Sista augusti...



Sista dagen på augusti och sista dagen på sommaren. Imorgon är det första september och därmed första höstdagen. För mig gör det inget att det snart kommer att bli höst. Jag gillar att kunna krypa ihop under en filt, tända ljus och dricka en massa gott te. Jag har till och med bunkrat upp inför hösten med nya ljus och igår visade upp mitt nya te. Det enda som saknas är en ny vit ullfilt. Den vi har nu i soffan sjunger verkligen på sista versen.

Ikväll har jag världens träningsvärk i mina lår. Igår hade jag ett individuellt instruktörspass på gymmet och vi la om mitt träningsprogram och för en timme sedan kom jag hem från ett skivstång/konditionspass. Imorgon skall min kropp få vila från all träning. Skönt! 

Om en timme kommer min kära sambo hem från sina kvällslektioner. Förra veckan var det första gången han hade denna samhällsklass och då satt flera av hans elever kvar i en halvtimme efter lektionen var slut. Det kallar jag ambitiöst! Hoppas att de inte sitter över ikväll.

Kramar!


Black and White



Gillar verkligen färgkombinationen svart/vitt och det märks på mina skatter som fick följa med hem från helgen tripp. På Svenskt Tenn hittade jag ett memoblock med Estrid Ericssons elefanter och en ekollonvas. I oktober skall jag ge mig ut i skogen och samla ekollon och förhoppningsvis kommer jag med lite tur kunna odla fram ett litet ekträd.

De senaste gångerna som jag har besökt NK har några tepåsar fått följa med hem och så även denna gång. Den här gången blev det ett svart blåbärs- och ett grönt cheesecakete. Burkarna kommer att bli ett utmärkt komplement till våra svarta/vita Åhlensburkar. 

Vilken hektisk första dagen på den nya veckan. Känns som att tiden bara har sprungit iväg och jag har inte fått gjort det som jag hade planerat. Men det kommer ju alltid en ny dag imorgon. Imorgon är det första dagen för kontorets praktikant. Det är jag som har fått i ansvar att lära upp praktikanten under hennes år på kontoret. Jag tycker att det känns lite konstigt att jag som "lärare" är fem år yngre än eleven. Men det skall nog gå bra eftersom jag var nästan i hennes sits när jag kom direkt från skolan för två år sedan.    

Imorgon skall jag försöka sätta mig ner och svara på alla kommentar som ni underbara läsare har lämnat. Bloggen har både haft besökar- och kommentarsrekord under den gångna helgen! Tycker det är så roligt!!!

Kramar 

Tillbaka i Kristianstad!




Nu är jag hemma i Skåne igen efter några dagar i Stockholm. Jag har haft några underbara dagar i huvudstaden tillsammans med Anette och Sandra. Vi har haft en riktig tjejweekend, fylld med massor av shopping. 

Min trevliga resa började redan innan hade jag begett mig till flygplatsen. Det första jag brukar göra när jag kommer hem om dagarna är att kolla att igenom mailen och bloglovin. Jag såg då att jag hade vunnit första pris i en av Marie Serneholts tävlingar! Brukar ju säga att jag aldrig vinner något, men tydligen gör jag det... Detta är andra bloggtävlingen på ett halvår som jag vinner. Tidigare har jag vunnit en superfin tavla av Ann-Louise, som står på vår hallbyrå.

Nu måste jag ta hand om veckans tvätt och plocka undan i lägenheten tills Magnus kommer hem ikväll. Jag kommer självklart dela med mig av några av de fina skatter som jag hittade i Stockholm i ett senare inlägg. Hittade bland annat en underbar klänning till Ernst & Youngdagen i Åre om två veckor. 

Kram

Ikväll ska packsäcken packas



Inför kvällens avsnitt av Fångarna på Fortet så kommer dessa finska juveler att vara tända.

Ikväll står det bland annat "packa resväskan" på schemat. Imorgon vid den här tiden sitter jag och Sandra i ett flygplan som skall ta oss till Stockholm. Varje gång jag skall packa så är det alltid lika svårt. Vill inte ha en full resväska redan på ditvägen, men samtidigt vill jag ha valmöjligheter när jag väl är på plats... Mitt bästa tips är att lägga alla saker på sängen och sen packa allt eftersom. Sen får jag hoppas att jag inte glömmer att packa ner något.

