30 mars

Har kännt mig väldigt pigg och glad idag. Det måste beror på den härliga vårsolen som har lyst över stan idag. Men jag såg precis på vädret att det skall bli regn imorgon, men sol igen på torsdag. Jag håller båda tummarna att det skall bli fint väder till påsk. Då väntar några dagar i Ronneby med hela familjen samlad. Det händer inte så ofta för min bror bor i Göteborg och min syster i Gävle.

Ikväll ska jag se finalen av Mästarnas Mästare. Har själv tränat av mig på egen hand på gymmet tidigare idag. Efter 3 km på löpbandet och 3,5 km på crosstrainer, kände jag att det räckte för idag. Tidigare har jag alltid tyckt att gym, det är inget för mig. Men ack vad man kan ändra sig och jag tycker nu att det är skönt att slippa passa Friskis fasta träningspasstider.

Många kramar


Jag fann det jag letade efter!



Nya vårpjucks från Ralph Lauren fick följa med hem efter dagens shoppingrunda.

Nu har jag äntligen vaknat till liv efter gårdagens traditionsenliga "Sista Mars-fest" på kontoret. När det är fest på kontoret slutar det alltid med en massa prat, god mat, lekar och mycket dans. När festen var slut på kontoret fortsatte jag och några kollegor in till stan för att avsluta kvällen med några drinkar på Taste och Harry's. Kvällen till ära bar jag en gräddvit spetskjol som jag köpte i Dublin, svart linne och en massa pärlor.

Idag har jag varit väldigt seg i knoppen! Efter att ha sovit två timmar vaknade jag vid klockan sex och kunde inte somna om. Riktigt irriterande för jag var som sagt väldigt trött. Som tur är har jag tagit igen några timmars sömn i eftermiddag på soffan.

Hade egentligen planerat att avverka stans butiker efter en vårjacka samt åka ut till Härlöv för att spana in butikerna där. Men efter att gått några timmar i regnet på stan så kände både Magnus och jag att det räckte för idag. I första butiken vi gick in i fann jag dessa snygga vårskorna från Ralph Lauren. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet när jag såg dem första gången i Nickys blogg. De är även de första skorna på många många år där jag har storlek 3, dvs 34. I sista butiken lyckades jag även hitta en fin vårjacka och min shopping fulländades därmed. Innan dess hade jag irriterat ett butiksbiträde. Hon tyckte jag var "så söt" när jag provade en jacka från NOA NOA. Men istället för hålla med henne, sa jag att man mest såg ut som en städtant. Kanske inte det mest begåvade av mig att säga, men jag tycker det är så jobbigt med oärliga expediter som säger fina komplimanger när de egentligen inte menar det.     

MÅNGA KRAMAR!

Ibland har man tur



Idag har jag återigen varit på fyndarhumör. Åhléns rear just nu ut bokreaböcker till halva priset. Mycket var så klart väldigt utplockat, men jag hittade en chiclit, en kokbok av Tina Nordström och en annan kokbok för under hundralappen. Det kallar jag valuta för pengarna!  

Ikväll ska vi iväg och spela biljard. Detta är andra gången i mitt liv som jag spelar biljard. Hoppas verkligen att jag kommer få ner nån boll med den där kön! Men det skall nog gå bra. Det gäller bara att tänka positivt och sikta rätt.

Många kramar 


Soo Sweet!



Bild. Iittala.com

Hur söt är inte denna lilla förvaringsask från favoriten Iittala? Den tillhör vårens nyheter från det finska märket. Skulle mer än gärna vilja ha den här hemma och stoppa vackra saker i eller bara ha som dekoration. Igår började jag att knopa på en önskelista till min födelsedag och denna sötnosen finns absolut med på listan. Ju äldre jag blir desto svårare och svårare blir det att tänka ut något som jag vill ha. Än så länge har jag bara kommit på saker till hemmet och skönhetsprodukter.

På tal om skönhetsprodukter blev jag väldigt glad igår när jag klickade in på Lookfantastic. De rear bland annat ut märken som Id Bare Minerals, Clarins, Bumble and Bumble till 20% och Redkenprodukter upp till 50%. Är så nöjd med mina Id produkter att jag klickade hem ett nytt kit med ögonskuggor, rouge och läppglans för 220 kronor. Riktigt billigt och förmodligen kommer jag bli lika nöjd som jag blev med det andra startkitet.

