Hemma i sjukstugan



Bild:Google.com

Inte hade jag trott att jag skulle bli sjuk nästsista dagen på detta årtiondet. Vaknade upp med halsont, snuva och lite feber. Jag som mådde så bra igår, hur kommer det sig att jag blir sjuk nu? Men ser det istället från det ljusa sidan och passar på att vila och ta det lugnt och hoppas att jag blir bättre tills imorgonkväll. Läste ut Elsas Mode nu i förmiddags. En riktigt underhållande bok och snabbläst om man gillar chiclitsgenren. Tydligen är den första boken av tre som fröken Sofi Fahrman skrivit. Annars har jag bara tagit det lugnt och slappat framför första säsongen med O.C som jag alltid gör när jag mår lite krassligt.

Ikväll sitter jag fastklistad framför den årliga Victoria's Secret Fashion Show. Förra årets runwaylåt That's not my name spelade jag nästan sönder under mina sommarpowerwalks. Kanske finner jag en lika peppad låt på årets visning?

Kramar 

Måndagen den 28/12-2009



Nu är det inte många dagar kvar på 2009. Ser fram emot ett nytt år och nya spännade upplevelser. Idag har jag inte gjort många knop. I förmiddags tog vi en sväng och spanade in Kristianstads mellandagsrea. Men det hela var över relativt snabbt. Är mest sugen på att utöka min garderob på baskläder. Innan köpte jag mest baskläder som linnen och enfärgade t-shirts på H&M, men är riktigt trött på att sömmarna brister efter en användning. Kom idag hem med en påse från Boomerang med en ullkofta och ett ribbat linne. Har inte testat Boomerangs baskläder tidigare, utan brukar nuförtiden köpa Filippa K som är ett säkert kort.

Imorgon ska vi ta tåget till Malmö och spana in deras mellandagsrea. Vi ska även passa på att besöka Johan, Susanne och lille Rasmus som endast är två veckor gammal. Ska bli kul att se det lilla knytet. 

Många kramar
 


Tillbaka igen efter julen





Nu är jag tillbaka igen efter mitt lilla juluppehåll på bloggen. Tycker att det har varit ganska skönt att ta en pause från bloggen över julen. Kom hem igårkväll efter en lugn och behaglig jul hemma hos mina föräldrar. Efter all julmat längtar jag verkligen till att äta vanlig mat igen. Jag är nog inte den enda som längtar efter traditionell mat, för det var väldigt mycket folk när vi skulle handla mat tidigare idag.

Har även passat på att baka nu i eftermiddag. Svängde ihop samma bröd som jag bakade förra veckan. Både gångerna jag har testat brödet har jag bytt ut lite av ingredienser. Förra gången la jag tex till torkade tranbär och den här gången tog jag bort russinen och bytte ut det mot torkade blåbär. Men det blir säkert gott!

Ikväll skall jag även testa att göra crèam caramel för första gången, bara för att testa om jag klarar av det. Fick i julklapp efterrättsboken sött sweet dulce och jag skulle vilja testa alla recept! Det finns verkligen allt i den här boken, allt från simpa traditionella recept till recept från fjärran Östern.

Många kramar 


Up



Bild: http://www.insidesocal.com

Är hemma hos familjen igen och skall stanna här i några dagar. Har precis kollat klart på filmen Up. Det var riktigt länge sedan jag såg någon tecknad/animerad film. Men den var en riktigt söt film. Nu under julen finns det så många bra filmer som man hinner se. Ikväll visas bland annat mysiga Love Actually och på juldagen och annandagjul visar de Camilla Läckbergs film Stenhuggaren. Jag som läste boken i höstas ser fram emot att se filmen.

Igår hade vi julavslutning på kontoret och hann därför inte skriva något inlägg i bloggen. I år fick vi en väldigt bra julklapp från jobbet. Vi fick typ ett presentkort där man själv fick välja ut en present av åtta olika alternativ. Man kunde bland annat välja Marimekkoskål, Filippa K-muggar, hummer, Iittalaglas m.m. perfekt för mig som är inredningsintresserad.

Kramar och god jul!


