Birthday Girl





Bilder från gårdagens födelsedagsfika med familjen. Igår körde jag hallontema, hallonmuffins med kokoscrumble och en Raspberry New York Cheesecake. Mmmm, gotteligottgott!

Imorse vaknade jag med vacker skönsång från Magnus och det största paketet som jag nånsin har fått i mitt liv! I paketet hittade jag något som jag har velat ha jättelänge! Den kommer nog att passa utmärkt vid skrivbordet i vårt nya hem och jag kommer nog att skriva många inlägg sittandes på denna stol. 

Nu håller jag att förbereda inför dagens födelsedagsfirande! I ugnen gräddas marängbottnar till min Schwarzwaldtårta. Det är min favorittårta nummer 1. Minns när jag var liten och fyllde år då önskade jag alltid frusen Schwarzwaldtårta från ett konditori i Karlskrona. Så gott, men nu förtiden hittar jag aldrig någon på konditorierna i stan. Då får man istället själv göra Leilas Schwarzwaldtårta och hoppas att den är lika god.

Raspberry coconut pie cupcakes



Ikväll sysselsätter jag mig med att baka i köket. Imorgon kväll är vi bortbjudna på middag till Jenny och på lördag eftermiddag kommer mina gäster. Därför tycker jag det är skönt att klara av lite av baket ikväll så det inte blir så stressigt under lördagen. Det hade kanske varit väldigt smidigt att köpa kakor/tårta, men jag föredrar att göra det själv eftersom det blir godast så.

Nu väntar jag på att andra satsens av Raspberry coconut pie cupcakes ska bli klara. Hela lägenheten doftar ljuvligt av muffinsbaket. Enligt receptet skulle det bli tolv cupcakes, men smeten räckte bara till sex stycken vid första bakomgången så det var bara att göra ytterligare en. Här har ni receptet som ni även finner i Leilas Hello cupcake.


Raspberry coconut pie cupcakes

Tolv små cupcakes eller sex stora 

2 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
½ dl vispgrädde
2 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
Rivet skal och saft av 2 limefrukter
5 dl frysta hallon
2 msk vetemjöl

Coconut crumble:
75 g kallt smör
½ dl råsocker
1 ½ dl vetemjöl
¾ dl havregryn
¾ dl kokosflingor
Skal av 1–2 lime-frukter
Vispgrädde till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vanilj­socker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i vispgrädden och blanda med ägg­smeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i skal och saft av lime. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Blanda hallonen med 2 msk vetemjöl. Varva smet med hallon i formarna, fyll dem till ⅔ med smet.

Coconut crumble: Nyp ihop tärnat kallt smör med råsocker, vetemjöl, havregryn, kokosflingor och limeskal.Toppa kakorna med bitar av coconut crumble.

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och spritsa den på kakorna.


Klockan tickar...



Ikväll är det snabba ryck! Kom för en stund sedan hem från kvällens skivstångspass. På en timme ska jag hinna göra mig i ordning, laga samt äta lite kvällsmat. Sen blir det den sena bioföreställningen med Jenny. Vi ska gå och se Hotell Marigold. Jag har faktiskt inga större förväntningar på filmen, mer än att jag tycker att det ska bli mysigt med lite biofilm.   

Kram

Coco Coconut



Dagens frukost hemma, en supergod kokosyoghurt som jag varmt kan rekommendera.

Mmm... Är det är någon mer än jag som älskar kokos? Då måste ni testa denna jättegoda kokosyoghurt från Yoplait. Den är så tjock och krämig som jag tycker att en yoghurt ska vara. Jag säger big no no till tunna och nästan fettsnåla yoghurtar. Det är inte min cup of tea. Om man inte gillar kokos finns den även med citronsmak och den är minst lika god.

Nu ska jag äta lite kvällsmat innan det är dags för liten powerwalk i solskenet.

Kram



kala:s får:m



Dessa underbara formar från KalasForm kommer nog till användning tills nästa helg för då fyller nämligen jag tjugosex år. Ikväll kommer nog kvällslektyren bli mina bak- och kokböcker för att hitta inspiration till nästa helgs kalas.

