Dagens pizza



Medan jag väntar på att dagens pizza skall bli klar i ugnen, tänkte jag lägga upp middagsreceptet som vi kommer äta snart. Receptet är hämtat från Leilas Guldkant på vardagen.

Ingredienser Pizzatopping:
2 dl tomatsås på burk
300 g getost
4 st färska fikon
4 klyftor vitlök
1 st mild röd chili
2 kvistar färsk rosmarin
flingsalt
svartpeppar från kvarn
3 st buffelmozzarella (använde vanlig mozzarella)
100 g prosciutto di parma
1 ask ruccola
Tryffelolja alt. annan smaksatt olja

Ingredienser Pizzadeg:

50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
½ dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7-9 dl vetemjöl special

1. Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten i en degbunke.
2. Rör i mjölet lite i taget tills du får en fast och elastisk deg, spara resten av mjölet till utbakning
3. Jäs degen under en bakduk i ca 25 minuter
4 . Dela degen i 4 delar och kavla ut dem på mjölat bakbord

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och hetta upp pizzastenen, det går också bra att baka pizzan på en oljad plåt.
2. Bred ett tunt lager tomatsås på pizzan.
3. Smula över getost och lägg på skivade fikon.
4. Hacka vitlök, chili och rosmarin och strö det på pizzan, krydda försiktigt med salt och svartpeppar.
5. Baka pizzan mer än halvfärdig och lägg på buffelmozzarellan, baka färdigt.
6. Ta ut pizzan och lägg på prosciutto och ruccolan, droppa över lite tryffelolja och servera direkt.

Kommentarer
Postat av: Linda

Mmmm ser gott ut det där!!



Vad skönt att fästingen är borta och vilken fin gest av din kollega.



Vi har haft det sååå bra på semestern. Nu har vi riktigt vilat upp oss inför den kommande hösten:)



KramKram

2009-08-17 @ 19:40:43
URL: http://lindablogg.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Så gott det ser ut ! Trevlig kväll ! kram

2009-08-17 @ 19:47:45
URL: http://minharmoni.blogspot.com/
Postat av: Ann-Louise

Men så avancerad den ser ut, men verkar kanongod! Massor med godsaker på!



Vilken otur med fästingarna. Jag har aldrig haft nån, jo krypande men inte fast...vet inte hur jag skulle ta det riktigt. Får inte myggbett heller oftast, så de små liven verkar inte gilla min som tur är ;-)



Bra tips med gladiolusen, men det tar ju emot att kapa ha, ha.



Må så gott!



KRAM

2009-08-17 @ 20:19:44
URL: http://annlouisesvarld.blogg.se/
Postat av: Zandra

ÅÅ vilken smarrig middag!

Ja jag hoppas verkligen jag får in en bra vardagsrutin gällande träningen och de söta på veckorna. :-)

Ha en mysig kväll

KRAMAR

2009-08-17 @ 20:25:56
URL: http://lillalallas.blogg.se/
Postat av: Carolines hemligheter

Mmmmm, hemmagjord pizza är svårslaget! Kul att du lade ut receptet, det kanske skall provas här hemma i morgon :-)



Sov gott!

2009-08-17 @ 22:18:14
URL: http://jagsaracaroline.blogg.se/
Postat av: Therese

oj vad gott det lät! Skönt att det andra odjuret är borta!!! SV: Visst var det skönt att han inte var skelögd, hade varit lite jobb med det oftast går det ju bort. kramar

2009-08-17 @ 23:43:01
URL: http://theperfectwife.blogg.se/
Postat av: cecce

Tack för tipset! Ska jag prova!

2009-08-18 @ 06:36:28
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Postat av: Karin

Tack för söta kommentaren gumman. Blev så glad!



Pizzan såg fantastiskt god ut. Måste prova den i helgen!!



Massor med kramar!!

2009-08-18 @ 08:41:41
URL: http://lovesexandmoney.blogg.se/
Postat av: Linda

Vilken avancerad pizza ;) men den såg verkligen god ut!

2009-08-18 @ 13:59:40
URL: http://kameralins.blogg.se/
Postat av: Elin - Ett hus till oss

Mm..vilket bra middagsförslag, ser underbart gott ut! :)

2009-08-18 @ 14:59:27
URL: http://etthustilloss.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Hoppas att du haft en bra tisdag och att du fått bort alla äckliga små fästingar.



Var in en sväng på MQ igår och såg snygga handskarna. Kärade även ner mig i en superfin väska och en päls:)



KRAAM

2009-08-18 @ 17:47:26
URL: http://livetuppochner.blogg.se/
Postat av: jenny

vad gott med hemmagjord pizza :)



hoppas du får en bra lördags kväll.

2009-09-05 @ 18:17:13
URL: http://jennykl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0