Jakten på den perfekta festklänningen

Svarta klänningar kan man inte få för många av. Denna från Mango får gärna flytta in i min garderob till kommande festligheter.
Älskar stora statementhalsband och detta från Lindex var inget undantag
Snygglisnygga skor från märket Mai Piu Senza är redan hemklickade från Zalando. Det är inte många skor som finns i storlek 35 så det var läge att passa på.
 
Jag är bjuden på julbal i början av december och dresscoden är coctailklänning och just nu håller jag på att finkamma alla internetshopar för att hitta min wow-klänning. Jag är ute efter en svart klänning som man även kan ha vid andra tillfällen som ändå har en twist. Å allra helst vill jag vara ensam om att ha den.
 
Den finaste festklänningen som jag äger kommer just från Mango. Den köpte jag inför företagets tjugoårsjubileum och den har jag haft så roligt med! Förutom på jubileumet har jag haft den på M:s pappas 60-årskalas och på mitt eget 25-årskalas. 
 
Just nu lutar det åt att jag klickar hem klänningen på bilden ovan nu i veckan eller så väntar jag tills nästa vecka och då jag kan testa den i butik när jag besöker Göteborg. 

Längtan efter vita amaryllisar

 

Visst är bilden riktigt härligt julig! Jag längtar tills man kan köpa maffiga amaryllisar som man kan ha både i kruka och som snittblomma. Så himla vackert!  Har ni något annat tips på stora vackra inneblommor som man kan ha i kruka? Skulle vilja ha något vackert att titta på i fönsterna.   

 

När jag gick till brevlådan innan upptäckte jag att en granne hade satt upp en adventsljusstake i ena fönstret. Visst, jag håller på att titta på julinspiration, men att börja ta fram julsakerna är nog lite väl tidigt i mitt tycke.

 

Denna jul är ju den första i detta hemmet och jag ser fram emot att hitta dem "rätta" julsakerna ute i butikerna. Det börjar komma in riktigt fina saker, men jag har fortfarande behållit kortet i plånboken


Söndagen mynnar mot sitt slut

Nu har Stora Lilla Kjolen äntligen kommit upp på väggen. 
 
Oj, vad dagarna springer förbi... Nu är snart helgen över och imorgon väntar en ny arbetsvecka. De senaste dagarna har jag fikat med vänner, hälsat två minibebisar välkommen till världen och igår hade jag  tjejmiddag. Ja, dagarna har varit fyllda med roliga aktiviteter. Bloggen har därmed blivit lidande, men det är bara ta nya tag nästa vecka. 
 
Nu ska vi strax sätta oss i bilen för att åka till vänner som ska hjälpa till att äta upp gårdagens efterrätt, pecannötspaj. Jag har aldrig testat att göra pajen tidigare, men det blev riktigt riktigt gott!
 
 

Äpple äpple äpple

Bild: Call Me Cupcake
 
 
När vi besökte mina föräldrar i helgen fick vi med oss en stor påse med fina Ingrid-Marieäpplen. Frukt går åt som smör hemma hos oss. Antingen gör vi någon smulpaj eller så äter vi dem au naturelle.
 
Call me Cupcake-Linda tipsade idag om en äppelkaka som såg riktigt god ut på bilden. Den ska jag nog testa och göra till helgen. Måste ju använda upp de goda frukterna innan de blir dåliga. 
 
Snart, sista avsnittet av Hollywoodfruarna...

Vilse i svampskogen

 
Denna eftermiddag har vi och en kompis varit i skogen och letat svamp. Men tror ni att vi hittade någon ätlig svamp? Nej, istället gick vi vilse och irrade omkring i det stora naturreservatet . Tur att det finns GPS i mobilerna, annars hade vi nog fortfarande letat efter bilen som stod och väntade på parkeringsplatsen.
 
