Vår = Förändring


Bild: Moltex.se

Så fort en ny årstid närmar sig med stormsteg börjar mina inredningsfingrar klia och jag får nya inredningstankar i huvudet. Jag vill känna att hemmet är i en ständig rörelse i takt med årets tolv månader. Nu är jag sugen på att förnya hemmet med en liten färgklick. Kanske byta ut den dimrosa kudden som vi har i läsfåtöljen i vardagsrummet mot en limegrön. Enkel, men ändå väldigt effektfull förändring.

Jag får allt svänga inom MIO och SOVA efter jobbet för att se om de har fått in några nya Moltex- respektive Mimoukuddar. Jag såg att Mickan i kvällens avsnitt av Solsidan hade Nipponkuddar från Mimou i hennes vita soffa i vardagsrummet. Snyggt!  

Kramar 


Dagens Detalj



Denna scarfs från MQ fick med lite annat följa med hem från dagens shoppingrunda. Jag gillar både leopardmönstret och den dimrosa volangen som går runt om. Tycker den påminner väldigt mycket om Ester Eleonora fast till en billigare peng.

Idag fördrev vi dagen genom en runda på stan. Även om det var lönelördag så var det inte så mycket folk på stan, vilket var väldigt skönt.

Jag gjorde två riktiga fynd inne på Benetton. Där hittade jag ett par stövlar i ridmodell till 70 procents rea och en svart jobbklänning som enligt prislappen var nedsatt till 50 %, men jag fick 70 %. 

Förra året köpte jag ett par nästintill identiska ridstövlar på Benetton som de jag köpte idag. Men i förra veckan gick dragkedjan sönder så istället för att lämna in dem hos skomakaren fick jag därmed ett par nya till nästan samma pris.

Nu blir det finalen av Fångarna på Fortet.

Kramar


Torsdagspannkakor



Ikväll har vi pannkaksfest härhemma. Efter kvällens träning med mina nya träningspjucks kände jag inte för att ställa mig i köket och trixa ihop en middag. Därför kom jag på idén att göra en sats med pannkakor. Älskar ju pannkakor i alla dess former; ugns-, blåbärspannkaka, vanliga tunna, american pancakes. Så himla gott men ändå så simpelt.

Jag har varit på ett irriterat humör både idag och igår. I julas hade nätbutiken Zoovillage en drive att man skulle få 40 % i återbäring av ordervärdet. Jag nappade på erbjudandet och köpte en Tiger-väska till Magnus i julklapp. För en vecka sedan skulle man få återbäringen och jag fick inte det. Jag kontaktade därför dem via mail och fick svaret att jag skulle få det under dagen.

Igår hade jag fortfarande inte fått det och beslöt mig för att ringa dem. Då fick jag svaret att jag inte skulle få det eftersom jag inte uppfyllde "villkoren"! Blev riktigt irriterad, eftersom jag fick först klartecken och sedan helt plötsligt ändrar dem sig. Tjejen som jag pratade med blev riktigt nervös och visste inte vad hon skulle ta sig till och bad om att få återkomma under dagen.

Det gjorde hon inte och därför ringde jag ytterligare en gång till idag. Jag behövde inte förklara mitt problem närmare för dagens kundtjänstmedarbetare för jag var ett "känt" problem på Zoovillage. De har fortfarande inte löst min återbäring, så fortsättning följer...

Kramar

Traning



Jag är precis hemkommen från kvällens skivstångspass. Det var riktigt svettigt och jag fick jobba på ordentligt. Ikväll var det en extra instruktör med på passet för att se om man lyfter vikterna rätt. Även om man tror att man lyfter rätt, så är det alltid bra med lite handledning. Imorgon ska jag gå lite tidigare från jobbet för att se om jag kan hitta några nya träningsskor.

De senaste veckorna har jag haft ont i fötterna efter passen och då vet jag att det är dags att byta upp sig. Har ni några förslag på bra träningsskor? De senaste två åren har jag köpt samma Nike-modell, men känner att jag vill testa något nytt.   

