Raspberry coconut pie cupcakes
Ikväll sysselsätter jag mig med att baka i köket. Imorgon kväll är vi bortbjudna på middag till Jenny och på lördag eftermiddag kommer mina gäster. Därför tycker jag det är skönt att klara av lite av baket ikväll så det inte blir så stressigt under lördagen. Det hade kanske varit väldigt smidigt att köpa kakor/tårta, men jag föredrar att göra det själv eftersom det blir godast så.
Nu väntar jag på att andra satsens av Raspberry coconut pie cupcakes ska bli klara. Hela lägenheten doftar ljuvligt av muffinsbaket. Enligt receptet skulle det bli tolv cupcakes, men smeten räckte bara till sex stycken vid första bakomgången så det var bara att göra ytterligare en. Här har ni receptet som ni även finner i Leilas Hello cupcake.
Raspberry coconut pie cupcakes
Tolv små cupcakes eller sex stora
2 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
½ dl vispgrädde
2 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
Rivet skal och saft av 2 limefrukter
5 dl frysta hallon
2 msk vetemjöl
Coconut crumble:
75 g kallt smör
½ dl råsocker
1 ½ dl vetemjöl
¾ dl havregryn
¾ dl kokosflingor
Skal av 1–2 lime-frukter
Vispgrädde till garnering
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i vispgrädden och blanda med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i skal och saft av lime. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Blanda hallonen med 2 msk vetemjöl. Varva smet med hallon i formarna, fyll dem till ⅔ med smet.
Coconut crumble: Nyp ihop tärnat kallt smör med råsocker, vetemjöl, havregryn, kokosflingor och limeskal.Toppa kakorna med bitar av coconut crumble.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna. Vispa grädden fluffig och spritsa den på kakorna.
Mmm.. Finns ju så mycket gott man vill testa!
Visst var lägenheten fin! Ångrade ju nästan att det blev lameller nu! Haha..
Ha en trevlig helg! Kramar
Mums de såg goda ut! Blev de bra? Hoppas det blir en härlig söndag! kram