Titta så fina...



I lördags fick jag hela fem stycken Kastehelmi ljuslyktor av mina underbara kollegor. Gissa om jag blev överraskad och glad när jag öppnade deras lilla paket. Jag hade inte ens förväntat mig paket eftersom jag bara tycker att det är kul att träffas. Men förutom ljuslyktorna fick jag ett fång rosor och ett litet presentkit bestående av fin marmelad och knäckebröd. Tack så hemsk mycket allihopa!

Till helgen väntas det än mer festligheter! Då ska vi gå på en inflyttningsfest och sedan fyller även Magnus år. Ibland är det verkligen tur att det finns internetshopar så att man istället för att flänga runt i stans alla butiker, smidigt kan klicka hem födelsedagspresenter till min darling. Det gjorde jag igår i smyg när han var iväg och redan idag fick jag meddelande om att leveransen var på väg hem till mig... Mycket praktiskt och smidigt. Nu återstår att se om paketen faller honom på läppen?

Tjejkväll de luxe




Tjejkvällen blev riktigt lyckad! Kvällen blandades med många skratt, god mat och många färggranna drinkar. Lille Isak fick också uppleva sin första tjejkväll och han verkade väldigt nöjd och belåten med det.

All mat som jag bjöd på igår hade jag tagit från Mingelboken. Istället för att göra tre traditionella rätter blev det mängder med olika sorters plockmat. Trodde att det skulle vara lättare, men att förbereda all mat tog mig 1 ½ dag.... Fast nu i efterhand var det ändå värt all möda.

Kvällens drink blev min personliga favorit appletini. Under kvällen tappade jag tom räkningen hur många olika drinkar som jag blandade. Nästa gång jag är på stan ska jag köpa en riktig shaker. Fick låna Annes shaker igår och den var guld värd om man skulle blanda goda drinkar.

Kram

Planering pågår




Bilder från Systrar Eisenmans Mingelmat tagna från recept.nu 

Ikväll sitter jag och planerar inför helgens tjejmiddag. Det är lite extra att planera eftersom jag kommer gästas av dels en vegan och dels en gravid vännina nu på lördag. Jag vill självklart att alla mina gäster ska känna sig välkomna, även om alla inte kommer kunna äta utav allt som bjuds. Men det är lite trixigt och bara på dessa dagar som jag har läst på så har man lärt sig massor. Det finns verkligen många (för mig) nya varor i mathyllorna till mina specialkostgäster! 

Kanske får jag lite mer matinspiration genom kvällens avsnitt av Mästerkocken? Annars har jag alla härliga kokböcker i bokhyllan som inspirationsstöd.

Kram


Pust...


Bild: Nelly.se

Pust... Är precis hemkommen från ett skivstångspass. Riktigt jobbigt var det, men samtidigt riktigt roligt. Det är helt klart mitt favoritpass på hela veckan. Idag kände mig extra fräsch eftersom jag invigde ett nytt träningslinne. Tänk vad lite nya träningskläder kan göra susen för träningsformen. Brukar oftast köpa träningskläder från Nike. Tycker Nike har de snyggaste träningskläderna till ett någolunda vettigt pris. Känns som att priset har en stor betydelse efter det går åt X-antal stycken i veckan.

Kram


Hemma


Jag har inte tagit ett enda fota under helgen. Riktigt dåligt, Cecilia! Jag får skärpa mig till nästa helg, då ska jag nämligen anordna tjejmiddag och då ska allt kameran fram.

Nu är jag hemma igen efter vår tjejhelg i Kalmar. En helg som har blandats med mycket prat, shopping, drinkar och god mat. Precis som en riktig tjejhelg ska innehålla! Jag hittade bland annat en chanelinspirerad kofta, en Odd Mollykofta och en liten genomskinlig Viitriiniask på rean. Tyvärr hade inte Kalmars Cerverabutikerna fått in Iittalas nya ljuslyckor utan jag får helt enkelt hålla mig till tåls till de kommer till stan. 

Helgen känns som att den har gått i rekordfart. Det hade varit skönt om helgen hade bestått av en extra dag, så man hade kunnat vila ut en dag härhemma. Men än är söndagskvällen inte slut så nu ska jag njuta till max under de timmar som än återstår.  

Dessa vill jag också ha...