Kram

Sleepy


Vardagsrumsinspiration från Alvhem

Idag har jag gått och varit småtrött hela dagen efter gårdagens afterwork på kontoret. Nu var det ett tag sedan vi hade fest på jobbet och därmed var alla laddade till tusen. En riktig lyckad kväll med andra ord med sushi, dans, lekar och många drinkar. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så många sociala kollegor som både kan ha kul både inför och utanför kontorets väggar. 

Ikväll ska jag, Sandra och Beatrice gå och se den nya filmen med Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway. Tycker att det ska bli så mysigt att inta biomörkret för en stund med popcorn, läsk och förhoppningsvis av en bra film. 

Kram




Mitt i veckan



Usch, jag tycker det är svårt att få till en bra bild själv. Magnus är iväg och tittar på handbollen i arenan och kunde inte hjälpa mig att ta en bra frisyrbild. Men ni ser att jag har kapat 15 cm på längden och att mina slingor är ett minne blott.

Då är halva arbetsveckan avklarad och nu är det bara två arbetsdagar kvar. Herregud, vad dagarna passerar likt en revy och det känns som att jag lever i ett ekorrhjul. Samma sak dag ut och dag in; jobb, träning, laga mat och sova.

Jag borde egentligen nyttja kvällarna mer än att bara gå och träna. Men oftast är det lättare sagt än gjort att få tiden att räcka till. Därför ska jag från och med nu försöka ha minst en kväll i veckan där jag unnar mig själv lite kvalitetstid. Sedan får vi se om jag kan hålla det. 

Kram       


Nu är mitt hår avkapat



Docksöta Olivia Palermo från the City är min inspirationskälla till mitt nya hår

Igår gjorde jag ett efterlängtat besök hos min frisör Emelie. Jag kände redan innan besöket att jag ville göra något annorlunda med mitt hår. När jag satt och väntade på min tur bläddrade jag i en tidning och såg en nytagen bild på Olivia Palermo och tänkte att så vill jag ha det.  

Därför är mitt långa gamla hår nu ett minne blott och istället är det chokladbrun lång page som gäller. Blev supernöjd med längden och jag kommer nog att spara in 10 minuter i föningstid varje morgon. Det blev även en stor förändring i färgen för i vanliga fall kör jag enbart slingor men igår färgade vi hela håret i samma kulör.

Jag får visa er en bild en annan dag för både igår och idag har mitt hår blivit tilltufsat av träning. Imorgon har jag bestämt mig för att vara träningsfri och kommer då att knäppa några bilder på den nya frisyren. Vi får se om ni tycker att jag funnit en look-a-like i fröken Palermo?

Kramar


Söndag hos Mig



Ikväll ska jag sitta bänkad i soffan klockan åtta för att se första avsnittet av underbara Solsidan. Jag har redan tjuvkikat på några klipp från kvällens avsnitt och det ser mycket lovande ut! Tycker att det är så bra att de har ändrat sändningstid från fredag till söndag, eftersom jag oftast slocknade innan det började och fick alltid se reprisen i efterhand.  

Denna söndag har sett precis ut som en standardsöndag för mig. Vaknade upp härligt utvilad efter en skön sovmorgon och medan Magnus ligger kvar i sängen tassar jag ut till vardagsrummet för att Nyhetsmorgon med Tilde. Idag gästade snygga Josephine Bornebusch och Måns Herngren Tilde och man fick se klipp på kvällens avsnitt och nästa veckas avsnitt. 

Sedan har dagen knallat på i sin lugna takt med träning, städning av lägenheten och lite repriser framför TV-n. Fastnade speciellt framför Rachel Zoes program. Där satt jag i soffan och drömde mig bort att det var jag själv som ägde alla vackra kläder som fanns i hennes showroom. Vilka underbara galaklänningar, tänk om man en dag fick bära en Valentino- eller en Diorklänning. Nej, nu ska jag sluta drömma mig bort.

Kramar


Dagen på stan



Snapshot från gårdagens marängsviss. Sandra och jag blev så sugna på det när vi stod i mataffären igår och skulle bestämma efterrätt. Det är ju så gott och simpelt! Men jag tror inte att jag har ätit det sedan barnkalasens dagar. Det blev en riktigt stor skål för tre personer och det slutade med att jag åt lite för mycket och somnade (!) under fredagsfilmens gång.

