Fläskfilé med halloumi och citrussallad




Det var ett tag sedan som jag la ut ett recept här på bloggen. Den här maträtten från Leilas Middagstips knoppade Magnus ihop när jag var på träningen tidigare ikväll. 

4 Port

500 g fläskfile
2 msk sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
rivet skal från 1 apelsin
flingsalt
svartpeppar
3 dl risonipasta
2 apelsiner
2 blodapelsiner
1 ask ruccola
½ dl mandelspån
250 g halloumiost
olivolja

Sätt ugnen på 175 grader.

Marinera fläskfilén i sweet chilisås, skivad vitlök och apelsinskal, salta och peppra.
Koka pastan i saltat vatten och spola sedan i kallt vatten.
Skala och skiva apelsinerna. Varva ruccola med skivade apelsiner och risoni på ett stort fat.
Bryn fläskfilén på medelhög temperatur tills den fått gyllene färg. Stek färdigt fläskfilén i ugnen, cirka 10 minuter.Rosta mandelspån med salt i en torr stekpanna. Stek skivad halloumiost i olivolja och lägg på citrussalladen, lägg över skivad fläskfilé och rostade mandelspån. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0