Oscar Oscar Oscar



Wow, vilka vackra klänningar! Jag har nu suttit en stund och tittat på dessa underbara klänningar som kändisarna bar vid gårdagens Oscarsgala. Tyckte Natalie Portman var en av de stjärnor som glänste mest med sin lila klänning från Rodarte.

Usch, det märks verkligen att det är måndag idag. Jag har känt mig riktigt trött hela dagen och på kvällens träningspass var min energi lika med noll. Varje steg kändes som en riktig kraftansträngning.

Därför ska jag strax krypa ned i sängen och försöka läsa något kapitel ur Ett litet Snedsprång. I vanliga fall älskar jag Denise Rudbergs lättlästa böcker, men denna känns lite segdragen. Men än så länge är jag bara i början av boken så jag får hoppas att den blir bättre längre fram.

Kramar 



Lazy Sunday



Ett vackert vardagsrum från Stadshem får bli min söndagsinspiration.

Nu är jag tillbaka efter några dagars frånvaro från bloggen. Jag har haft fullt upp dessa dagar med jobb och igår spenderade vi hela dagen i Lund. När vi är i Lund för att hälsa på Magnus föräldrar passar vi alltid på att ta en tur till Nova Lund. Det är vårt närmsta shoppingvaruhus och det ligger 8 mil från Kristianstad. Så när jag väl hade chansen passade jag på att handla lite nytt till vårgarderoben.

Det blev en tröja från Filippa K, en skjorta och ett par nya Hanky Panky. Jag passade även på att spana efter tänkbara födelsedagspresenter som jag kan önska mig till min 25-årsdag. Det är lika bra att förbereda sig i god tid, även om det är två månader dit...

Nu ska jag uppdatera mig själv i bloggarnas värld!

Kramar 


2011-02-22



I söndags tog jag denna här vinterbilden och idag har det varit grått och trist hela dagen. Vilken skillnad på väder på bara två dagar!


Ikväll har jag hela lägenheten för mig själv eftersom Magnus är ute på äventyr. Tycker att det är riktigt skönt att få lite ensamtid ibland och bara göra det som jag själv känner för. Kom hem från kontoret för en timme sedan och nu känner jag bara för att vila huvudet från siffror och fakturor.

Varje dag får jag höra av Magnus att jag talar i sömnen om jobbet. Jag kan säga "jag måste bara sätta in fakturorna i pärmen" och "jag måste bara ringa Skatteverket eller FORA". Mitt mål är att försöka släppa jobbet när jag går ut genom kontorets dörrar, men det är lättare sagt än gjort.

Idag vill jag gratta min bror som fyller år! I söndags pratade jag med honom via Skype och då satt han på takterrass och såg ut över Operahuset i Sydney. Blev väldigt ressugen eftersom jag själv satt i vårt vardagsrum och spanade efter tänkbara semestermål till sommarens ledigheter.

Kramar 


Plättfrukost



Idag blir det en repris från förra söndagen. Det blir goda plättar till frukost! Mumsfilibaba!
Magnus fick ett plättjärn i födelsedagspresent förra helgen. Han är så glad över järnet att jag kan förvänta mig att få plättar till frukost många söndagar fram över.

Jag fick en sådan härlig känsla i kroppen när jag drog upp rullgardinen i morse och såg att det var klarblå himmel. Idag ska jag ta till vara av det härliga vädret genom att gå en långpromenad vid Hammarsjön. Igår var ljuset så starkt att det stack till i mina ögon, så idag blir det nog solglasögonspremiär för året. Ett steg närmare våren och sommaren.

Nu blir det plättkalas!

Kramar

Carolina Wallin Perez



Ikväll blir det bara ett kort inlägg för om en stund kommer Sandra och hämtar upp mig. Vi ska gå och se en spelning med Carolina Wallin Perez på Konserthuset. Jag upptäckte Carolina genom Friskis och Svettis (!) då en av ledarna spelar hennes musik på passen. Om ni gillar Kent så tycker jag att ni ska spana in hennes musik eftersom hon har gjort om deras låtar på hennes första skiva. Jag älskar verkligen hennes version av Utan dina andetag.  