Tidigare idag besökte jag ett Apoteket Medstop. Där blev jag positivt överraskad över att de sålde det grekiska märket Korres Natural Products. Tycker det är riktigt kul att Apoteket vågar på lite nytänkande och inte enbart säljer sina egna produkter. Blev riktigt sugen på en body scrub som doftade vattenmelon, men den fick stanna kvar på hyllan för den här gången.

Nu skall jag fortsätta och steka mina köttfärsbiffar. Kanske hinner jag med ett kort inlägg innan vi far till flygplatsen imorgon, annars hörs vi igen på söndag!
 
Många kramar!


Idag damp den ner...



Idag när jag kom hem låg nya IKEA-katalogen på hallgolvet. Tycker det rätt häftigt att katalogen firar 60 år i år och att den ges ut på 28 språk. Har bara hunnit med att göra en snabb bläddring och jag har redan hittat ett och annat guldkorn som gärna hade fått flytta hem hit.

Nu är det måndag igen och vi är nu inne i vecka trettiofyra. I morse besökte jag företagshälsovården och fick genomgå en grundlig undersökning. En timme senare kunde sköterskan konstatera att mina värden var helt perfekta. Trodde innan besöket att jag hade dålig hörsel, men tydligen hörde jag bättre än genomsnittet. Men jag hör väl det jag vill höra...

Sitter just nu bänkad i soffan för att se första avsnittet av Fångarna på Fortet. Jag hoppas verkligen att programmet lever upp till mina förväntningar. För jag satt bänkad varje fredag när det gick för 10 år sedan! Det känns som att det verkligen är en TV-kväll ikväll. Ute regnar det för fullt och inne råder det mysstämning då doftljusen tillsammans med Bourgien lyser upp mitt vardagsrum.

Kramar, Cicci  


Lediga lördag


Den bästa och största glassen hittar man i Åhus. I Åhus existerar knappt vanlig GBglass, där vill alla ha den lokala Otto Glassen. De snålar verkligen inte med glassen! Min strut ovan är två kulor med nougat och päron/citron. Det är så mycket glass att jag håller mig mätt en halv dag. 

När vi vaknade i morse var himmeln klarblå och det var inte ett moln i sikte. Härligt Härligt! För att njuta till max av dagen bestämde vi oss att ta en tur till stranden. Det märktes tydligt att sommargästerna hade flytt Åhus för den här sommaren, för det var knappt något folk på stranden. 

Efter några timmar på stranden åkte vi hemåt och väl hemma fick jag ett ryck så jag satte igång att putsa våra fönster. Efter de senaste veckornas regnande hade de blivit ordentligt skitiga och det behövdes verkligen en omgång med fönsterputsen. Nu i efterhand är jag riktigt nöjd med mitt lilla infall. Nu blänker fönsterna som om de vore med i en TV-reklam. ;)

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram


Happy Friday!



På vår vägen till IKEA i eftermiddags tog vi en avstickare till Osby för att besöka mysiga Annorlunda Rum. Det var här jag köpte min första Mimoukudde för 2,5 år sedan. Minns det som det var igår... Magnus hade följt med mig till Osby för jag skulle gå på en arbetsintervju. Under intervjun besökte han butiken och när jag var klar sa han att en kudde väntade på mig. När jag själv gick in i butiken förstod jag exakt vad han menade. I en soffa fanns en cerisefärgad kudde som väntade på att bli köpt av mig. Kudden kom senare att bli ett perfekt inslag i vår soffa. Nu har det blivit flera stycken Mimoukuddar och orginalkudden hänger fortfarande kvar.  

Känns så skönt att det är fredag igen och en ledig helg som bara väntar på en. För en gång skull har vi inget inplanerat, utan vi skall bara njuta av tiden tillsammans. Den kommande månaden med start nästa vecka skall jag vara bort en hel del från hemmet. Under en månads tid skall jag hinna bocka av weekends i Stockholm, Kalmar, Åre och en vecka i Korfu på egen hand, varav de två sistnämnda är jobbrelaterat. Alla resorna ser jag fram emot med glädje, men det är lite tråkigt att Magnus inte får vara med och dela den med mig.  

