Strawberries



Dagens efterrätt i Mineskålen, limemarinerade jordgubbar, som är mycket nyttigare för magen än raringens glassbåt.

För några dagar sedan kostade de röda gubbarna mellan 45-50 kronor. Hutlöst dyrt, anser jag. Men nu när midsommar är över är priserna återigen nere på en normal nivå. Tänk vad tillgång och efterfråga kan spela roll på priset!

Under den senaste veckan har jag märkt att jag har gått upp något extra kilo om magen. Orsaken är att det har slinkigt ner en och annan extra glass om kvällarna och andra godsaker. Därför har jag bestämt mig att endast hålla mig till frukt i någon vecka fram över, med start från och med igår. Hoppas bara att jag klarar av det och inte bli frestad att ta nåt sött... För mig är sommaren en riktig fuskartid när det gäller maten, oftast äter vi senare och man unnar sig lite för mycket av det goda.

Kram

Barfota utan strumpor och skor...

Nu kan jag inte klaga längre på att det inte är sommar. Under de senaste dagarna har jag njutit av några dagars ledighet. Det är verkligen härligt att värmen äntligen har kommit. Hoppas bara att värmen och solen håller i sig några veckor till, så jag njuta av den under min kommande semester.

Under ledigheten har jag tagit time out från bloggen och istället passat på att sluka böcker, sola och bara njutit av det härliga vädret. För tillfället läser jag Camilla Läckbergs Fyrvaktaren. Under förra årets semester sträckläste jag hennes sex första böcker och nu kör jag en repris och fortsätter med den sista boken.

Ikväll har jag gjort Leilas flädersaft som senare skall förvandlas till flädersnaps. Perfekt att blanda drinkar med under varma sommarkvällar. Egentligen brukar det vara Magnus som håller i tillverkningen, men i och med att jag lovade min kollega Jenny att göra åt henne också tog jag på mig ansvaret i år.

KRAMAR!


Onsdagsbabbel

Jag har precis kommit hem från en härlig kvällspromenad med Sandra som sällskap. Luften var så behaglig att det nästan kändes som om att jag kunde gå hur långt som helst. Det verkade inte bara var jag som kände så eftersom vi mötte väldigt mycket folk i promenadslingan. Kul att människor rör sig ute i naturen nu när det är ljust om kvällarna.

Usch, idag försov jag mig till jobbet. Min mobil hade lagt av under natten och därför ringde inte morgonalarmet. Även om jag endast försov mig med en timme, så började dagen ändå helt fel. Jag börjar nu bli riktigt trött på min mobil eftersom jag köpte nytt batteri bara för någon vecka sedan och nu är det nya batteriet redan helt dött. Imorgon ska jag gå tillbaka till butiken och begära ett nytt batteri! Undrar dock om butiken går med på det då jag inte har kvar kvittot?

Kram  

4th anniversary



Idag firar jag och Magnus fyra härliga år tillsammans. Vi har firat denna dag med hämtmat och till efterrätt ska vi äta jordgubbar och New York Super Fudge Chunk. Vi hade egentligen planerat att gå ut och äta. Men det spar vi till helgen istället för vi tyckte inte att tiden räckte till. Dessa fyra år har gått i rekordfart! Det känns nästan som igår när jag för två år sedan tog mitt pick och pack och flyttade ner hit till Skåne för att vi skulle kunna spendera våra vardagar tillsammans.

Love Cicci

Drip, drop, drip, drop...



Förra sommaren hade jag fått en underbart fin färg. Men nu känns den gyllene brännan väldigt långt bort, då det bara regnar hela tiden...

Azerbajdzjans bidrag i Eurovision påminner lite hur det låter just nu på mitt fönsterbräde, drip drop drip drop. Suck, är verkligen trött på detta regnade. Jag vill ju ha sommar och sol, så man kan få lite färg i ansiktet. Visserligen har jag ju det bruna pigmenten i mig, men just nu ligger jag i underläge härhemma när det kommer till "gyllene färg". Jag som alltid brukar gå segrande ur den striden…

I morgon väntas det ett efterlängtat frisörbesök hos Emelie. Skall bli riktigt härligt att få topparna toppade och lite ny färg i håret. Nu var det ett tag sedan jag besökte henne eftersom jag har haft håret på utväxt. Förra gången jag klippte mig kapade vi 2 dm. Efter nån vecka saknade jag mitt långa hår, som tur är växer ju håret ut.

Kramar 


Oväntat besök

Ikväll fick jag oväntat besök av mamma och storebror som hade varit i Göteborg och packat saker i hans lägenhet. Om en månad åker han till Singapore för att studera i nästan ett år. Under tiden ska han hyra ut sin lägenhet och behövde därför tömma den på saker. Blev glatt överraskad när jag höll på laga kvällsmat och de ringde och sa att de var utanför huset. Det kunde inte passat bättre med lite besök eftersom jag är hemma själv både ikväll och hela morgondagen. Men imorgon vankas det afterwork med mina kära kollegor och då slipper jag också att vara själv.

Annars har jag fördrivit tiden ikväll genom att kolla runt på olika Internetsidor efter en lämplig klänning till nästa månads bröllop. Hittade en väldigt fin på ASOS och var väldigt nära och klicka hem den. Men när jag sedan mätte på mig själv upptäckte jag att den skulle bli alldeles för lång, vilken osis. Därför går jakten vidare efter den perfekta klänningen...

Kramar

Kul med lite nytt...


De här två skönheterna har fått flytta hem till mig. Tycker det är så roligt att fylla på badrumskåpet med lite nya skönhetssaker varje månad. Den här månaden blev det ett sommarlack från Chanel och ett jubileumsläppglans från favoritmärket Lancôme.