Regnar det hos er också? Hos oss så öser regnet ner utanför fönstret. När man sitter inomhus så kan jag ibland tycka det är lite mysigt med regn och just en sådan dag är det idag. Man går och pular inomhus och då bryr jag mig om det regnar eller inte. Om en timme kommer Anne och Robert för att spela lite sällskapspel med oss. Perfekt söndagssysselsättning när vädret är som det är idag.  
 
Kram

Happy Saturday


Nu är det är lördag och därmed är godisskålarna fyllda med färgglatt/surt godis och choklad.

Min helg kunde in ha börjat bättre än vad den har gjort. Igår kväll var jag ute och åt med mina kvinnliga kollegor på Bånken. Vi har alltid så roligt ihop och gårdagen var inget undantag. Det var en härlig kväll igår med många glada skratt och god mat. Jag åt oxfile som jag grillade själv vid bordet med hjälp av en rykande het lavasten. Perfekt för mig som i vanliga fall slänger i mig maten och nu kunde jag i lugn och ro skära upp små köttbitar och grilla dem allt eftersom och slippa oroa mig att maten skulle bli kall. 

Blev väldigt förvånad i morse när jag vaknade och inte kände av någon huvudvärk. Det kvittar hur lite eller mycket jag dricker kvällen innan så brukar jag som på beställning morgonen därpå alltid få huvudvärk. Men inte denna dag :) Nu i eftermiddag tog vi bilen till Bromölla för att bl.a titta på utemöbler. Det finns en hel uppsjö av utemöbler, men vi hittade inga som föll oss i smaken. Kom istället hem med med en ny grillpanna i gjutjärn! Inte illa det heller! 

Hello Hillier Hobo, Goodbye Franny



I måndags lagade Anna och jag inte bara middag vi bytte även våra Marc By Marc Jacobsväskor med varandra... Ungefär samtidigt för 2 ½ år sedan köpte jag min Franny och hon sin Hillier Hobo.

Nu när det har gått något år så har båda börjat "tröttna" på sin väska. För någon vecka sedan kom vi på den briljanta idén att byta väskor med varandra och på så sätt fick bägge en ny väska. Jag är supernöjd med mitt byte och trivs jättebra att ha en annan väska runt armen. Extra roligt är det att ha en för mig helt ny och fin väska utan att behöva betala ett öre för den.


Strawberry Margarita



Jag älskar verkligen rosa nagellack och nu har jag verkligen hittat "min" färg. Det har dessutom det härliga namnet Strawberry Margarita. En gång har jag testat drinken Margarita och det var verkligen inte min cup of tea, men desto mer gillar jag lacket. Jag får kanske ge drinken en till chans på tjej-afterworken på fredag?

Igår hade jag Anna över på middag. Vi gjorde en favorit i repris med ugnstekt lax, kokt potatis, kokt sparris och hemmagjord hollandaisesås. Mums! Tycker det är så kul att vara social en helt vanlig vardag och laga mat tillsammans och skvallra lite. Äta måste man ju göra i vilket som och då kan man lika gärna göra det tillsammans i ett trevligt sällskap.

Kram


Ute i friska luften



Mina nya "finingar" som jag fick av min bror som tidig födelsedagspresent.

Vilket härligt vårväder det har varit denna söndag! Tog en riktig uppfriskande powerwalk tidigare idag. Jag hade bara på mig en tunn löpartröja och en huvtröja och jag frös inte ett dugg. Gick bland annat bort till "vårt" vita hus och upptäckte att de hade tagit bort byggstaketet. Nyfiken som jag är smög in på byggområdet för att spana in hur långt de hade kommit. Jag hann dock inte titta något närmare förrän jag upptäckte en Securitasskylt på ett av vardagsrumfönstern. Feg som jag också är skyndade jag mig snabbt bort från området för att slippa att bli upptäckt...

Måste tipsa er om gratis appen RunKeeper. Den jättebra när man är ute och powerwalkar/joggar. RunKeeper talar bla om sträckan, hur lång tid man varit igång, tid/km och hur man många kalorier man har förbrukat. Hur bra som helst och jag blir ännu mer peppad att fortsätta när speakern talar om tiden och sträckan var 5:e minut.

En soft lördag



Ibland är det skönt att man bor i landets södra delar. Läste på Aftonbladet att det var snöoväder i huvudstaden! Vem vill ha snö nu? Vi är ju inne i mitten av april!