Nu är vi inne i julveckan!



Vår första egna gran. Magnus ärvebock står och håller granen sällskap i blogghörnan, har haft en del tvister om denna klena bock. Men den måste var med varje jul, enligt Magnus.

Idag har det åter igen varit strålande väder ute. Så strålande att jag även idag gick lite tidigare för att promenera de 3 km tillbaka till stan istället för att sätta mig på bussen. Gick förbi Åhlens på vägen hem och såg att den volangskjorta, som jag tidigare hade spanat in, hängde nu på rea. Extra glad blev jag när det endast hängde en skjorta kvar och den passade mig perfekt!

Idolfan som jag är, ska vi gå och se Kristianstads nya stolthet Calle och Erik som uppträder ikväll på Lilla Torg. Efteråt är vi bjudna hem till Kristoffer på julfika. Ska bli spännande och se hur han har inrätt sin nya lägenhet. När jag såg lägenheten som oinredd hade den väldigt stor potential att bli ett superboende med sina vita väggar, mörka bjälkar i taket och en fondtegelvägg.  

Var det fler än jag som såg Annas Jul igår? Vad tyckte ni? Tyckte programmet var riktigt pinsamt och börjar på allvar tröttna på Mrs Anka. Ibland undrar man om hon bara spelar eller om hon beter sig så i verkligheten.

Kramar

Sista advent



Silverfärgade kulor på mitt vita spetsfat från Mateus pryder vårt sideboard

Nu är det inte många dagar kvar till jul och idag tände vi det sista blockljuset när vi åt frukost. Idag har det varit en riktigt myssöndag för min del. Började dagen med att se på Nyhetsmorgon med Tilde medans jag väntade att Magnus skulle vakna. Brukar ofta äta själv framför datorn på vardagar, men på helgerna försöker vi alltid äta tillsammans.

Annars har jag tillbringat större delen av dagen sittandes med en bok i handen. Läste ut Camilla Läckbergs Olycksfågeln idag och skall försöka plöja igenom både Tyskungen och Sjöjungfrun under min julledighet. Helt ofattbart att jag endast har två arbetsdagar kvar och sedan väntar tre veckors ledighet.

I eftermiddag har jag både hunnit med att ta en promenard i det snöklädda Kristianstad och testat Lindas hurtiga bröd. Väldigt praktiskt att baka med bikarbonat och ha ett färdiggräddat och nyttigt bröd på en timme. Är väldigt otålig av mig och hatar att vänta mellan de olika jäsningarna när man bakar med vanlig jäst. Ikväll kommer jag fastna framför Gossip Girl och kolla in Anna Ankas jul. Ska bli spännade att se vad Anna Skipper säger om Anna Ankas matvanor.

KRAMAR

En vinterdag





Igår tog jag en litet upphåll i bloggen. Istället var jag inne i stan och handlade klart mina julklappar och senare på kvällen hade vi en liten glöggkväll hemma hos oss. Gjorde den vinterefterrätten som jag funderade på att göra för någon dagen sedan. Sticky Toffee Puddingen blev jättegod och kommer nog att göra den igen. Riktigt mysigt att träffas några stycken och dricka glögg och äta lussekatter.

Idag har Magnus och jag besökt min gudmor och tog med henne ut i det vackra julvädret. Hon var så fin när hon åkte runt i rullstolen påpälsad till max med pälskappa, pälsmössa och matchande krage. Det är sällan vi är där och besöker, men jag ser att hon blir glad varje gång vi kommer på besök.

Ikväll ska vi se julfilmen Borta bäst Hemma värst med Reese Witherspoon och Vince Vaughn. Det var länge sedan jag såg någon film med söta Reese. Läste nu i dagarna att det hade tagit slut mellan henne och Jake Gyllenhaal. De verkade så fina tillsammans så jag trodde att deras förhålllande skulle hålla, men icke sa Nicke.

