Fredagsmys

Nu är skålen som jag köpte i Kosta fylld till toppen med gott helggodis och den andra är fylld med Leilas negerbollar. Jag vet att det heter chokladbollar. Men jag har alltid sagt det först nämnda och det är svårt att ändra en vana.

Nu är det fredag och det innebär att Magnus äntligen har semester! Nu har vi en vecka tillsammans innan jag börjar jobba och han börjar på sitt nya jobb. Denna nästsista dag i juli har varit grå och blåsig i Kristianstad. Har tillbringat hela förmiddagen med att ligga på soffan och ha ett halvt öga på EM-kvalet och ett halvt öga i boken, Syskonkärlek

När klockan blev efter två vaknade jag till ur mitt annars så lugna tempo och gick in till stan för att köpa ingredienser till eftermiddagens "negerbollar", biscotti och helgblommor. Ett fång med rosa gladiolus fick följa med hem för första gången för den här säsongen. Nu står de ståtligt på sideboardet i en genomskinlig vas bredvid Tvn.

Hittade ett recept på lingon och vitchokladbiscotti i bakboken Två systrars söta som såg så goda ut på bilden. Nu luktar det härligt nybakat i hela lägenheten och de var även goda i verkligheten! Tycker det är så gott att ha biscotti som tillbehör till te och det lär blir några koppar med te om vädret fortsätter som det gör nu.

Nu ska vi klura ut vad vi skall köpa för hämtmat. För man kan ju inte bara leva på sötsaker...

Trevlig fredagskväll!
Kram


På andra sidan Skåne





Idag har jag och Sandra spenderat dagen i Helsingborg. Oftast när jag åker och shoppar i en större stad än Kristianstad åker vi oftast till Lund eller Malmö och glömmer bort Helsingborg. Men varje gång jag är i Helsingborg kommer på mig själv, varför jag inte är där oftare? Tycker det är så mysigt med närheten till havet. Både när jag bodde i Ronneby och i Kalmar hade jag mindre än en halv mil till havet.

När vi hade betat av hälften av shoppinggatan stannade vi och åt lunch på K-gränd. Både Sandra och jag blev väldigt positivt överraskade av restaurangen; supertrevlig personal, urgod lunchmat och fräsch interiör. Tyvärr finns inga sådana lunch- och fikaställen i Kristianstad, vilket är väldigt synd. För vem vill inte njuta av en god lunch när huvudet är inställt på shopping?

Ikväll hänger jag förmodligen med Magnus och Fredrik på bio. De hade tänkt se Knight and Day med Tom Cruise och personliga favoriten Cameron Diaz. Är lite sugen att se filmen på grund av henne, även om det egentligen inte är min typ av film.

Ha en härlig kväll!
Kram♥


Träninginspiration med Charlotte



Det finns inget bättre än att sitta på balkongen en halvmolnig sommardag med några glossiga tidningar. Då är det inte för varmt eller för kallt. Tack vare ett köp av tidningen ToppHälsa igår med Charlotte Perelli på omslaget, gav jag mig ut på en timmes powerwalk innan frukosten idag. Har haft ett litet träningsuppehåll på 1 ½ vecka, men efter att ha läst artikeln med Charlotte fick jag tillbaka träningsinspirationen igen!

Charlotte kommer förresten ut med en träningsbok, Kan jag kan du, om nån vecka. Kanske är det en bok man får införskaffa för att kunna bibehålla sin träningsinspriration hela året? 

Kram 

Mango och jordgubbssalsa




Igår hade vi en härlig grillkväll med vänner i trädgården. Tänkte dela med mig en salsa som ofta återkommer på våra grillningar. Gick en dagsmatlagningskurs med kollegorna förra året och där fick vi lära oss att laga denna urgoda men ack så enkla salsa.

Mango och jordgubbssalsa

4 port

2 mangofrukter eller 1 paket fryst mango
2 salladslökar
½ liter jordgubbar
¼ habanerochili eller 1 tsk sambal oelek
Juice från ½ lime
½ - 1 dl mango chutney
2 krm salt

Rör samman tärnad mango och jordgubbar, hackad salladlök med chili, juicen, mango chutney och salt.

Ha en fortsatt strålande dag!
Cicci



Lediga dagar...



Härligt att bara sitta och njuta på balkongen. Första "höstplagget" för säsongen är numera invigd. När jag köpte tunikan av Sandra på Vero Moda förklarade hon att den tillhör höstkollektionen och att jag var den första som köpte den. haha

God morgon kära läsare!