Ha en superfredag!

Kramar!


Pastel Colours



Bilder från Stadshem

Åh, vilka härliga färger! Nu till våren går jag verkligen igång på pastellfärger. Väldigt fint att de hade matchat väggfärgen med den mintgröna FL/Y-lampan från Kartell. Från början var det tänkt att vi istället för den vita skulle ha haft en mintfärgad i köket. Jag hade gått och köpt den mintgröna, men när jag tog upp lampan ur kartongen var den alldeles repig precis som om den hade hängt ute i butiken. Besviken gick jag tillbaka till butiken och hem kom jag istället med en vit FL/Y. 

Sitter och väntar på att Magnus skall sluta jobbet så att vi kan åka och handla mat på Maxi. Jag är verkligen värdelös på att handla mat själv för det slutar oftast att jag har glömt hälften. Därför handlar vi alltid ihop även om det är lite slöseri med tid. Jag är istället bättre på att handla saker till mig själv och till hemmet för då handlar man inte så mycket på samma gång. 

På återseende!
/Cicci 


Why?



Denna tulpan hade stått i vardagsrummet i en halvtimme och vips så var den helt utslagen. Så fort jag köper nya tulpaner blommar de ut på en kick. Jag vet själv inte vad jag gör för fel eftersom jag snittar alltid om stjälkarna och häller både iskallt vatten och isbitar i vasen. Har ni några tips för att få tulpaner att hålla längre?

Kramar   


Helgen som gick


Igår firade vi Magnus och Berra med en födelsedagsfest med peruktema. Temat bjöd på väldigt många skratt eftersom alla såg mer eller mindre väldigt lustiga ut. På en kväll fick jag testa på att ha hår som exempelvis Lady Gaga, Marie Antoinette, Bröderna Fluff och en 90-talsrockare. Det var riktigt festligt att se sig med diverse olika frisyrer. 

Igår förmiddag testade vi på att curling för första gången. Vi trodde till en början att det skulle vara lätt, men där hade vi verkligen fel. Det var riktigt svårt att få stenarna stanna i boet, antingen kastade man för löst eller för hårt. Men det var riktigt roligt och alla var super nöjda med aktivitetsvalet och ville gärna göra om det. 

Ha en fortsatt härlig kväll!
Kramar


Mode, Böcker och Kändisinspiration



Här är några av de böcker som låg i dagens Adlibrispaket. Ni som har läst bloggen ett tag, vet kanske att jag både gillar kändisar, mode och böcker. Därför klickade jag hem lite läsvärd inspiration från Whitney Port och Rachel Zoe. Det kan ju inte bli så mycket bättre! Men efter en snabb bläddring i Whitneys bok så märkte jag att den påminner väldigt mycket om Lauren Conrads. Nu fattas bara Lo Bosworths bok i bokhyllan, the Hillsfan som jag är.    

Jag ville hinna med ett snabbt inlägg innan mina helggäster kommer. Snart har vi Linda och Nils på ingång från Kalmar. Jag har verkligen sett fram emot denna helg och det ska bli så kul att ses igen. Imorgon ska vi testa på att spela curling för första gången och kanske blir vi nästa svenska OS-lag... ;)

Kramar


Vindens krafter



Herregud var det har blåst! I natt vaknade jag vid tvåtiden av ljudet som uppkommer när vinden tar tag i träden runt huset. Jag tänkte på allvar "Hur ska jag ta mig till jobbet i morgon?". Sedan kunde jag inte somna om och låg nog vaken i 2-3 timmar och lyssnade på vinden. Trots mina nattliga funderingar kunde jag ta bilen till jobbet precis som vanligt. Men fastän jag bara kör i stan så kände jag hur vinden tog tag i bilen när jag körde, riktigt obehagligt.  

Nu ska jag steka färdig mina pannkakor och sen ska jag sätta mig i soffan med det senaste numret av Allt i Hemmet.