Idag trotsade jag, Magnus och Berra slaskvädret för att kunna ta en tur på stan. Det var tur för mina fötter att jag hade mina Hunters på mig så dem slapp bli blöta på grund av all snöslask. Det brukar ofta vara hur mycket folk som helst på stan på lördagarna, men idag var det som en vanlig vardag och vi hann till och med se lite "kändisspotting".

Kristianstad är en av värdstäderna till pågående handbolls-VM och när vi var på mataffären stod flera av Frankrikes landslagsspelare framför oss i kön. Jag visste inte själv vilka de var, mer än att jag kunde se på deras klädsel att de tillhörde Frankrikes landslag. Medan Magnus som följer handbollen slaviskt kunde peka ut varenda en till namn, så det blev mer spotting för honom än för mig...

Det märktes tydligt att butikerna har blivit av med mycket av reakläderna och fyllt på med vårens kläder. Även om våren känns väldigt långt borta idag är min längtan efter härliga tunna vårkläder stor. Nu börjar jag tröttna på tjocka koftor och vill istället ha på mig våriga klänningar och kjolar.

Kramar


Ensamtid härhemma



Ikväll är jag alldeles själv i lägenheten eftersom min andra hälft är iväg och tittar på handboll. Därför skall jag förvalta tiden med att göra riktiga tjejsaker som att ta ett varmt bad, fixa naglarna, smörja in mig med BUS och bläddra i den nya Chic med supersnygga Cameron Diaz på framsidan. Hon hade enligt mig en riktigt söt kofta och den påminner lite om min gamla Viktor&Rolf-kofta från H&M. Undrar var den har tagit vägen någonstans?

Nackdelen med vintern är att min hud och mina läppar blir supertorra och jag känner mig som en riktig blekfis. Den enda botemedlet är att smörja och åter smörja med lotion och läppbalsam och fuska med lite brun utan sol. Det är verkligen tur att sånt finns!

Kramar


Work Work Work



Nu när man har kommit in vardagen, passerar dagarna likt en revy. Sedan jag kom tillbaka till jobbet så har det varit mycket att göra non-stop. Jag har till och med fått jobba över en del för att hinna med min planering. Efter två år i yrket är det bara att acceptera att man har en hektisk period framför sig som innebär långa arbetsdagar när vädret är som vackras. 

Nu ska jag sätta mig framför Sveriges Mästerkock och spana in dessa duktiga amatörkockar.

Kramar   

Imorgon börjar vardagen igen!



Igår blev jag sugen på att baka något annat än bröd och svängde därför ihop en chokladkaka. Såå gott och det var länge sedan jag åt en god kladdkaka. En god kladdkaka är för mig när kakan är fast men ändå härligt kladdig. 

Imorgon börjar vardagen för mig igen och därmed är min julledighet slut för den här gången. Jag tycker att det känns skönt att komma tillbaka till sina vanliga vanor. Det tråkiga är att det inte blir några fler sovmorgnar eller långa kvällar för min del. Under denna ledighet har jag för en gång skull kommit in i en vana med att vakna senare än vad normalt. Därför ska det bli spännande att se om jag vaknar vid tiotiden nästa helg eller om jag fortsätter i mitt vanliga mönster.   

Tycker det känns lite som när man började skolan efter jullovet, eftersom som jag känner ett sug efter förnyelse. Nya träningskläder, så jag får motivation på träningen och att känner mig fin på gymmet. Lite nya arbetskläder skulle heller inte sitta fel. Jag har redan hittat en del fina jobbklänningar på Asos, som jag ska ta en närmare titt på och eventuellt blir det några "klick klick" hem.

Ha en fortsatt fin söndag!
Kram



Äntligen Fredag



Denna enkla men ack så fina tishan har Narciso Rodriguez designat för Lindex i förmån för bröstcancerforskning. Under dagens shoppingrunda gick jag in i två Lindexbutiker för att leta efter den, men den var slutsåld på båda ställena. Jag får istället kolla i butiken i stan, annars blir det nog en beställning från nätet. 

