu har våra vänner brummat tillbaka till Kalmar efter två dagar hemma hos oss. I lördags tog vi bilen på en spontanfärd utan något bestämt resmål och vi kom tillslut ända ner till Österlen. Under färdens gång stannade vi på miniloppisar och små butiker som låg längs med vägen. Mysigt, för det finns ju fullt av sommarpärlor så här års!
 
Efter någon timmes bilfärd började våra magar knorra och då stannade vi till på Kafferosteriet på Österlen för att äta en bit mat. Det var riktigt gott med stenugnsbakad pizza toppad med  noggrant utvalda ingredienser från trakten. Jag förstår verkligen att Trendenser Frida återkommer hit om och om igen för några dagars avkoppling.
 
Vi avslutade sedan dagen i Åhus med en promenad i den gamla delen av byn och med middag på Rökeriet i Äspet. Efter två riktigt goda måltider under dagen var min mage så sprängfylld att jag nästan rullade jag fram till bilen.

Strandhäng

Dagens läsning på stranden i Åhus. Man märker att folk sakta börjat inta den vanliga vardagen för stranden var inte lika proppad som tidigare i somras.
 
Idag har vi tillbringat större delen av dagen på stranden. Riktigt skönt som vanligt! Jag vågade till och med ta ett så kallat "kärringdopp" i det 18 gradiga vattnet. Brr, det var lite för kallt för min smak.
 
Jag föredrar helst att sitta i en standstol och läsa en bra bok eller tidning. Bara genom att bläddra lite i det nya numret av Elle Mat & Vin börjar jag så smått längta efter varma soppor och kräftkalas. Det fanns riktigt bra recept som jag kommer att testa lite längre framåt hösten. 
 
Nu ska jag göra i ordning hemmet innan våra helggäster anländer från Kalmar. Det är så roligt med semester då gäster och andra roligheter avlöser varandra. Under de senaste dagarna har vi bland annat haft gäster från Malmö och haft en shoppingdag i den danska huvudstaden. 

RSS 2.0