Paketjakt



Idag har jag varit ute på presentjakt efter jobbet. Ibland kan jag tycka att det är jätteskoj att klura ut presenter till andra och andra gånger kan det vara hur tråkigt som helst. Den gångna helgens inflyttningspresent till Carolina och Andreas blev så lyckad och uppskattad av dem att jag gjorde en "favorit i repris". Riktigt bra att kunna ha ett ess i rockärmen ibland när man känner att man inte har tid att springa runt halva staden.

Nu ska jag försöka klura ut en ”lagom dyr-julönskelista" till mig själv. Tycker det är mycket svårare att klura ut vad jag själv skulle vilja ha. Men det kan ju bero på att jag oftast hinner köpa det själv eller så har jag tröttnat på saken. Så har egentligen bara mig själv att skylla...

Kram


1:a Advent



Bild. Bo Bedre

Då har vi kommit till första advent! För mig känns det lite konstigt att det är första advent när det är 10 grader och full storm där ute. För att få mer julkänsla bestämde vi oss för att trotsa stormen Berit och traskade upp till julskyltningen för nån timme sedan.

Men nu i efterhand kunde jag lika gärna ha varit utan julskyltningen för jag fick inte mer vinterkänsla utan tyckte istället att det mest var jobbigt att gå i blåsten och att behöva trängas i trånga butikerna. Så vi bestämde oss ganska snabbt för att strunta i det hela och gå hem. Ett bra beslut för jag tycker vi har det mycket mysigare hemma med tända ljus och ut ur högtalarna hör man julmusik med Sarah Dawn Finer och Michael Bublé.

Kram


Första julpiffet är nu på plats



På vårt sideboard i vardagsrummet har jag fyllt mitt svarta spetsfat från Mateus med silvriga julgranskulor. Ett enkel och stilrent julpiff som är helt i min smak.

Nu i eftermiddags har jag passat på att julpynta hemmet och bakat första omgången saffransbullar. Det slutade med att jag bakade Victorias bullar och resultatet blev supersaftiga saffransbullar.

Annars har dagen varit väldigt lugn och behaglig. I förmiddag åkte vi iväg för att kolla på kranar till kök och badrum. Vi hittade inga som föll oss riktigt i smaken, jakten går därmed vidare på kranarna. Men nu har vi gjort nästan alla val och det är princip bara vask och kranar kvar. Skönt!

Ikväll ska vi ner till Österlen för att gå på inflyttningsfest hemma hos Carolina och Andreas. Sist vi var i deras lägenhet hade de bara haft lägenhetsnyckeln i en dag. Så ikväll ska det bli spännande att se det färdiga resultatet av deras renovering.

Kramar


Christmas Feelings



Julen behöver inte vara röd... Den kan vara vit och svart också...

Bild: Bo Bedre

Nu börjar min julstämning att komma på riktigt... På söndag är det både första advent och dags för julskyltning. Ikväll ska jag premiärdricka lite glögg. Tyvärr har jag inte hunnit göra några lussekatter, så det kan vi tyvärr inte äta till glöggen :(

Men det ska jag se till att hinna med på söndag. Jag går och klurar på om jag ska göra traditionella eller om jag ska testa att baka saffransbullar. Victoria som driver bloggen Matplatsen tipsade för någon vecka sedan om ett bra recept på saffransbullar. Så kanske blir det dem jag gör till helgen...

Kramar


Kvällens Tips





Bilder: Länna Möbler

Jag måste tipsa om att Länna Möbler har en kampanj på alla inredningsdetaljer denna vecka. Tycker att det är jättebra att Länna Möbler alltid har fri frakt på sina leveranser och därifrån har vi bland annat köpt Kartellampor och Mimoukuddar.

Jag blev lite sugen att klicka hem lite nytt till våra nya badrum. Dock delar inte min andra hälft mina åsikter utan tycker istället att vi ska vänta med våra inköp till det nya hemmet. Men vi får ser vem som vinner den här ”striden”...

Kram/Cicci

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/737173/genom-mitt-fonster?claim=4u9ugye8jv7">Följ min blogg med Bloglovin</a>


Jag vill ha...Ska jag slå till eller inte?!


Bild: Brandos

Idag tog vi en tur till Lund för att byta till vinterdäck på bilen. Vi tyckte att det var bättre att ha rejäla däck på bilen så vi är förberedda när väl snön den kommer. När vi väl var i Lund passade vi att ta en tur till Nova Lund för att spana in eventuella julklappar. 

Väl inne på Spirit Store förälskade jag mig i dessa perfekta stövletter från Filippa K. Enligt mitt tyckte de perfekta "nätta" stövletterna, både till färgen och till klackhöjden på 8 cm. Om jag inte hade slagit till på ett par Acne Pistols förra månaden så hade jag köpt dem på direkten. Men idag tog jag mitt förnuft till fånga, jag behöver inte två dyra skor två månader i rad. Istället hoppas jag att en snäll jultomte kommer med dessa fina Simoneskor i julsäcken.

Kram

 

Lördag



Mmm... Tidigare idag svängde jag ihop en sats av Leilas chokladbollar. Chokladbollar är både barnsligt enkla att göra och barnsligt goda att  äta och de passar dessutom både stora och små gottegrisar!

Nu är jag hemma efter 1 ½ dag i huvudstaden. När jag och mitt vanliga kursgäng från kontoret är iväg på kurs brukar det alltid strula på något sätt och denna gång var heller inget undantag. När vårt X2000 närmade sig Alvesta igår kväll ropar konduktören ut att: "Polisen har fått in en varning om bombhot mot Alvesta station". Då tänker man vem skulle kunna komma på idén att bomba en liten tågstation mitt i djupaste Småland?! Som väl var kunde vi åka vidare efter att ha väntat i dryga timmen mitt ute i ingenstans, inte direkt ett roligt sätt att tillbringa sin fredagkväll.

