Glad Vår



Tips! Ge bort en vacker strut med smarrig Årechoklad istället för ett traditionellt ägg nu till påsk.

Mmmm.... På Cervera fanns det gott om spännande strutar med olika smaker som man kunde ge bort nu i påsk. Jag fastnade för en färgglad Glad Vår med praliner som är smaksatta med hallon, citron, Tequila/Lime och Mintcognac. Skall bli en riktigt fröjd att öppna upp struten till helgen och veta att den är min och bara min!(M är inte förtjust "finchoklad" utan föredrar helst Marabou Mjölkchoklad).

På tal och choklad och annat gott så är det final i Sveriges Mästerkock ikväll! Jag har hejat på unga Josephine sedan uttagningarna och jag hoppas att hon kommer att ta hem titeln som Sveriges Mästerkock. Tycket det är lite tråkigt att det är sista avsnittet för säsongen eftersom det har varit ett favoritprogram hemma hos oss.

Kram!
 

 

Våffeldagen


Bild: Recept.nu

Vilket härligt vårväder det har varit under den gångna helgen! Precis som många andra som var på stan igår premiäråt vi den första glassen för året på Lilla Torg. Jag tycker att den första glassen ute är alltid lite speciell för då vet man att sommaren snart är här.

Nu i eftermiddag har vi tillsammans med Anne och Robert utforskat deras nya bostadsområde. De har precis som oss valt att lämna lägenheten i stan för att flytta till ett större boende. Lite komiskt är det att vi hittade nya boenden samtidigt och att vi även kommer att få tillträde samtidigt.

Har ni ätit några våfflor idag på våffeldagen? Vi åt våfflor till frukost och det var så gott med nygräddade våfflor med grädde, färska jordgubbar och lite lönnsirap på. Jag har fått lite dille på lönnsirap sedan jag smakade den nya B&J-glassen.


Lazy Sunday



Idag har det varit en lugn söndag på Kapellgatan. I eftermiddags pysslades i köket, då jag bakade både choklad- och kanelbullar. Vi skulle egentligen haft fikabesök nu i kväll, men fick ett sent återbud. Men det var det nästan tur i otur att vi inte fick något besök.

När jag kom hem från gymmet upptäckte jag en stor sjö av flädersaft på köksgolvet. Tydligen hade en glasflaska med saft gått sönder och läckt ut i hela kylskåpet och därmed även golvet. Det tog mig nästan en timme innan alla glasbitar och all saft var borta från köket. I all hast välte jag även ut mina chokladbollar och därmed fick jag ta fram dammsugaren igen för att städa undan all kokos.

Nu är allt uppstädat och nu kan jag äntligen i lugn och ro smaka på en nygräddad kanelbulle.


The Vermonster




Ikväll ska jag festa loss på den en av de nya smakerna från Ben & Jerry's, The Vermonster. En glass med smak av lönnsirap, karamelliserade pekannötter och karamellvirvlar. En riktig sockerbomb i sann Ben & Jerryanda.

Jag behöver verkligen massor av sockerkickar för att hålla mig vaken om kvällarna. Igår var jag så trött efter veckans arbetsvecka att jag somnade redan innan åtta på soffan! Vi hann bara äta upp hämtsushin och sätta oss till ro i soffan innan mina ögon slöts för kvällen... Riktigt beklagligt!

Ikväll har jag hyrt In Time och om jag inte orkar se hela filmen får jag allt sätta tändstickor i ögonen. En kollega rekommenderade In Time med Justin Timberlake och Amanda Seyfried i huvudrollen och jag hoppas att han har rätt.


Vilken härlig vårdag!



Nu är det snart är det dags att damma av pastellnagellacken! Ut med de mörka lacken och in med de ljusa! Längtar redan tills jag kan ha knalliga färger på tassarna.

I morse fick jag ett riktigt lyckorus när jag såg ut genom fönstret och såg att himmeln var alldeles klarblå som om det vore en dag i juli. Riktigt härligt och det verkar som att det fina vädret kommer att hänga i ytterligare några dagar om vågar tro på vad meteorologerna på tv lovat.

M och jag kickade igång denna härliga vårdag på gymmet. Väl där fick jag lite prestationsångest över hur duktig och vältränad tjejen bredvid mig var. Men när M berättade att det var Sveriges damlandslagsmålvakt i fotboll, så insåg jag inte kan jämföra mitt träningsupplägg med hennes.

