Herr Pepparkaka

Bild: Philosophy.com
 

Lagom till jul så kan man nu smörja in sig i pepparkakstvål från Philosophy. Just nu använder jag Vanilia Birthday Cake och man doftar så underbart gott efter duschen. Har ni testat märket Love som säljs bland annat på Kicks och Åhléns? Deras tvålar är ju lite mera prisvärda än Philosophy, men är de lika doftrika?

 

Idag passade jag på att gå från jobbet redan efter lunch. Väl hemma hann jag köra någon maskin tvätt, putsa fönsterna, städa båda badrummen och plocka undan i köket innan Magnus kom hem. På lördag ska jag sätta upp julsakerna och då är det skönt att fönsterna är rena. 


Snart Advent och julbak

Favoritkokboken till julen är Systrarna Eisenmans Vinterns Söta. 
 
Tänk att vi redan är inne i den första adventsveckan! Igår var det julskyltning i stan, men ösregnet och blåsten stoppade oss från att gå dit. Istället för att gå på stan var vi hemma hos en kompis och drack årets första glögg och mumsade på pepparkakor.
 
Nu på söndag ska jag och några vänner ha adventsbak hemma hos mig. Det ska bli riktigt mysigt! Vi har bland annat planerat att göra Rocky Road och annat gott. Har ni testat att göra Leilas Bumby Bounty Road med Bounty istället för Dumle? Låter smarrigt!
 
Jag kom ihåg att hon och Marie Serneholt gjorde det i ett avsnitt av Leila Home Delivery. När jag såg avsnittet minns jag att de verkade ha så trevligt när de smuttade på sina appletinis samtidigt som de julbakade. Kanske något som man ska ta efter nu på söndag? 
  
 

Sista avsnittet för säsongen

Jag har precis sett klart på det sista avsnittet med På middag hos Hannah och Amanda. Det var så bra!

Veckans gäster var Ebba Kleberg von Sydow och Suzanne Sjöberg. Suzanne berättade om historien kring hennes cancersjuka dotter. Fy, vilken hemsk historia. Det måste vara en mammas värsta mardröm att upptäcka att ens barn är sjuk i cancer.

Om ni inte har sett programmen tidigare så kan jag varmt rekommendera dem.


Guide to Manhattan

 
Nu finns den supersnygga postern Guide to Manhattan av David Ehrenstråle på lager hos Artilleriet.
 
Jag tycker den är riktigt läcker! Just nu jag står och velar om vi ska klicka hem den eller inte...
 
Det som talar emot är att den inte passar en vanlig standardram och att vi inte har någon anknytning till New York eftersom ingen har av oss har varit där. 
 
 
 

En tur till IKEA

 

 
Idag har vi varit och besökt det nya Ikeavaruhuset i Älmhult. Allt kändes så nytt och fräscht eftersom det är bara är några veckor gammalt. Precis som vanligt när man är på IKEA kommer man hem med en massa småplock som nya matlådor, värmeljus och nån blomma. 
 
Avdelningen som vi spenderade mest tid på var presentavdelningen. Det fanns mycket fint i form av presentpåsar, silkespapper, presentpapper, snören med mera. Om vi hade haft ett litet barnrum hade jag gått loss på de nya "pom-pomsen" som fanns i alla möjliga färger. Är de inte hur söta som helst!

Black Edition

Bild: Olsson & Gerthel
 
Hur snygg är inte denna Eames-stol på en skala? Den är enligt mig en riktig dröm! Tänk att till ett bord ställa fyra vita Eames-stolar tillsammans med två svarta i modell Black Edition.
 
Det finns så mycket snyggt i inredningsvärlden att man nästan önskar att man vore gjord av pengar. Fast allra roligast är det om man sparar länge till något speciellt man vill ha och efter en tid äntligen kunna slår till.

Kanske årets finaste kulor

Bild lånad av En mammas dag Weronika
 

Jag blev kär i julgranskulorna som Weronika hade hittat på Rusta. Vi har kört vitt/silver/glas i många år och nu skulle jag vilja ha en förändring.

 

Tyckte det blev riktigt snyggt när hon blandade kopparfärgade kulor med brunt, crème och rosa. Stora plus i kanten är att Rusta bara ligger 100 m från mitt jobb, kulorna är gjorda av glas och att de inte kostar många tior. Jag får åka dit efter jobbet imorgon och kanske hittar man dem på ett fat eller glaskupa hos oss i jul. 