Nu har Iittala utökat sitt sortiment med nya ljuslyktor i Kastehelmi-serien. Precis som mycket annat som Iittala gör väcker det ett stort ha-begär hos mig. Jag skulle mer än gärna vilja komplettera min Kastehelmisamling med några bruna eller grå ljuslyktor. Än så länge har jag inte sett dem på Cervera här i stan, men till helgen ska jag till Kalmar och där kanske jag hittar dem. 

Nu till helgen ska jag och mina tjejkompisar från högskoletiden träffas och umgås i vår gamla pluggstad. Vi brukar träffas allihopa en gång om året och det skall bli riktigt kul att ses igen. Lite tråkigt är det dock att vi bara hinner ses en gång om året, men så blir det när alla bor på olika håll.

Kram


Hamilton



Igår var vi på bio och såg premiären av Hamilton i nationens intresse. Det var inte riktigt min typ av film för jag gillar inte våldsamma filmer där de skjuts mycket. Om man hade gillat det och man tittat bort så mycket som jag gör, så är det en sevärd film. Nu är tyvärr våra biocheckar som vi fick i julklapp slut och nu kommer nog att dröja innan jag sätter min fot i en biosalong igen.


Det märks tydligt att jag numera är tillbaka i mitt ekorrhjul. Under julledigheten gick jag inte och la mig förrän klockan ett. Men efter det att jag började jobba i måndags så somnar jag på soffan klockan nio på kvällen. Lagom kul kvällsällskap. Ikväll ska vi dessutom iväg på fest och då hoppas jag är lite piggare än vad jag var igår kväll. För det finns inget värre när man själv är trött och alla de andra i sällskapet är på värsta partyhumöret…


Här sover en prinsessa


Bild: Trendenser för Mimou

Denna underbara bild hittade jag på Mimous hemsida. Rummet ser ut som ett vitt prinsessrum med den vita järnsängen, de fluffiga kuddarna och med sänghimmeln ovanför sängen. Såå sött! Den som sover där sover nog gott varenda natt...

Varje gång jag tittar in på Mimous hemsida blir jag sugen på att köpa nya kuddar till hemmet. Det är nästan lite farligt att titta in på sidan eftersom kuddarna kostar en (liten) slant. Därför har jag alltid försökt att köpa mina när det är nedsatt pris. Just när är det sovrumskampanj på Länna Möbler och jag måste erkänna att jag är lite sugen på en kudde eller två då jag inte har köpt ett enda klädesplagg på under hela mellandagsrean. 

Kram  
   

Längtan till Paris...



Hmm, vilken är finast som en tavla... Affischen från Olsson & Gerthel...


... affischen från Bold and Nobel eller...

rentav en bild som jag tagit själv?

När jag såg denna affisch på Olsson & Gerthels hemsida över Paris började jag längta tillbaka till Frankrikes huvudstad. Vi var ju där i början av sommaren och tyvärr regnade det väldigt mycket under vår helg där och det får mig att vilja resa dit igen. Jag skulle nu vilja se och upptäcka ett charmigt Paris utan att behöva gå och ta skydd under ett jäkla paraply.

Nu vet jag att vi inte kommer att resa dit på ett tag för M vill upptäcka och se andra städer istället för att åka tillbaka till en stad där vi precis har varit. Men jag kan kanske åter minnas vår resa genom en tavla. Frågan är bara om jag ska köpa en färdig affisch och rama in eller om jag själv ska förstora upp en av våra egna bilder? Det får jag allt ta att fundera på... Vad säger ni kära läsare?

Kram  

Sista lediga dagen


Bild: Alvhem

Då är jag framme på min sista lediga dag. Det är med blandade känslor som jag går tillbaka till kontoret imorgon. Det har varit riktigt skönt att ha varit ledig i två veckor. Jag har för en gång skull kunnat sova ut ordentligt om morgnarna, men samtidigt ska det bli skönt att komma tillbaka till en normal vardag. Redan idag har jag tjuvstartat "vardagen" med att arbeta hemifrån och har på så sätt förberett mig inför morgondagen.

Igårkväll var vi på hembjudna till Anne och Robert på middag kombinerad med spelkväll. En riktigt trevlig kväll med väldigt god mat och trevligt sällskap. Jag utser såhär dagen efter mig själv som kvällens kortmästare eftersom jag vann alla kortspelen som vi spelade. 

