Stress Stress



Om 1 ½ dag kanske jag går på denna bro i Dublin

Idag har det varit en hektisk dag här på Kapellgatan! Var tvungen att jobba över idag för att hinna klart med så mycket som möjligt innan veckoslutet. Väl på jobbet ringer Magnus och säger att mina föräldrar och syster kommer inom oss på deras hemresa från Malmö. Så det vara bara att sätta fart mot FOREX på vägen hem från jobbet för att växla pengar inför resan. Hann vara hemma i 5 minuter innan det plingade på dörren... 

Nu ikväll har vi tvätttid och därmed spring till grannhusets källare. Samtidigt skall jag packa väskan. För vi åker till Lund direkt efter jobbet imorgon. Alltid när jag skall åka nånstans så vill jag ta med mig mer än nödvändigt. Vill känna mig förberedd inför alla tänkbara scenarion. Samtidigt vill jag ha plats i resväskan inför kommande shoppingköp.
Ett riktigt I-landsproblem med andra ord.

Nu skall jag fortsätta med kvällens måsten!

KRAMAR

Vad klickade jag hem i helgen...




En alldeles underbart fin Bourgie från Kartell.

Har länge velat ha denna lampa! Men det har alltid kommit något annat i vägen som har känts mer nödvändig än en bordslampa till vår TV-bänk.  Nu kändes som att tiden väl var kommen och jag är så nöjd över lampköpet! Detta är andra gången som jag handlar från Länna Möbler och är verkligen tacksam över den supersnabba leveransen som även kostnadsfri.

Både idag och igår har jag surfat runt på Internet för att kolla in Dublins shoppingutbud. Magnus bror sa att det var väldigt billigt att handla tjejkläder och jag hoppas verkligen att han har rätt! Fick tips av två av mina kollegor om att butikerna River Island och Penney ska ha ett bra utbud. Penneys är tydligen en motsvarighet till Englands Primark. Men det blir nog lättare att spana in utbudet väl på plats. För vi ska bo alldeles intill den största shoppinggatan. Jippie! :)

Många kramar!

Picture of You, Picture of Me...



Lovade att visa bilder på min nya frisyr och här kommer dem. För mig är det en stor skillnad att kapa håret en och halv decimeter. Märker främst skillanden när jag tvättar håret och när jag skall föna det. Det är så mycket lättare nu. Resultatet blev spikrak klippning med chokladbruna slingor. Har oftast håret i en ponytail på vardagar, mest för att det är skönt att få bort håret och slippa ha det fastklistat på läpparna pga av läppglanset.

Idag har vädret inte visat sin bästa sida, bara grått, grått och åter grått. Har finkammat alla barnsajter nu i eftermiddag efter nån fin present till det kommande dop vi skall gå på om två veckor. Hittade en riktigt söt present som vi hoppas att lille Rasmus kommer att tycka mycket om. Var inte sugen på att köpa en traditionell doppresent utan ville ha något mer användbart än en silversparbössa.

Ha en fortsatt fin sista dag på veckan.
KRAM

Tö, Klick, Melodifestival och Sonia Rykiel


Bild:H&M

Usch, vilket töväder det är här i södra Sverige. Följde med Magnus som sällskap till stan och innan vi hann komma in till centrum var mina mockaskor alldeles blöta både på in- och utsidan. Det var verkligen ett dumt skoval nu i efterhand. Men vi skulle ju endast gå 400 meter dit och 400 meter tillbaka. Annars har dagen bara försvunnit. Vi har ägnat åt av storstädning i köket. Nu är våra skafferier nyorganiserade och de ytor som man i vanliga fall glömmer, är nu av torkade. Belöningen för vår flitighet i köket klickade vi hem eftermiddags. I morse hade jag fått ett nyhetsmail från Länna Möbler. De har just nu 10% på hela sortimentet. Har länge velat ha denna sak och nu när den nersatt kunde jag inte hejda mig. Vad jag har klickat hem får ni se om några dagar... En ledtåd är att den kommer att stå i vardagsrummet.