Många kramar


A rainy day



Bilder: Mateus.se

Från några dagar med strålande sol har nu regnmolnen intagit stan. Riktigt deppväder med andra ord! Men vi trotsade det tråkiga vädret och åkte till Bromölla Möblelvaruhus. Jag har aldrig varit där tidigare, tyvärr tilltalade deras möbelutbud inte mig alls. Istället fastnade jag i inredningsavdelningen med märken som Design House Stockholm, Bruka och Sia. En kasse fick följa med hem, men innehållet var dock inte till mig utan det var istället en present som någon annan snart får glädje av.

Vi avslutade vår inredningsrunda på Percys här i stan. Har letat efter nya frukostskålar ett bra tag nu. Vi har velat mellan olika märken och just angående märken är Magnus och jag oense. Han tycker inte man kan ha en massa olika märken i skåpen, medan jag tycker det inte gör något. Nu verkar det som att vi har enats om att köpa skålar från Mateus. Men väl inne på Percys var sortimentet klent på just de skålarna vil ville ha. Därmed går vår jakt vidare efter den perfekta frukostskålen!

Ikväll visar SVT den förlängda versionen av Män som hatar kvinnor. Skall bli intressant att se vilka scener som klipptes bort jämfört med bioversionen. I två veckor framöver kommer vi inte ha några bekymmer om att det inte visas något på TVn. Vi har precis uppdaterat vårt vanliga TV-utbud och får därmed testa på alla utbudskanalerna. Trots det stora utbudet på kanaler kommer jag nog ändå hålla mig till mina standardkanaler, medan Magnus är överlycklig över alla nya sportkanaler.

Ha en fortsatt fin lördag!
Många kramar

Äntligen fredag

Så var det äntligen fredag igen. Känns riktigt skönt att inte ha något planerat, utan ska bara njuta av de två kommande dagarna. De senaste helgerna har varit fullplanerade och därför känns det superskönt att bara kunna göra vad man vill utan att ha några måsten.

Idag efter jobbet gick jag en stund på stan. Har inte haft något shoppingsug sedan Dublin. Men nu börjar det klia i fingrarna efter lite vårshopping. Väl på stan hittade jag inget mer än ett par svarta strumpbyxor. Får ta en tur imorgon igen för att se om shoppinglyckan är bättre då.

Ikväll blir det fredagsmys på hög nivå! Har precis avnjutit en klassisk tacomiddag. Gott, enkelt och snabblagat. Nu blir det lantchips och Gott & Blandat i TV-soffan.

Ha en mysig kväll!
Kramar

En riktig färgpalett



Hej mina kära bloggvänner!

Känns som att jag inte har något kul att berätta nuförtiden. Tror inte ni tycker det är särskilt intressant att läsa om mina långa arbetsdagar på kontoret. Men något har dock hänt mig de senaste två dagarna, som inte har hänt på väldigt länge. Både idag och igår har jag fått två riktiga näsblodsattacker och blodet vägrar verkligen att sluta rinna. När jag var yngre kunde jag vakna av att huvudkudden var nerblodad. Den här gången tror jag att förklaringen är ett brustet blodkärl som vägrar att läka.  

Igår fick jag hem denna smällskaramell till tidning. Blev härligt glad när jag såg den ligga på köksbordet. Än har jag bara hunnit bläddra i den, men hann se inspirerande recept på sallader och min stora favorit, desserter. Kan inte få nog av läckra recepet på desserter. Men det kan man verkligen inte få för mycket av, gottegris som jag är! Haha

Många kramar! ♥


Söndag



Ikväll kommer de här två tekniska prylarna hålla mig sällskap i soffan.

Nu har vi precis kommit hem efter en helg hos mina föräldrar. Jag har inte varit och besökt barndomshemmet sedan jul och kände att det nu var dags igen. Som alltid när vi har besökt Ronneby får vi en massa godsaker med oss hem, den här gången blev det hemmagjord svartvinbär- respektive flädersaft, plommonmarmelad, lingonsylt och äppelgelé.

Igår satt vi som många andra bänkade i TV-soffan och såg Anna Bergendahl vinna Melodifestivalen. Anna är absolut är en värdig vinnare, men jag höll egentligen på Darin. Finalen var ju rafflande spännande och det kändes som att vem som helst kunde ta hem titeln. Gillade även mellanakten med kampen mellan Norge och Sverige. Denna mellanakt var ett mycket bättre alternativ än de dansmellanakter som annars brukar vara med i finalen.

Nu skall jag fortsätta se på Gossip Girl.
På återseende

Fläskfilé med halloumi och citrussallad




Det var ett tag sedan som jag la ut ett recept här på bloggen. Den här maträtten från Leilas Middagstips knoppade Magnus ihop när jag var på träningen tidigare ikväll. 

