Recept på rågbullarna



Alex
efterfrågade recepetet på rågbullarna som jag bakade i lördags. Här kommer det! 
När jag bakade uteslöt jag russinen, eftersom vi är mindre förtjusta i russin i bröd.

12 små bröd

35g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g färk jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt

1. Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddorna.
2. Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan.
4. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jär under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Kommentarer
Postat av: Bella

Tack! Kommer absolut prova detta recept vid tillfälle :)



Hoppas du haft en bra dag



Kramar Bella

2010-05-13 @ 21:46:18
URL: http://bellasvagtillbaka.blogspot.com/
Postat av: Maxiander - Alex ♂

Låter underbart gott!

tack för receptet :)



/A

http://www.maxiander.se

2010-05-14 @ 18:48:38
URL: http://www.maxiander.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0