Längtar verkligen till kvällens deltävling som börjar om drygt två timmar. Lyssnade igenom bidragen igår och min röst går till Darins låt You're All Off My Life. Hoppas att Darin och sen Alcazar går vidare till Globen. Kom på att jag missar nästa veckas deltävling pga vår resa. Men Dublin slår högre än en deltävling och får helt enkelt se sändningen i efterhand. 

Har även kollade in Sonia Rykiel pour H&M på hemsidan. Kan konstatera att kollektionen inte var något för mig, alldeles för färgglatt för min smak. Kunde tänka mig att köpa en randig sjal, men sjalen var typ det enda som var slutsålt.

KRAM

2010-01-18



Nu när det börjar vankas bokrea snart så börjar längtan efter nya böcker komma. Är väldigt sugen på nya fina coffetablebooks och kokböcker. Magnus tillhör den skaran som går på bokreanatten när vanligt folk ligger och sover. En bok som jag är riktigt sugen på att köpa är den rosa rutiga Hälsokokboken. Gav bort den i inflyttningspresent för nån helg sedan och blev väldigt inspirerad av den själv.

Idag har jag besökt min frisör Emelie och fått mitt hår i klippt och slingat. Det blev den förändring som jag hade hoppats på. Resultatet blev lite mer är 15 cm kortare, spikrakt klippt och sedan la Emelie slingor i två olika chokladbruna nyanser. Blev väldigt nöjd med resultatet! Lovar att visa en bild till helgen, då jag kan fota i dagsljus så man kan se nyansskillnaderna.

Nu skall jag kavla ut kvällens pizzadeg!

Många kramar


Semlor, semlor och åter semlor



Har ni ätit några semlor idag på semmeldagen? Jag och mina arbetskamrater fick varsin till eftermiddagsfikat. Alltid när det är någon speciell dag så firas det på kontoret. I fredags blev vi bjudna på goda vaniljhjärtan för att fira alla Hjärtans Dag. En kollega till mig hade Mary Kaykonsultation efter jobbet och då bjöds det på kladdkaka med grädde. När jag kom hem för en timme sedan, upptäckte jag att Magnus hade köpt varsin semla till oss. Därför kommer det bli en riktig gottegrisdag för mig idag. Klagar dock inte för ibland måste man njuta av det goda.

Igårkväll efter Charlottes Kallas lopp såg Magnus och jag en väldigt gripande film. Fick låna Obsessed av Jenny igår, där Beyonce spelar en huvudrollerna. Filmen handlar om en lycklig familj bestående av Beyonces rollfigur , hennes man och deras son. En dag börjar det en ny kvinnlig vikarie på mannens jobb och hon bli äckligt besatt av honom. Mannen gör hela tiden motstånd, men denna kvinna blir bara värre och värre...
När jag tänker tillbaka på filmen påminns jag hur viktigt det är med en bra kommunikation och tron till varandra både i ett förhållande och livet i allmänhet.

Många kramar


Alla ♥:s Dag





Hoppas ni där ute i bloggvärlden har haft en mysig Alla hjärtans Dag med era nära kära.


Själv har jag inte firat dagen med något speciellt, utan tycker man ska visa varandra uppskattning alla årets dagar. Men jag blev faktiskt väckt i morse och då hade Magnus gjort brunch till oss. Älskar verkligen söndagsfrukostar. Idag bjöds det på american pancakes, färska hallon och blåbär, lättvispad grädde och varma dinkelbullar med olika sorters marmelader. Älskar verkligen marmelad och i kylskåpet finns det allt från björbärsmarmelad till flädermarmelad för att täcka mitt behov.

Annars har vi spenderat dagen i lugnets takt. Igår började jag läsa Jessica Anderssons självbiografi "När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var". Kan inte riktigt släppa den och vill bara läsa ut den. Blir riktigt flängslad av hennes mörka och hemska förfluttna. Har även hunnit med min nästan obligatoriska söndagseftermiddags "nappy" framför TV. Söndagar är verkligen vilodagar och förberedelse inför en hård arbetsvecka med många bokslut och årsredvisningar.

