Mysig kväll framför tvn



Härligt pastelliga bilder från Mulberry får ens längtan till våren att bli större.

Hej,

Hoppas att allt är bra med er. Jag är nu äntligen frisk från min lilla influensa. Tänk att man alltid ska bli sjuk när man äntligen börjar se träningsresultat. Men det är väl min vanliga otur och mitt dåliga immunförsvar som spökar. Nu har även M blivit sjuk. Håller därför båda tummarna att jag inte blir sjuk på nytt.

Strax skall jag bänka mig i soffan för att se mysiga Mästerkocken. De senaste två kvällarna har jag inte haft tid att titta på tv. Därför ser jag fram emot lite lugn avkoppling med de otroligt duktiga kockarna. 

Kram  


Sjukstuga...



Jag kurerar mig med fruktsallad och tidningar

Hemma hos är det sjukstuga och det är jag som står för den. Började må krassligt redan i torsdags och igår gick jag hem tidigt från jobbet. Nu har jag varit sängliggandes i en dag och jag börjar redan tröttna på det. Det är tur att jag har M som passar upp mig med fruktsallad, glass och han kom till och med hem med boken Elsas Hemligheter för han trodde att jag ville ha något nytt och läsa!

Kram C 


Kärlek vid första ögonkastet


Mulberry.com

När jag såg scarfen på Mulberrys hemsida var det verkligen kärlek vid första ögonkastet. Så underbart vacker på alla sätt och vis. Scarfen ligger just nu högst upp på min önskelista och jag hoppas att den kan bli min en vacker dag. Kanske till min födelsedag? Hoppas att jag har varit tillräckligt snäll i år.

Shoppingsug



Årets första rosa tulpaner och säkerligen inte de sista. 

Idag har jag suttit och surfat runt på diverse shoppingsidor på nätet. Nu var det riktigt länge sedan som jag hittade något i klädesväg till mig själv. När man står framför garderoben på morgonen känns det som att det inte finns något piffigt att sätta på sig. Tror inte att jag är ensam över att känna så. På den senaste tiden har jag inte funnit något snyggt i butikerna i Kristanstad. Magnus har lovat mig att följa med på ett besök i någon större stad nästa månad så jag får shoppa lite vårnytt...

Fick till och med en räkning från H&M i fredags att jag handlar för lite där och om jag vill ha kvar H&M-kortet måste jag betala 60 kr. Men det stämmer för det sista året är det inte mycket på H&M som fallit mig i smaken. Antingen är kvalitén usel eller så har kollektionerna inte tilltalat mig.      

Kram


Lördagsmys


Ikväll ska jag knapra på Åre Choklad medan jag tittar på kvällens Mello. Chokladomslaget kommer även att matcha kvällens drink, Appletini.   

Denna lördag har börjat riktigt bra. I förmiddags tvättade jag och fick därmed undan den stora tvätthögen som under vardagarna växer dag för dag. Ska bli så skönt när vi flyttar då vi kommer att ha en egen tvättmaskin/tumlare och därmed slipper de växande tvätthögarna. Efter lunch trotsade vi det gråa vädret och gav oss ut på stan för lördagsshopping och en sen lunch på Fredholms Deli. 

Nu ropar Magnus och frågar om vi ska eftermiddagsfika på semlorna som vi köpte med oss från stan. Min första semla för året. Mums!

Kram
  

Mitt senaste fynd!




En helt ny tandborstmugg och två vita handdukar från danska Vipp. 

Jag har aldrig förstått mig på Blocket och att man skulle kunna göra fynd där. Tidigare hade jag uppfattningen att det mest såldes "skräp" som folk ville tjäna pengar på. Men nu har jag ändrat åsikt och är så nöjd över mina nya fynd.

Sedan jag köpte tvålpumpen till Magnus i födelsedagspresent började jag tänka att jag ville komplettera med en mugg till våra tandborstar också. Så jag började se mig om på nätet och då hittade jag detta set på Blocket, helt oanvända och till ett riktigt superpris. Gissa om jag blev glad när jag fick mail tillbaka från säljaren som sa att de var mina om jag ville ha dem.