Många kramar


Med doft av champagne



Sitter i soffan och småtittar på Bonde söker Fru samtidigt som jag knappar på datorn. Har tänt mitt nya doftljus från Voluspa med doft av Crisp Champagne. Hela lägenheten doftar nu en svag doft av champagne och vanilj. Idag har det varit strålande väder i Kristianstad. Så fint att jag beslöt mig för att sluta tidigare och promenera hem i det vintervackra vädret. Det känns som att det är sällan man ser solen nuförtiden. Därför passade jag på idag när jag hade chansen.  

Ett ganska ointressant inlägg, men min inspiration är inte på topp idag...

Kramar

Puddingar och kungligheter



Favorit kungligheten är på framsida på nya Elle.


Sticky Toffee Pudding
bild: recept.nu


Blev postitivt överraskad när jag såg att Madeleine var på framsidan på nya Elle. Trodde inte hon brukade ställa upp som omslagsflicka? I artikeln får man följa med henne på en spännade resa genom både Stockholm, Moskva och slutligen till New York. 

Idag har det vräkt ner snö hela dagen till min stora förtjustning. Äntligen kommer det riktigt med snö och hoppas bara att det inte töar bort innan jul. Känns som att det var väldigt länge sedan man upplevde en vit jul.

Ikväll ska jag leta efterrättsrecept till min kommande glöggkväll. Är väldigt sugen att prova något nytt som jag inte har testat innan. Har snöat in mig på crèam caramel och crèam brûée... Än så länge har jag endast fastnat för Systrarna Eisenmans sticky toffee pudding från boken Vinterns Söta. Var inne på Åhlens igår och såg att Systrarna Bergenström har släppt ut en ny dessertbok, Sött sweet dulce: desserter från när och fjärran. Ett bra julklappstips till någon som älskar efterrätter lika mycket som jag! :) Deras kokbok Under valnötsträdet används flitigt hemma hos oss och den är även Emma Sjöbergs favoritkokbok.

Många kramar

En vit och lila jul



Bilder: Bo Bedre.dk

Visst är det mysigt att det är mörkt när man kommer från jobbet eftersom det då är blir extra mysigt att tända en massa ljus. Men just nu känner jag att det är väldigt svårt att ta ljusa och fina bilder. Därför bjuder jag på fina bilder från danska Bo Bedre igen. Gillade kombinationen med lila och vitt, även om jag nog aldrig skulle använda de färgerna själv.

Om jag sammanfattar min dag kan jag dra slutsatsen att den har varit väldigt lyckad. Fick väldigt mycket gjort på jobbet och målet är få klart så mycket som möjligt innan jag går på mina 3 veckors julledighet. Skall verkligen bli jätteskönt att snart kunna ta dagarna som de kommer och göra vad som faller en in. Har inget speciellt inplanerat, men hoppas att jag kan gå långa promenarder och känna att snön knastrar under stövlarna.

Kramar*

10 dagar kvar till jul!




Den röda Alvar Aaltolyktan fick jag av underbara Linda när jag var på besök i Kalmar förra helgen. Tack så mycket vännen min! Även Magnus älskade gran får göra lyktorna sällskap.

Blev så glad när jag vaknade i morse och såg att snön fortfarande låg kvar på marken. Det är så fint när marken har ett lätt pudertäcke. Men min lycka varade, tyvärr, inte länge utan snön lyser nu i sin frånvaro. Slog mig precis att jag inte har sett ett enda avsnitt av årets julkalender. Har ni sett den? I år vet jag inte ens vad den handlar om. Innan följde man Sunes Jul, Tomtemaskinen och Mysteriet på Greveholm. Men det var på den gamla goda tiden ;)

Ikväll kommer det bli en tidig sänggång. Känner mig så trött när jag vaknar nuförtiden. Brukar alltid vara jättepigg när jag vaknar, men inte nu. Men först ska jag slöglo lite på TVn och bara slappa i soffan.

Många kramar*

Äntligen på hemmaplan igen!




Några av veckans bilder från Göteborg. De två översta är från Julmarknaden på Liseberg och den nedersta är från NK:s julfönster. Tyckte fönstret var så söt med alla isbjörnar och andra djur.