Idag tog Magnus och jag en tripp till Malmö för att spana in shoppingutbudet där. Överallt i butikerna låg nedsatta plagg huller om buller och då tappar jag köpsuget direkt. Jag har heller inget tålamod att gräva i högar på jakt efter något tänkbart. Sedan irriterar jag mig på folk som slänger kläder på golvet i provhytterna som inte har ork att hänga tillbaka de oönskade plaggen efter sig. Det är ju så mycket trevligare att som kund att gå in i ett rent provrum. Efter en hel dags shopping åkte vi slutligen nöjda hem med en kofta, två pikés och en korthållare från Ordning och Reda.   

Nu ska jag spana in premiären av Let's Dance!

Stor Kram!

Kan det bli så mycket mörkare ute?


Bild från Residencemagazine

Vilket väder det har varit idag! Mörkt och ruggigt hela dagen och jag fick känslan att det var kväll fast klockan bara var tolv på dagen. En riktig innesittardag med andra ord! Jag har suttit inlindad i en filt i soffan med en bok i handen nästan hela dagen och bara vänt blad efter blad utan att bekymra mig om tiden. 

Men vid tretiden fick jag ett ryck och körde bort till Friskis för att ett träningspass. Jag kunde ju inte vara en soffpotatis hela dagen utan behövde komma ut och rör på mig. Väl på gymmet träffade jag en gammal praktikant från kontoret som jag inte har träffat på ett halvår. Hon har precis som många andra tagit tag i sin träning efter nyår. Jag önskar er alla som har kommit igång med ett hälsosammare liv ett stort lycka till och kämpa på. 

Kramar  


The Town



Idag besökte jag kontoret för första gången på två och en ½ vecka. Det märktes tydligt att många fortfarande har semester och njuter för fullt av sin julledighet. På min våning var vi bara tre stycken och då räknas jag med som bara var där någon timme. När jag kom i morse blev jag glatt överraskad när jag drog ut min stol från bordet. Där på stolen låg nämligen en stor chokladkartong från en av mina kunder.  

Ikväll ska Magnus och jag stiga in i biomörkret för att se the Town med Ben Affleck och Blake Lively. Jag är ju ett stort fan av Blake som Serena i Gossip Girl. Därför ska bli spännande att se hur hon tolkar rollen som en narkotikaberoende singelmamma när man är van och se henne i urfina kläder på Upper East Side. Det blir den andra "mörka" filmen på två dagar. Igår hyrde vi Inception med Leonardo DiCaprio och Ellen Page i huvudrollerna. Efter en knepig början för att komma in i filmen blev den bara bättre och bättre. Helt klart en sevärd film enligt mig. 

Kramar    
 

Splendeur och Jag



Vad är det som är så speciellt med nagellack från Chanel? Är det för att deras flaskor är de klart snyggaste på marknaden eller är det för att lacket sitter som berget? Varje gång jag går förbi ett Chanel-ställ väcks ett riktigt ha-begär inom mig. Idag gick begäret framför förnuftet och därför fick detta underbara hallonrosa Splendeur följa med mig hem från stan.

Nu står den på min speciella nagellackshylla i kylskåpet tillsammans med de andra lacken från Chanel och OPI. Det var min vän Anna som lärde mig att förvara lacken i kylskåpet. Anledningen till det är att de torkar inte ut i kylskåpet som de annars lätt gör om man förvarar dem i badrummet.   

Kramar


Nu stiger vi in i 2011!



Jag och Sandra firade in det nya året med champagne

Jag hoppas att ni har fått en bra start på detta 2011! Jag hade en helt underbar nyårsafton som jag delade med mina härliga vänner. Det bjöds på supergod mat, många skratt och lekar som livade upp kalaset.

Igår var det en väldigt trött Cicci som en efter lång kväll/natt sov bort nästan bort hela dagen och det händer inte ofta. Jag brukar ju som oftast gå upp innan kl. 8 på morgonen på helgerna men igår slog jag till med att stiga upp efter kl. 12! Kanske var det ett personligt rekord för min del och det är nog ett bevis att jag hade det ett väldigt roligt nyår. 

Kramar

 

RSS 2.0