Ikväll får jag ta igen fredagsmyset med lördagsmys gånger två. När vi var i stan i eftermiddags så fick vi den sista delen av Harry Potter och enligt mitt tycke den godaste glassen från Ottos Glass med oss hem. Jag fick verkligen använda min bästa övertalningsteknik när jag kom med förslaget att vi skulle hyra Harry Potter och denna gången gick det min väg! Får hoppas att den sista delen knyter ihop säcken och inte är allt för läskig. Men då har jag M:s famn att krypa upp i. Mysigt gånger två!

Kram  

Lite färg...



Bilder: Bolagret

Just nu går alla mina tankar på vårt nya hem! En stor del av vår lediga tid går åt att kolla på inspirationsbilder på nätet och i tidningar. Ett hem vars inredning som jag fastnade är just nu är till salu nere i Malmö.

Tycker det är så snyggt när det vita bryts av med färgglada kivis och kuddar! Me like! Till helgen ska jag härma bilderna och ställa fram fler kivisar i blandade kulörer. Simpelt, men ändå så effektfullt! Men de får inte vara framme så länge för snart är det dags att ställa fram julsakerna. Jag har redan sett att folk har börjat ställa fram adventsljusstakarna. Vi kommer att vänta tills första advent, fast jag börjar bli sugen på att köpa lite hyacinter...

Kramar

I Don't Know How She Does It


Bild: imdb

Ikväll var det första gången jag har sett en film på bio innan den har haft premiär. 

Tidigare ikväll har jag och några kollegor varit på kvinnligt nätverksmingel med Swedbank. Dagens ämne var kvinnor i karriären och det är ett ämne som är väldigt viktigt i dagens samhälle. Efter minglet så fick vi se Sarah Jessica Parkers nya film I Don't Know How She Does It som handlar om just detta ämne.   

Jag tycker själv att det kan vara knepigt att hålla alla bollar i luften en vanlig vardag och ändå har jag bara mig och Magnus att tänka på. Beundrar verkligen hur vissa kan kombinera jobb, familj, vänner och vardagsliv med bravur. En sådan kvinna vill jag också bli, en dag i framtiden när man bildat sig en riktig familj. En lärdom jag fick efter kvällens film är att man måste göra prioriteringar och visst ligger det något i det.

Kram 


För en bra sak




Bild: Lite Kalabalik

I samarbete med SOS Barnbyar har Lite Kalabalik skapat dessa armband. Jag gillar att dem bara kostar en femtiolapp och att pengarna går till SOS Barnbyars projekt för att stödja familjestärkande program. Armbandet kommer att börja säljas nästa vecka på Twilfit och på Lite Kalabaliks hemsida. Jag älskar mitt Lite Katearmband och eftersom intäkterna går till en bra sak så kommer jag att klicka hem ett par stycken.

När jag vaknade i morse trodde jag att det söndag! Då vi tillbringade gårdagen i Malmö/Lund kändes det precis som att helgen snart var slut eftersom vi var iväg igår. Då betade vi av fler Ballingslövsbutiker och hann även med att spana in julsortimentet på ILVA och IKEA.

Idag tog vi en liten tur på stan för att gå några ärenden. Jag hade velat hitta ett par nya svarta byxor och som vanligt när man är ute efter något så hittar man ingenting. Hade också velat köpa de fina Filippa K-koftorna som jag spanat in för någon vecka sedan. De hittade jag heller inte och det hade varit bra läge att slå nu när Donna (den enda butiken i stan som säljer Filippa K) hade 20 % på hela sortimentet. Bättre (köp)-lycka nästa gång!

Kram


På jakt efter det ultimata köket


Bild: Ballingslöv

Mitt inspirationskök från Ballingslöv; vitt, stilrent samt utan handtag på luckor och skåp

Nu har jag tre lediga dagar framför mig! Riktigt härligt! Jag blev också sugen på att vara lite långledig nu när Magnus är ledig på grund av att hans elever har höstlov. För att kunna njuta av dagen till fullo så gick jag hem efter lunch. När jag kom hem möttes jag av ett renstädat hem och mina nytvättade kläder låg i fina högar på sängen. Rena himmelriket att komma hem till med andra ord.

I eftermiddags tog vi bilen till Ballingslöv för att besöka deras visningslokaler. Nu känns det som att vi har fått en klarare bild hur vi vill ha det i det nya huset. Det svåraste beslutet för tillfället är valet av bänkskiva. Där har vi helt olika åsikter. Jag är sugen att ha en vit och Magnus vill ha en svart. Ska bli spännande att se vem som drar det längsta strået.

Kram


Planering



Bild: Ordning & Reda

Man märker tydligt att det inte är långt kvar till jul nu. För någon dag sedan fick vi hem Lantliv Julspecial i brevlådan och det känns lite konstigt med ordet julspecial. Man är ju van vid att butikerna börjar sätta ut sina julsaker lite tidigare för varje år som går, men nu när jag fick tidningen i hand gick det upp för mig "på riktigt"  att julen närmar sig med stormsteg!

Innan idag försökte jag styra upp lite aktiviteter tillsammans med några vänner och planen var att aktiviteterna skulle hinnas med innan jul! Men det var lättare sagt än gjort när man skulle anpassa sig till fyra andras kalendrar. Jag märkte tydligt att det inte var många lediga helger kvar innan jul så nu blir det till att ge och ta när vi ska förhandla. Hihi!

Kram

RSS 2.0