Happy New Year



Snart är vi inne i 2012. I början kommer det att kännas lite konstigt att skriva 2012 istället för 2011. Jag kommer med största sannolikhet behöva kolla en extra gång på datumen när jag gör mina första årsredovisningar efter mitt juluppehåll. Så det inte står 2011 istället för 2012.

Jag ser fram emot att med glädje kliva in i det nya året. Året då vi kommer att lämna vår trygga lägenhet och flyttar till vårt eget boende. På juldagen körde vi förbi vårt nya bostadsområde för att se hur det går med bygget och det ser riktigt lovande. Nu är utsidan klar på alla husen och nu i januari kommer man att börja att jobba med insidan. Vi längtar så till vi flytta in i vårt nya hem. 

Jag vill även passa på att tacka er läsare för ett fantastiskt fint bloggår. Ni är anledningen till att jag skriver, alla ni som tittar in här och lämnar så fina ord. Därför vill jag önska er ett riktigt gott nytt 2012. 

Sjukstuga


Idag är det sjukstuga här hemma. Jag känner mig inte på topp idag. Riktigt typiskt att man ska bli sjuk till nyår. Men jag håller tummarna att jag är piggare tills imorgonkväll! Idag har jag passat på att kurerar mig i soffan med en massa romantiska komedier. En riktigt bra medicin! För en stund kom M hem och då hade han köpt glass och ett glossigt magasin till mig. Riktigt sött av honom!

Nu ska jag välja viljen film jag ska se härnäst. Min tredje för dagen...


Systrarna har gjort det igen



Har ni börjat fundera på vad ni ska äta på nyårsafon? Annars kan denna underbara bok från systrarna Eisenman, Mingelmat, vara till god hjälp. Mingelmat vann priset som årets bästa kokbok och enligt mig innehåller den verkligen all mingelmat man kan tänka sig. Man kan hitta allt ifrån tapas, meze till amerikanska och franska smårätter m.m. You name it! Vi är bortbjudna till nyår, så själv behöver jag inte tänka ut någon nyårsmeny. Men annars hade jag med glädje spanat in smårätter i denna härliga bok som man kunde ha bjudit på till fördrinken.

Klockan är bara tolv och det känns som att jag har hunnit med hur mycket som helst. Började dagen med att åka till jobbet för att hämta lite papper. Nu har jag inte träffat mina arbetskamrater på en vecka och det var roligt att prata av sig med några av dem. Man är van att ses varje dag och därför tog snabbvisiten lite längre tid än beräknat.

Nu när jag har varit så effektiv och arbetat undan jobb under förmiddagen, blir det piano för min del resten av dagen. Ska avboka ett skivstångspass som jag hade tänkt gå på ikväll eftersom jag har känningar i halsen och då är det bäst att vila sig i form efter julmaten.

KRAM


The Holiday



Bästa julfilmen alla kategorier är mysiga The Holiday. Jag har sett den alla jular sedan den hade premiär 2006 och ibland kan jag bli sugen att se den mitt i sommaren för att den är så charmig.

Ikväll ska vi gå på bio och se the Girl with the dragon Tattoo. Denna tiden på året är den absolut bästa film/biotiden. Det är något speciellt med att gå ut från biosalongen när det är mörkt och kallt ute. Jag vill även hinna med att se årets romantiska julfilm New Year's Eve, fast det får bli efter nyår.

Nu ska jag ställa mig i köket och baka två satser med Leilas supergoda dinkelbullar och rågbullar. Nu när man är ledig och har tid att baka så är det mysigt att ha goda bullar till frukost. Klart mycket godare än köpebröd.

Kram


God Fortsättning!



Dagens superklipp från torget hittar vi i Alvar Aaltovasen. Jag gillar att de matchar kuddarna från Mimou i soffan.  

Nu är vi tillbaka efter att ha firat jul hos min familj i Blekinge och hos Magnus familj i Lund. Julen är väldigt speciell eftersom det är den enda högtiden som vi i vår familj samlas och firar tillsammans. Men i år saknades pappa för han var på jobb i Antwerpen, men som väl är finns det telefon så vi kunde ändå önska varandra en god jul.

Idag var vi en stund på stan för att spana in mellandagsrean. Varken Magnus eller jag kom hem med något reaklipp. Det enda klippet som jag gjorde var ranunklerna som nu pryder vardagsrummet. Tjugo kronor per bunt, det är billigt enligt mig!

Nu ska jag packa upp resväskan så vi kan ställa ner den i förrådet och få lite ordning i hemmet.

KRAM!

Merry Christmas

Bild: Tine K
En underbar jul önskar jag er Alla!
Många Kramar
Cicci

Winter Caramel



I år har jag inte hunnit baka något julgodis eftersom tiden har helt enkelt inte räckt till. När jag var i affären sist hittade jag passade nog Winter Caramel från Marabou som jag tänkte testa ikväll. En chokladkaka med knäckfyllning kommer nog att stilla mitt julgodissug lite grann.   

Imorgon kommer jag att bara jobba halva dagen och sedan går jag på julledighet! Det ska bli så skönt att vara ledig ända fram till den 9 januari. Visserligen kommer jag att behöva jobba några timmar under ledigheten, men det kan jag göra hemifrån. Magnus jullov börjar också imorgon och det känns så underbart att vi har 2 ½ veckors ledighet tillsammans.

