Ett till tårtkalas är numera avklarat

 
Igår hade vi födelsedagskalas för M och då hade vi både min familj och hans familj här på middag och tårtkalas. Precis som när vi ordnar vanliga middagar så brukar han få bestämma huvudrätt och jag som står för kreativiteten gällande efterrätten. Igår hade vi följt Jonas Crambys recept på riktig amerikansk chili gjort på högrev. Riktigt god mat som uppskattades av alla. Vi får nog inom kort investara i hans kokbok Texmex från grunden. Tack till alla ni som var där och tillsammans skapade en härlig stämning!
 
Min efterrätt blev tårtor med smakerna hallonbrownie och citron. Fyllningen i citrontårtan var hemmagjord lemoncurd och den var så god att jag trotsade sötsuget och slickade rent bunken. Jag trodde att det skulle vara lite meckigt att göra egen lemoncurd, men det var bara att värma socker, ägg, citronsaft och skal över ett vattenbad. Vispa, vispa och åter vispa tills det började tjockna och sen tog man bara bort bunken från vattenbadet och klickade i lite smör. Superduperenkelt, å j*kla gott!
 

Halva veckan är nu passerad

Ett vackert körsbärsris pryder nu köksbordet. Ett stort plus i kanten är att ett ris håller mycket bättre än vanliga snittblommor. Även om det är snyggt med snittblommor tycker jag samtidigt att det är "tråkiga" pengar eftersom mina dör efter några dagar. Detta riset köpte jag för 2,5 vecka sedan och det är lika fint fortfarande. 
 
Halva veckan är nu avklarad och jag har även hunnit med att träna tre pass. Trots att det var M:s födelsedag igår så tyckte han att jag skulle iväg till mitt favoritpass på hela veckan. Men efter passet firade vi hans födelsedag genom att gå ut och äta. Mer firande blir det till helgen med våra familjer och om någon vecka ska han ha fest med vännerna.  

Bake a B-Day Cake

Så här ska den se ut när den väl är klar...
 
Hela dagen har jag ägnat åt att baka en födelsedagstårta som M kan ta med sig till jobbet. Han hade önskat sig en jordgubbs-/vitchokladtårta à la Linda Lomelino så det fick det bli. Hennes tårtor har seglat upp till toppen bland mina favoritbakverk.
 
Recepten är så enkla att följa att det knappt gå att misslyckas. Trots att jag går på min diet var jag tvungen att provsmaka den vita chokladfrostingen och den var sååå god. Jag hoppas att även M och hans kollegor kommer att gilla den i morgon.
 
Om tårtan blir en hit kommer jag köra på en repris nästa helg då vi ska fira av honom med både min och hans familj som ärade gäster. Jag skulle vilja testa alla Lindas tårtrecept och denna är den femte i ordningen. Redan nästa månad har jag lovat baka en björnbärstårta till en väns födelsedag.

Välkommen Greta

 

Fyndet som jag gjorde i torsdags var en svart klänning från Greta. Jag har alltid velat ha en klänning från Greta, men tyckt att dem är lite för dyra för min smak. Men när prislappen visade 70 % rea var valet självklart! Klänningen är riktigt snygg på och den kommer att premiärinvigas på M:s 30-årskalas nästa helg. 

 

Idag vankas det både tjejmiddag och årets mellopremiär. I år invigs tävlingen i min gamla födelsestad Karlskrona. När jag var i Blekinge förra helgen kunde man läsa om de rosa förberedelserna i lokaltidningen och de lovade att bjuda på en fantastisk deltävling.  


RSS 2.0