Drömma kan man alltid göra

 
På Artilleriets hemsida hittade jag en riktig fining! Bestlite har nu släppt sina lampor i mässing. Jag hade mer än gärna haft en BL1 på bordet i arbetsrummet eller varför inte två stycken i sovrummet. Men drömma kan man ju alltid göra. Jag får vara nöjd att vi har en Bestite i vardagsrummet. Lampor står för tillfället inte på vår priolista.
 
Ikväll ska jag spana på flygresor. Vår plan är att åka på en riktig långsemester i sommar och vi har som deadline att vi ska ha bokat våra biljetter innan söndag. Har ni några tips på hemsidor där man kan hitta flygbiljetter till bra priser till Asien? 
 

Kommentarer
Postat av: Annacecilia

Vilken fin lampa,åker direkt upp på önskelistan:)

2013-03-05 @ 20:39:09
Postat av: Louise B

Mitt bästa tips är www.skyscanner.se.
Jag och min sambo kom hem i förra veckan ifrån en resa till Singapore och Malaysia. Denna sida var perfekt när vi planerade resan. Vi kikade där vilka som var billigast och när det fanns flygtider. Superlätt att även ta sig mellan platser i Asien då det finns många bra och prisvärda flygbolag!

2013-03-05 @ 20:57:34
Postat av: Cicci

AnnaCecilia: Visst är den riktigt läcker! Så jag förstår att den hamnar på din önskelista.

Louise B: Tack så mycket för SUPERtipset! Vi tänkte beta av Kuala Lumpur, Singapore och Indonesien. Har du några bra tips på sevärdheter i Kuala Lumpur & Singapore som man inte får missa?

2013-03-06 @ 19:47:03
Postat av: Louise B

Hej!
Här kommer en sammanfattning av vad vi besökte:

I Kuala Lumpur så besökte vi bland annat Batu Caves, superlätt att ta sig dit med tåg. Tåget kostar ca. 4 svenska kronor från Kuala Lumpur och tar ca. 15-20 min. Batu Caves når man med 272 trappsteg upp till en grotta där det finns hinduiska tempel. Små söta apor finns också att beskåda i träden på vägen upp för trapporna. Det enda som vi reagerade på var att det var ganska smutsigt överallt men det är det generellt sett i hela Malaysia.

Bredvid Batu Caves finns också en mörkergrotta som kryllar av tiotusentals fladdermöss. Samt diverse andra insekter och reptiler som gillar mörka fuktiga områden.
Vi tog en tur där inne som tog 45 minuter. Det var intressant och spännande och guiden berättade om bevarandet av grottan samt olika djur som levde där.

Sedan är KL Tower att rekommendera om ni vill ha en vacker utsikt över staden. Man kommer högre upp här än i Petronas Towers.

Ett härligt shoppingcenter var Suria KLCC. Gigantiskt och låg precis vid fötterna av Petronas Tower. Utanför fanns en "sjö" med fontäner och ljusspel på kvällen.

Kuala Lumpur är en väldigt livlig stad och lite oorganiserad och smutsig om man jämför med Singapore. I Kuala Lumpur så var det svårare att gå till fots överallt då det ibland innebar att korsa stora vägar. Men har man tid och tålamod går det ju att hitta sig fram ändå :)

Singapore tyckte vi mycket om, en fantastisk stad (eller land som det ju är). Det var extremt rent, ordnat och funktionellt. Lätt att hitta och ta sig fram med kommunaltrafik.

Vi besökte bland annat Clark Quay. Ett härligt ställe att besöka kvällstid och sitta vid någon av restaurangerna vid vattnet och njuta av en drink eller lite mat. Dock så tar vissa restauranger riktiga överpriser!

Marina Bay är trevligt att strosa runt och här ligger också Garden by the Bay. På kvällen har de ett laserskådespel vid vattnet.

China Town och Little India är också värt ett besök. Stora kontraster jämfört med resten av staden.

Sedan besökte vi Sentosa Island som är en konstgjord ö. Denna ö är en nöjesö och har olika aktiviteter. Dock tyckte vi inte att Underwaterworld eller Dolphin Lagoon var värda ett besök. Djuren såg inte helt glada ut tyvärr.

Men det var mycket trevligt att ta Cablecar/Linbanan ut till ön. Det var en fantastisk utsikt. På ön finns även Universal Studios, shopping m.m.
En rolig aktivitet var Lugo, en typ pulka med styre som man åkte ned för en slingrig väg med.

Orchard Road är ett måste för shoppingsugna! Helt otroligt att det kan finnas så många gigantiska köpcentrum efter varandra, vissa nästan vägg i vägg. Alla med märkesbutiker. Dock är priserna ungefär som hemma.

Något vi ej hann med var att besöka Singapore Zoo som tydligen ska vara mycket bra, de har även nattsafari kvällstid. Annars så finns det flera vackra trädgårdar att strosa omkring i.

Både i Singapore och Kuala Lumpur är det mycket enkelt att förstå och ta sig runt med tunnelbanan i staden. Den går ofta och är billig. Vi tog oss även till och från flygplatser med tunnelbanan i Singapore då denna går hela vägen. Vi upplevde både Singapore och Kuala Lumpur som trygga städer även kvällstid och det var mycket folk i rörelse både dag- och kvällstid.

Hoppas du fått en del tips! Det är bara att fråga om du undrar något så försöker jag svara om jag vet :)


2013-03-10 @ 20:09:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0