Packa pappas packsäck

 
Min kamerasladd är fortfarande på rymmen och iPhonen glömde jag i all hast på jobbet. Bjuder istället på en bild från min inspirationsmapp.
Bild: Sköna Hem
 
Nu har det gått tre dagar sedan vi fick de nya nycklarna och man märker redan att det nya hemmet börjar ta form. Vi har varit där varenda kväll med flyttlådor och ställt saker på plats. På lördag går det stora flyttlasset med våra "stora" möbler och planen är att vi även flyttar in då. Redan nu tycker jag att det är skönt att ha någolunda ordning i kök, badrum och toalett.
 
Imorgon blir det lite paus från ner- och uppackning av flyttlådor. Då ska jag och några kollegor + respektive spela äventyrsminigolf och äta en bit mat. Det ska bli riktigt trevligt! Eftersom vi har anordnat detta själva är även respektive inbjudna, om företaget anordnar fest är de aldrig medbjudna. Är det så på era jobb också?
 

Dagen som regnade bort

 
Bild: Sköna Hem
 
Precis sån här känsla vill jag uppnå i vårt nya sovrum, det vill säga äkta hotellkänsla 
 
Regnet piskar mot fönstret och jag har tillbringat kvällen i soffan inlindad i en varm filt. Jag har inte känt mig på topp idag, halsen krånglar och näsan rinner. För att underhålla mig själv denna regniga och gråa afton passade jag på att köpa nya glossiga magasin och Denise Rudbergs nya pocketbok på vägen hem från veckohandlingen. Vips så blev den grå vardagen lite mera pastellig och glad!
 
Imorgon får vi äntligen våra nya nycklar! Vår lägenhet ser ut som kriget just nu. Hela vardagsrummet är fyllt med flyttlådor och hela bohaget är numera inpaketerat i tidningspapper och i flyttkartonger. Kunde inte ens hitta min kamerasladd i röran. Förhoppningsvis dyker den upp under de närmsta dagarna så jag kan lägga upp lite bilder från nya boendet! 

Trevlig Midsommar

 
Bild: Ikea Hemma
 
Ville bara önska er läsare en trevlig Midsommar! Om några timmar ska vi iväg på kombinerad midsommar-/inflyttnings/30-årsfest. Det ska bli riktigt trevligt! Håller tummarna att det blir bra väder. Hoppas verkligen att vädergudarna är på vår sida.

Lite nytt till handfatet

 
När vi var i Lund i eftermiddags övertalade jag Magnus att köra inom Miljögården. Miljögården kan man säga är Lunds svar på Länna Möbler och Rum 21. Där inne kan man vandra runt i timtals för att titta och känna på alla fina designmöbler i diverse olika prisklasser.
 
Dagens inköp blev inget större än en tvål från Lilla Bruket i doften Mörk Vanilj. Detta är mitt första inköp från Lilla Bruket och jag gillar att produkten är ekologisk och handtillverkad i ett bruk i Varberg.
 
På Miljögården spanade vi även in ett hyllsystem som vi nog ska köpa till arbetsrummet. Tidigare idag fick jag ett mail från Länna Möbler. De skulle ha kampanjpriser på hela sortimentet under Midsommar så jag hoppas att vi kan få det lite billigare. Hoppas hoppas. 
 

Nu börjar det likna något




Äntligen! Denna dag har jag verkligen längtat till.

I förmiddags steg jag in i vårt nya boende och åååhhh vad nöjd jag blev med våra extra tillval. DOM 184-kranen från svenska Tapwell är ju bara så snygg och den kritvita fogen bakom mosaiken är pricken över i-t i köket. Nu gäller det bara att jag inte skvätter ner det med tomatig köttfärssås... Enligt mig lyfte våra extra tillval i både kök och badrum hela boendet.  

Besiktningen gick jättebra och besiktningsmannen var väldigt noga med att det inte skulle vara den minsta smutsfläck när vi väl flyttar in. Men det är ju inte så konstigt för när man flyttar in i något helt nybyggt vill man ju att allt ska vara tipptopp. Nu i efterhand kan jag tycka att vi hade tur i valet av besiktningsman för vi kunde ju fått en mycket sämre.


Flyttpackning

Magnus och Kristoffer var borta vid huset i onsdags. Dörren var öppen, så de gick in och tog sig en liten titt. Jag får vänta tills imorgon, men redan nu är jag riktigt nöjd med Tapwellkranen och färgen på mosaiken. Nu vill jag bara se mera...

Jag trodde att det skulle bli enkelt att flytta, men jag insåg ganska snabbt idag att jag hade fel. Hela eftermiddagen har gått åt att rensa förrådet på onödiga saker som vi har samlat på oss under dessa fyra år som vi har bott i lägenheten. Vi har även påbörjat jobbet med att plocka ut glas och tallrikar ur skåpen i köket. Det är verkligen tur att det är gott om förvaring i det nya köket för annars hade nog inte våra saker fått plats.

Imorgon ska vi dit på besiktning och då får jag spana in förvaringen lite närmare. Nu var det över ett halvår sedan vi besökte visningshuset och man har glömt mycket sedan dess. Efter besiktningen har vi bara ett bankmöte, slutmöte med mäklaren och sen om nio dagar kan vi äntligen flytta in.


En vanlig lördag



Godisskålen är laddad inför kvällen. Inne på Hemmakväll hittade jag en ny film med Katherine Heigel, vilket får bli en alldeles lagom kvällsunderhållning för min del nu när festen som jag egentligen skulle ha gått på blev inställd pga sjukdom.