Därmed har vi numera tvålpump, tandborsthållare och fyra gästhanddukar från Vipp som väntar på att flytta in i vårt nya badrum. Setet från Cult Design får hänga med i flytten och får sedan stå i gästtoaletten och användas av eventuella sovgäster. 

Kram

Happy Valentine




Önskar er en fin alla ♥:s Dag, kära läsare! Passa på att njuta av dagen med era nära och kära.

Många kramar Cicci


Mysig söndag



Mamma och Caroline hade förutom paket till Magnus med sig ett fång med röda tulpaner. De livar verkligen upp vardagsrummet med sin härliga och klara röda färg. Tyvärr hade mamma köpt fel sorts Iittalaglas till Magnus, men eftersom glasen är köpa på Cervera är det lätt att byta dem.

Idag har jag haft en riktig cozy-Sunday. Till skillnad från det soliga vädet som verkar har varit över mellansverige så har vi haft en riktigt gråmulen dag och det har till och med snöat. Trist, men ändå ganska mysig för jag har spenderat eftermiddagen under en filt framför datorn och surfat runt på olika inspirationssidor. Nu ska jag strax bege mig till Friskis för att sätta fart på mig själv ("soffpotatisen"). Fick allt lite dåligt samvete när M både varit på gymmet och spelat ishockey!

Kram

Lunchdate



Dagens lunchdukning gick i grått och vit. På den senaste tiden har jag börjat falla mer och mer för den gråa tonen och enligt många inredningsexperter kommer grått bli den nya "vita".

Idag har vi haft min mamma och lillasyster på lunch. Jag vaknade redan vid åtta i morse och då började jag att svänga ihop min bolognese. Den bästa bolognesen får man till genom ett riktigt långkok och idag fick den puttra i tre timmar. Enligt Caroline var den mycket godare än mammas och det är riktigt gott betyg för min mamma brukar alltid laga god mat.

På bordet står mina grå Kastehelmilyktor och jag blir bara mer och mer kär i dem. Jag tycker att de så fina när de lämnar prickiga skuggor på bordet. Därför skulle jag gärna vilja komplettera samlingen med två klara lyktor. Gav bort tre klara lyktor i inflyttningspresent förra helgen och det blev en lyckad present. 


TGIF


Bild: Kalasgott.se

Veckans fredagsrätt står nu i ugnen och puttrar för att bli klar. Ikväll serveras chevréfylld fläskfilé a la Jennie Benjaminsson med potatisgratäng. Mmm, det låter väldigt gott och bilden såg aptitlig ut. Jag hoppas innerligt att den är lika god i verkligheten eftersom det är första gången som jag testar receptet. Fast om man rätterna man ksapat prisas av några av Sveriges bästa kockar så bör det vara gott.

Äntligen är det fredag igen! Det ska bli så skönt att ha två lediga dagar framför sig. Imorgon kommer min mamma och min ena syster hit på besök. Jag har inte träffat dem sedan julhelgen och därför ska det bli extra kul att träffa familjen igen.

Kram


 

Onsdagsmys



Ikväll myser vi framför Sveriges Mästerkock med varsin glasspaket i handen, Magnus med glass från Ottos Glassfabrik och jag med Baked Alaska från Ben & Jerrys. Onsdagsmys på hög nivå! Var och tränade tidigare ikväll och på några minuter var kalorierna som jag tränade bort tillbaka igen... Haha, men lite gott får man allt unna sig.

KRAM!


Våriga pasteller är här för att stanna



Hela tre tulpanbuketter står nu i vår vackra Alvar Aaltovas. Är så glad att den finns i våra ägor och jag skulle inte tacka nej till en till.  

Det blev en liten förflyttning av möbler igår pga kalaset. Nu står vårt Blå Stationbord i vardagsrummet och Plainebordet fick flytta ut i köket. Längtar verkligen tills flytten då vi kan köpa ett stort matbord så alla gästerna kan få plats och man slipper bjuda i omgångar.

Till helgen ska jag försöka ta någon bra bild på bordet från Blå Station för ni har inte sett den mer än bordskivan. Nu när det är mörkt på eftermiddagarna känns det mindre kul att gå runt och fota när man vet att kvaliten på bilderna kommer att bli så där. 