Jag kände sådan lättnad när vi steg in genom ytterdörren. Äntligen hemma efter några förvirrade timmars utflykt! Sedan vi kom hem har jag spenderat större delen av tiden i soffan och tittat på flera avsnitt av "På middag hos Hannah och Amanda" och slötittat i tidningar. Jag gillar att vara ute i naturen och andas frisk luft och dagens utflyft var mitt påfund, men samtidigt är det så skönt att bara vara inne och bara rå om sig själv. 
 

Då var det fredag igen

 
Precis som det brukar så är det alltid lika trevligt med fredag! Fredagen måste ju vara veckans allra bästa dag när man vet att en veckas jobb är över och att det nu är två dagars ledighet man har framför sig.
 
Ikväll ska vi umgås med våra vänner Anne och Robert. Vi hade tänkt att köpa hem lite mat, spela något spel och kanske slötitta på X Factor. På vägen hem från jobbet åkte jag inom Willys och köpte hem ingredienserna som behövs till en marängsviss á la Cicci, så det blir det till efterrätt. Blev så sugen på marängsviss när jag stod på jobbparkeringen så att jag inte kunde låta bli.
 
Nu ska jag plocka undan lite och dra en sväng med dammsugan innan våra vänner plingar på vår dörren.
En kväll i goda vänners lag är ju aldrig fel!   

Grått är flott

 
 
 
Jag har på den senaste tiden börjat gilla grått när det kommer till inredning. Det började när jag köpte boxar från HAY och nu vill jag bara ha mer och mer grått. Dessa tre saker kan man för tillfället hitta på min önskelista.
 
En snygg vattenflaska i glas från Eva Solo som jag skulle ha haft på skrivbordet. Den hade påminnt mig om att jag måste dricka mer vatten. Jag är verkligen urdålig på att komma ihåg att dricka vatten.
 
Snygga handdukar från Vipp kan man heller inte få för många av! Vi har fyra stycken vita och de är hur mjuka som helst. Ett par gråa skulle hålla sig betydligt fräschare längre än vad vita handdukar vanligtvis gör.
 
Den sista saken på listan är inte så viktig, men ack så fin. Iittala har nu släppt en frostad Kastehelmilykta. Den passar så bra nu när det börjar närma sig jul och den skulle bli riktigt ett fint komplement till mina andra K-lyktor.
 
 

Hösten - Festligheter

 

Jag älskar verkligen olika sorters festligheter. På två dagar har jag blivit inbjuden till tre stycken. Riktigt skoj! Det dröjer nog inte länge till innan adventsbjudningarna börjar trillar in de också. Hösten brukar ju vara lite halvtrist och därför är det extra roligt att ha några trevliga aktiviteter att se fram emot.

 

Passande nog har det nyaste numret av Elle Mat & Vin med olika typer av fest-teman precis kommit ut. Annars, om ni inte läser mattidningar, så kan jag rekommendera boken Mingelmat . Jag får kanske till och med ha en egen liten bjudning så att den kommer till användning. 

 

Redan igår började jag smålängta efter glögg och jag har redan sett att vissa stormarknader har börjat plocka fram julmust, glögg och julsaker. Än känns tycker jag det känns lite för tidigt att börja handla julgrejer. Men det gäller heller inte att vänta för länge för då är allt det fina sannolikt redan är slut.


Edward och jag

 
Vår Nespresso Lattisma är inte bara superbäst på att göra goda caffé macchiatos med, utan den kan även göra varm choklad. Mums!
 
Igår när jag var hemma från jobbet pga av VAK (vård av katt) blev jag så sugen på varm choklad. Jag testade att bara använda mjölkskummaren för att värma mjölken och på mindre än 1 minut hade jag en rykande het dryck i handen. Härligt!
 
Ikväll ska Edward och jag vara ensamma hemma medan M är iväg med boysen och ser på Sveriges kamp mot Tyskland. Heja Sverige friskt humör...
 