Gick från jobbet vid lunch och även Magnus hade kortdag idag. När jag kom in genom dörren frågade han och vi skulle åka på utflykt. Jag som älskar utflykter, svarade ja direkt! Därför har vi spenderat eftermiddagen på Annorlunda Rum i Osby och på IKEA i Älmhult. Har inte besökt ett IKEA-varuhus på över ett halvår och när jag gick runt i varuhuset såg jag många nyheter. Hann även med en snabb bläddring i den nya katalogen.

Inne på varuhuset åt jag nog min billigaste måltid på mycket länge, 16 kr för åtta köttbullar. Det är verkligen ofattbart billigt! Även om vi inte hade kollat ut något speciellt som vi skulle köpa, kommer man ändå hem med en massa småplock. Bästa inköpet för min del blev en vit orkidé som jag skall sätta i mitt kontorsfönster. 

Nu väntar fredagsmys i soffan.
Kramar!


Favoriternas dag



Även om vi inte planerar att byta lägenhet tycker jag att det är inspirerande att kolla mäklarsidor på nätet. En favoritsida är Alvhemmäkleri och mäklarfirman säljer verkligen många drömlägenheter i Göteborg. De flesta lägenheterna som är till salu är äldre lägenheter som är nyrenoverade. Jag faller verkligen som en fura när jag ser kontrasten mellan gammalt och nytt. Så snyggt!

Är riktigt mör i kroppen efter genomköraren på gymmet. Idag har jag hittat en ny favoritmaskin, stepmaskinen! Körde först 15 minuter uppvärmning på den och sedan 45 min på de övriga maskinerna. För att sen återvända till stepmaskinen och avslutar då med 15 minuters fettförbränning. Jag är en riktig vanemänniska. Jag använder samma konditionsmaskin både till uppvärmningen/avslutningen, tills jag en dag tröttnar och först då byter jag.

Jag har inte bara hittat en ny favoritmaskin utan också en låt. Sedan jag kom hem i eftermiddags har Darins Microphone gått på repeat. Hans nya album släpptes idag på gratisversionen av Spotify och nu är jag inne på tredje varvet... För ett tag sedan hade jag Lady Antebellums Need You Now som favorit. Men där var det inte jag själv som spelade sönder låten, utan Rix FM! Lyssnar alltid på dem på jobbet och så fort en låt blir någorlunda populär kör de låten i gång i timmen, minst. 

Har ni också haft konstigt väder idag? När jag kollade in dagens väder på Klart.se och SMHI imorse för att se om jag skulle ta bilen eller cykeln, visade de två helt olika väderprognoser. Klart.se visade solsken och SMHI visade regn hela dagen och bägge hade rätt! Det har kommit dunderskurar för att nästa minut bli solsken och så har det fortsatt hela dagen fram och tillbaka. För tillfället är det ösregn och jag tycker synd om Magnus som är ute och spelar fotboll.

Nu skall sluta flumma bort mig i text och istället önska er en trevlig afton!
Cicci 
 


2010-08-16



Underbara bilder på Scarlett Johansson, Miley Cyrus och Beyonce som tagna av fotografen Annie Leibovitz. Hennes utställning på Fotografiska kommer jag att besöka på nästa veckas tripp till Stockholm. 

Hur kunde helgen gå så fort och nu är det alla redan måndagskväll! En jobbdag avklarad och nu är det bara fyra kvar innan det blir helg igen. Sedan jag började igen efter semestern har jag bestämt att jag skall bli bättre att ta tillvara på de lediga timmarna som man har efter jobbet.

Dagen är ju inte över bara för att arbetsdagen är över! Annars är det nog lätt att man hamnar framför datorn eller TVn efter dagens slut och stannar där tills läggdags. Imorgon har jag fikadate med Danijela och träning på kvällen att se fram emot. 

