Mitt mål är numera uppnått


Leila är inte den enda som släpper ny bok nu i dagarna, utan det gör även Systrarna Eisenman. Precis som Leila är deras kokböcker underbart vackra, alltså en fröjd för ögat när man sitter och tittar i dem. Sedan tidigare har jag deras "Söta-böcker" så denna nya får jag nog också lägga till på önskelistan. Det kan vara svårt att komma på bra mingelmat när man ska ha fest så denna boken är troligen lösningen på problemet.

Ikväll ska vi fira min auktorisation genom att gå ut äta. Äntligen har jag uppnått målet som jag satte för mig själv när jag började på EY! Nu gör jag något som inte är särskilt svenskt, men jag är stolt över min egen prestation. Jag tycker man har rätt att vara stolt eftersom moi nu troligen är den yngsta auktoriserade redovisningskonsulten i Sverige.

Ha en fin fredagkväll!

Kramar 


Sober



En låt som numera går varmt på min Spotifylista är Sober med Loreen. Riktigt riktigt bra! Fick upp ögonen för henne när hon var med i Melodifestivalen förra året. Tyvärr gick hon inte vidare till finalen, men jag tror att hennes musik fastnade hos många ändå.

Nu ska jag förbereda inför veckans matinköp. Varje vecka gör jag upp en lista på vad som behöver inhandlas och vad som ska ätas. På så sätt slipper jag att springa runt som en dåre i gångarna matbutiken och kan därmed halvera tiden inne på Maxi.

Kramar   


Hello Monday!



När vi var i Lund för två veckor sedan passade jag på att köpa ett doftljus från franska Durance. Nu känns det som att myset och ljusets tid är här.

Det bästa med hösten är att tända lite ljus och krypa upp i soffan med en varm filt om kvällarna. Tyvärr har jag en här hemma som är tycker mindre om doftljus, så för hans skull håller jag tummarna att ljuset inte doftar allt för mycket.

Nu ska jag se vidare på kvällens avsnitt av Ensam Mamma Söker.
Kramar

Fröken Kantarell



Igår tog vi bilen till Ronneby över dagen. Jag hade förväntat mig att vi skulle gå i skogen på svampjakt. Men min syster hade redan plockat en årsförbrukning av trattkantareller till mig. Så en tur i skogen blev det inte, men svamp fick jag med mig hem... Nu ska bara trattisarna torka och nu är hela köksbordet som ett enda stort svampberg.

Idag har jag inte gjort många knop utan mest njutit av min lediga dag. Ännu en konsert bokades in idag och nu är vi uppe i fyra konserter i oktober. Tidigare har jag skrivit att jag blev besviken över att Veronika Maggio skulle spela samma dag som vi ska gå och se Britney. Så ni kan ju gissa om jag blev glad när Anne berättade att hon spelar en extra konsert två dagar senare... Oktober blir alltså en riktig musikmånad med Britney, Veronika Maggio, Ladies Night med jobbet och Rihanna som spellista. Härligt!

  

Kram


Jag vill ha en ny halsduk

I år är jag riktigt sugen på att köpa en klassisk halsduk från Mulberry. Jag tror att det kan vara en investering som man kan ha i många år utan att den blir alltför omodern. Nästa vecka ska jag upp till Stockholm och eftersom kurslokalen ligger på Birger Jarlsgatan så hoppas jag att jag hinner inom Mulberrybutiken innan vi åker hem för dagen.

Anledningen till att jag åker upp till Stockholm är att jag ska gå en auktorisationsutbildning och därmed blir jag auktoriserad redovisningskonsult. Mitt dagliga jobb på kontoret kommer inte att förändrats nämnvärt. Men det är en kvalitetsstämpel som visar att jag följer dem krav branschorganisationen ställer och det är även en trygghet för mina kunder.

Kramar


Vardagslyx



Ikväll har Anna och jag bestämt att vi ska gå och se den nya filmen Friends with Benefits med Justin Timberlake och Mila Kunis. Enligt mig är det riktig vardagslyx med att kunna gå på bio på en helt vanlig vardag. Förhoppningsvis kommer det heller inte vara så mycket folk i salongen så vi får ha den för oss själva.

För mig ger lite vardagslyx lite guldkant på vardagen. Även när jag klädde på mig i morse så tänkte jag vardagslyx. Istället för att ta mig en vanlig skjorta, jeans och ballerinaskor satte jag istället på mig spetströja, kjol och ett par pumps. Min outfit uppmärksammades även av mina kollegor som sa att "jag var väldigt fin idag". Det är ju alltid kul att höra lite uppskattning, när man väl ansträngt sig lite extra.

Kram


Jag vill ha helg



Usch, idag var riktigt jobbigt att gå upp ur sängen. Känns som att jag inte fick sova ut i helgen och nu är det en ny arbetsvecka igen och därmed inga sovmorgnar. Det konstiga är att jag är jättetrött på vardagarna och på helgerna är jag pigg som en mört på morgnarna. Kunde det inte ha varit tvärtom?

Nu ska jag packa träningsväskan för att ge mig iväg till veckans första spinningpass. Jag testade spinning för första gången förra veckan och jag blev verkligen fast. Riktigt skoj och hur jobbigt som helst. Kände mig som en drängt katt när jag gick ut ur lokalen förra veckan.