4 Port

500 g fläskfile
2 msk sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
rivet skal från 1 apelsin
flingsalt
svartpeppar
3 dl risonipasta
2 apelsiner
2 blodapelsiner
1 ask ruccola
½ dl mandelspån
250 g halloumiost
olivolja

Sätt ugnen på 175 grader.

Marinera fläskfilén i sweet chilisås, skivad vitlök och apelsinskal, salta och peppra.
Koka pastan i saltat vatten och spola sedan i kallt vatten.
Skala och skiva apelsinerna. Varva ruccola med skivade apelsiner och risoni på ett stort fat.
Bryn fläskfilén på medelhög temperatur tills den fått gyllene färg. Stek färdigt fläskfilén i ugnen, cirka 10 minuter.Rosta mandelspån med salt i en torr stekpanna. Stek skivad halloumiost i olivolja och lägg på citrussalladen, lägg över skivad fläskfilé och rostade mandelspån. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.

 


Dagens insikt



Varför går man och grubblar och irriterar sig på människor istället för att ta upp det som stör en på direkten? Hela dagen har jag varit småirriterad på en person och istället för att ta upp det direkt, så har jag gått och smågrubblat för mig själv. När jag äntligen fick tillfälle att ta upp "problemet" kändes det så skönt att ha det överstökat. Förstår inte varför jag grubblar mycket innan jag tar itu med problemen. Man vinner ju egentligen på att vara rak och ärlig i längden. Men istället ödslar jag tid på att grubbla om alla möjliga scenarion. 

Nu ska jag inte grubbla mer utan njuta av kvällen med nya Elle. Denna månadens omslag tilltalade mig verkligen, vackra Keira kan ju aldrig bli fel. Eller vad säger ni?

Ha en fin kväll!
Kramar 


Äkta vårkänslor



Även vår vita orkidé får njuta av solens strålar.

Idag har det varit en superhärlig vårdag i Kristianstad. Solen har värmt på bra utanför mitt kontorsfönster. Ett tag hade jag fönstret öppet och kunde lyssna på rogivande fågelkvitter. Beslöt mig för att inte jobba över idag. Ville istället njuta av solens strålar än att sitta inne på kontoret. Tog en sväng på bokrean och besökte stans blomsterhandlar på jakt efter ett fång videkiss. Tyvärr var det ingen som hade ett fång med lika långa kvistar. För mig är det väldigt vårigt att ha ett gäng videkissar i en genomskinlig cylindervas. Men jag är väl ute i för god tid... Det är ju fortfarande tre veckor kvar till påsk.

Ikväll har jag planerat att sticka iväg till Friskis och Svettis för att gå på ett medelpass. Mina träningsvanor är för närvarande inte som de skall på grund av tidsbristen. Igår uppdaterade jag mitt träningskort till ett allkort. Innan hade jag ett kort som endast gav mig tillträde till passen. Men nu skall jag försöka att springa på löpbandet och använda crosstrainern när jag inte hinner gå på passen. Till sommaren skall jag precis som förra året vara med i ett stadslopp med företaget. Målen är att både få bättre tid och en bättre placering inom kontoret och då krävs det hårdträning!

Många kramar


Sista dagen på vecka 9



Nu i eftermiddag ska jag njuta med lite tidningar och en bra bok medans jag väntar på att Sandra skall komma.

Ledsen för min dåliga uppdatering denna veckan. Men jag har kommit hem klockan åtta på kvällarna och nästan stupat i säng för att jag har varit så trött i huvudet. Arbetar just nu med en svensk/norsk koncern där tre av bolagen skall säljas så fort vi är klara med revisionen. Därför har det blivit långa arbetsdagar med mycket övertid och då har bloggen blivit osidosatt. I förrgår var jag så trött efter en lång arbetsvecka att jag somnade innan På Spåret var slut.

Igår tillbringade vi dagen i Malmö. Solen visade verkligen sin bästa sida i Malmö och för mig var det invigning av solglasögonen. Vi spenderade först nån timme i affärerna och sen gick vi bort till St Petris kyrka för att deltaga på Rasmus dop. En väldigt fin och intim tillställning och lille Rasmus har blivit så stor på de två månaderna sedan vi såg honom sist. 

Denna morgon har jag myst i soffan med Tilde de Paula och Nyhetsmorgon i bakgrunden. Vi har även hunnit städa rent lägenheten nu på förmiddagen. Känns så skönt att mina två klädhögarna är undanplockade och att lägenheten skiner. Om två timmar kommer Sandra hit för söndagsfika och lite skvaller. För omväxlingskull ska det bli mysigt med en hemmafika.