Fast jag har semester så vaknar jag kl 7 och är pigg som en liten mört. Vid den här tiden har jag hunnit plöja morgontidningen, Nyhetsmorgon och olästa blogginlägg. Därmed kan jag konstatera att jag för dagen är uppdaterad på både nyhets- och bloggfronten.

Igår åkte vi och några vänner ner till Österlen och gick på Kiviks marknad. Det var första gången som jag besökte marknaden. I Ronneby har vi Tosia bonnadan och det är ungefär samma sak. Tjusningen med att gå på marknad är att kolla på folket och knallarna i stånden. Det är inte många gånger man ser fler lustiga människor på ett och samma ställe... 

Ikväll kommer Anne, Robert och Kristoffer hit för att grilla. Innan dess skall jag hinna gå några ärenden på stan, baka vitlök och basilikabröd och njuta med lite böcker i solen. Kom på att jag har flera cofféetablebooks i bokhyllan som jag knappt har bläddrat i.    

/Cicci

Love is in the air ♥

♥♥


I lördags var vi bjudna på bröllop mellan Henrik och Malin. Enligt väderprognoserna skulle det både ösregna och åska hela dagen, men ingen droppe kom, utan det var en helt strålande dag. Vigseln hölls i Håstad kyrka som ligger i den lilla byn som både Magnus och brudgummen kommer ifrån. I lördags var jag klädd i en klänning från Nelly, skor och väska var från Bianco.

Efter vigseln åkte brudparet och alla gästerna vidare till Bösmöllan där middagen skulle hållas. Där bjöds gästerna på riktig god mat, såsom vildand och oxfilé. Efter middagen åkte alla till brudgummens föräldrahem och där fortsatte festen till småtimmarna.

Tusen tack Henrik och Malin för att vi fick vara med och dela er stora dag. Vi önskar er all lycka i framtiden. ♥

Nu är vi tillbaka på hemmaplan igen! Tyvärr är min kropp inte på topp just nu. Har sedan igår brottats med rinnande näsa och halsont. Det känns lite surt att vara sjuk nu när vädret är så härligt. Men lite förkylning skall så klart inte stoppa mig.

Kramar  


Allting har ett slut...



Har nu sett det sista avsnittet av the Hills. Lite sorgligt att serien som jag har följt i 4 år är slut. Men deras liv går ju som sagt också vidare. Tror att det är riktigt skönt för dem att kamerorna äntligen har släckts ner. Slippa den ständiga bevakningen, både på gott och ont.

Sen igår är jag tillbaka på hemmaplan igen, men bara för en kort stund. I eftermiddag åker vi ner mot Lund och morgondagens bröllop mellan Henrik och Malin. Ikväll blir det övning i kyrkan och grillning med brudparet. Min Magnus skall vara marskalk. Hela eftermiddagen igår satt han och finslipade på sitt tal till Henrik.

En timme efter ankomst igår mötte jag upp Anne för en fika på stan. Eftersom Kristianstaddagarna pågår var det väldigt mycket folk på stan, fast det var mitt på ljusa dagen. Vi hittade till sist ett ledigt bord på Darins. Där bestämde vi oss för att testa deras italienska glassbuffé. Ett beslut som jag ångrade två timmar senare. Fy, vad jag hade ont i magen! Jag skulle ju självklart testa alla smakerna, när jag väl hade chansen... Därför har jag mig själv att skylla!

Kramar


Måndag = Utflyktsdag

Idag har jag, mamma och hennes väninna varit på utflykt till nyöppnade Design House Stockholm Open och Kosta Outlet. Design House Stockholm har öppnat två nya konceptbutiker, en i Båstad och en i Boda. I butiken samsades märken som Design House Stockholm (så klart), Lexington, Stelton och Mateus m.fl. Trodde att jag skulle hitta förrättstallriken som jag saknar i min samling, men inte den här gången heller...

 

Bättre lycka hade jag istället inne på Iittala Outlet. Perfekt med en butik som samlar mina favoritmärken på ett och samma ställe! Lyckan var stor när jag köpte skålen som jag länge har suktat över. Ni kan säkert lista ut vilken skål jag pratar om och jag välkomnar den femte till samlingen. Får visa upp mina inköp när jag väl är på hemmaplan igen för nu ligger de fint inpackade i sina påsar. Ett tips till er som samlar på Iittalas Essence, de säljs nu för 99 kr glaset. Erbjudandet gäller rödvins- och vitvins- och vattenglas.