Jag ska passa på att mysa extra mycket med vår katt som nu är helt återställd efter gårdagens besök hos veterinären... Usch, jag tror att han gillade veterinären lika mycket som jag gillar tandläkaren... Nä nu ska jag pimpa hemmet med levande ljus, filtar och njuta av ett avsnitt av Hollywoodfruarna!   

Får drömma vidare

Bilder: Per Janssons Fastighetsförmedling
 
Åhh, så snyggt! Vem vill inte ha fina Hans J Wegnerstolar kring middagsbordet? Magnus har sådana på sitt jobb, men vi fick tyvärr inte köpa dem. Jag börjar bli smått trött på våra Miltonstolar från Mio och skulle gärna vilja byta ut dem illa kvickt. Drömmen vore att ha antingen Y-, myran- eller sjuanstolar. Det tråkiga är att dem är lite för dyra...
 
För två veckor sedan hittade jag en annons på Blocket, där det var en kvinna i stan som sålde sina sjuanstolar till ett bra pris. Annonsen hade legat ut i en månad och jag ringde som en toka. När jag äntligen fick tag i kvinnan så hade hon sålt dem samma eftermiddag. Snacka om surt! Om jag bara hade sett annonsen tidigare så hade vi kunnat göra ett riktigt klipp. 

Hallon & rabarberpaj

 
Dagen blev som jag trodde en riktig innesittaredag. Men för att känna att jag gjort något vettigt denna regniga söndag fixade jag ihop en smulpaj med rabarber och hallon som jag fann i frysen. Gillar att göra maträtter som innehåller saker som man har hemma i skafferiet/frysen. Inget krångel med andra ord!
 
Pajen ska vi smaska på till kvällens avsnitt av Solsidan #3. Efter att ha sett reklamen verkar det vara ett avsnitt som passar min smak, där till och med Henrik Larsson kommer att visa sin nuna i rutan.

Film i sängen

Bild: imdb.com

 
Denna dag kommer nog att sluta som en riktig innesittardag. Ute småregnar det och ibland blir man överraskad av kraftiga hällskurar. Därmed är det inte speciellt inbjudande att gå ut när man möts av ett riktigt oktoberväder. 
 
Vi startade denna söndag med frukost i sängen. Det hör verkligen inte vardagen och därmed blir extra mysigt. Samtidigt som vi åt frukost så satt vi och tittade på filmen A Little Bit of Heaven med Kate Hudson och Gael Garcia Bernal.
 
Jag är så van att se Kate spela glada komediroller, därmed var det roligt att se hur hon tolkade rollen som cancersjuk. Filmen framkallade många tårar och fick mig att tänka att man måste leva i nuet och njuta av vardagen. 
 
 

Äntligen Fredag

 
 
Thank God It´s Friday!  
 
Jag har haft besök/möte hela dagen och därför känns det extra skönt att arbetsdagen nu är avklarad. Så fort jag kom hem började jag att tända ljus och sätta på skön musik för att komma in i den rätta fredagskänslan. Just nu hör jag Emeli Sandés låt Read All About It, Part III från högtalarna i vardagsrummet. Tycker låten är riktigt riktigt bra!
 
Nu står Magnus och förbereder kvällens måltid som blir ugnstekt rostas med klyftpotatis och bea. När jag är klar med detta inlägg så ska jag göra honom sällskap i köket. Jag tänkte slänga ihop en sats med kalljästa frukostbullar så jag bara kan sätta in dem i ugnen i morgonbitti.

Mmm... En ny favorit

 

När man är på utbildning blir man rätt bortskämd när det kommer till mat. Urgoda hotellfrukostar med massor av olika tillbehör, goda luncher, fika på både för- och eftermiddagen och sen middagar med efterrätter. Ja, det är väldigt lätt att man går upp något kilo. 