Känner mig lite som en clown idag som har många i bollar i luften. Samtidigt som jag skriver här, steker jag pannkakor och mellanvarven letar jag inspiration inför nästa veckas Stockholmsresa. Nu var det ett år sedan jag var i huvudstaden och behöver bättra på min att-göra/se-lista. När jag åker nånstans vill ha någorlunda koll hur dagarna skall spenderas för att inte spilla bort tiden.

Självklart är mycket tid avsatt till shopping, men även ett besök på Fotografiska för att se Annie Leibovitzutställningen. En utställning helt i min smak med bilder på världens kändiselit och bilder från hennes privata samling.

Nu väntar nygräddade pannkakor med hjortronsylt och grädde! Mums
Kramar


Nu väntar två dagars ledighet!



Vardagsinspiration från Sköna Hem


Jag fick en utmärkelse av Miss Piffy i veckan och nu när jag har fått fundera skall jag nu avslöja sju stycken saker som ni inte visste om mig. 

Ett: En sommar var jag barnflicka åt treåriga trillingar. Barnen är advokaten Peter Althins brorsbarnbarn och bor till vardags i USA. Så en av mina främsta uppgifter var att lära dem svenska.

Två: Jag har väldigt stor respekt för vatten. När jag var yngre och åkte med skolklassen till badhuset ville jag i början inte lämna stegen för jag trodde att jag skulle drunkna. Resultatet blev att jag lärde mig simma väldigt sent.

Tre: Är den enda i Sverige som heter Sudarmi. Sudarmi är efter min indonesiska mormor. Mamma kommer ifrån Indonesien och alla mina släktingar på hennes sida bor i Jakarta, Indonesiens huvudstad.

Fyra: Jag är väldigt mörkrädd! Om jag behöver gå på toa på kvällen tänder jag upp hela lägenheten. Är också väldigt noga att inte titta i speglar i mörkret. När jag gick på lågstadiet lekte man Svarta Madame och det sitter kvar i bakhuvudet att någon skall visa sig i spegeln.

Fem: Under mina år i skolan har jag alltid varit kortast. Är endast 158 cm lång.

Sex: Är en virvelvind och strö ofta saker omkring mig. Man kan säga att man ser var jag har varit nånstans...

Sju: Har alltid varit väldigt klumpig. En gång tappade jag min egen födelsedagstårta när jag skulle ta ut den ur kylen.    


Jag väljer att inte nominera någon utan tycker att alla flitiga bloggare är värda en nominering!
 
Nu är det fredag och första arbetsveckan är nu avklarad och det känns så skönt att ha några lediga dagar framför sig. Ikväll är vi bjudna på middag hos Kristoffer och jag undrar vad som står på menyn? Det är alltid skönt att gå bort och äta, slippa laga mat och bara njuta av fredagskvällen.

Så nu skall jag fortsätta njuta av ledigheten innan jag gör mig i ordning inför kvällens middag.

Kramar och ha en härlig fredagskväll!


En trevlig eftermiddag med en kär vän



I eftermiddags träffade jag min gamla roomie från högskoletiden i Kalmar. Hon fyller år om några dagar och därför passade jag på att ge henne en tidig födelsedagspresent. Eftersom hon och hennes sambo nyligen har flyttat ihop gav jag bort två Hetkiämuggar från Marimekko.

Idag efter jobbet träffade jag min gamla rumskompis från Kalmartiden. Vi bodde ihop i tre år och när jag tittar tillbaka på bilder från den tiden, minns jag en tid då vi hade underbart roligt ihop! Två unga nittonåriga tjejer som skulle ta klivet in i vuxenvärlden i en helt ny stad. Det kunde bara sluta med en massa skratt och nya busiga upptåg.

Sedan vi båda flyttade isär för två och ett halvt år sedan så har vi inte setts så ofta pga av hon har rest runt Asien och i Norge. Nu var det ett år sedan vi senast sågs, men det kändes som att vi sågs igår. Anser att det är ett gott tecken att man är "riktiga" vänner. Riktiga vänner skall man vara extra rädd om för dem växer inte på träd. Var därför rädd om dina vänner och behandla dem som du vill bli behandlad själv.