Happy Father's Day

Idag har jag inte träffat min pappa, men jag har grattat honom via telefon. Det är ju trots allt tanken som räknas.
 
I förmiddags har Magnus och jag rensat i arbetsrummet. Oj, man upptäcker att man sparar på väldigt mycket onödiga saker när man väl börjar rensar. Vi slängde flera stora kassar med bara onödigheter. Jag hade sparat på gamla Campustidningar och kollegieblock från tiden när jag pluggade. Saker som jag trodde skulle vara "bra-att-ha" i framtiden. Nä, nu fick det åka ut tillsammans med mycket annat. Skönt att bara ha det viktigaste kvar som är välsorterat i pärmar och lådor.
 
Ikväll har jag och Anna varit hos Jenny och Polle på söndagsmiddag. Vi lagade riktig husmanskost, färsbiffar med gräddsås och stekt lök. Riktigt riktigt gott var det och det är alldeles för sällan man lagar just husmanskost. Husmanskost står därför nu högt på kommande veckas matsedel. 

God Morgon Fredag

 
Härligt att börja dagen i lugn och ro med en kopp te. När jag köpte två burkar på NK fick jag ett te på köpet. Valet blev ett grönt Guavate som både smakar och doftar delicius.
 
Idag har jag tagit ledigt och därmed blir det långhelg. Kunde därför börja dagen i lugn och ro framför Nyhetsmorgon. Det är ju så skönt att låta håret får självtorka och slippa den vanliga stressen på morgonen. 
 
Magnus slutar vid lunchtid idag och i eftermiddag har vi planerat in en liten utflykt. Spännande!

Hemma igen

Det tråkiga med mörkret är att bildkvaliten blir mindre bra...
 
Nu är jag tillbaka i stan efter några dagar i Göteborg. Precis som när jag besökte staden för en månad sedan blev det en snabb visit på Tinnas efter en av kursdagarnas slut.
 
Svensk Tenn gör ju så mycket fint och den här gången blev det glasunderlägg med motivet Manhattan och en mindre kruka. Jag köpte den mellanstora krukan förra gången och i den har jag satt en amaryllis.
 
Efter att jag hade skrivit inlägget om min längtan till amaryllisar så gick jag och köpte en lök nästkommande dag. Nu har löken fått själkar och till och med börjat blomma. Den förra var så fin att jag vill ha ännu fler och de här gången ska jag försöka få tag i en dubbelblommig. 
  
 

Ge-Bort-Present

 
Ikväll ska jag bort på fredagsmiddag och i den lokala osthandlaren hittade jag lite smått och gott som vi ska ge till värdinnan. Det blev två olika sorters kit, ett fikakit med varmchokladpulver och biscotti och ett ostkit med favoosten Brillat Savarin, ostkex och marmelad. Personligen gillar jag både att få och ge bort delikatesser. Det är bra att ta till när ge-bort-fantasin tryter. 
 
Nu ska jag städa upp lite här hemma innan det är dags att göra sig i ordning. Trevlig kväll på Er.

1:a November

 
Förra fredagen hade jag och Jenny pumpakväll. Det var första gången jag skar ut ett pumpamonster och vi tyckte att det var så trevligt att det nog får bli en årlig tradition. Ikväll regnar det för fullt. Men igår när det var Halloween och barnen kom och knackade på med budskapet "bus eller godis" lyste den så fint.
 
Undrar vad som hade hänt om man hade sagt bus till "halloweenmonsterna"? En kollega berättade att de hade fått makaroner i sin brevlåda, men som väl var hade "monstrena" inte kokt dem utan de var torkade. Jag tyckte allt det var ett väldigt sött litet bus. Värre hade det varit om de hade kastat ägg på fasaden...
 
Imorgon jobbar jag bara halvdag! Riktigt skönt! Det har varit riktigt tungt att gå upp om morgnarna, dels har det blivit mörkare och dels för att M har lov så han har kunnat ligga kvar i sängen. Men imorgon slutar jag redan vid lunch och sen blir det ledigt för min del också. Redan imorgon väntar middag med vänner och sen födelsedagsfirande på lördagen. En kul helg att se fram emot med andra ord.

RSS 2.0