Det är så skönt att ha semester och låta dagarna komma som de kommer. De senaste två dagarna har bestått av att vila, läsning och långa promenader med familjens hund, Ronja. Tycker det är så härligt att för omväxlingsskull skönt att slippa gå i bebyggelser, utan istället gå på vägar som har stora gula fält på höger och vänster sida.

 

Nu väntar sängen... Har haft väldigt svårt att somna om kvällarna på grund av den fuktiga värmen. Hoppas att det går bättre att somna idag.

Kram


Idag gäller det...



Ikväll skall jag och mina kollegor springa Startskottet. Det är ett stadslopp på antingen 5 eller 10 km som inviger Kristianstaddagarna. Precis som förra året verkar vi ha lite otur med vädret. Förra året ösregnade det fram till start och i år verkar det bli tropisk hetta. Det kommer nog bli rejält svettigt när man springer inne bland stans gator. Men jag är taggad ändå, hoppas bara att mina knän klarar av all asfalt och kullerstenarna. Annars får jag helt enkelt gå rundan.

Imorgon åker jag till Blekinge för några dagar. Tråkigt att Magnus kan hänga med, men jobbet kallar. Skall försöka umgås mycket med familjen. För sen dröjer det ett år innan alla är samlade igen. Min bror lämnar nämligen Sverige om två veckor för att studera ett år i Singapore.

Kramar 

Movie time




Idag har det varit full rulle i mitt liv! Slutade vid fyra och stack direkt ner på stan för att möta upp Magnus för en glass i solen och lite butiksspaning. Det var verkligen härligt att avsluta jobbdagen med italiensk glass på en uteservering på Lilla Torg. Det är så mysigt att sitta på uteserveringar på sommaren och titta på folk som går och strosar på stan. Nu under semester kommer det bli mycket av den varan.

Håller just nu på att knåpa ihop min favoritlasagne med kyckling och spenat. Praktiskt med rätter som är otroligt goda, men som bara tar en halvtimme att göra. Om en timme skall jag möta upp Sandra. Vi skall gå och se den tredje Twilightfilmen, Eclispe. Två av mina kollegor har redan sett den och de gav filmen ett väldigt gott betyg. När jag hämtade ut biljetterna tidigare idag, såg jag att det var flera som hade jordgubbar med sig in i salongen. Bra idé om man inte vill äta något onyttigt snacks.  

Många kramar



Endast fyra arbetsdagar kvar...




Är nu inne på min sista arbetsvecka innan jag äntligen går på min 4 veckosemester. Vi får hoppas att dessa fyra  återstående dagar kommer att går fort... Det märks väldigt tydligt att vi snart är inne i semesterveckorna på jobbet. I vanliga fall är vi cirka 12 personer på min avdelning, men idag var vi endast tre stycken. Tre stycken flitiga arbetsmyror som kämpar in i det sista...

Sitter just nu och kollar på Danska Hollywoodfruar. Trots att jag bor i södra Sverige har jag riktig svårt att förstå mig på det danska språket. Minns speciellt en händelse för ungefär ett år sedan. Vi var på en restaurang i Köpenhamn med våra vänner Linda och Nils. En servitör kom fram till oss och frågade om han skulle stänga fönstret. Alla utom Magnus trodde på allvar att han frågade oss vad vi ville ha att dricka. Servitören frågade igen och vi tre satt som frågetecken utom Magnus som bara skrattade för vi inte förstod.

På återseende!


Some music



Ikväll har jag och Sandra varit i vackra Tivoliparken och lyssnat på Cookies n Beans. Det var verkligen perfekt väder för en utomhuskonsert. Vi stod där i solen och njöt av den varma kvällssolen och av musiken. Tjejerna var både duktiga och snygga på scenen. Dock blev jag lite besviken att Frida Öhrn inte sjung Release Me. Hade innan konserten hoppas att få höra den live, men det fick jag inte... En annan låt som för tillfället går på repeat här hemma är Tove Styrkes Million Pieces. Gillade hennes speciella stil i Idol och nu ett halvår senare släpper hon sin första singel. Tidigare har jag lyssnat på den på You Tube, men sen idag finns den även på Spotify :)

Många kramar


RSS 2.0