Kram  

 


Solen sken idag!



Vackra vackra Leila Lindholm. Bilderna är tagna från hennes blogg, leila.se
Hennes klänningar på bilderna är bara så vackra och jag hade mer än gärna haft pärltoppen från Ida Sjöstedt hängandes i min egen garderob. 

Åhh, idag har varit en sådan underbar dag! Vädret har varit helt otroligt och det är första gången på mycket länge himmeln var ljusblå istället för grå och allmänt trist. När det är ett sådant fint väder så måste man ju njuta av det härliga vädret och det gjorde vi genom att ta en två timmar lång promenad. Riktigt härligt var det för luften var krispigt kall men samtidigt kände man hur solen värmde i ryggen och på mina rosiga kinder.

Nu håller jag på att baka för tredje (!) gången under min ledighet. Det gäller ju att passa på när man har tid, hihi. Idag har jag gett mig an på att baka Leilas vaniljbullar och som fylls med hennes vaniljkräm. Recepten på krämen och bullarna finner ni i hennes Piece of Cake-bok. Bakade dessa bullar för några år sedan och jag minns än idag hur goda det var. Mmmums... Bra att ha i frysen när man får oväntat eller väntat fikasällskap.

Kram   
 

Köket, hemmets hjärta






Denna lägenhet ligger nu ute för försäljning på Alvhems Mäkleri och ägaren som bor där verkar har nästan samma smak som mig och M när det gäller kök. Till vårt nya boende har vi valt snarlika vita köksluckor från Ballingslöv och jag tror att bilden även visar en Tapwellkran.

Vi har valt att byta ut standardkranarna till kranar från Tapwell i både köket och badrum. De standardkranar som följde med i boendet passade inte till köksluckorna och för att helhetsintrycket skulle bli så bra som möjligt var det ett enkelt val att byta bort dem.

 
Bilder: alvhem, tapwell och hemnet

Här ovan ser ni standardköket till vårt nya boende. Jag tror dock att vårt kök kommer att få ett helt annat utseende eftersom vi kommer att ha en annan bänkskiva, kran, ho, diskmaskin, kakel och andra luckor. Ja, det är faktiskt rätt mycket som kommer att ändras. Men vi ville att köket skulle kännas som vårt eget och ha samma standardiserade uttryck som grannarnas.

Hänger ni med som läsare fram till sommaren så kommer det nya boendet och all inredning av de alla rummen med all säkerhet att dominera här på bloggen!

Kram


Movie Tips



Bild: imdb.com

Jag nämnde för någon dag sedan att jag ville se New Year's Eve. Konstigt nog visar de inte filmen här i stan så vi fick åka till Bromölla för att se den där. Ingen av oss har varit på Biopalatset i Bromölla tidigare, men biosalongen var hur mysig som helst. Det kändes precis som vi gick på bio år 1960 istället för år 2012 fast på ett mysigt sätt.

Filmen passade min smak som handen i handsken. Den var fullproppad med diverse olika toppskådisar såsom Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Sarah Jessica Parker, Jessica Biel och Josh Duhamel bara för att nämna några. Jag gillar ju filmer där romantik och feelgoodkänsla står i centrum och filmen innehöll en stor dos av båda. Men filmen passade även vårt manliga biosällskap också och det tycker jag personligen är ett gott betyg för en Cicci-film.

Om ni vill uppleva den härliga nyårskänslan på nytt, så tycker jag att ni ska se denna småmysiga film. Jag blev nästan lite sugen på att se Valentine's Day som bygger på samma tema. 

Övernattningslägenhet till högstbjudande!





Läste precis på Aftonbladet att en rysk miljardär hade köpt denna New York-lägenhet till sin dotter för 600 miljoner kronor. Lägenheten är på 10 rum och är den dyraste i New Yorks historia. Det bisarra är att dottern bara ska ha den som övernattningslägenhet!

Man blir lite avundsjuk på de människor som badar i pengar, men jag hade nog inte köpt NY:s dyraste lägenhet för att använda den som övernattningslägenhet. För mig är det ett sjukt beteende och då har man enligt mitt tycke alldeles för mycket pengar som man dessutom använder på fel sätt.

RSS 2.0