KRAMAR

Detta hittade jag på Tax-Freen




Många gånger kan jag tycka att det är roligare att shoppa skönhetsprodukter än något klädesplagg. Därför gick jag mer loss på Kastrup och på Dublins flygplats än vad jag gjorde på Henry Street. På Kastup köpte jag Victor&Rolf parfymen Flowerbomb edp. Den luktar underbart gott med sina toner av musk och orkidée. Hittade även Kiehl's berömda Cream de Corps. Har velat testa denna en längre tid efter att ha hört så mycket bra om den. En gammal trotjänare som hänger med jämt och ständigt är Juicy Tubeläppglansen. Favoritfärgen Pêche höll på ta slut härhemma, så det blev en ny tub. Måste ständigt ha ett läppglans nära tillhands och det märkte säkerhetsmännen på Kastrup! Hade glömt bort att läppglans räknas som vätska och hade inte lagt undan dem i den särskilda plastpåsen. Efter röntgenkontrollen ville säkerhetsmännen undersöka både min väska och jacka närmare. Men de hittade inget mer farligt än tre Juicy Tubes och ett läppbalsam från Biotherm i väskan och en till Juicy Tube i jackfickan.

Är lite trött på mörka nagellack och ville ha fler ljusa färger till våren. Hittade ett fint ljusrosa lack från Chanel i färgen Rose Satin. Är väldigt nöjd med det grå/bruna Chanellacket som jag köpte förra månaden. Så nu har jag tre klara favoriter i nagellackshyllan OPI, MUS och de senaste tillskotten av Chanel. På Dublins flygplats köpte jag även Smashboxs Photo Finish. Har testat denna lätta bas av min syster och jag känner verkligen att denna primer fungerar.

KRAMAR!

Borta bra, men hemma bäst



Dublin har många vackra kyrkor och St. Patricks Catedralen är den största kyrkan på Irland. Här ligger bland annat författaren Jonathan Swift som har skrivit Gullivers resor begravd. Det finns två stora shoppinggator i Dublin Henry Street och Grafton Street. Där Henry Street korsar huvudgatan O'Connell Street finner man The Spire of Dublin, en 120 meter hög spira.



Ett självklart stopp i Dublin är Guinness Storehouse. 





Alla dörrar till husen var målade med fina klara färger och jag var ju tvungen att fota en rosa dörr.



Insidan på the Church

Nu är jag tillbaka efter vår vistelse i Dublin. Har haft en väldigt mysig och händelserik weekend i Irlands huvudstad. Kom dit på fredagsförmiddagen och då var vädret lite dåligt men det blev snabbt bättre. Eftermiddagen spenderade vi på shoppinggatan Henry Street. Dublins shoppingutbud var inte det bästa, utan det var mest de populära kedjorna som gällde för våran del. Vi kände oss väldigt påpälsade jämfört med Dublinborna trots att temperaturen var vid nollan. De flesta hade ingen jacka eller endast en vårjacka på sig och bara fötter i ballerinaskor. Medan vi var påpälsade till max med dunjacka och mössa på huvudet. På kvällen åt vi på Andreas favoritrestaurang, Milano. En mysig italiensk restaurang med väldigt god mat och service och kvällen avslutades på tre olika pubar som alla låg vid Temple Bar, Dublins kulturkvarter. 



På lördagen var det sightseeing som stod på dagens schema. För att vi skulle kunna se så mycket av stan som möjligt så satte vi oss på en sightseeingbuss. Hann bland annat se Phoenix Park, Europas största park, många vackra kyrkor och U2:s hotell. Ett självklart stopp under dagen var Guinness Storehouse. Är verkligen ingen öldrickare, men är man Dublin så måste man ju testa att dricka Guinness. Högst upp på the Storehouse fanns det en vacker inglasad bar med en hejdundrande utsikt över staden. På kvällen besökte vi den mest häftiga restaurang/uteställe som jag har varit på. Stället heter the Church och var en kyrka som man hade gjort om till restaurang och nattklubb. Man hade bevarat orgeln och alla kyrkmålningarna och i mitten på kyrkan fanns det en stor bar. Det kändes minst sagt konstigt att sippra på en Strawberry Daiquiri i en kyrklig miljö.

Får berätta mer om min resa en annan dag och visa upp mina shoppingfynd!

Kramar

RSS 2.0