 

Jag kom på en ny morgonfavorit som jag definitivt kommer köra på härhemma. Den nya favoriten är naturell yoghurt, färska bär, riven kokos och en liten klick lemon curd. En riktig häftig smakkombination som smakar både lite surt, sött och den personliga favoriten kokos.

 

När vi var och handlade tidigare idag la jag ner en burk lemon curd i vagnen.  Så det blir nog en repris redan till helgen.


Tinnas

 
Nu är jag äntligen hemma efter några dagars vistelse i Göteborg. Även om jag tycker det är väldigt skönt att få allt serverat när man bor på hotell, så är det alltid väldigt skönt att komma hem. Borta bra, men hemma är ju alltid bäst. 
 
Efter kursen igår hann vi med en kort tur på stan innan butikerna stängde för dagen. En butik som vi helt missade när vi besökte staden i somras var Tinnas. Den ligger på Kungsgatan i närheten till NK och tillsammans med en annan butik i Japan så är det de enda butikerna i världen som har de Svenskt Tenn i sitt sortiment.
 
Åhh, de hade så mycket fint och jag dreglade länge framför en vacker Daggvas. Åhh så vacker, men ack så dyr... Men det blev bågot annat till hemmet som slogs in i ett vitt paket med gröna snören.

A Cosy Sunday

 

Jag fullkomligt älskar att tända ljus under den mörka tiden på året. Effekten blir varm och hemtrevlig på ett härligt sätt. Det senaste tillskottet härhemma är den stilrena stormlyktan som jag fann på Åhléns. Gillar enkelheten och att den passar så bra ihop med kivisarna. 

 

Denna söndag har jag och katten myst i sängen hela dagen. Han har legat vid mina fötter medan jag har haft iPaden i knät och slötittat på film. När jag ser på film i min ensamhet passar jag alltid på att se riktiga tjejfilmer och idag blev det Laxfiske i Jemen och Last Song. Två riktigt bra filmer och om man vill se en snyfthistoria kan jag rekommendera den sistnämnda.

 

Herrn i huset är i väg och tittar på fotboll och innan han kommer hem ska jag hinna förbereda pizzadegen och packa inför morgondagens jobbtripp till Västkusten. Ikväll kommer vi tillsammans med halva Sveriges befolkning bänka oss för att se första avsnittet för säsongen av Solsidan. Hoppas verkligen att de kan leva upp till tidigare säsongen...


Nummer Nio

 
Nu har vi hämtat ut vårt exemplar av Lilla Stora Kjolen och vi fick det nionde exemplaret av 179 tillverkade. Dessa superfina posters finns fortfarande kvar att köpa på RUM21, men skynda för man vet ju aldrig när de sista säljs slut. Nästa projekt för oss blir att rama in den och få upp läckerheten på väggen någonstans i hemmet.
 
Nej, nu ska jag hämta rengöringsmedel och försöka ta tag i veckans städning innan det är dags att svida om inför kvällens festligheter. Ha en fortsatt trevlig lördag!

Nu är det fredagsmys

 
Bilden på arbetsrummet är några veckor gammal, men ännu har inga större förändringar skett och det ser likadant ut idag.Men vem vet snart så... Älskar mina boxar från danska HAY där jag kan gömma undan småplock som man inte vill se. 
 
Nu är det fredagsmys hemma hos oss. Idag gick jag hem redan vid lunch och har därför hunnit njuta av fredagen till fullo. Jag tycker det är rikigt skönt att bara komma hem och känna att nu har jag två hela lediga dagar framför mig att ladda batterierna och njuta av livet. Förkylningen som jag hade igår känns nu delvis för att det är fredag som bortblåst. Väldigt skönt med andra ord!
 
Eftersom både jag och Magnus slutade tidigare idag står fredagsmaten redan i ungen och kvällens efterrätt står på diskbänken och väntar på att bli gräddad. Ikväll har jag planerat att vi ska se fredagsfinalen av X Factor. Hoppas verkligen att det är sevärt eftersom fredagsunderhållningen på TV brukar vara i underkant enligt mitt tycke.
 
