härligt med semester

På semestern kan man unna sig ett eller två glas rött på en vanlig vardag... 
 
Åhh, vad det är härligt med semester! Nu är vi hemma efter några dagar i Blekinge. Både vi och lillkatten blev klart mycket piggare av att andas in lite "lantlig" luft.
 
Dock blev det inget blåbärsplock utan vi plockade istället söta små röda vildhallon som senare blev till sylt. Sylten får man kanske spara till hösten och minnas hur bra man hade det på semestern. Frukostgröten blir ju så mycket godare med en klick hemmagjord sylt. 
 

Nytt från Iittala

När vi var i Höganäs förra veckan passade jag på att öka på min Iittalasamling med ett Kastehelmitårtfat och vi har redan hunnit använda det två gånger. Jag tycker verkligen att det är riktigt läckert och passar så fint ihop med assietterna som vi har i samma serie.
 

Till tjejmiddagen i onsdags hade jag bakat Linda Lomelinos Pavlovatårta och det ser ju mycket flottare ut att servera en tårta på ett tårtfat med fot än på ett vanligt fat. Av tjejerna fick jag en söt liten Vitriiniask. Jag har redan två stycken sedan tidigare och de är så bra att förvara smycken i. Tack så mycket tjejer!

 

Nu ska jag packa ihop en liten weekendväska. Istället för att vara ensam hemma medans M är i Göteborg och kollar på Bruce, passar jag på att åka hem till familjen för några lata dagar. Det var egentligen planerat att vi skulle ha åkt dit på måndag, men det gör ju inget att man åker lite i förväg. Mamma sa att det var fullt med blåbär i skogen, så jag och stövlarna ska nog ta en tur i blåbärsskogen. 

 

Ännu en sunny day

Lite pics från gårdagens supertrevliga tjejmiddag.
 
Snart ska jag packa in mig i bilen som tar mig och Anne till Kalmar. Vi ska på en liten miniroadtrip över dagen för att hälsa på våra vänner Anette och Linda. Det ser ut som att det fina vädret håller i sig, så vi kommer nog få en riktig toppendag.

En lat sommardag på stranden

Yeah, denna dagen har jag verkligen längtat efter! Strålande solsken, mer än 25 grader varmt och därmed ett riktig strandenväder. Vid lunchtid idag tog vi bilen till Äspet i Åhus och tillbringade några lata timmar i den mjuka sanden. Så underbart härligt!
 
Nu håller jag på att fixa och trixa inför morgondagens tjejmiddag samtidigt som jag håller ett öga på kvällens Allsång på Skansen. Ikväll tyckte jag det var extra mysigt att titta på programmet pga min starka sommarfeeling som infann sig idag på stranden.

Dagens to.do

Vi fick så fina presenter i förrgår av våra vänner. Vi fick allt ifrån ett äppelträd med diverse trädgårdstillbehör, picknickspann med mumsigt innehåll till både oss och till Edward, den snyggaste vattenkannan från Eva Solo, en coffetablebok som berättar världshistorien i Facebookform, ett kit med italiensk lemonad, kex och ostmarmelad m.m. Både M och jag är jätteglada över allting! Ni är så snälla!
 

Dagens planering för mig idag är att gå bort till gymmet för att köra i genomkörare och gå en runda på stan. Jag har inte varit på gymmet på över två månader utan det har istället ersätts med dagliga promenader i friska luften.

 

I gårkväll klickade jag förresten hem årets första höstplagg från HM. Jag hittade en auberginefärgad kofta med fina blingbling-knappar i 100 % merinoull. När det både är bra pris och bra material så var jag tvungen att slå till och med lite rabattkoder blev det dagens klipp.


Vår första fest

Igår var det inflyttningsfest hemma oss! En riktigt riktigt trevlig tillställning som vi delade med våra fina vänner. Igår kom jag fram till att vårt nya boende lämpar sig väldigt bra till diverse bjudningar då man både kan hänga på uteplatsen och sällskapa i den öppna planlösningen i kök/vardagsrum.
 