Kramar


Goda vanor


Snapshot från soffbordet. Allting inom perfekt räckhåll; Kristina Starks tändsticksask för att tända kivisarna, chiclit och nya numret av Elle.



Inledningen av första veckan på kontoret har varit lugn och behaglig. Tredje dagen i rad som jag är hemma vid tre på eftermiddagen. Riktigt angenämt att komma hem och ha halva eftermiddagen och hela kvällen framför sig. Körde direkt efter jobbet till Maxi för veckans veckoshopping á la food. Så nu är kylskåpet fyllt till bredden igen och det är skönt att ha fått det överstökat. 

Skall strax bege mig till kvällens steppass. När jag bodde i Kalmar gick jag på step två gånger i veckan. Sedan jag flyttade till Kristianstad har det dock blivit mindre av den varan. Nu när Friskis har sommarschema och passen är begränsade få man gå på det som finns. Vill ju bli fit i kroppen innan jag åker till Korfu i september och ligger därför i hårdträning (läs. 3-4 ggr i veckan).    

Många kramar


Nu ska det tränas!



På väg till kvällens träningspass. Sportigt klädd i rosa träningslinne från Nike och träningsshorts från H&M. Det var nog tur att jag tog korta shorts idag för det var riktigt varmt inne i träningslokalen.  

Först och främst vill jag tacka Miss Piffy för Blog Awardutmärkelsen, tack tack. Det är alltid kul när ni läsare visar uppskattning för mina inlägg. Det är tack vare er som får mig att fortsätta blogga. Med den här utmärkelsen ska man nämna sju intressanta punkter om sig själv. Men jag känner att jag får klura lite på dem.  

Känner mig härligt mör i kroppen efter kvällens träningspass på Friskis. Det var första gången jag tränade i korta shorts. Brukar annars ha dem när jag går powerwalks. Dumt nog smörjde jag in benen med Cream de Corps innan träningen. Sedan när vi skulle göra armhävningar var mina knän så hala att jag knappt fick något fäste i golvet. Men jag får skylla mig själv som inte ville träna med "torra" ben. För annars brukar jag ha träningsbyxor som går över knäna och då bara smörja in vaderna.

Nu skall jag fortsätta titta vidare på Supersize vs superskinny.

Många kramar

Back To Work



Bild: Sköna Hem

Idag började jag jobba igen efter en månads semesterledighet. Nu gäller det bara att komma tillbaka till sin vanliga vardag eller rättare sagt till sitt eget ekorrhjul. Men det tar nog inte lång tid, nu när man har börjat arbeta igen och när man väl har kommit igång med sina vanliga träningsrutiner.

Jag tyckte faktiskt det var kul att komma tillbaka till jobbet igen att åter igen träffa sina kollegor och äntligen få använda sin matematiska hjärnhalva igen. Även om jag började dagen lite småtrevande dröjde det inte länge innan jag arbetade på som vanligt.

Vaknade en timme innan väckarklockan ringde i morse och istället för att somna om började jag grubbla vad jag har för lösenord till jobbdatorn. Var nämligen mindre sugen att ringa till datorsupporten om glömt lösenord. Men efter lite funderingar kom jag tills slut på vad jag hade för lösenord. Skönt!        

Stora Kramar!   

Roadtripen till Österlen



Välkommen till Kiviks Musteri


Sandra, framför Urban Living som enligt Sköna Hem rankas som en av Sveriges 30 bästa inredningsbutiker.
 

Dagens lunch på supermysiga cafet Olof Victors, nybakad foccaica med ägg, chiliaioli och ett berg med kräftstjärtar.


Dagens resesällskap


Utanför Olof Viktors


En mysig gata i Ystad

Vid tiotiden i förmiddags tog vi ut vår nya bil på sin allra första lilla roadtrip. Både jag och Magnus och våra medpassagerare Sandra och Jocke såg fram emot en härlig dag nere på Österlen fylld med en mängd stopp á la Cicci som jag hade tittat ut igår. Med min väldetaljerade och planerade lista blev första stopp Kivik. Första stoppet där blev Stärkan Outlet, där man kan fynda märken som Rice, Himla, Kardelen och Pelle Vävare, och sen körde vi vidare bland äppelodlingarna till Kiviks Musteri.

