Recept på rågbullarna
Alex efterfrågade recepetet på rågbullarna som jag bakade i lördags. Här kommer det!
När jag bakade uteslöt jag russinen, eftersom vi är mindre förtjusta i russin i bröd.
12 små bröd
35g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g färk jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
1. Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddorna.
2. Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan.
4. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jär under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Kommentarer
Postat av: Bella
Tack! Kommer absolut prova detta recept vid tillfälle :)
Hoppas du haft en bra dag
Kramar Bella
Postat av: Maxiander - Alex ♂
Låter underbart gott!
tack för receptet :)
/A
http://www.maxiander.se
Trackback