Ha det bra!  



Happy Friday



Vad skönt att det är fredag idag! Gick redan vid lunch från jobbet och därmed blir min fredagkväll lite längre än vanligt. Tänk att det redan har gått en vecka sedan jag och mina kollegor satt och skrattade på en takterrass och såg ut över Medelhavet. Men denna helg kommer inte bli så mycket sämre! Om någon timme kommer våra vänner Linda och Nils på besök för att spendera helgen här i Kristianstad.

Imorgon ska vi åka till Lund för att Linda ville besöka staden vi ofta besöker nu när de är nere i Skåne. Senare på kvällen kommer även Anne och Robert hit på middag. Då kommer det bli en liten Kalmar Reunion eftersom jag, Linda och Anne läste där tillsammans. Nu är det bara Linda kvar i Kalmar, medan Anne har följt mina fotspår och är numera min kollega sedan någon vecka tillbaka.

Kram


Klippt och skuret

Äntligen är mitt hår nyklippt och fräscht igen! Jag har väntat in det sista eftersom håret skulle slitas under mina resor till solen. Men nu är det klippt och nyslingat i chokladbruna nyanser och jag är väldigt nöjd med resultatet. Min vanliga frisör är för tillfället mammaledig och jag måste erkänna att det var konstigt att bli klippt av någon annan än Emelie nu när man har gått till samma frisör i 3 ½ år. Vanemänniska som man är!

Nu har halva arbetsveckan gått och nu är det bara torsdag och fredag kvar. Funderar starkt på gå redan vid lunch på fredag för att hinna förbereda inför helgens finbesök. På fredag är även den sista sjutimmarsdagen för säsongen och jag kommer verkligen att sakna att kunna gå vid tre och ha jobbat fulldag.

Nu blir det Bonde!

Kram 


   


Tisdagstrött



Snart kan jag baka Leilas whoppies och titta i en hennes nya bakbok

Idag är det en trött Cicci som uppdaterar bloggen. Kom för en stund sedan hem från veckans första skivstångspass. Pust, vad jobbigt det var och speciellt nu när jag har unnat mig att äta godsaker hela förra veckan. Det går verkligen ingen hejd på mig när jag ser en god hotellfrukost. Allt ska provas och smakas och jag tänkte bara att allt var gott utan att begrunda över att gå upp i vikt.

Nu känner jag mest för att vila mig i soffan och läsa en bra bok med M ockuperar TV för att titta på kvällens Champions League-match. På tal om böcker så går det nu att förhandsbeställa Leilas nya bok på Adlibris. Så nu är hennes femte bok snart på väg till mig.

/Cicci


Kick-off Palma, 2011


En bild säger mer än 1000 ord!

Nu är jag tillbaka från några underbart roliga dagar i Palma som jag tillbringade med mina underbara kollegor. Vi har haft det hur bra som helst i värmen och solen! Våra dagar har blandats med intressanta föreläsningar, god mat, härligt umgänge och sammanhållningen i gruppen har verkligen varit på topp. Precis så som en kick-off skall vara!

Imorgon är det dock andra bullar då vi är tillbaka i kontorets lugna vrå. Men vi har minnena och bilderna kvar och det ger oss ny arbetsenergi. För min del är det även slut på en veckas goda restaurangmiddagar och hotellfrukostar och därmed ska jag ta tag i min träning till hundra procent. Denna veckan har blivit som en nytändning för mig och jag går in i hösten med ny energi och en härlig bränna på kroppen.

Kramar
/Cicci


Update



Bild: Alvhem

Denna måndag började inte bra! Det började med att jag fick gå upp kl 04.00 för att hinna göra mig i ordning innan taxin skulle hämta mig. Men taxin kom inte på beställd tid utan när jag ringde till taxibolaget fick jag svaret att ingen taxi var bokad. Suck, för jag vet att taxin var bokad. Som tur väl hann jag och mina kollegor till flygplatsen i tid. Efter att vi har fått gått på planet fick vi beskedet att det var strul med en propell. Så vi fick gå ut igen och därmed blev vi en timme försenad. Ingen rolig måndagsmorgon! 

Men nu är jag i framme i Sigtuna för en tredagarskurs. Vi bor på Sigtunahöjden och utsikten från hotellet är otrolig och deras mat är riktigt god. Vilket inte bådar gott inför torsdagens resa till Palma.

Kramar

God Morgon Lördag



Började min lördag med svart blåbärste och några skivor bacon till frukost. Jag har försökt att minska mitt intag av bröd och kolhydrater under en längre period och det har faktiskt givit resultat. Jag har gått ner tre kilo sedan i början av sommaren och man märker det främst att den lilla putmagen håller på att försvinna sakta med säkert.

Vi skulle egentligen ha åkt till familjen i Ronneby, men den efterlängtande trippen ställdes in av familjära skäl. Tråkigt, jag som hade sett fram emot att gå en runda bland fruktträden i trädgården och i svampskogen. Men istället går mina tankar till min syster i Gävle som befinner sig på sjukhus.

Idag ska vi istället gå på en lägenhetsvisning och göra några ärenden på stan inför mina kommande resor till huvudstaden och Palma. Nu har vi inte varit på visningar på hela sommaren så jag hoppas att detta objekt kommer att vara intressant.

Kramar




RSS 2.0