Många kramar♥


En skön slappelördag



It's complicated var en riktig mysig film. Hela publiken satt och småfnissade för sig själva under filmens gång! Dock var det länge sedan jag såg en biofilm som var så märkesfixarad som denna var. Vi diskuterade det efter filmen, jag och Anna hade kollat in allt från Bottega Venetaväskor till Cliniqueläppglans, medan Magnus och Kristoffer hade spanat in de manliga karaktärnas bilar. Efter bio avslutade vi kvällen med några Apple Martinis på Taste.

I morse var jag fortfarande trött när jag vaknade. Men eftersom vi inte hade nån tid att passa kunde vi ligga nån timme kvar i sängen. Riktigt skönt att ligga och dra sig på helgmorgnarna. Idag har Magnus och jag gått en stund på stan. En påse från Boomerang fick följa med mig hem och Magnus hade ingen större shoppinglycka. På sistone har jag hittat väldigt mycket fina kläder på Boomerang. Tidigare har jag alltid gått förbi butiken, men älskar nu deras baslinnen och andra fina kläder som passar på jobbet. 

Kramar 

Många kramar


Idag är jag irriterad!

Började med att jag stressade iväg till träningen med andan i halsen. Väl i omklädningsrummet fanns det endast en sko i träningsväskan. Riktigt surt för jag ville verkligen gå och träna. Fick snällt vända hem för den andra skon låg hemma i hallen. Väl hemma upptäckte jag att någon hade stulit mitt cykellyse från min cykel. Det som irriterar mig mest är att jag inte har hunnit använda det. För jag köpte lyset i onsdags! Känns verkligen som att jag nu har kastat 200 kronor i sjön! Visst, 200 kr är inte mycket. Men jag vill få användning för pengarna samt att jag behöver mitt lyse! Riktigt dåligt att folk inte kan veta skillnaden mellan MITT och DITT!

Nu får jag inte gräva ner mig i min irritation allt för länge. Ikväll ska vi gå och se It's Complicated på bio. Hoppas verkligen att det är en riktig feelgoodfilm, så jag blir på mitt vanliga positiva humör igen. Hade egentligen planerat att se Farsan, men det fanns inga bra platser till nioföreställningen.

Hoppas att ni får en fin kväll!
Kramar♥

2010-02-10



Funderar fortfarande på vad jag skall göra med håret... Kicks medlemstidning låg på bordet när jag kom hem. Bläddrade i den lite snabbt och fastnade för den här artikeln "Spara ut håret i vår". Vem skulle inte vilja ha långt hår som Malin, Julia, Molly och Vanessa? Hmm, får nog fundera lite till... Men kontakta min frisör måste jag göra snarast.

Ska nog läsa Kickstidningen lite djupare ikväll. Det är ju alltid kul att få lite nya tips på skönhetsprodukter. Har ju mina favoritmärken, men det är alltid kul att prova något nytt. Är verkligen supernöjd med mina nya Id Bare Mineralsprodukter. En annan produkt jag skulle vilja testa är Kiehl's Crème de Corps. Älskar deras handkräm för vintertorra händer. Måste nog spana in creamen lite närmare på flygplatsen om två veckor.

Kramar

Lev Livet



Denna söta tavla vann jag av Ann-Louise när hennes blogg firade 1 år! Brukar aldrig vinna något och därför kändes det lite speciellt att vinna av Ann-Louise som jag följer så gott som varje dag.  

Har haft en riktig stressig dag på jobbet. Nackdelen med mitt yrke är att arbetsåret är väldigt snedfördelat. Väldigt mycket övertid på våren och väldigt lite att göra på hösten. Därför känner jag att bloggen kommer bli lidande framöver. Jag lovar dock att försöka titta in så ofta jag kan. Vem vet, kanske kommer ni inte märka någon större skillnad. 

Har kommit in i en liten dal gällande min träning. Känner mig så oinspirerad av att gå ut igen, när man väl har kommit hem. Ikväll skärpte jag mig och gick en 45 minuters powerwalk. Riktigt skönt var det att komma ut i friska luften. Nu gäller det bara att ta mig till Friskis och Svettis för lite riktig träning.