Nu serveras strax middagen, ljuva dofter sprider sig i köket och jag är redo att koppla av! Hoppas ni njuuuter bloggisar precis som jag ;)   
 

Får det vara en kanelbulle?

Bild: Livet Hemma
 
Har ni ätit några goda kanelbullar idag på Kanelbullens dag? Jag hade egentligen planerat att göra egna i helgen men tiden räckte inte riktigt till. Istället blev vi bjudna på urgoda bullar till fikat på kontoret. Riktigt goda och saftiga bullar. Mums! 
 
Jag har känt mig riktigt krasslig de senaste två dagarna. Typiskt att man blir förkyld lagom till helgen speciellt när man är bortbjuden på inflyttningsfest... Hoppas vi kan gå... Nästa vecka ska jag till Göteborg på kurs och det finns knappt något värre än att vara snuvig när man ska sitter i en föreläsningssal. Ikväll ska jag preparera mig med vitaminer och gott te och hoppas på bättre tider.

Kras och trender

 
Här ser ni både den nya mattan och den lille buskatten in action.
 
Igår var jag inte nöjd när jag kom hem från jobbet. Jag möttes av tusen glasbitar på golvet när kom man in i vardagsrumsdelen. Ovanför vår tvbänken har vi ett avlångt fönster och där stod tidigare min Alvar Aaltovas...
 
Edward måste ha försökt hoppa upp i fönstret när vi var på jobbet och dragit med vasen i farten. Man vet ju aldrig vad katten gör när vi inte är där. Men vi har aldrig sett han i det fönstret, på något bord eller på diskbänken. Fast när katterna är borta dansar ju råttorna på bordet... Det måste ju även gälla när husse/matte är borta.
 
Idag var det desto roligare. I morse var jag på ett frukostmöte där trendexperten Stefan Nilsson höll ett föredrag om just inredningstrender. Efter föredaget kan jag konstatera att jag är helt ute!!! Haha! Men huvudsaken är att jag gillar min egen smak och mina egna saker och sen får man inte bry sig om man följer trender eller inte. Stilrent och klassikt håller ju bäst i längden enligt mig. Det var väldigt trendigt att t ex ha ett lila kök och det hade i alla fall jag tröttna på ganska snart. 

Snart väntar sängen

 
Ikväll är jag lika trött som vår lille Edward. Man kan knappt inte tror att det är samma lilla kattunge som vi hämtade en vecka efter det att vi hade flyttat in i nya huset. Nu är det en ganska stor katt som ägnar dagarna åt att sova, leka med favoritleksakerna (mina hårsnoddar) och äta. Tänk det vore rätt skönt om man vore en katt.
 
Anledningen till att jag är slut ikväll är att jag har varit på utbildning hela dagen. Trots att man bara sitter och lyssnar en hel dag så kan det vara riktigt jobbigt och utmattande. Jag saknar verkligen inte skoltiden då man kunde sitta på föreläsningar dagarna i ända. Skönt att man har klarat av den biten för länge sedan.
 

Pink Month

 
I år är det systarna bakom klädmärket Dagmar som har designat årets rosa band. Än har jag inte hunnit köpa ett band, men jag kommer defintivt att göra det för att lämna mitt bidrag till cancerforskningen. Vi brukar inte bara köpa ett rosa band utan försöka även att välja rosa produkter på tex Ica och Apoteket. 
 
Bilder: Cancerfonden.se
 
Nästa gång jag besöker Scorett ska jag köpa deras fotvårdspaket. Fötterna behöver alltid lite extra ompyssling och ett stort plus i kanten är att vårda dem med fina produkter från L:a Bruket för 149 kr varav 50 kronor går till cancerforskning. Riktigt bra deal enligt mig. Sådana samarbeten lockar alltid mig extra att köpa! 
 

RSS 2.0