Nu är jag äntligen hemma i hemmets lugna vrå efter en veckas kringfarande. Kom egentligen hem i torsdagskväll från Göteborg, men direkt efter jobbet i fredags styrde Magnus och jag kosan mot Lund. Så helgen har spenderats med Magnus familj på grund av hans mammas födelsedag. Igår tog vi en runda in till Lunds affärer och Nova Lund för julklappsshopping. Har nu endast tre stycken julklappar kvar att köpa och för en vecka sedan hade jag inte ens börjat! Vi kom hem för två timmar sedan och har sedan dess pyntat vår fina kungsgran. Lovar att ni ska får se vår gran så fort vi har hittat en toppstjärna. Har inte hittat någon som har fallit mig i smaken. Så nu får granen vara utan ett tag... Men den är så fin ändå med sina vita kulor!

Ikväll ska jag försöka skriva klart julkorten som skall skickas iväg. Det är så mysigt att få julkort, men det krävs att skicka man skickar själv för att få några tillbaka. I år har vi inte tänkt att skicka så många, utan endast skicka till dem som vi fick av förra året. Måste också komma i fatt alla bloggar. Gick in på Bloglovin och såg att jag hade över 200 (!) inlägg som var olästa.

Många kramar!

Julmarknad på Liseberg


Bild: Google

Nu har jag precis kommit hem från Lisebergs Julmarknad. Det var så mysigt att gå runt bland alla ljusen och kika in i de olika stånden. Är lite irriterad på mig själv att jag glömde min kamerakabel hemma på skrivbordet. Därför kan jag inte idag visa några bilder som jag tog ikväll. Besökte Danmarks motsvarighet, Tivolis Julmarknad, förra julen och efter ha besökt Liseberg kan jag konstatera att Liseberg var bättre. Dels för att det större och att dels för att Lisebergs stånd tilltalade mig mer än Tivolis.

Tittade precis på klockan på datorn och såg att det redan var 8e december idag. Är väldigt dålig på att hålla reda på datum och speciellt nu när jag är iväg från hemmet. Men vart tar tiden vägen? Det är inte många dagar kvar till julafton och jag har inte börjat mina julklappsinköp ännu. Måste verkligen ta tag i det så jag slipper stressa runt med allt folk några dagar innan jul. Hur går det med era julklappsinköp?

KRAMAR♥

Vilar på hotellrummet

Bilder: Scandic

Pustar nu ut efter vår första kursdag. Känner verkligen att jag har lärt mig mycket och har verkligen sugit in all ny kunskap likt en tvättsvamp. Gick upp halv 5 i morse för att ta tåget upp hit till Göteborg. För att inte missa något väckarklocksljud ställde jag 3 mobiler igårkväll och jag kom upp utan några större problem ;) Nu när jag har slappat en stund på hotellrummet börja jag känna av att tröttheten kommer smygande, men det är nog ganska förståeligt. Imorgon är planen att antingen gå på Lisebergs julmarknad eller spana julklappar det beror lite på hur vädret blir. Känns inte så roligt att gå på julmarknad utan då väljer jag hellre att besöka Nordstan, Arkaden och NK och tar julmarkanden på onsdag istället.

Många kramar


2:a advent


Johanna och vår utsikt på de fina lamporna från vårt lunchbord.

Nu är jag hemma igen efter ett dygn i Kalmar. Började gårdagen med att mötta upp Johanna för att gå en stund i affärerna och ett litet lunch-break. Lunchen åt vi på café Nilsson och vi valde båda soppbuffen som förövrigt var väldigt god. Cafét fanns inte under min högskoletid, men föll mig verkligen i smaken med den stilrena interiören med ett flertal Mooilampor i taket. Fick med några kassar hem till Kristianstad med bland annat en nyårs- alternativt bloggträffklänning. På kvällen åkte vi, Linda och Nils för att fira Gabriela som har fyllt 25 år. En härlig tillställning med mycket skratt och brasilianskt tema på maten.

Vid elvatiden i förmiddag tog jag tåget tillbaka till hem till Skåne och det var lite tråkigt att lämna min kamrater i Kalmar. Men om en månad träffar jag Linda igen på min och Karins bloggträff :) Nu i eftermiddag har jag packat upp helgens packning och även packat inför min Göteborgsvistelse.