Idag var dagen då alla deklarationerna skulle rapporteras in till Skatteverket. Gjorde klart mina två sista tio minuter innan deadline! Pust! När jag väl var färdig kunde jag äntligen få dra en lättnadssuck. Tills slut är man klar med det som man har kämpa med under hela våren. För att fira att högsäsongen slutligen är över bjöd kontoret på jordgubbstårta till eftermiddagsfikat, mums. Det var vi välförtjänta av och på fredag väntas det afterwork med några kollegor.

Var tidigare ikväll på Friskis och Svettis och tränade mitt första pass på tre veckor. Kände bara av mitt onda knä i början av passet och kunde efter en liten stunds träning ta ut rörelserna som vanligt, även om jag tog det väldigt varsamt och kände på knät under hela passet.

Ta hand om er!
Cicci

Bilder från helgens studentfirande!


'

Det är nu fem år sedan jag var i Carolines ställe och jag skulle mer än gärna vilja återuppleva denna underbara och glada dag!

I fredags var vi i Ronneby och firande när min syster Caroline tog studenten. Studenterna hade dock inte vädergudarna på sin sida. En timme före själva utspringet öppnade himlen sig och regnet bara forsade ner. När alla klasserna hade sprungit ut så slutade det som väl att regna. Men jag tror inte att studenterna brydde sig så mycket om regnet för de var lika sprudlande glada ändå. Dagen till ära bar jag en benvit klänning från Nelly och en kavaj från Tiger. Direkt när min mamma såg mig sa hon att min outfit påminde väldigt mycket om min andra syster Sophies och visst hade hon rätt.

Många kramar


Nu skall partyklackar på...



Jisses, vad jag har varit effektiv idag! Hälften av det som jag hade planerat att göra på jobbet imorgon har jag hunnit med redan idag. Men då får man räkna med att jag har jobbat från 7 till halv 8... Nu är det verkligen full rulle på jobbet. Alla deklarationer och därmed också de flesta bokslut skall vara klara tills på tisdag. Först på onsdag kan vi pusta ut och då börjar lugna gatan...

Imorgon börjar tre dagars festligheter i rad! Först ut är Magnus som från och med i morgon kan titulera sig som nyexaminerad gymnasielärare i geografi och samhällskunskap. Känns riktigt kul att han äntligen är klar med sina studier! På fredag tar min yngsta lillasyster studenten och det skall ju självklart också firas! Tänk att hon har blivit så stor att hon äntligen är klar med sina "förstudier"! Sedan på lördag styr vi kosan mot Lund och Daniel och Saras inflyttningsfest. 

Många kramar

     

Efter regn kommer solsken, eller tvärtom...


De senaste två dagarnas väder har verkligen varit varandras motsatser!. Igår satt jag och solade i bikini på balkongen  och idag har det ösregnat konstant. Får tacka vädergudarna att regnet inte kom i helgen, utan först idag!

Nu när solen har börjat titta fram på riktigt, om jag bortser från idag, så har min stora läsarlust kommit tillbaka! De senaste månaderna har jag knappt hunnit läsa klart en sida förrän tröttheten kommer krypande. Men de två senaste gångna helgerna har jag läst ut två böcker till min stora glädje! Därför kändes det välbehövligt att fylla på Expediten med lite nya chiclits och en ny självbiografi. Känns alltid bra för min egen skull att ha ett litet bibliotek härhemma med olästa böcker. Hemma oss kan man lätt se vems böcker som är vems! Vi har böckerna indelade i färgordning och jag har dem pastelliga rutorna, medan Magnus har dem mer mörka rutorna...

Många kramar


2010-06-05

Idag har vi haft vår första grillpremiär på Kapellgatan och som jag har längtat. Ville egentligen haft premiären långt för det är ju så himla gott! Ikväll blev det vanliga karréer, grillade champinjoner blandsallad med granatäpple och kall sås med parmesanost/vitlök.  

Under de senaste dagar har jag inte känt någon blogginspiration. Tyckte att det var bättre att jag har hållit mig borta från bloggvärlden under några dagar än att skriva ett mindre inspirerande inlägg. Nu känner jag att min inspiration börjar väckas till liv igen, vilket jag tycker är riktigt skönt.

Idag har Magnus och jag varit runt i butikerna som ligger vid mitt kontor, dvs. utanför stan. Vi spanade efter dynor till balkongen och en inflyttningspresent. En fin present hittade vi, men inga dynor! Fick även veta att färgen som vi har på våra Mateustallrikar kommer att utgå. Hade tänkt köpa den sista förrättstallriken till vår samling idag. Tyvärr fanns den inte i ”min” Mateusbutik och nu gäller det för oss att få tag i en tallrik innan den försvinner helt från sortimentet!

Soliga kramar


Mina älskade Juicy Tubes firar 10 år!




Läste i ett mail från Kicks att mitt favoritläppglans firar 10 år. Lancôme firar det med att ge ut sex stycken limited edition tubes, som man endast kan köpa på Kicks. Tycker de tre högra nyanser ser väldigt fina ut på bilden och påminner om de färger jag brukar falla för.

Tyvärr finns det ingen Kicksbutik i Kristianstad, så jag får snällt vänta tills jag besöker Ronneby nästa vecka. Dessa tubes skall bara kosta 165 kronor, istället för 220 kronor som de brukar kosta i affären. Annars kan jag rekommendera hemsidan DonnaBeauty.se där ett läppglans kostar mellan 149-179 kr. 

Kramar

RSS 2.0