Kramar

  

Födelsedagsfirande



Dagens födelsedagstårta, New York Cheesecake med hallon på vårt benvita Mateusfat. Den var riktigt populär bland dagens gäster och det blev endast en liten bit kvar. Men tillräckligt stor så det räcker till oss i morgonkväll.

Tycker det är riktigt tråkigt att Mateus inte säljer den benvita nyansen längre. För den är så fin och vi vill gärna ha fler tallrikar till vår samling. Vi har i nu läget sex huvudrätts- och sex förrättstallrikar i benvitt, men vill gärna ha åtta eller tolv eftersom man blir fler och fler på middagarna. Tyvärr kunde inte de återförsäljare som jag har pratat med få tag i "min" nyans. Nästa försök blir att ringa till huvudkontoret, för några tallrikar borde ju ligga och skräpa på något lager!

Idag har M:s familj varit här på besök för att fira sin sons födelsedag. Vi har haft en riktig trevlig dag med god mat och en timmes bowling. Jag var lite orolig att alla inte skulle få plats runt Plainebordet, men det löste vi genom att flytta ut bordet till vardagsrummet. Nu gillar jag tanken att ha ett bord även i vardagsrummet. Tillräckligt mycket för att jag gärna skulle vilja ha ett där permanent. Hmm, men det tåls att fundera på.  

Kramar


M:s Birthday!



Idag är det inte vilken dag som helst för idag är det min rarings födelsedag!

I morse väckte jag honom med "skönsång" och med två paket. I paketen låg Marc Jacobs parfymen Bang och en piké från Lyle and Scott. Jag tyckte att det var på tiden att Magnus får ta del av mitt favoritparfymmärke, Marc Jacobs ;)

Idag har vi förberett inför morgondagens födelsedagsmiddag med handling, ommöblering härhemma och bakning för min del. Istället för tårta kommer vi att bjuda gästerna på New York cheesecake med hallon och den trixade jag ihop tidigare idag. 

Nu ska jag gå och ställa mig vid spisen och laga till kvällens festmåltid och sedan blir det Mello! 

Kram

Kram


STYLEBY



Nu kommer vi snart hitta en ny modetidning i tidningshyllorna. Elin Kling ska tillsammans med Jonna Berg starta upp ett nytt modemagasin. Första numret kommer ut den 15 mars och den kommer att ges ut varannan månad. Enligt hemsidan ska magasinet sätta fingret på dagens, och morgondagens, trender och tendenser och ska vara en urban och modern mötesplats för stilintresserade moderna kvinnor som inspireras av mode, skönhet och popkultur.

Jag tycker själv att det redan finns rätt många tidningar att välja mellan och StyleBy känns som ytterligare en i mängden. Oftast köper jag samma tidningar varje månad och det är sällan som jag väljer någon som jag inte har läst förut. I mina tidningshögar i sovrummet eller i vardagsrummet hittar man många nummer av Elle, Damernas, Plaza Interiör, Elle Mat & Vin och Sköna Hem. 

Nu ska jag bestämma mig om jag ska sticka iväg till gymmet eller inte...

Kramar


Första februari

 
Ett härligt citat från Therese Sennerholt. Idag släpptes speciella Alla ♥:s dagvykort på hennes hemsida och eftersom de är limited edition så är de nog hett eftertraktade. Man kan är även köpa fler av hennes skapelser på Rädda Barnens designshop och då går en del av kostnaden till just Rädda Barnen.




Tänk att Melodifestivalen börjar på lördag! Jag kan inte riktigt fatta att det var typ ett år sedan Anna Bergendahl vann i Globen. Tiden går verkligen fort... Vi diskuterade på jobbet idag, vilka som skulle vara på lördag och de enda vi kom var Danny och Jenny Silver.

Danny är ju favorittippad och jag är väldigt spänd att höra hans In the Club. Varje torsdag kommer man kunna tjuvlyssna på veckans bidrag med webbprogrammet Smyglyssna med Elsa och det ska jag definitivt göra inför helgen.

Kramar


RSS 2.0