När besöket på Musteriet var avklarat styrde vi bilen mot Simrishamn och Urban Living. Urban Living var verkligen en inredningsbutik i min smak! Här fanns märken som Tolix, Korbo, Muuto, Hay och många fler... På Urban Living hittade vi bland annat vår nya nyckelförvarare, bild kommer vid ett senare tillfälle. 

Nu började våra magar bli sugna på mat och jag hade redan tittat ut Olof Viktors som ligger på vägen mellan Simrishamn och Ystad. Där stod vi i en halvtimme i kö för att ens komma fram till kassan för att beställa. Men maten var verkligen värd att vänta på! Jag, Sandra och Jocke beställde deras Kräftstjärtsmacka och Magnus tog en macka med breasola och spickeskinka och alla blev verkligen nöjda och belåtna. Efter lunchen inspekterade jag och Sandra den tillhörande butiken. Där kan man bland annat köpa deras egna marmelader, knäcke, bröd och müsli.   

Sista stoppet på vår resa var Ystad och dess stadskärna. Har aldrig varit i Ystad tidigare, men det var en positiv upplevelse. En mysig liten stad med en mängd charmiga små hus och butiker. Efter någon timme här körde fyra trötta, men väldigt belåtna över vår dagstripp till Österlen. Jag kan inget annat än hålla med Linne om hans ord om Österlen.

"Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige."  

Många kramar och på återseende!


På andra sidan sundet



På populära Nyhamn var alla resturanger fulla med matsugna lunchgäster



Danmarks huvudgata Ströget och jag bland Nyhavns färgglada hus

Igår morse tog vi tåget till Köpenhamn för en heldagsutflykt. Först strosade vi på Strøget och dess obligatoriska stopp längs med vägen upp till Kongens Nytorv. Lagom till lunch knallade vi bort till Nyhamn och försökte hitta en restaurang som hade något bord som var ledigt. Det var inte det lättaste, men tills slut fick jag min spätta och hemmagjorda remouladsås.

Efter lite mat i magen beslut vi oss att upptäcka gatorna runt omkring Strøget för att slippa alla turister. Även om vi var där på en tisdag var det fler än vi som ville upptäcka Danmarks huvudstad. När vi väl klampade in hos Magnus föräldrar igårkväll var vi ordentligt möra i benen efter utflykten på andra sidan sundet. 

Imorgon väntar det en ny dagsutflykt. Då kör vi ner till Österlen, mot Simrishamn och Ystad. Nu under sommaren har många bloggare varit på utflykter dit och jag har därför fått värdefulla tips om stopp som jag vill göra imorgon.

Många kramar och på återseende


Dessa vackra Mimoukuddar...



Bilder: Mimou

Nu när hösten börjar närma sig med stormsteg är jag sugen på att förverkliga några mindre inredningsprojekt. Jag berättade igår att vi är på jakt efter någon förvaring till nycklarna. Men jag vill även byta ut prydnadskuddarna till sovrummet till något mer höstigt och "hotelligt". 

Tycker dessa bilder från Mimou är så underbara och skulle gärna vilja att vår säng såg så inbjudande ut som på bild två till fyra. Har sedan tidigare Mimoukuddar till soffan och älskar dem massor. Så nästa gång jag är i Ronneby skall jag spana Mimous sortiment till sovrummet på Mintha (f.d. Mairo). Tyvärr finns det ingen Mimouåterförsäljare i stan, desto bättre finns allt och lite till på Mintha.

Kramar

Var är mina nycklar?



Här är dem! På en nyckelhängare från Graham and Green

Just nu är vi på jakt efter en nyckelhållare eller ett nyckelskåp. För närvarande förvarar vi vår nycklar i en Mateusskål på hallbyrån. Men ibland glömmer jag att lägga dem där och får istället leta i panik var man har lagt  nycklarna. Därför kan ett nyckelskåp eller en hängare vara lösningen på mitt problem. Nu gäller det bara hitta oss som faller en i smaken. Denna från Graham and Green tyckte jag var lite festlig. Men tyvärr skickar företaget inte till Sverige.

Kram!

RSS 2.0