I förmiddags hade vi visningen och nu är nästa hyresgäst bestämd. Vår privata hyresvärd vill att man skriver på kontraktet under visningen och det var ovisst in i det sista om vem som skulle få lägenheten... Lotten föll till slut på min kollega, eftersom vi hade rekommenderat honom varmt. Nu får vi hoppas att han och hans flickvän kommer att trivas lika mycket som vi har gjort.

Är det inte på tiden att Iittala släpper en ny kivifärg? Den "nyaste" färgen sjöblå är relanserad så den färgen har jag redan sedan tidigare. På Iittalas hemsida kan man se vilka färger som man har producerat från starten 1988 tills idag. Det finns några färger som jag gärna skulle vilja ha i min samling som inte finns i produktion idag. Kanske kan de relansera mondongreen och light green i framtiden. Så fina så!

Nu väntar en genomkörare på gymmet!





Fredagsplock



Efter jobbet cyklade jag in till stan för att lämna tillbaka en topp från den nya Conscious-kollektionen och passade samtidigt på att köpa ett fång med rosor med mig hem. Var även på jakt efter Ebba Kleberg von Sydows nya bok, men den hade inte kommit in än på Åhléns. Jag kan istället önska mig den i födelsedagspresent, eftersom det bara är två veckor dit. På tal om böcker så läste jag på Sofi Fahrmans blogg att hon håller på att skriva på en träningsbok. Den kommer definitivt att flytta in i min bokhylla, när den nu väl kommer ut.

Idag sa vi upp vår lägenhet och redan imorgon kommer det vara visning. Snabba bud med andra ord! Ikväll ska jag pyssla och plocka så vi kan visa upp lägenheten från dess allra bästa sida. Det känns lite vemodigt att säga upp den eftersom jag har bott här i 3 ½ år och har roliga minnen ifrån den. Samtidigt vet jag att vi kommer få det jättebra i vårt "första" alldeles egna hem.


Kram


Mitt i veckan



Igår hittade jag nya Sköna Hem på hallmattan och den får bli kvällens lektyr för min del.

Idag när jag kom hem från jobbet luktade det precis som att någon hade stått och rökt i vår lägenhet. Det har aldrig hänt innan, lagom kul när jag visste att vi skulle få fikasällskap. Usch, jag hatar verkligen cigarettrök, men som tur var finns det Voluspa som effektivt kunde "döda" röklukten och ersätta den med ljuv doft av Champagne. Familjen dök upp precis lagom när all urk-lukt var utvädrat så de slapp således "stanken".

Trevligt med lite fikasällskap så där mitt i veckan och de hjälpte, inte särskilt svårövertalade, till att äta upp det kilo med choklad från Anthon Berg som jag fick från jobbet i påskpresent. En riktigt fin present, men det kommer ta oss veckor att äta upp ;)


Snipp snapp snut så va sagan slut



Då var ytterligare ett program som jag följde på vardagarna slut för den här säsongen. Ikväll tog Alice hem segern som Sveriges Topmodel. Jag har under programmets gång hejat på docksöta Rebecka, men tyvärr åkte hon ut precis innan finalen. Väldigt snöpligt för henne, men Alice är även hon en värdig vinnare.

Efter att ha sett programmet blev jag lite sugen att testa Maybellines FitMe-smink. Är det någon som har testat det? Dyrt smink i all ära, men ibland önskar jag att man kunde hitta guldkorn i en lite billigare prisklass. Tjejerna i programmet fick ju porslinshy som man drömmer om så det är kanske är värt ett försök... Tacksam för tips!

Hej Då Påsk, Hej Vardag



Då börjar påsken sakta mynna ut mot sitt mot sitt slut. Vi har haft några riktiga härliga dagar med både familj och vänner. Påskledigheten har precis som vardagarna gått i ett. Vi har hunnit med besök i både Lund och Ronneby och en påskbjudning härhemma.

Bilden ovan är ett tjuvtitt på lördagens bjudning och som ni ser är det inget gult så lång ögat kan nå. Dukningen fick istället lite färg med hjälp av servetter från Marimekko och färgglada kivilyktor. I lördags serverades bland annat grillad lax, kokt potatis och hemmagjord hollandaisesås respektive romsås, så underbart gott med vårens första grillade middag. Nu har jag verkligen fått mersmak för grillat och jag hoppas på många grillstunder framöver nu i vår och till sommaren.

Kram  

RSS 2.0