MÅNGA KRAMAR   

Några hektiska dagar är över



Gårdagens sötsaker som vi bjöd våra familjer på; förra helgens chokladbiskvier och blåbärsbullar samt marmorerade brownies med hallon och blåbär. Magnus vill helst inte vara synas på bloggen utan bjuder istället på en bild med mig och Johanna. När jag tittar tillbaka på gårdagens bilder slås jag av mitt långa hår. Har börjat fundera på om jag ska klippa av det eller behålla längden. Vad tycker ni? 

Nu är jag tillbaka på bloggen efter några händelserika dagar som har varit fyllda med mycket jobb och festligheter. I fredags var det Magnus födelsedag och då firade vi denna dag med paket och hämtmat från Rose Garden. Igår firade vi hans 27årsdag med födelsedagsmiddag tillsammans med våra familjer. Han fick väldigt fina presenter på sin dag. I dem låg det bland annat gråa helspetsassietter från Mateus, salladbestick från Hardanger och snapsglas från Orreforsserien Intermezzo och flygbiljetter till oss båda till Dublin. En kvart efter att vi våra middagsgäster hade gått kom nästa gäst, min vän Johanna från Göteborg, som skulle bo över natten som gick.

Sen var det bara för mig att förbereda till gårdagens andra festlighet, Anne och Roberts inflyttningsfest. En väldigt trevlig tillställning och till min stora förtjustning fick jag även se första delfinalen av Melodifestivalen. Dock kan jag erkänna att jag var väldigt utmattad efter både fredagens förberedelser och födelsedagsmiddagen och tycker det var riktigt skönt att det inte blev någon utgång igår.

Många kramar

Wednesday



Bild: Google

Nu har jag mer än hälften av arbetsveckan avklarad och helgen närmar sig med riktiga stormsteg. Imorgon har jag en afterworkfika med Sandra att se fram emot! Nu var det nån vecka sedan vi sågs. Skall bli spännade att höra hur det går med hennes lägenhetsletande. Förra gången vi hördes av så skulle hon få svar på två lägenheter som båda låg några hundra meter från vårt. Hoppas verkligen att hon fick napp på nån av dem!

Håller ni inte med mig att ranunkler är en helt underbar vacker blomma? Ska se om min lokala blomsterhandel har några fina imorgon. De senaste veckorna har vi haft tulpaner härhemma. Nu skulle det vara kul att köpa något annat den här gången. Känner att jag behöver lite omväxling, men de kanske slutar att jag köper en tulpanbukett i alla fall... 

Ikväll kommer jag att läsa nya numret av Allt i Hemmet och se på Roomservice. Har aldrig köpt Allt i Hemmet tidigare. Köpte den mest på grund av artikeln med Jannice som driver bloggen Add Simplicity. Om man vill läsa och lära sig mer om feng shui och inredning är Add Simplicity en blogg att besöka.

Kramar  

Testing Testing



Idag fick jag äntligen hem mitt paket från Lookfantastic. Leveranstiden brukar inte vara så här försenad, men jag är glad att äntligen ha fått hem mina saker! I starterkitet från id Bare Minerals fick jag en primer, två olika foundations, solpuder, en veil, tre olika borstar (flawless-, kabuki- och consealerborste), en manual och en instruktionsdvd. Har nu både sett en liten snutt av DVDn samt provat sminket för första gången. Känner att jag är lite ovan med att swirla, tapa och buffra med borstarna. Är så van att använda fingrarna när jag tar på min vanliga foundation, snabbt och lätt. Måste nog ge det några gånger innan jag kan ge Id Bare Minerals ett rättvist omdöme.

Med i paket fanns även ett schampo och balsam från Bumble and bumble. Har aldrig tidigare använt något från Bumble and bumble. Men det luktar väldigt gott och det är alltid ett stort plus!

Nu ska jag städa upp i köket efter kvällens måltid.

Många kramar

RSS 2.0