Victoria's secret fashion show



Ni missar väl inte årets mest färgsprakande modevisning ikväll. Ikväll visar trean Victoria's secret fashion show 2010 med bland annat Adriana Lima, Alessandra Ambrosio och Rosie Huntington-Whiteley. Tänk om man vore en ängel som fick bära den juvelbeströdda bh:n som är värd två miljoner dollar...

Idag har det varit en riktig slappardag hemma hos oss. Hela dagen har jag gått klädd i min marinblåa plyschdress och bara tagit det lugnt. Jag har mest suttit framför datorn och surfat runt på de olika reorna på jakt efter godbitar. De godbitar som jag hittat har varit till ordinarie pris och då har det liksom fått vara. Det brukar ju oftast vara så när man väl hittar något så är det till full pris. 

Nu får ni har en fin kväll!

Kramar


Årets klapp



Årets favorit bland mina julklappar var Magnus julklapp till mig. En plånbok från Marc by Marc Jacobs som matchar min väska som handen i handsken. Jag måste ha varit en väldigt snäll flickvän/sambo som har gjort sig förtjänat till en sådan fin present.

Nu är det inte många dagar kvar på detta år! När vi var på Systembolaget tidigare idag var vi inte dem enda som skulle handla nyårsskumpa. Jag fick nästan ta till "rugbyaxlarna" för att komma fram bland hyllorna. På fredagskväll kommer jag att dricka favoritdrinken mojito och mousserande rosé till tolvslaget. Har ni börjat klura på nyårsmenyer och nyårsdryck ännu?

Förutom svängen på stan så har jag mest stått och bakat i köket idag. Min hemmagjorda müsli har varit slut sedan länge och därför bunkrade jag upp med en dubbel sats. Precis i detta nu väntar jag på att mina bagels ska jäsa klart, innan det är dags för dem att hoppa i kastrullen med kokande vatten. 

Ikväll fastnar jag med all säkerhet framför sista avsnittet av Bonde Söker Fru. När jag stod i kön på Konsum stannade min blick på Se & Hörs omslag med rubriken "Det blir ett sommarbröllop" och en bild på Jonas och Sara. Så det skall bli spännande att se resultatet av sommarens dejtande i kvällens program. 

Kramar


God Fortsättning!



God fortsättning på er och jag hoppas att ni har haft några mysiga juldagar. Som ni kanske har märkt så tog jag paus från datorn över julen. Jag har bara använt den en gång på en vecka och det var för att kolla av mailen och det är nog ett personligt rekord. Men istället för att sitta vid datorn har jag hunnit ta det lugnt och njutit av julledigheten.

Två dagar innan jul åkte vi ner till Landskrona för att fira Magnus Mormor som fyllde år. Där åt vi vårt första julbord och sedan har julborden avlöst varandra. Lilljul och Julafton firade vi i Lund hos Magnus familj. Där fick jag träffa jultomten för första gången på 15 år, för hemma har vi inte haft någon jultomte sen vi var små. På Juldagen gick färden vidare mot Blekinge och Ronneby. Där väntade mer julmat och nu är jag glad över att jag inte kommer att se någon mer Janson och julskinka på 1 år. 

Kramar   


Årets första klapp



Nu är vi redan inne i julveckan och det är endast fyra dagar kvar till julafton! När man tänker tillbaka så har även december rusat iväg utan att man egentligen vet var månaden har tagit vägen.

Idag fick jag årets första julklapp och det var jobbets julklapp till de anställda. Precis som förra året fick vi välja vår egen julklapp av några fastställda alternativ. Förra året valde jag Iittalaglas och i år klickade jag hem Paolo Robertos kokbok "Mina gästers mat". Jag tycker det är en väldigt bra idé att man får välja sin egen klapp och på så sätt blir alla nöjda med sin julklapp. För mig som älskar vackra kokböcker var det ingen större överraskning att jag valde en till. Jag ser en vacker kokbok som en fin bilderbok för vuxna och samlar på dem som om dem vore pocketböcker.

Kramar 

Mmm... Vad gott det doftar



När jag var inne på Cows sida idag blev jag väldigt sugen på att köpa fler duschkrämer från det underbara märket Philosophy. Vad sägs att kliva ut ur duschen och dofta chokladfudge eller som en av min absoluta favoritefterrätter, crème brulée? Jag brukar i vanliga fall klicka hem mina produkter från Hqhair.com för produkterna är billigare där, men tyvärr hade de inte dessa två.

Var brukar ni köpa era Philosophyprodukter, i Cows mysiga butik på Mäster Samuelsgatan, på nätet eller utomlands? 

Nu skall jag se vidare på Robinsonfinalen.
Kramar

En lugn fredag i lägenheten



Idag har jag tog ledig från jobbet för att kunna få en extra dag på helgen. En liten försmak inför den tre veckor långa julledigheten. I morse har det nästan känts som att jag är den enda som är hemma i hela huset. På kvällarna hör man alltid steg i trappan eller svag musik från någon av grannarna. Istället har jag kunnat gå runt och fixat i härhemma i min egen takt och även om jag tog en timmes sovmorgon så har jag hunnit städa toaletten, myst framför Nyhetsmorgon och ringt ett par viktiga samtal.   

Nu skall jag ge mig på att dammsuga golven innan Magnus kommer hem lagom till lunch. Därefter skall vi bege oss in till stan för att handla de sista julklapparna.

Ha en fortsatt fin fredag!