Idag blev det en tidig morgon för min del. Magnus var tvungen att gå upp tidigt i morse och jag kunde inte somna om efter det att han hade gett sig av hemifrån. Typiskt, när man har chansen att ligga länge så vaknar man redan vid sex. Därför var jag på stan redan vid tio på morgonen med alla andra morgonpigga människor. Blev en riktig lyckad förmiddag, då jag hittade en midsommarklänning och 30-årspresent till nästa fredags festligheter.

Nu i eftermiddag har Trine, Fredrik och jag varit och plockat fläderblommor och första satsen fläderblomssaft står nu på vilning. Det är något speciellt med flädersaft. Det får mina tankar att tänka på sommar och fika i trädgården när man var liten.

Nu ska jag köra och hämta Magnus och Fredrik som spenderat dagen i Bordershop i Tyskland. Det ska bli riktigt spännade att se vad för sorts sprit de har köpt till sommarens alla festligheter.





Fri som en fågel



Bild: Allt om mat

Äntligen! Idag lämnades den sista bolagsdeklarationen in för säsongen! Det betyder att en säsong av hårt slit äntligen är slut och nu är ingen lyckligare än jag. Nu kan jag äntligen leva ett normalt liv utan att behöva känna mig stressad av jobbet. Innan jag gick från kontoret fick jag beröm av min chef för arbetsinsatsen de sista tuffa veckorna. Dessa värmande ord känns extra bra nu när jag lagt all min energi åt jobbet.

Ikväll ska jag fira att jag numera är fri som en fågel! Om stund ska vi och några vänner gå upp mot stan för att köpa lite take-away och sedan kommer det bli fotbolls-EM för hela slanten (kanske inte min typ av firande, men det är ju trots allt Sverige som ska spela). Till efterrätt ska jag slänga ihop en marängsviss med färska jordgubbar, hallon och blåbär. Det hoppas jag kommer bli en riktig succé eftersom jag själv är barnsligt förtjust i efterrätten.

Heja, Sverige!



  


Sweet sunday



På väg hem från kvällspromenaden hittade jag denna mini-lilla pensé längs med trottoarkanten. Jag tyckte den var så söt att den fick hem. Nu har jag satt den i ett litet dricksglas och blomman ser fortfarande pytteliten ut.

Denna söndag har varit en riktig slappedag. Jag har mellan varven slumrat på soffan och tittat amerikanska socitetstjejen Tinsley Mortimers tv-serie High Society. Trodde att de riktiga girlsen på Upper East Side levde ett lugnare liv än karaktärerna i Gossip Girl, men icke sa Nicke.

Vi har även lagt ut lite möbler på Blocket. Vi ansåg att det var bättre att sälja av saker som vi inte kommer använda sen och få några slantar för det istället för att bara kasta det. Idag tjänade vi våra första Blocketpengar som vi kan lägga på det nya boendet.



Svenskt tenn


Bilder: Svenskt Tenn

Just nu ligger dessa terrakottakrukor från Svenskt Tenn högt upp på min inköpslista till hemmet. Det var kärlek vid första ögonkastet när jag såg dem hemma hos Trendenser-Frida. Nu gäller det bara att fundera ut om man ska satsa på den grönlaserade eller au naturel. Klurigt, eftersom båda är fina på olika sätt. Ett annat objekt som står högt upp är Daggvasen. Så vacker, men just nu känns den inte som ett prioriterat objekt. Men en vacker dag kommer den finnas i mina ägor.

Denna veckan har jag jobbat 150% och jag kommer att jobba fulldag även imorgon. Tur att jag vet att allt är slut nästa fredag och redan på måndagen därpå går vi ner till sju timmarsdag. Nu är det bara att tänka att det är sista rycket.

Kram

En dag på museet



Idag har Johanna, Anna och jag varit på vernissagen av Lars Wallins utställning Fashion Stories. Extra kul att även huvudpersonen själv var med och öppnade utställningen. Jag har inte tidigare besökt Regionmuseet i Kristianstad, men ska absolut gå dit igen för att se utställningen på nytt. 

Idag var det så mycket folk att vi inte kunde stanna upp och titta på de vackra klänningarna ordentligt, utan vi var tvungna att stressa vidare till nästa monter. Lite synd för man vill kunna gå i sin egen takt utan att behöva ta hänsyn till de andra besökarna.

Vi passade även på att se den andra visningen. Det var en fotoutställning av Ernest Cole som skildrade hur det var att vara svart under apartheiden i Sydafrika. 


Bild: Regionmuseet.se    

Denna utställningen berörde mitt hjärta, ett exempel som berörde var detta fotografi med den tillhörande bildtexten: “I love this child, though she’ll grow up to treat me just like her mother does. Now she is innocent.”Jag kan knappt fatta att världen är så orättvis och bara genom att gå runt bland alla dessa vackra bilder inser man hur bra man lever och att man inte ska klaga för minsta lilla sak.

Saturday



Bild: Google

Kvällens måltid är gjord efter denna donnans recept

Vilken produktiv dag denna lördag har varit. Började dagen med en lång sovmorgon och sen körde jag bort till kontoret för att tillbringa några timmar framför jobbdatorn. Efter att ha jobbat igenom några deklarationer kände jag att jag hade gjort mitt för den här helgen.

Vi har även hunnit med att beställa nya trädgårdsmöbler. Nu behöver vi bara hitta en bil med dragkrok så vi kan köra hem dem. Det var inte det lättaste att välja utemöbler, men till slut enades vi om en modell som påminner om Röshults till stilen.

Nu blir det snart middag enligt recept som komponerats av Ebba Kleberg von Sydow. Nämligen korriandermarinerad entrecôte, coleslaw och en mexiansk inspirerad fruktsalsa. Sedan avslutar vi middagen med en kolakaka till efterrätt. Mums! Nu väntar vi bara att köttet ska bli klart, innan vi kan hugga in.

RSS 2.0