Roys pannacotta med daimcrunch
Camilla efterfrågade receptet på pannacottan som M och jag mumsade på i fredags och självklart delar jag gärna med mig.
Pannacotta med daimcrunch
6 Portioner
Pannacotta
1½ gelatinblad
250 g mjölkchoklad
500 g vispgrädde (5 dl)
50 g strösocker (ca ½ dl)
Garnering
1 dubbeldaim
200 g vispgrädde (2 dl)
kakao
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen och lägg det i en bunke. Koka upp grädde och socker och häll det i bunken. Tillsätt gelatinbladen och mixa med stavmixer till en slät pannacotta. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt stå i kylen i minst 3 timmar.
Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottorna med detta och avsluta med att pudra lite kakao över.
Nu blir det söndagsfrukost för våran del! Sen får vi se vad vi hittar på idag. Vi har inga planer mer än att jag har bokat in mig på ett skivstångspass senare ikväll.
Kommentarer
Postat av: camilla
Låter gudomligt gott! Vad använde ni för choklad? Ljus blockchoklad eller Marabou?
Ha en härlig dag!
Kramar
Postat av: Tessan
Mumsigt!
Trackback