Under eftermiddagens promenad i solen invigde jag både mina solglasögon från Dior och vårjackan för året. Nu när premiären har gått stapeln så kan vädret väl ändå inte bli sämre! Nu blir det nedvarvning i soffan innan jag tar sista vilan inför en ny hård arbetsvecka.


Nu är våren äntligen här



Nu har våren kommit till Skåne! Äntligen! Vår termometer visade hela 10 grader och det firade vi genom att ta en promenad för att titta till bygget av vårt lilla hus. Igår fick vi ett brev från vår mäklare att de hade flyttat inflyttningsdatumet redan till 1 juli och om vi har tur kunde vi flytta in ytterligare en vecka tidigare än detta datum! Från början var det tänkt att vi skulle flytta in i augusti, men tack vare den milda vintern har bygget gått snabbare än beräknat. Detta innebär att jag kommer kunna njuta av det nya boendet redan under mina semesterveckor.

Nu i eftermiddag har jag varit i köket och bakat Leilas formfranska. Brödet håller just nu på att jäsa för andra gången och förhoppningsvis har vi ett gott bröd till frukost i morgon bitti? Jag hade egentligen i veckan förberett en surdegssmet, men oturligt nog överlevde inte min surdeg så den hamnade i soptunnan!

I nya Elle Mat & Vin såg jag att man kan köpa färdig surdeg från Kronjäst. Mycket enklare att ha ett färdigt surdegsbröd på endast 4 timmar än att behöva vänta i flera dagar innan man har det nybakade brödet. Riktigt bra för mig eftersom jag inte ens kunde hålla degen vid liv fast jag följde ett enkelt Leilarecept. 

I kväll är det Schlagerfinal, den missar då inte jag! Heja Loreen och Danny!


Koka soppa på en spik



Det är så härligt när man har jobbat sent och man kommer hem till ett dukat bord. Riktig vardagslyx! Ikväll hade M gjort Matplatsens gulaschsoppa (jag hade förberett med recept) och soppan var verkligen urgod, en riktig tio-poängare! Jag har känt mig lite frusen under eftermiddagen och därför passade en varm soppa mig alldeles perfekt.

Nu har vi väldigt mycket att göra på jobbet, vilket resulterar många kvällar på kontoret. Det tråkiga med att jobba över är att bloggen blir lidande och inspirationen tryter, men jag ska försöka skriva så mycket som det bara går. 

Nu blir det soffhäng tillsammans med Mästerkockarna!


I min lilla skattkista



I en liten glasask från Iittala förvarar jag mina små favoritskatter som används dagligen. Där samsas pärlörhängen från Guldfynd, "diamantörhängen" som är en present från M:s föräldrar och Marc by Marc Jacobs-pluppar som är en present från min syster Sophie. Jag önskar att jag kunde bära lite "större" örhängen, men istället kör jag på praktiska som inte fastnar i håret och som inte är allmänt i vägen.

Nu ska jag förbereda inför kvällens måltid. Vi får gäster till middag och för att göra det lite hela festligare ska jag hinna göra en chokladkaka innan Magnus och hans träningskompisar kommer hem. Chokladkaka och Pasta Carbonara är två av mina ess i rockärmen som alltid går hem och som är snabbt och smidigt att göra. Det får det bli ikväll.

 


Fredagsmys


Bild: Alvhem

Äntligen fredag och därmed har fredagsmyset börjat! Snart ska jag bege mig ut i köket för att göra amerikanska hamburgare. Hemmagjorda hamburgare är ju så gott (mycket godare än vissa världskända hamburgerrestauranger) och dessutom är det enkelt att tillaga. Ett stort plus i kanten är ju att man själv kan variera dem i miljoner smaker beroende på vad man har hemma i skafferiet. 

Jag gick förbi den lokala ostbutiken på vägen hem och då passade jag på att köpa lite goda ostar och en ny fikonmarmelad. Istället för en stor godisskål (även om vi idag har en sån också) är det gott att äta lite ost till fredagsmyset. Om ni inte har testat osten Brilliat Savarin än, så gör det. Ni kommer att bli helt frälsta, så god är den. Nu över till myset... 

Kramar
 

RSS 2.0