Kram

 

M-s Birthday


Dagens födelsedagsdukning gick i vitt och härligt karmelliga färger.
Tallrikar från Mateus, Kartio-, Essenceglas och kivilyktor från underbara Iittala och servetter från Marimekko.
  


I mina tre paket låg en vit tvålpump och två vita handdukar från danska Vipp och fyra Essence rödvinsglas.
 
I morse steg jag upp extra tidigt för att kunna väcka Magnus med både skönsång och presenter. Den enda gången på året jag sjunger solosång och det är på hans födelsedag. Egentligen är det rätt elakt att utsätta honom för det, men är det födelsedag så är det!

Vi har haft ett riktigt trevligt födelsedagsfirande idag och han har fått så fina presenter. Han hade önskat saker till det nya hemmet och förutom sakerna från mig fick han bland annat en Stringhylla, fler Kastehelmiassietter, presentkort på Cervera och på Miljögården i Lund. Så han är mer än nöjd med alla sina paket.

Snart kommer vi få fler gäster hit för att hjälpa oss att äta upp tårtan. Jag bakade Chocolate DeLuxetårtan från Call Me Cupcake. Den var riktigt god, men den var väldigt mäktig så ingen ville ta en extra gång. Förutom tårtan hade jag även gjort Key Lime Pie Cupcakes och de kan också vara anledningen till att ingen ville ta en extra gång.

Sommar med Systrarna von Sydow


Bild: My News Desk

Lagom till min födelsedag (i slutet av april) släpper Ebba Kleberg von Sydow tillsammans med sin syster Amy Sydow ut en bok med personliga antekdoter och recept till sommarens alla tillställningar. Ebba beskriver boken som ett drömprojekt och den kommer bland annat innehålla Amys recept på kolakaka, Ebbas grova scones och deras grenolarecept.

Jag har följt Ebba sedan hon började som moderedaktör på Expressens helgbilaga Fredag till hennes nuvarande projekt på GoKväll. Minns för många år sedan att jag köpte en klänning som blev känd som Ebba-klänningen för att hon hade den på bylinebild. Det var tider det, undrar vad som hände med den klänningen?!

Nu ska det bli spännande att se hur duktiga systrarna Sydow är att bjuda på sina bästa recept och festtips. För många år sedan gjorde jag en kaka/tårta som Ebba hade tipsat om i Veckrevyn. Men jag måste ha misslyckats totalt med kakan för den är fortfarande kvar på Magnus "minst-goda-efterrättslistan"...    

Snart börjar Schlagerkarusellen igen...



Tänk att det nästan har gått ett år sedan Eric Saade vann i Globen med sin låt Popular. Redan på lördag sätter schlagerfesten igång på nytt! I år har jag knappt någon koll på vilka artister som ska ställa upp i de fyra delfinalerna och för att råda bot på detta så köpte jag Den Stora Schlagerguiden med mig hem idag.

Efter en snabb titt på de olika delfinalerna, tippar jag att delfinal ett och fyra kommer att vara de roligaste att titta på. På lördag tävlar bland annat Loreen, Marie Serneholt och Afro-Dite. Men om fyra veckor så kommer det bli en riktig rysare med Charlotte Perrelli, Danny Saucedo och Lisa Miskovsky som mina toppnamn. Läste på SVT.se att det under kvällen släpps minutklipp på lördagens startfält. Definitivt något att lyssna in och speciellt intresserad är jag då av Loreens låt.  

Kram

Chocolate Cake



Bilder: Call Me Cupcake

Lagom till Magnus födelsedag ska jag försökta ge mig på att baka en tårta. Vi brukar i vanliga fall köpa en "köpetårta" till våra födelsedagar, men i år är jag sugen på att göra min egen. Jag hade tänkt att baka en hög, men samtidigt ganska liten tårta.

Problemet är bara att hitta en mindre bakform och det verkar vara en nästintill omöjlig uppgift. Jag har hittat en form på IKEA som är 20 cm i diameter, men jag hade velat hitta en som är 18 cm. Vet ni var jag kan hitta en sådan? Typiskt att man alltid ska vara ute i sista minuten. Men om jag inte hittar en mindre så får det bli en 20 centimeters tårta.

Kram



RSS 2.0