Kram 


Årets julbal





Idag är jag riktigt trött i huvudet och i fötterna efter gårdagens julbal. Men jag ska egentligen inte klaga för jag hade en jätterolig kväll med mina kollegor och kvällen kommer jag sent att glömma. Jag började gårdagen med att fixa håret hos min frisör Emelie. Tack snälla, för att du hoppade in och jobbade på din lediga dag! Håret blev precis som jag ville ha det, en stor knut på sidan och för att få volym i mitt annars spikraka hår vågade hon längderna.  


Balen hölls på Grand Hotel i Lund och det var så pampigt med alla gigantiska juldekorationer, de stora festsalarna och alla människor som hade gjort sitt yttersta för att göra sig fina. Kvällens accessoar var att alla var tvungna att bära mask. En del masker var hur fina som helst, medans andra hade masker som var lite otäcka för de täckte hela ansiktet. Kristianstadkontoret ville utmärka sig i vimlet så vi hade en gemensam guldmask, vilket gjorde det enkelt för de andra för de såg vilket kontor vi tillhörde.


För att inte hela söndagen skulle bli helt förlorad valde jag att åka hem när festligheterna var slut. Många bodde över i Lund och fortsatte festandet i Malmös nattliv. Men även om det blev en ”tidigare” kväll för mig så var jag inte hemma förrän vid tre i natt och idag sov jag ända till lunch. Idag har Magnus och jag gjort några julklappsinköp och nu väntar jag att på att min lussedeg ska jäsa klart. Så helt förstörd har denna söndag inte blivit.


Kram   


Muppets Collection


Vad är en bal på slottet utan lite glitter och glamour? OPI:s festliga Muppet Collection kommer att hjälpa mig en bit på vägen på lördag... Hur festligt är inte bara namnet Divine Swine som mitt lack heter? Jag hade egentligen siktat in mig på ett annat lack från samma kollektion, men den var slutsåld i hela stan. Min kollega/vän Jenny och jag fick riktig beslutsångest när vi stod och valde vilket glitternagellack vi skulle välja för utbudet minst sagt var enormt!


Nästa var och vartannat sminkmärke har satsat på en glitterkollektion lagom nu till jul/nyår. Jag stod och valde mellan Deborah Lippman och OPI. Men eftersom jag inte har testat Lippmans lack tidigare kändes det bäst att köra ett säkert kort. Jag vet att de också säljer märket på Cow i Stockholm och nu undrar jag om det är någon som har testat det? Är det bra?

Kram


Beslutsångest





Bilder: kartellsverige.se

Magnus och jag är sugna på att köpa en ny taklampa till lägenheten så efter jobbet besökte jag Svenska Hem. Vi är lite inne på att köpa Kartells Gé-lampa, dels för att vi så nöjda med de tre lamporna som vi har därifrån och sedan gillar jag att den matchar Bourgien.


Men nu kommer det svåra att bestämma färg, antingen den vita eller svarta som har bladguld på insidan eller den kromfärgade. Hmm, riktigt svårt val eftersom alla är superfina. Den vita passar in i vårt hem, den svarta bryter av mot allt det vita och den kromfärgade är bara fin. Tyvärr hade de bara den svarta i butiken och jag hade gärna velat se hur den vita och kromfärgade ser ut i verkligheten. Vilken färg tycker ni är finast?

Kramar


Födelsedagsfirande x två



Denna heleng har jag hunnit deltaga på hela två stycken födelsedagsfiranden på samma dag. Igår tog vi bilen till Malmö för att först springa runt på stan för att hitta julklappar. Det märktes tydligt att det var både många Malmöbor och väldigt många danskar som delade samma tanke som vi eftersom affärerna var proppfulla med folk som letade efter den perfekta julklappen.


På eftermiddagen var vi med och firade lille Rasmus som precis har fyllt 2 år. Ett riktigt trevligt barnkalas som passade både vuxna och små i smaken. Efter Rasmus kalas åkte vi vidare till Lund för att fira Magnus mamma och även hennes firande blev riktigt trevligt.


Nu är jag hemma i hemmet lugna vrå efter en dags kalasande. Tråkigt nog har jag känns mig lite krasslig så jag har mest vilat i soffan med Mari Jungstedts senaste bok i handen. Nu har jag äntligen fått tillbaka läslusten efter några månaders uppehåll och jag ser fram emot att plöja några böcker under julledigheten.  

Kram.


Första julklappen avklarad



Bild: Bo Bedre

Första julklappen är härmed avklarad! Idag gick det upp för mig att snart är vi inne i mitten av december. Därmed är det verkligen hög tid att jag börjar planerar inköpen så det inte blir någon impulsshopping på lilljulafton! Så i eftermiddags började jag julklappsjakten med en julklapp till mina föräldrar och förhoppningsvis kommer jag att hitta några till helgen.     


Nästa vecka ska jag på stor julbal med jobbet och den har jag knappt hunnit fundera på. Min frisyr är det enda som jag är helt säker på hur jag vill ha det och den ska jag inte ens göra själv. Vi fick inbjudan för tre månader sedan och då kändes det så avlägset. Men tiden går fort och nu är det snart nästa helg! Tycker att det ska bli så roligt att gå på bal igen för jag har inte varit på någon sedan studentbalen och det var ju ett tag sedan.

Kramar


Stressigt Stressigt


Bild: Ikea Livet hemma

Tänkte bara gå in här och säga hej. Om ca kvart sitter jag frisörstolen och får mitt hår tillfixat. Skall bli riktigt skönt att få det klippt och slingat igen. Efter frisörbesöket tar vi bilen till Kalmar för att tillbringa helgen hos våra vänner Linda och Nils. Så jag vill bara önska er en trevlig helg om jag inte tittar in nåt här i helgen!

Kramar

  

RSS 2.0