Även Lilla Thea och Nelson verkade tycka det var roligt att gå på en vuxentillställning eftersom de kunde leka vår lille kissekatt Edward. Vi köpte Edward precis efter att vi hade flyttat hit och även han fick mycket lekuppmärksammhet. Vilket bidrog till att han, precis som en annan, har sovit bort hela dagen. Men är fest så är det fest!

En dag i pittoreska Mölle

Utsikt över den lilla hamnen i Mölle
Jag, Anna och Jenny ställer snällt upp på bild när Carolin fotograferar
Anna med iphonen i högsta högg
Vilka hus! Vem vill inte bo i ett vitt tjugotalshus med havsutsikt? Dagens lunch intog vi i det ståtligste huset av dem alla, Grand Hôtel Mölle.
 
Idag har jag och mina vänner varit på en liten roadtrip. Färden gick först till Höganäs och sedan avslutade vi dagen i den vackra fiskebyn Mölle på Kullahalvön. Det är så vackert i Mölle med alla pampiga villor som vätter mot havet. Vem skulle inte vilja bo där? På dagens promenad hittade vi några bostadsannonser och husen var ju inte direkt billiga. Speciellt inte då man köper ett sommarhus, då det bara är 700 st som bor där vintertid.
 
Dagens lunch åt vi på Grand Hôtel och vilken utsikt och god mat vi blev serverade. Valde en hamburgartallrik och deras pommes frites bland de godaste jag ätit. Riktigt riktigt gott! Var så mätt efter maten att jag fick så kallat "matkoma" och somnade i bilen på vägen hem.
 
På förmiddagen hade vi besökt outletbyn i Höganäs med diverse olika butiker. Det blev en kasse från Iittala Outlet som fick komma med hem. Det brukar ju bara bli saker och ting från den butiken när jag besöker en outletby och idag var inget undantag.

Det ska vara mycket glass

 
Idag tog vi bilen ner till Åhus för att äta lite glass och spela lite minigolf. Gissa hur många kulor denna strut innehåller? Rätt gissat är en kula! Glassen var så stor att jag till och med tappade en "kula" när jag fick den av glassbiträdet.
 
När man köper glass från ett glasstånd från Ottos Glass i Åhus blir man verkligen inte besviken. Då får man så stora kulor att man till och med kan dela en kula på två smaker. Idag prövade jag mandarin och fläder/lime med nötsås. Kan bara säga att det var ursmaskigt! 
 
Om ni är på väg mot Österlen i sommar så tycker jag att ni ska ta en tur till Åhus. Det är jättemysigt att promenera i stadskärna, ta en rundtur i Absolut Vodkas gamla lokaler och avsluta med en glass på torget.  

Resultatet

 
Här ser ni resultatet av mitt bak igår. Blev själv riktigt nöjd med brödet som blev väldigt saftigt och mjukt. Igår blev det en hamburgare med mozzarella, tomat, basilikapesto, sallad och rödlök. Mums!
 
Om det är någon som vill testa att baka brödet så använde jag mig att Herr Mobergs recept som är beräknat på fyra personer. Dock dubblade jag receptet igår och då blev det ca 20 bullar.
 
½ paket jäst
6 dl vatten
12 dl vetemjöl
2 msk havssalt
 
Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet.Häll i allt mjöl och det  resterande ljumna vattnet. Blanda degen tills den blir genomarbetad . Obs, degen skall vara kladdig. Låt degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.
 

Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till en avlång "limpa". Dela upp degen till lagom stora bitar (samma storlek som hamburgarna). Doppa bullarnas snittyta i en blandning av mjöl, sesam och flingsalt. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30-40 min.

 

Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i ugnens mitt i ca:10 minuter. När bullarna gräddas i ugnen-fyll en kaffekopp till hälften med vatten och släng in i ugnen över bullarna så att det fräser till.


Söndagsfix

 
En liten sneak a peek på det stora badrummet.
 
Idag har jag tänkt att tvätta undan tvätthögen som har växt under den gångna veckan. Är redan inne på den andra tredje maskinen och nu är det bara två eller tre kvar. Det är verkligen en frihet att ha egen tvättmaskin i badrummet och bara sätta på en maskin när man känner för det.
 