Kramar

Fredagsmys!



Lovade Jessi för någon vecka sedan att visa vår nya arbetsrumsdel.

Äntligen fredagkväll och två dagar ledighet att se fram emot! Har sedan jag kom hem packat inför Kalmarresan. För ovanlighetens skull kommer jag ha en minimal packning. Det känns som att jag endast är där och vänder en dag och då har jag inget behov av en stor packning. Morgondagen är en stunds shopping och lunchning inplanerad med Johanna. Har inte varit i butikerna inne i Kalmar sedan i somras och utbudet har verkligen förändrats sen jag flyttade därifrån för 1 ½ år sedan. Sedan IKEA öppnade i Kalmar har butikerna verkligen poppat upp som svampar och vilket är väldigt roligt.

Ikväll är vi bjudna på middag och Idol kväll hos Cissi. Skönt att för en gång skull slippa laga någon fredagsmysmat utan istället bli bjuden på det. Ikväll kommer inte bara duktiga Erik, Tove och Kalle sjönga i Idol utan också Westlife. Westlife var verkligen mitt favorit pojkband under många år och följt deras utveckling från första singeln Swear It Again tills dagens nya hit What About Now. Även om jag lyssnar på mycket annat, så känns det som jag inte växer ifrån pojkbandsmusiken. Nu kommer alla de gamla pojkbanden tillbaka igen med nya låtar, såsom Westlife, Backstreet Boys och Take That.

Många kramar


Mitt i veckan



Denna söta bakbok fick man gratis med Aftonbladet idag. Älskar ju som sagt bak- och kokböcker, så jag tackade inte nej till en till :)

Snart är det endast två dagar kvar på denna arbetsvecka och andra advent närmar sig med stormsteg. Den närmsta framtiden kommer det inbära mycket resande för min del. På lördag tar jag tåget till Kalmar/Orrefors för fira en gammal studiekamrat som fyller 25 år. Har inte träffat henne och hennes familj på 1 år. Därför skall det bli kul att se hur mycket barnen har vuxit sen jag såg dem sist. På söndag åker jag hem för en liten mellanlandning för att sedan på måndag ta morgontåget till Göteborg. Kommer att befinna mig i Göteborg i 4 dagar för att gå en deklarationskurs. Datorn kommer att få följa med och så även bloggen. Dock tror jag ingen, möjligtvis Bella (som har samma yrke som jag), är så intresserade av att deklarera. Vet att många hatar att deklarera!!!... Men jag tycker det är intressant i och med att jag förstår bakgrunden till alla siffrorna. Skall försöka hinna med lite julshopping när jag är i Göteborg och gå en sväng på julmarknaden på Liseberg. Nu har jag faktiskt fått lite mer julkänslor tackvare det kallare vädret.

Många kramar 


En månad kvar på detta år



Första december... Endast en månad återstår på detta år och om en månad går vi in i 2010. Igårkväll var jag och såg Luftslottet som sprängdes på bio. Tyckte filmen var väldigt sevärd, men anser att detta var den sämsta av de tre. Precis som när jag läste boken, var det svårt att inte blanda ihop alla karaktärer. Dock känns det lite vemodigt att filmtrilogin nu är över.

Det märkes tydligt idag att vi nu går emot kyligare väder. Fastän jag använde min duffel småfrös jag när jag cyklade till kontoret i morse. Invigde därför min tjocka Peakjacka tidigare ikväll. Jag kände att det var lite konstigt att sätta på sig en tjock vinterjacka och fick formen som en liten röd knubbsäl. Har väntat in i det sista att börja använda mina vinterkappor. Min älskade vippiga höstkappa fick jag lämna tillbaka till H&M förra helgen. Var ute i regnet en dag och efter det krymte yttertyget, så fodret blev två cm längre än yttertyget! Dåligt, för man vill ju att en jacka skall tåla lite väta, men jag fick alla pengarna tillbaka utan några problem. Ser jag detta som ett tecken att jag nu får börja börja använda mina varmare jackor.

KRAMAR♥

RSS 2.0