Kram/ Cicci

14:e december




Superfina julbilder från danska Bo Bedre. Jag gillar verkligen den nordiska tanken bakom bilderna. Me Like A Lot!

Usch, idag har det varit lite av en otursdag för mig. När jag skulle byta en behållare till avdelningens kopiator läckte behållaren som jag skulle byta. Det hela slutade med att både jag fick svart sot på mig och att det lämnades ett spår på golvet där jag stått. Tur i oturen fick jag bara sot på jeansen och inte på min creamvita tunika. Det hade ju inte varit speciellt snyggt att gå runt med smutsig överdel hela dagen!

Nu skall jag bege mig ut i köket för att fixa ihop kvällens kycklingsallad innan Magnus kommer hem från sin långa arbetsdag. Men ni får ha en fortsatt mysig kväll.

Kramar

Lucia



Ni får ursäkta min bloggfrånvaro som har pågått de senaste dagarna. Jag har haft fullt på kvällarna med kundkvällar, tidsbrist och i helgen har vi varit och i Lund. Idag fyller Magnus mamma år och i lördags var vi där på födelsedagsmiddag. Men nu är vi hemma igen och det känns skönt att gå tillbaka till den vanliga vardagen. Nu när man vet att jag bara har en och halv vecka kvar innan min tre veckor långa semester börjar. Halva dagen igår gick åt till att skruva upp ett nytt skåp och att organisera om förvaringen i lägenheten. Vi är båda väldigt nöjda med inköpet och har verkligen längtat efter en ny förvaringsmodul.

Har ni sett något Luciatåg idag? Jag har hunnit med två luciatåg under dagen. Kristianstads Musikklasser var och lussade på kontoret i förmiddags och efter kvällens träningspass tågade Kristianstads Lucia in i träningssalen för att köra deras sista pass för dagen. Det var riktigt stämningsfullt i salen, fast att vi satt där och lyssnade med svettiga kläder och glansiga ansikten. 

Kramar♥   

Mitt i veckan




Bilder: Allt i Hemmet

Jag har verkligen fastnat för lila när man tittar på inredningsbilder! I vårt hem har vi endast en lila pryl och det är en liten kivilykta. Jag skulle gärna vilja utöka den lilaskalan härhemma med sittpuffarna och Tine K-lyktorna. Nästa gång jag är på stan så skall kolla se om någon inredningsbutik har lyktorna. 

Ikväll är jag på ett riktigt myshumör. Jag ska förvalta den härliga känslan genom att koka en kopp te och gosa in mig i en filt och börja läsa senaste tillskottet i bokhyllan, Elsas Värld. Jag älskade hennes första bok och därmed är mina förväntningar höga på denna bok.

Därefter blir det nog en förflyttning till soffan för kvällens avsnitt av Bonde Söker Fru. Nu kan det inte vara många avsnitt kvar och jag hoppas verkligen att någon av dem finner kärleken i någon av de utvalda.

Kramar

  

Våga chansa



När jag öppnade ytterdörren ikväll låg det ett kort till oss på hallgolvet. Det var inget julkort, utan det var min storebror som hade skickat ett vykort från Taipei i Taiwan. När jag läste kortet fick en sån längtan efter värmen och att få se sig om i världen. Det kanske inte är så konstigt när det är töväder ute...

Nu i efterhand kan jag ibland ångra mig att jag inte också läste ett år utomlands, men jag var för feg. Jag trodde inte att jag skulle klara mig på min engelska. I min klass var det endast två stycken som läste ett år utomlands, till skillnad från min brors klass där de var ca 80 %. Med resultatet i hand har jag lärt mig att man måste våga chansa för man kan ju bara misslyckas. 

Nu skall jag svänga ihop en pasta Bolognese innan min andra hälft kommer hem.

Många kramar
 

 

2:a Advent



Årets julkort är nu skrivna och de kommer från Ordning och Reda.

Då var det andra advent och ikväll ska jag ha adventsbak med söta Sandra. Jag tycker det är en bra idé att ibland gå ihop några stycken och baka tillsammans. Jag är mer en bakmänniska och oftast flyr Magnus köket så fort jag ställer fram nån av mina Margrethebunkar och därför får jag oftast stå själv i köket när det vankas bak.

Ikväll skall vi baka Systrarnas Eisensmans lussekatter, en annan julkaka från Vinterns Söta och winernougat. Mums! När jag var och handlade inför baket var både jästen och Kesella slut på Ica Maxi. Så det verkar som att det är fler än jag som är baksugna.

Kramar

Snart fredag och helg igen




När man sätter sig till bords så kan dukningen var minst lika viktig som maten. Dessa är bilder är tagna från Allt i Hemmet och jag tycker att dukningen är så vacker. Blandningen mellan vit, metall och lila var verkligen ursnyggt. När man ser dessa bilder önskar jag att jag la mer tid på dukningen än var jag egentligen gör. För det krävs ju inte mycket extra arbete egentligen. 

Då var det torsdagskväll och därmed nästan helg igen! Snart är min arbetsvecka avklarad och jag ser framemot helgen med dess julpyssel. Då skall jag försöka hinna med allt ifrån på lussebak, julkortskrivning och lite julklappsshopping. 

Det är ju så mysigt att se julkort på hallmattan istället för tråkiga räkningar. Men för att få några kort krävs det att man själv knåpar ihop några rader. Vi pratade om just julkort på jobbet idag. Tydligen skickar vi fler julkort än nånsin. Jag anser att ett fint julkort är 100 gånger mer personligare än ett sms eller mail på julafton. 

Kramar 


RSS 2.0