Hamburgare är något som vi ofta grillar på sommaren. Enkelt och smidigt som jag gillar plus att man kan variera tillbehören i oänlighet. Därför tänkte jag testa att göra mina egna hamburgerbröd i eftermiddag. Om jag lyckas så är det perfekt och bekvämt att bara kunna plocka fram lite bröd från frysen när det är dags att grilla.
 

Första dagen på semestern

 
Igår när jag var på stan med Jenny och Carolin fick ett par somriga grytunderlägg följa med hem. Jag älskar att laga mat i det nya köket och dessa kommer nog att användas flitigt framöver.
 
Första dagen på min semester och regnet öser ner utan fönster. Lagom roligt! Igårkväll var det annorlunda väder. Då hade vi Anne och Robert här på middag och då satt vi ute på uteplatsen grillade och hade det hur skönt som helst i kvällssolen. Det är sådana kvällar man vill ha på semstern.
 
Hela dagen har jag suttit och läst i soffan. En bok som jag kan tipsa att läsa är Ensamma hjärtan och hemlösa hundar  skriven av Lucy Dillon. Den är en mysig feel good-roman som passar regniga sommardagar på semestern. 
 
 
I den nya bokhyllan i arbetsrummet finns det en hel hög av nya böcker som jag ska ge mig på att läsa. Näst på tur blir Denise Rudbergs Två gånger är en vana. Jag älskar verkligen att läsa, men tyvärr blir det i perioder pga tidsbrist. Men om vädret fortsätter att vara regnigt kommer jag nog att hinna läsa ut x antal böcker under semestern.

Savon Liquide

Denna tvål från Compagnie de Provence kan jag varmt rekommendera. Vi fick den av min fina kollega Jenny och hennes sambo "Polle" när de var här i onsdags. Den luktar så gott och flaskan är ju så snygg. Samma företag gör även de mer populära Savon De Marseilletvålarna.
 
Köpte ju tvål från L:a Bruket för några veckor sedan och enligt mitt tycke slår Compagnie de Provence L:a Bruket  med hästlängder. Jag tyckte att Mörk Vanilj luktade rengörningsmedel och kände ingen doft av vanilj alls. Om man vill ha ekologisk tvål, så finns det även hos Compagnie de Provence.
 

Oj, vad dagarna går snabbt! Hela denna vecka har gått i ett rasande tempo med många roliga aktiviter. Vi har hunnit med utflykt till IKEA, överlämning av lägenheten, första middagsbjudningen, sommarfest på jobbet och igår var det tjejmiddag. Mellan varven har jag försökt få ordning i hemmet och därmed har jag inte hunnit skriva här.

 

Imorgon är det åter jobbdag och jag går in på den sista arbetsveckan innan min semester. Magnus börjar sin semester imorgon. Jag hoppas att han hinner få iordning på arbetsrummet, medans jag är på jobbet. Nu har vi äntligen fått vår bokhylla och nu ska den bara upp på väggen. Om den kommer upp så är det inte många flyttkartonger kvar och sedan är nog allt på plats. SKÖNT!


Nu börjar vi sakta komma på plats

 

Yeah! Jag har äntligen hittat kamerasladden! Det var minsann på tiden!

 

Nu har äntligen flyttlasten gått till den vita lyan. Riktigt skönt och idag hjälpte mamma, Sophie och Caroline oss att städa ur lägenheten. Det är en kollega till mig som ska flytta in och de tar över den om två veckor. Så vi har fortfarande gott om tid att städa ut det allra sista.

 

Åh, det är så skönt att alla sakerna äntligen börjar få sin rätta plats. Men vi måste iväg och köpa rullgardiner och garderobsinredning. I natt hade vi flyttkartonger som vi satte provisoriskt framför fönsterna i sovrummet. Ingen vacker syn... Haha.

 

Det är tur att vi har en klädkammare med en lång stång, så vi kan hänga upp en del våra kläder. Resten ligger i stora Ikeakassar bakom mig. Varje gång jag går in i arbetsrummet försöker jag inte titta allt för mycket på alla osorterade lådor och kassar. Men det är tur att vi kan stänga in det så man slipper ser röran.

 

RSS 2.0