Möhippa!

Maten som vi lagade, vackert upplagt på fina Mateusfat

Medelhavskyckling

Basilika och vitlöksbröd, Petit-chouxrulle med gubbröra och Melontzatziki med kräftstjärtar
Nu har jag precis kommit hem från möhippan. Den blev verkligen underbart lyckad. Först fick S en karta och hon skulle åka runt till olika platser i stan. Hon klagar alltid på sitt dåliga lokalsinne. När hon skall på kundbesök, så åker hon oftast dit hon skall dagen innan för att hitta rätt när det väl är kundbesök. Efterråt var på matlagningskurs, vilket var väldigt lärorikt. Vi delades in i smågrupper och allt som allt lagade vi omkring 15 olika rätter. Rätterna var komponerade så att man kunde äta dem varför sig eller som buffemat.
En rätt jag speciellt fastnade för, var Vårig sallad med sparris, aprikoser och baconströssel

Receptet är för 4-5 port
10 gröna sparrisar
50 - 100 g sockerärter eller sugar snaps
10 rädisor
10 cocktailtomater
1 avocado
färska rödbetsblad
ruccola
machésallad
1 pkt bacon
Aprikoskompott
100 g torkade aprikoser
½ dl vatten
1 msk flytande honung
1½ msk balsamvinäger el pressad lime
1 krm salt
1 msk olivolja
Klipp baconet i mindre bitar och stek knaprigt. Lägg upp på hushållspapper.
Strimla aprikoserna. Blanda aprikoserna, vatten, honung, vinäger (eller limesaft) och salt i en kastrull.
Sjud under lock i ca 3 min. Sila av spadet och vispa ihop det med olja så det blir en dressing.
Koka sparrisen i en ny kastrull i lättsaltat vatten max 4 min. Häll av vattnet och kyl sparrisen i kallt vatten. Dela varje sparris i 2-3 delar.
Strimla sockerärtorna, skiva rädisor, halva tomaterna och tärna avokadon.
Blanda de olika salladssorterna med grönsakerna o aprikoserna.
Ringla dressingen och strö sist över baconet. Servera med bröd.
Kram
Salladen låter som en helt i min stil, snyggt upplagt är det också, sånt gillas :-)
Hoppas du får en härlig torsdag och sedan en riktigt fin Midsommar!
Kram
Det där ser riktigt smaskigt ut! Fastnade speciellt för salladen och brödet. Du har inte receptet på brödet också?:)
Ses snart /kram
Vad kul med möhippa och kommande bröllop =) Det där med att hitta till olika platser vore något för mig som är urkass på att hitta, ha ha!
Maten ser urgod ut! Speciellt vitlöksbrödet med basilika, mm...
Ha en mysig midsommarhelg! Kraam
Vda kul med en lyckad möhippa=) Kul med matlagningskurs och få lite nya tips.
Hoppas att du haft en fin midsommarhelg. Kraam
Vilken fin blogg du har! Hittade hit via Katta!
Underbara bilder, receptet på salladen måste definitivt provas! Annorlunda och super kul med matlagningskurs! Kram/La Fleur